mijaczek 20.01.07, 13:11 No właśnie? Jak usunąć krew z jasnych brązowych butów ze skóry? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka74 Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 13:23 popatrz tutaj ngt.pl/forum/?p=readTopic&nr=4042 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 13:49 Jezu Mijaczek, kogo skopałaś i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 14:19 ha, no wlasnie... gdybym komus ryj obila to jeszcze bym jakos przezyla... a sposob, w jaki poplamily sie buty jest po prostu glupi... kupilam nowe buty. rozmair 38, ja zazwyczaj chodze w 39, ale te 39 jakies duuzemi sie wydawaly, apni w sklepie powiedziala,ze skora to sie rozciagnie, wiec te 38 kupilam...no i sie kurde zalatwilam... nastepnego dnia mialam isc na pedicure, wiec sie stanem paznokci u stop nie przejmowalam, bo przeciez mialy byc skrocone u kosmetyczki... no i pedicure zostal odwolany, bo babce corka sie rozchorowala...a ja w butach chodzilam jeszcze kilka godzin...w domu zobaczylam krwawe plamy po zdjeciu butow, okazalo sie, ze paznokiec malego palca rozcial sasiedniemu palcu skore i krwawilam jak zazynana swinia...krwawilam tak mocno i dlugo, ze krew przesiakla na wylot buta [wyobrazacie sobie??] teraz posiadam za male zaplamione buty, za ktore dalam 200 zlotych i nie wiem jak je odplamic i rozciagnac :o( [chodzilam dzisiaj z godzine w podwojnych welnianych skarpetkach, ale nie wiem nba ile pomoglo] co robic????? Odpowiedz Link Zgłoś
erka235 Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 15:39 wyrzuć i kup większe Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 16:12 gdybym tylko miala na zbyciu 200 zeta to bym wlasnie tak zrobila.... Odpowiedz Link Zgłoś
erka235 Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 16:16 idż do pani która Ci doradziła kupno mniejszych butów niech odda kase Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 17:04 taaaa...juz to widze jak wyskakuje z kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 20:42 idź do szefca i oddaj na tzw. kowadło - może się rozciągną Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 23.01.07, 19:03 kowadlo raczej nie.... ale polecam takie speclajne preparaty do rozciagania i zmiekczania skory - w sklepie obuwniczym beda wiedzieli o co chodzi - kosztuje ok 20 zeta, a niejedne buty mi juz uratowal przed lezeniem w odmetach... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jak usunąć krew ze skórzanych butów? 20.01.07, 21:00 wodą utlenioną Odpowiedz Link Zgłoś