Dodaj do ulubionych

Przyszle mamusie z Bialegostoku

15.04.04, 14:26
Witam wszystkich, jestem w 14 tygodniu i chetnie poznam mamusie z
Bielegostoku i okolic, moze wymienimy sie doswiadczeniami apropo lekarzy,
szkol rodzenia, szpitali itp. Milego dnia
Obserwuj wątek
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 15:48
      hej! Ja też jestem z białegostoku jestem już w 23tygodniu.Chodzę do lekaża na
      warszawską ale coraz częściej zaczynam myśleć o zamenhoffa nie wiem jednak czy
      się zdecyduję.Do szkoły rodzenia jeszcze nie chodzę ale się wybieram w
      pierwszej ciąży chodziłam i byłam zadowolona wiem że teraz jest jeszcze jakaś
      prywatna na wojskowej ale nic o niej nie słyszałam.Dzisiaj oglądałam fajne
      ciuchy ciążowe na lipowej przy 'Sfinksie'są świetne ale strasznie drogie.Uważam
      że 100zł za sukienkę a 200zł za komplet w których się będzie chodiło góra 2mce
      to stanowczo za dużo.Ty pewnie jeszcze niewiele przytyłaś i chodzisz w
      normalnych ciuchach.Ja przytyłam ok4kg,moja dzidzia kopie już od 16tyg.Na usg w
      20tyg dowiedziałam się że będzie to mateuszek a w domu mam już maciusia. Napisz
      coś o sobie jak znosisz ciąże gdzie chcesz rodzić i na jakim osiedlu mieszkasz?
      Gorąco pozdrawiam!!!
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 09:50
        Czesc, mieszkam na Warszawskiej i na Warszawskiej urodzilam pierwsze
        dziecko,coreczke ktore ma juz 4 latka. Ogolnie bylam zadowolona z opieki w tym
        szpitalu, chociaz nie wszystkich lekarzy wspominam mile. Przy pierwszej ciazy
        nie chodzilam do szkoly rodzenia, co chce teraz naprawic, ale mam to do siebie
        ze im mam gdzies blizej to ciezko jest mi tam dojsc. Zauwazylam ze w drugiej
        ciazy brzuch mi szybciej rosnie i coraz czesciej mam napady leku jak otwieram
        szafe, a ubrania ciazowe sa naprawde drogie. Zastanawiam sie tez nad wyborem
        lekarza z Warszawskiej, ale nie mam pojecia ktory jest dobry i w razie porodu
        bedzie ze mna. Moze sie w tej kwestii orientujesz? Moj numer GG 1269626,
        pozdrawiam
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 15:58
      Cześć Wam! Ja jestem dopiero w 7 tyg. i to w I ciąży, więc nie mam za dużego
      doświadczenia.Jeszcze nie wybrałam sobie lekarza na stałe do prowadzenia ciąży,
      narazie chodzę do poradni PSK.Byłam raz na Zamenhoffa u Arciszewskiego....i
      bardzo mi nie odpowiadał jako lekarz, wszystko trzeba było z niego wyciągać,
      sam nic nie doradził, nie pocieszył( w 3 tyg. miałam bóle podbrzusza i
      strasznie to przeżywałam), nie tak sobie wyobrażałam wizytę za 80 zł.Jedyny
      plus to ,to, że ma bardzo dobry sprzęt USG.Ciąże znoszę tak sobie- ciągle mam
      nudności ...kiedy to minie???????????pozdrawiam.
      • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 16:05
        o arciszewskim też słyszałam nie ciekawe opinie ale ponoć jest tam też dr.
        południewski którego dziewczyny bardzo chwalą przyjmuje na waszyngtona.Nudności
        powinny minąć ok 14-18tyg nie martw się nie wiele już ci zostało ja teraz mażę
        tylko o tym aby coś zjeść o nudnościach już zapomniałam. Papa! Pozdrawiam!
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 09:59
        Witaj, mam pytanko, czy u Arciszewskiego placilas 80 zl za wizyte i USG, czy
        tyllko za wizyte? Nudnosci na pewno szybka mina,a na bole ja bralam NOSPE co
        przynioslo rezultat i od pewnego czasu pfuuu pfuuuuu mam spokoj, pozdrawiam
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 16:43
      Właśnie zastanawiałam się nad Południewskim, słyszałam , ze jest dobry i
      sympatyczny. Inez, a gdzie chodziłaś do szkoły rodzenia i od kiedy tam się
      chodzi? I gdzie rodziłaś I dziecko i czy dobrze wspominasz poród?Gdzie są
      jeszcze sklepy z ciuchami ciążowymi, oprócz Lipowej i legionowej? Zazdroszę
      Ci ,że masz apetyt.. ale jedzcie sobie na zdrowie!!! I czy może Ktoś orientuje
      się czy w Białym są baseny na które można chodzić z niemowlęciem?Mam strasznie
      dużo pytań wink.....i wątpliwości.
      • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 17:25
        do szkoły rodzenia chodziłam na warszawską można zapisać się trochę wcześniej
        bo są wykłady o porodzie i pielęgnacji niemowlaczka ale naćwiczenia chodzi się
        ok 2mce przed porodem. pierwsze rodziłam na warszawskiej i wspominam dobrze
        chociaż miałam cesarkę bo tętno zanikało ale opieka była niezła a leżałam po
        porodzie prawie 2tyg.ciuchy ciążowe są jeszcze w ABCMARKET Ina kawaleryjskiej
        na rynku tam są najtańsze. jest też komis na warszawskiej między
        knajpą'promessa'a szpitalem ale tam nic ciekawego nie znalazłam no jest jeden
        świetny komplecik na lato ale kosztuje 100zł. basen dla niemowląt jest
        na 'mleczaku'ale tam zawsze kolejki i chyba trzeba trochę wczesniej się
        zapisywać ale ponoć jest bardzo fajnie ci co chodzą to chwalą.jak masz jeszcze
        jakieś wątpliwości to pytaj .pozdrawiam ciebie i dzidzię!!!
    • niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 09:57
      Witam wszystkie Mamusie!

U mnie kończy się właśnie 27 tydzień, od tego tyg. chodzimy na Warszawską do
      szkoły rodzenia i jestem ciekawa czy któraś z Was też tam chodzi? może się
      spotkamy? Na wizyty chodzimy na Parkową, chociaż raz skusiłam się na wizytę u
      Arciszewskiego (z czystej ciekawości i porównania)i wyszłam baaardzo
      rozczarowana.Wiem że na pewno będę rodziła na Parkowej.Poza tym trochę ubrań
      kupowałam w ABC, na rynku nie byłam i jestem ciekawa jakie tam są ceny i
      rzeczy? Dla dzisiusia mam już większość wyprawki, oprócz wózeczka ( to w tym
      tygodniu),

pozdrawiamy gorąco

Niebieska i Karolinka.
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 10:07
        czesc, do kogo chodzisz na Parkowa? Bylam tam raz u dr. Lesniewicza, bo
        zalezalo mi na tym, aby znac plec mojego dziecka, a slyszalam ze wlasnie on
        jest w okreslaniu plci dobry i przyznaje trafil w 10. Teraz tez sie zastanawiam
        (dopiero 14 tydzien), ale kusi mnie USG u Arciszewskiego ze wzgledu na dobry
        sprzet.Slyszalam ze w Warszawie sa specjalne zajecia dla kobiet w ciazy w
        roznych klubach fitness, czy w Bialym jest cos takiego? pozdrawiam
        • niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 10:17
          Hej hej,

chodzimy do dr Mossakowskiego na wizyty, natomiast USG robi dr Leśniewicz i
          jest naprawde dobry. Tak jak pisałam z ciekawości poszłam na wizytę na
          Zamenhofa do dr Arciszewskiego,ale to co tam zobaczyłam, oprócz pięknego
          wnętrza, ładnej łazienki,wcale mnei nie zachwyciło, Wrażenia moje są OKROPNE.
          Sprzęt wcale nie rewelacyjny, miałam wrażenie że na Parkowej o wiele wyrażniej
          i lepiej widziałam Dzidzię, poza tym rozmowa była tez przyjemniejsza na
          Parkowej i ceny też smile

Przepraszam za tak trochę chamską "reklamę" kliniki na Zamenhofa, ale jestem
          rozczarowana,
          Pozdrawiamy,

Niebieska i Karolinka.
          • niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 10:22
            A wracając do tematu fitness klubów: chodziłam wcześniej 2 lata na aerobik (
            zanim stałam się ciężarówką), teraz po pół roku ciązy zapisałam się na
            Warszawską do szkoły rodzenia, zajęcia są bezpłatne, fajne, trwają godzinę, ale
            zapewniam Cię, wystarczy Ci tych ćwiczeń do bólu, wydają się niby mało
            intensywne w porównaniu z aerobikiem jaki znałąm wcześniej, ale zakwasy są taki
            same..... smile
            Myślę, ze nie warto szukac jakichś innych fitness klubów,

Nieb. i Fikolinka
    • niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 13:39
      A mam jeszcze pytanie odnosnie wózków dla naszych Dzidziulinek, gdzie będziecie
      kupowały 4 kółka, macie jakieś namiary na niedrogie i dobre wózeczki?

Niebieska i Karolinka.
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 19.04.04, 12:50
      hej mamusie białostoczanki czemu się nie odzywacie czy jest nas tak mało czy
      internet w białymstoku nie jest rozpowszechniony? Odezwijcie się co u was i u
      waszych maluszków????
      • mija4 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 19.04.04, 14:08
        witam wszystkie białostocznki! ja jestem w 22 tc- czuję sie dobrze,
        przybrałam 5,5 kg, z czego 1,5 od świąt! zastanawiam się nad porodem na
        zamenhoffa- ale dopiero zdecyduję się po opinii mojej koleżanki, która
        zamierza rodzić tam w czerwcu- ja w śierpniu. zaczynam nosić już ubrania
        ciążowe. duzy wybór ładnych rzeczy widziałam na Lipowej i w Markecie ABC. do
        szkoły rodzenia nie będę chodzic , gdyż zamierzam pracować do końca ciąży- a
        szkoła jest w godzinach mojej pracy. zastanawiam się nad pływalnią - może
        wiecie coś o zajęciach na basenie dla ciężarnych? Pozdrawiam !
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 19.04.04, 20:10
      Cześć Wam!Byłam dziś tak z ciekawości na Lipowej w sklepie z ciuchami ciążowymi
      i się z lekka załamałam......200 zł- taki zwiewny komplecik:spodnie i
      tunika.Chyba kupie materiał i będę szyć. 2 dni temu przeczytałam na forum o
      pustych jajach płodowych, martwych ciążach i się podłamałam- jeszcze nie
      robiłam USG ptwierdzającego żywą ciążę, dopiero w środę ide do ginekologa .Wam
      to dobrze, nie macie już takich zmartwień!!Mało tego dorwałam książkę, gdzie
      napisano, że USG jest szkodliwe, a ja je robiłam w I tyg ciąży, jeszcze nie
      wiedząc ,że jestem w ciąży (problemy ginekologiczne), potem ze względu na bóle
      w podbrzuszu w 3 tyg.... no i kolejny wieczór przeżywania i marudzenia. Na
      dodatek chyba zmienia mi się psychika...kupiłam diś gazetkę"mam dziecko" i co
      popatrzę na zdjęcie płodu, noworodka, niemowlaka to w ryk....ze
      wzruszenia.Boże, nigdy nie byłam taka tkliwa i wrażliwa. Czy to normalne?? A
      tak na marginesie to na ulicach sporo jest ciężarnych babek... i tak jakoś
      fajnie wyglądają, a nas tu zaledwie 5 wink szkoda...paaaaaaaaa
      • mkz3 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 09:49
        czesc, jestem w 31 tygodniu, a na plusie 12 kg, ostatni humor mi nie dopisuje,
        moze dlatego ze na ulicach dziewczyny w super ciuchach, a ja w workach. Ale
        jeszcze 2 miesiące i ciut i zobaczę Julcie. Chodze do szkoły rodzenia na
        Warszawską i jestem bardzo zadowolona.
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 10:05
      hej dziewczyny!u mnie zaczął się 24tydzień i 5kg na plusie.Też uważam że ciuchy
      ciążowe są stanowczo za drogie po za tym większość jest w fatalnych zielonkawo
      szarych kolorach.Ja kupiłam sobie pstatnio fajną dżinsową sukieneczkę na rynku
      na kawaleryjskiej tam tęż jest trochę ciążowych ciuszków ale też przewazają
      kolory brunatne tak jakby kobieta w ciąży nie mogła chodzic w nieieskim albo
      czerwonym.Mam pytanie do mkz3 od którego tygodnia chodzisz na ćwiczenia do
      szkoły rodzenia? Dziewczyny piszcie częściej co u was aby nasz wątek nie
      zaginął!! Pozdrawiam!!!!
    • mmu77 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 10:36
      Cześć dziewczynki!
      Mam na imię Gosia i właśnie zaczęłam 35 tydzień ciąży, co pozwala mi nazywać
      się "doświadczoną ciężarówką"! Parę razy wchodziłam już na to forum, ale nigdy
      nie starczyło mi na tyle cierpliwośći, żeby się zalogować. Ale dziś się uparłam
      i oto jestem. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona białostockich
      mamuś! Do szkoły rodzenia chodzę na Warszawską (do p. Tereski), zdecydowanie ją
      polecam, można chodzić nawet codziennie, jak się chce. Ja mam tylko taki
      problem, że jak tam jestem, to zamiast skupić się na ćwiczeniach, marzę o
      położeniu się na materacyku i godzinnej drzemce. To chyba wpływ tej muzyki
      relaksacyjnej...Zajęcia zaczęłam w 26 tygodniu, ale już wtedy były dziewczyny z
      terminem dwa tygodnie późniejszym ode mnie. Jednak nie macie się co martwić,
      jak zapiszecie się później. Przejdziecie wtedy po prostu bardzo przyspieszony
      kurs... Co do ubrań ciążowych, to tak samo jak Wy uważam, że ceny są z kosmosu!
      Tym bardziej, że po porodzie mamy być znowu szczupłe! Ja polecam Wam wizytę w
      sklepie z odzieżą indyjską. Ciuchy są tam lekkie, przewiewne, często w miłych
      kolorach a poza tym za 200 PLN to można ich mieć 6 czy 7. Nie wiem, gdzie są
      takie sklepy w Białym, w sumie mieszkam tu dopiero 2 lata, ale Wy na pewno się
      orientujecie. Z droższych rzeczy polecam tylko ciążowe dzinsy, takie z
      podwyższonym stanem i gumką w pasie. Ja noszę je od 3 miesiąca i cały czas się
      mieszczę, popuszczam tylko gumeczkę...A jest na co je włożyć. Brzuszek już 98
      cm a na wadze + 12 kg! A na początku ciąży byłam tak naiwna, że myśłałam, że
      przytyje tylko 10...
      No dobra, pewnie Was już zanudziłam, więc kończę i ściskam Was serdecznie
      (Wasze brzuszki też)!
    • mmu77 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 10:39
      Cześć dziewczynki!
      Mam na imię Gosia i właśnie zaczęłam 35 tydzień ciąży, co pozwala mi nazywać
      się "doświadczoną ciężarówką"! Parę razy wchodziłam już na to forum, ale nigdy
      nie starczyło mi na tyle cierpliwośći, żeby się zalogować. Ale dziś się uparłam
      i oto jestem. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona białostockich
      mamuś! Do szkoły rodzenia chodzę na Warszawską (do p. Tereski), zdecydowanie ją
      polecam, można chodzić nawet codziennie, jak się chce. Ja mam tylko taki
      problem, że jak tam jestem, to zamiast skupić się na ćwiczeniach, marzę o
      położeniu się na materacyku i godzinnej drzemce. To chyba wpływ tej muzyki
      relaksacyjnej...Zajęcia zaczęłam w 26 tygodniu, ale już wtedy były dziewczyny z
      terminem dwa tygodnie późniejszym ode mnie. Jednak nie macie się co martwić,
      jak zapiszecie się później. Przejdziecie wtedy po prostu bardzo przyspieszony
      kurs... Co do ubrań ciążowych, to tak samo jak Wy uważam, że ceny są z kosmosu!
      Tym bardziej, że po porodzie mamy być znowu szczupłe! Ja polecam Wam wizytę w
      sklepie z odzieżą indyjską. Ciuchy są tam lekkie, przewiewne, często w miłych
      kolorach a poza tym za 200 PLN to można ich mieć 6 czy 7. Nie wiem, gdzie są
      takie sklepy w Białym, w sumie mieszkam tu dopiero 2 lata, ale Wy na pewno się
      orientujecie. Z droższych rzeczy polecam tylko ciążowe dzinsy, takie z
      podwyższonym stanem i gumką w pasie. Ja noszę je od 3 miesiąca i cały czas się
      mieszczę, popuszczam tylko gumeczkę...A jest na co je włożyć. Brzuszek już 98
      cm a na wadze + 12 kg! A na początku ciąży byłam tak naiwna, że myśłałam, że
      przytyje tylko 10...
      No to na razie tyle, kończę i ściskam Was serdecznie (Wasze brzuszki też)!
      • mija4 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 11:03
        dziewczyny- mam pytanie- w jakich godzinach szkoła na ul. Warszawskiej
        prowadzi zajęcia? Słyszałam ,że niestety do 16- a ja tak właśnie pracuję .
        Poza tym gdzie sa sklepy z "indyjska " odzieżą w B-stoku, bo z tego co wiem -
        na Lipowej zlikwidowali..... Pozdrawiam Brzuszki z B-stoku!
        • mkz3 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 13:12
          Ja chodzę na Warszawską na 17.30 lub 16.00, zależy jak są pogadanki,można sią
          zapisać do 18.00 codziennie, polecam panią Tereskę - jest super, można boki
          zrywać. Chodzę od 27 tygodnia na ćwiczenia. Jak się zapisywałam to mi
          powiedziano że najlepiej 12 tyg. przed porodem. Chodzą już dziewczyny z
          terminem na koniec lipca i początek sierpnia. Jest naprawdę bardzo fajnie i
          polecam wszystkim. To nie prawda że na ćwiczeniach to tylko nogami machamy i
          nic więcej. Można zapytać o wszystko co trapi, co boli, zwłaszcza że jest kilka
          innych dziewczyn i każda ma coś do powiedzenia. POLECAM
          • mija4 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 13:25
            ale fajnie,że są godziny popołudniowe! Chyba się wybiorę na gimnastykę , gdyż
            trzeba poprawić sobie kondycję przed porodem.... A pogadanki to odpuszczę-
            gdyz jkest to moje drugie dziecko i wydaje mi się ,że wszystko pamiętam.
            Pozdrawiam !
          • niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 19:33
            Do MKZ3!

Ja też chodzę na Warszawską na 17.30, może się spotkałysmy i o tym nie wiemy?
            Czekam na odzew i do zob!!!

Niebieska i Fikolinka.
          • flowee Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 12:10
            Witam!

JA również uczęszczam do szkoły rodzenia na Warszawskiej, do p. Tereski na godzinę 17.30.Szalenie podobaja mi sie te zajęcia, chociaż byłam tam dopiero 2 razy. Termin mam na 13 lipca i pod szerduszkiem noszę najprawdopodobniej synka.

Pozdrawiam

Flowee + MAleństwo

ps. Kto wie może się spotkamy na zajęciach....
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 21.04.04, 21:19
      Cześć Wam.Byłam dziś u ginekologa, stwierdziła ,że ciążę trzeba traktować jako
      zagrożoną(boli mnie podbrzusze) i muszę dużo leżeć.....ale jak tu leżeć jak
      taka piękna pogoda. Czy do tej szkoły rodzenia na warszawskiej można chodzić
      jak się jest w poradni w PSK? Pozdrawiam Was i maleństwa. smile
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 22.04.04, 17:43
        Hej hej to znowu ja, zgadzam się że ubrania ciążowe są strasznie drogie, więc
        jak dla mnie szkoda kasy, ostatnio dorwałam ogrodniczki ciążowe za 14,99 zł i
        mnóstwo innych ciuszków szerokich za około 15-25 zł na Słonecznym Stoku w
        sklepie Moda Polska czy jakoś tak, ciuszki są ładne kolorowe no i oczywiście w
        różnych rozmiarach, więc poprawiłam sobie humor....
        Doros1 nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki,
        pozdrawiam paaaa
    • ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 09:55
      Cześć Dziewczyny !
      Ale fajnie że jest wątek białostocki,jestem w 6 tyg,z drugim dzieckiem.Z
      pierwszym dzieckiem chodziłam do szkoly rodzenia więc teraz jak będzie ok też
      skocze,tam jest naprawde rewelacyjnie.Rodziłam na Warszawaskiej w sali eko z
      mężem więc poród wspominam ok.A jak sie wykupuje tę sale to potem trafia sie na
      sale gdzie jest sie non stop z dzieckiem i ma oddzielna łazienke.Mam nadzieje
      że ten bialostocki wątek sie nie przerwie ,bo to spoko dowiedzieć sie co gdzie
      kiedy ,za ile .Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy z Białegostoku!!Trzymajcie
      sie!
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 13:57
      Cześć Wam!Czy jak ma się ochotę na potrawy kwaśne - to chłopiec? Słodkie-
      dziewczynka?Jak się ładnie wygląda to chłopiec?Jak mniej korzystnie to
      dziewczynka?Jak się ma silne mdłości to chłopiec?Jak się dość dobrze znosi
      ciążę to dziewczynka?Czy którejś z Was to się sprawdziło?? Czy to tylko bzdurne-
      zabobony? Jakie planujecie imionka dla dzidziusiów??paaaaaaaaaa
      • ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 14:02
        W pierwszej ciąży mogłam jeść czekolade tabliczkami,lody,batony wszystko co
        słodkie i urodziłam chłopcasmileWyglądałam okropnie,i nie miałam mdlości.Więc
        wszystko na odwrót.Mam jeszcze pytanie o te ciuszki tanie na słonecznym
        stoku,gdzie dokładnie ten sklep sie mieści.A i jeszcze jedno który basen
        polecacie do pływania w ciązy?Pozdrawiam.
        • mamula_anula Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 14:32
          cześć!
          co prawda nie jestem z białego a z łomzy ale w białym zamierzam rodzić(już
          wkrótce 28.04), czytam wasz wątek i chciałam podzielić się z wami moimi
          przemyśleniami. zgadzam się, że ubrania ciążowe są strasznie drogie, szczerze
          mówiąc na początku ok 5 mc kupiłam pare fajnych rzeczy , ale tak naprawde
          miałam je może na sobie ze 3-4 razy , głównie eksploatuje 3 pary spodni na
          zmianę a do nich zakładam "normalne " bluzeczki w tej chwili głównie
          typu "bliżniaki", są wygodne i ładnie się w nich wygląda w pracy
          pozdrawiam
        • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 20:06
          Hej, co do sklepu to znajduje się obok FARTLANDII, dawny PROMYK, na górze,
          naprawdę ceny są spoko, ale trzeba trochę czasu tam spędzić. Ja poszłam z mężem
          i z dzieckiem, czego nie polecam, bo dla nich to męka...Na basen też chętnie
          się zapisze, bo chociaż to 15 tydzien, a jest już mi ciężko podbiec do
          autobusu, pozdrawiam
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 26.04.04, 10:10
      hej dziewczyny!Ja chodzę na basen na włókienniczą bo w białymstoku chyba nie ma
      basenu przystosowanego dla kobiet w ciąży.Chodzę w niedzielę na 19.30 jest
      bardzo fajnie tylko trochę za dużo ludzi czasem boję się żeby ktoś mnie nie
      udeżył w brzuch,także myslę że warto wybrać godziny mniej uczęszczane.
      Piszcie co u Was nowego i ciekawego ja czuję się nieżle tylko ciągle jest mi
      zimno marzę żeby wreszcie było cieplej.Tak fajnie byłoby wybrać się do
      parku,połazić sobie....Czy wreszcie przyjdzie prawdziwa wiosna?
    • juna7 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 26.04.04, 12:45
      Witajcie dziewczyny
      Przyłączam się do Was chociaż jestem z Augustowa, ale do lekarza jeżdżę do
      Białegostoku. Czy orientujecie się ile kosztuje poród z cc na Parkowej?
      I jak w ogóle załatwia się tam poród? Pewnie trzeba chodzić tam do lekarza.
      Czy któraś z Was będzie rodzić przez cc?
    • juna7 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 09:55
      Hej dziewczyny, jest tam ktoś????
    • ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 10:20
      Cześć Dziewczyny!Ja już też nie moge sie doczekać ciepełkai pochodzić na
      spacery.Ale może od maja,co do parkowej to słyszałam wiele złego na temat tej
      kliniki ale nie będę straszyć,mam nadzieje że popytałaś znajomych albo lekarzy
      o te miejsce,cen niestety nie znam.Piszcie co tam u was bo wątek
      znika,Pozdrawiam Was i maleństwa.
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 12:39
      Cześć Wam !Znajoma ostatnio rodziła na Parkowej, cc- 800zł.Nie chce się
      wymądrzać ale jeśli nie ma wskazań do cięcia cesarskiego - to po co na nie się
      decydować.Bardziej fizjologiczny i korzystny dla dziecka jest poród drogami i
      siłami natury.Chciałam wam napisać,że w PSK też jest bardzo fajna sala porodów
      rodzinnych za którą się w chwili obecnej nie płaci.
      U mnie już 9 tydzień, czuję się tak sobie, jako że siędzę w domu to z nudów
      cały dzień wczoraj przespałam ,w nocy koszmarnie bolała mnie głowa, ale dla
      dobra maluszka cierpiłam i nie brałam żadnych leków.A dziś jestem jakaś ospała,
      zmęczona , zniechęcona. Na szczęscie mdłosci są mniejsze. Pozdrawiam mamusie i
      dzidziusie. paaaaaaaaaaa
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 13:32
      ja też siedzę sobie w domu bo jestem na urlopie z nudów przejechałam się dziś
      do fartlandii,są tam naprawdę fajne rzecz i ceny jeszcze nie najgorsze.Ja co
      prawda mam większość rzeczy po starszym synku ale che kupić przynajmniej nową
      wyprawkę do szpitala i pościel do łóżeczka w fartlandii są naprawdę świetne
      komplety.A co myślicie o baldachimach do łóżeczek mnie się strasznie podobają
      ale może to kiczowate?? Co do parkowej to słyszałam też różne opinie
      chociażjesli nie ma powikłań to dziewczyny są zadowolone.Ceny to 500zł poród
      naturalny a 800zł cesarka.Z tego co się słyszy wśród znajomych to najgorszą
      opinię ma PSK bo bezduszny personel złe warunki higieniczne i opieka nad
      noworodkiem nie taka jak trzeba ale myślę że to zależy od sytuacji,bo każdy
      ocenia wg innych kryteriów.Ja rodziłam pierwsze dziecko na warszawskiej ,byłam
      zadowolona i teraz też się chyba tam wybiorę ale też boię się
      rozczarowania.Myślałam już o prywatnych klinikach ale jak coś dzieje się z
      matką lub dzieckiem to przecież szpital państwowy ma szersze możliwości
      diagnostyczne i lecznicze.Pozdrawiam was i wasze maluszki!Dziś trochę cieplej
      chyba wybiore się po południu na planty z moim syneczkiem.PAPA!
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 14:31
        Czesc WAM, jeszcze do 15 i zaraz bede w domku, po drodze musze odebrac mojego
        paszczurka z przedszkola i chyba tez pojde na dlugiiiiiiii spacer. Musze zajsc
        do Szkoly Rodzenia na Warszawska i uzyskac informacje. Napiszcie mi prosze od
        którego miesica najlepiej zaczac tam uczeszczac, czy sa jakies oplaty i do
        ktorej grupy sie zapisac. Moze sie tam spotkam, chociaz z niektorymi z WAS!!!
        Oj brzuszek mi rosnie (16 tydzien), ale zrobilam sie strasznie delikatna i
        wrazliwa, ostatnio mam pretensje do meza ze za malo sie interesuje mna i
        fasolka, a podczas I ciazy traktowal mnie jak ksiezniczke i majac porownanie
        jest mi smutno. Moze to hormony??? Dzisiaj mialam sen, ze zostalo kilka dni do
        porodu a ja wpadam w totalna panike,ojjj Wszystkim zycze milego dnia i prosze
        WAS piszcie jak tylko macie czas i ochote, pozdrawiam
    • alinka771 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 18:10
      Czesc! Jestem z Bialego i jestem w 11 tc. Juz piaty tydzien jestem na
      zwolnieniu i dlugo nie mialam ochoty zagladac na jakiekolwiek strony dot. ciazy
      (moja jest zagrozona). Mam jednak nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Moze
      ktoras z was slyszala cos na temat dr J. Świateckiej lub dr W. Ostapiuka, bo
      musze zmienic mojego lekarza, a nie chce do "slynnego" Arciszewskiego czy
      Poludniewskiego, bo rozne na ich temat slyszalam opinie...
      Wczoraj slyszalam serduszko naszego Malenstwa. Niesamowite przezycie i chyba
      dopiero teraz zaczyna do mnie docierac, ze nie jestem sama...
    • ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 18:23
      Cześć Dziewczyny!!
      Jak pamiętam z pierwszej ciąży to szkoła rodzenia jest chyba od 26tc ale nie
      jestem pewna.Kiedyś połatą było 4 rolki papieru toaletowego i ręczniki
      papierowe i mydlo,pewnie teraz jest podobnie.A co do grupy to chodziłam do
      Małgosi była super taka czarna w kok poczesana ,ale tam wszystkie panie są
      bardzo miłe.Słyszałam o prywatnej szkole rodzenia ale nie wiem co i jak może Wy
      wiecie.Pozdrawiam was i maleństwa.
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 21:18
      hej dziewczyny! Dariaa ja po przeczytaniu twojego postu pomyślałam że czuję się
      tak samo co prawda u mnie zaczął się już 25tydzień ale humorki też mam i wcale
      nie mijają.Też jest mi smutno bo wydaje mi się że mąż nas zaniedbuje w
      pierwszej ciąży było inaczej przedewszystkim mieliśmy trochę więcej czasu dla
      siebie,a teraz on ciągle żyje swoja pracą nawet jak jest w domu to mówi i myśli
      tylko opracy,a może ja jestem przewrażliwiona no w końcu świat nie obraca się
      wokół mnie!a na dokładkę mój synuś jest znowu przeziębiony i potwornie
      kaszle.Oj coś mi humor nie dopisuje!PAPAPA!
      • ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 10:21
        CZeść Dziewczyny!!Co tam dzisiaj słychać ,mam takie pytanie czy Wam tez jest
        tak zimno cały czas czy to coś u mnie nie tak?Ubieram sie cieplej niż moja
        babciasmile No i ciągle mi sie chce płakać czego nie rozumie mój mąż bo powinnam
        chodzić uśmiechnięta,ale jak jak wszystko mnie denerwuje.Mam nadzieje że ten
        długi weekend będzie ciepły.Wybieracie sie na Planty 1 maja.Maaą być niezłe
        atrakcje.Pozdrawiamsmile
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 11:51
        Oj, wlasnie teraz dzieci choruja, moja ostatnio tez siedziala kilka dni w domu,
        z powodu kaszlu, tyle tylko ze u niej czesto wystepuje kaszel refluksowy i
        dziecko sie strasznie meczy. Do przychodni od roku nie chodze, bo mam dosyc
        czosnku i cebulki i dziwnych lekow przepisywanych na szybkiego, wiec mam teraz
        super lekarza, ktory dokladnie ja bada przy kazdej wizycie. Jedyny minus to 50
        zl za kazda wizyte, ale na leki wypisywane od lekarzy z przychodni wydawalam
        duzoooooo wiecej. Co do meza, to nie wiem jak twoj, ale moj zawsze ma na moje
        zale wytlumaczenia, ze teraz jest inaczej, bo to drugie dziecko, co jest dziwne
        bo kazda ciaza tak jak kazde dziecko jest inne, no i oczywiscie to samo, czyli
        praca, a ze prowadzi na wlasna reke dzialalnosc gosp. pracuje nawet w domu,
        telefony dzwonia do 24.00.Szoook Oj drugie dziecko powinni rodzic faceci, bo to
        co my przezywamy jest dla nich abstrakcja!!!! Moze czasami przesadzam z
        pretensjami do niego, ale w tym stanie jestem usprawiedliwiona!!Dobrze, z jest
        coraz cieplej i zaraz dBugi weekend, pozdrawiam
    • doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 12:47
      Cze Wam!Dopiero wstałam...śpię po 12 godz. i w ciągu dnia jeszcze ziewam.
      Też jestem za tym ,żeby facet chociaż raz był w ciąży, zrozumiałby jak to jest.
      Mój mąż ostatnio pół żartem, pół serio stwierdził,że ciąża to dobra wymówka dla
      leniuszków(nie gotuję- bo mi śmierdzi i mam odruchy wymiotne, nie sprzątam-bo
      ciąża jest zagrożona i nie moge się wysilać).Powiedziałam mu , że życzę mu żeby
      on tak się czuł jak ja,( w tej chwili czuje się jak chora a nie jak w stanie
      błogosławionym ).Nie mam zamiaru robić za idealną żonę..wystarczy że robię za
      inkubator- to pochłania mi i tak wystarczjąco energii.
      Alinka 771- Trzymaj się , nie jesteś sama, zaraz kończy Ci się I trymestr i
      ryzyko poronienia też się zmniejsza, ja odliczam tygodnie do tej magicznej 12(
      mi jeszcze 3 tyg. zostały).
      Dla poprawy humorku też zaglądam do fartlandii, ależ tam pięknie...mi się też
      cholernie podobają baldachimki..takie łóżeczko jak z bajki, coś cudnego. Ale,
      niestety przeczytałam w jakies gazetce, że są niepraktyczne , bo zatrzymują
      przepływ świeżego powietrza dla noworodka i są siedliskiem kurzu (
      roztoczy).Ale i tak się nad tym zastanawiam.smile) Paaaaaaaaaa
      • mkz3 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 14:17
        czesc dziewczyny, ja zaproponowałam swojemu mężowi, żeby przez kilka dni
        ponosił 10 kg cukru i nie rozstawał się z nim nawet jak idzie do toalety. Od
        tamtej pory wracam z pracy i ide do łóżka i ani słowa nie mówi, a jak zaczyna
        to ja 10 kg cukru na dwa dni i mam spokój. tak naprawdę to powoinien nosić 15
        kg. Czuje sie bardzo duża i jest mi z tym bardzo zle. Chyba pójdę dziś na
        zakupy i cos sobie kupie moze mi sięhumor poprawi. Dla przyszłych tatusiów
        polecam "Mamo to ja" nr marcowy str 88.
    • inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 18:24
      hej dziewczyny!Odrazu mi się lżej robi jak poczytam wasze posty nie tylko mój
      mąż jest "wredny" najbardziej drażni mnie to że wraca do domu o 22 i jeszczę
      ciągle prowadzi rozmowy służbowe przez komórkę.Oj chciałabym widzieć jakby to
      on musiał w ciąży chodzić!Dariaa napisz do jakiego lekaża chodzisz z małą bo ja
      już mam dość ciągłego szpikowania antybiotykami na samą myśl że będę musiała
      podać mu 7raz w tym roku antybiotyk robi mi się niedobrze.Może jest jakaś
      alternatywa???Dzisiaj kupiłam sobie fajne spodnie na gumce i trochę humor mi
      się poprawił.Piszcie jak najczęściej bo fajnie się z wami "gada".Papa!!!
      • dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 29.04.04, 09:41
        Hej, Inez21 gdzie dostalas spodnie na gumce? Z corka chodze do dr. R.
        Antosiuka, jest naprawde dobrym specjalista i ma dobry sprzet, przy kazdej
        wizycie bada dziecko bardzoooo dokladnie. Wlasnie teraz zaczynam podawac jej
        leki odpornosciowe, bo jak poszla do przedszkola czesto choruje. Jak cos podam
        nr telefonu! Oj coraz blizej lata, a ja jestem strasznie blada, zastanawiam sie
        czy w ciazy mozna stosowac samoopalcz, bo niestety solarium musi na mnie troche
        poczekac. Czy wy tez macie problemy z pamiecia? Ja ostatnio jestem okropnie
        roztargniona, o wszystkim zapominam...pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka