dariaa76 15.04.04, 14:26 Witam wszystkich, jestem w 14 tygodniu i chetnie poznam mamusie z Bielegostoku i okolic, moze wymienimy sie doswiadczeniami apropo lekarzy, szkol rodzenia, szpitali itp. Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 15:48 hej! Ja też jestem z białegostoku jestem już w 23tygodniu.Chodzę do lekaża na warszawską ale coraz częściej zaczynam myśleć o zamenhoffa nie wiem jednak czy się zdecyduję.Do szkoły rodzenia jeszcze nie chodzę ale się wybieram w pierwszej ciąży chodziłam i byłam zadowolona wiem że teraz jest jeszcze jakaś prywatna na wojskowej ale nic o niej nie słyszałam.Dzisiaj oglądałam fajne ciuchy ciążowe na lipowej przy 'Sfinksie'są świetne ale strasznie drogie.Uważam że 100zł za sukienkę a 200zł za komplet w których się będzie chodiło góra 2mce to stanowczo za dużo.Ty pewnie jeszcze niewiele przytyłaś i chodzisz w normalnych ciuchach.Ja przytyłam ok4kg,moja dzidzia kopie już od 16tyg.Na usg w 20tyg dowiedziałam się że będzie to mateuszek a w domu mam już maciusia. Napisz coś o sobie jak znosisz ciąże gdzie chcesz rodzić i na jakim osiedlu mieszkasz? Gorąco pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 09:50 Czesc, mieszkam na Warszawskiej i na Warszawskiej urodzilam pierwsze dziecko,coreczke ktore ma juz 4 latka. Ogolnie bylam zadowolona z opieki w tym szpitalu, chociaz nie wszystkich lekarzy wspominam mile. Przy pierwszej ciazy nie chodzilam do szkoly rodzenia, co chce teraz naprawic, ale mam to do siebie ze im mam gdzies blizej to ciezko jest mi tam dojsc. Zauwazylam ze w drugiej ciazy brzuch mi szybciej rosnie i coraz czesciej mam napady leku jak otwieram szafe, a ubrania ciazowe sa naprawde drogie. Zastanawiam sie tez nad wyborem lekarza z Warszawskiej, ale nie mam pojecia ktory jest dobry i w razie porodu bedzie ze mna. Moze sie w tej kwestii orientujesz? Moj numer GG 1269626, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 15:58 Cześć Wam! Ja jestem dopiero w 7 tyg. i to w I ciąży, więc nie mam za dużego doświadczenia.Jeszcze nie wybrałam sobie lekarza na stałe do prowadzenia ciąży, narazie chodzę do poradni PSK.Byłam raz na Zamenhoffa u Arciszewskiego....i bardzo mi nie odpowiadał jako lekarz, wszystko trzeba było z niego wyciągać, sam nic nie doradził, nie pocieszył( w 3 tyg. miałam bóle podbrzusza i strasznie to przeżywałam), nie tak sobie wyobrażałam wizytę za 80 zł.Jedyny plus to ,to, że ma bardzo dobry sprzęt USG.Ciąże znoszę tak sobie- ciągle mam nudności ...kiedy to minie???????????pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 16:05 o arciszewskim też słyszałam nie ciekawe opinie ale ponoć jest tam też dr. południewski którego dziewczyny bardzo chwalą przyjmuje na waszyngtona.Nudności powinny minąć ok 14-18tyg nie martw się nie wiele już ci zostało ja teraz mażę tylko o tym aby coś zjeść o nudnościach już zapomniałam. Papa! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 09:59 Witaj, mam pytanko, czy u Arciszewskiego placilas 80 zl za wizyte i USG, czy tyllko za wizyte? Nudnosci na pewno szybka mina,a na bole ja bralam NOSPE co przynioslo rezultat i od pewnego czasu pfuuu pfuuuuu mam spokoj, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 16:43 Właśnie zastanawiałam się nad Południewskim, słyszałam , ze jest dobry i sympatyczny. Inez, a gdzie chodziłaś do szkoły rodzenia i od kiedy tam się chodzi? I gdzie rodziłaś I dziecko i czy dobrze wspominasz poród?Gdzie są jeszcze sklepy z ciuchami ciążowymi, oprócz Lipowej i legionowej? Zazdroszę Ci ,że masz apetyt.. ale jedzcie sobie na zdrowie!!! I czy może Ktoś orientuje się czy w Białym są baseny na które można chodzić z niemowlęciem?Mam strasznie dużo pytań .....i wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 15.04.04, 17:25 do szkoły rodzenia chodziłam na warszawską można zapisać się trochę wcześniej bo są wykłady o porodzie i pielęgnacji niemowlaczka ale naćwiczenia chodzi się ok 2mce przed porodem. pierwsze rodziłam na warszawskiej i wspominam dobrze chociaż miałam cesarkę bo tętno zanikało ale opieka była niezła a leżałam po porodzie prawie 2tyg.ciuchy ciążowe są jeszcze w ABCMARKET Ina kawaleryjskiej na rynku tam są najtańsze. jest też komis na warszawskiej między knajpą'promessa'a szpitalem ale tam nic ciekawego nie znalazłam no jest jeden świetny komplecik na lato ale kosztuje 100zł. basen dla niemowląt jest na 'mleczaku'ale tam zawsze kolejki i chyba trzeba trochę wczesniej się zapisywać ale ponoć jest bardzo fajnie ci co chodzą to chwalą.jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj .pozdrawiam ciebie i dzidzię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 09:57 Witam wszystkie Mamusie! U mnie kończy się właśnie 27 tydzień, od tego tyg. chodzimy na Warszawską do szkoły rodzenia i jestem ciekawa czy któraś z Was też tam chodzi? może się spotkamy? Na wizyty chodzimy na Parkową, chociaż raz skusiłam się na wizytę u Arciszewskiego (z czystej ciekawości i porównania)i wyszłam baaardzo rozczarowana.Wiem że na pewno będę rodziła na Parkowej.Poza tym trochę ubrań kupowałam w ABC, na rynku nie byłam i jestem ciekawa jakie tam są ceny i rzeczy? Dla dzisiusia mam już większość wyprawki, oprócz wózeczka ( to w tym tygodniu), pozdrawiamy gorąco Niebieska i Karolinka. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 10:07 czesc, do kogo chodzisz na Parkowa? Bylam tam raz u dr. Lesniewicza, bo zalezalo mi na tym, aby znac plec mojego dziecka, a slyszalam ze wlasnie on jest w okreslaniu plci dobry i przyznaje trafil w 10. Teraz tez sie zastanawiam (dopiero 14 tydzien), ale kusi mnie USG u Arciszewskiego ze wzgledu na dobry sprzet.Slyszalam ze w Warszawie sa specjalne zajecia dla kobiet w ciazy w roznych klubach fitness, czy w Bialym jest cos takiego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 10:17 Hej hej, chodzimy do dr Mossakowskiego na wizyty, natomiast USG robi dr Leśniewicz i jest naprawde dobry. Tak jak pisałam z ciekawości poszłam na wizytę na Zamenhofa do dr Arciszewskiego,ale to co tam zobaczyłam, oprócz pięknego wnętrza, ładnej łazienki,wcale mnei nie zachwyciło, Wrażenia moje są OKROPNE. Sprzęt wcale nie rewelacyjny, miałam wrażenie że na Parkowej o wiele wyrażniej i lepiej widziałam Dzidzię, poza tym rozmowa była tez przyjemniejsza na Parkowej i ceny też Przepraszam za tak trochę chamską "reklamę" kliniki na Zamenhofa, ale jestem rozczarowana, Pozdrawiamy, Niebieska i Karolinka. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 10:22 A wracając do tematu fitness klubów: chodziłam wcześniej 2 lata na aerobik ( zanim stałam się ciężarówką), teraz po pół roku ciązy zapisałam się na Warszawską do szkoły rodzenia, zajęcia są bezpłatne, fajne, trwają godzinę, ale zapewniam Cię, wystarczy Ci tych ćwiczeń do bólu, wydają się niby mało intensywne w porównaniu z aerobikiem jaki znałąm wcześniej, ale zakwasy są taki same..... Myślę, ze nie warto szukac jakichś innych fitness klubów, Nieb. i Fikolinka Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 16.04.04, 13:39 A mam jeszcze pytanie odnosnie wózków dla naszych Dzidziulinek, gdzie będziecie kupowały 4 kółka, macie jakieś namiary na niedrogie i dobre wózeczki? Niebieska i Karolinka. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 19.04.04, 12:50 hej mamusie białostoczanki czemu się nie odzywacie czy jest nas tak mało czy internet w białymstoku nie jest rozpowszechniony? Odezwijcie się co u was i u waszych maluszków???? Odpowiedz Link Zgłoś
mija4 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 19.04.04, 14:08 witam wszystkie białostocznki! ja jestem w 22 tc- czuję sie dobrze, przybrałam 5,5 kg, z czego 1,5 od świąt! zastanawiam się nad porodem na zamenhoffa- ale dopiero zdecyduję się po opinii mojej koleżanki, która zamierza rodzić tam w czerwcu- ja w śierpniu. zaczynam nosić już ubrania ciążowe. duzy wybór ładnych rzeczy widziałam na Lipowej i w Markecie ABC. do szkoły rodzenia nie będę chodzic , gdyż zamierzam pracować do końca ciąży- a szkoła jest w godzinach mojej pracy. zastanawiam się nad pływalnią - może wiecie coś o zajęciach na basenie dla ciężarnych? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 19.04.04, 20:10 Cześć Wam!Byłam dziś tak z ciekawości na Lipowej w sklepie z ciuchami ciążowymi i się z lekka załamałam......200 zł- taki zwiewny komplecik:spodnie i tunika.Chyba kupie materiał i będę szyć. 2 dni temu przeczytałam na forum o pustych jajach płodowych, martwych ciążach i się podłamałam- jeszcze nie robiłam USG ptwierdzającego żywą ciążę, dopiero w środę ide do ginekologa .Wam to dobrze, nie macie już takich zmartwień!!Mało tego dorwałam książkę, gdzie napisano, że USG jest szkodliwe, a ja je robiłam w I tyg ciąży, jeszcze nie wiedząc ,że jestem w ciąży (problemy ginekologiczne), potem ze względu na bóle w podbrzuszu w 3 tyg.... no i kolejny wieczór przeżywania i marudzenia. Na dodatek chyba zmienia mi się psychika...kupiłam diś gazetkę"mam dziecko" i co popatrzę na zdjęcie płodu, noworodka, niemowlaka to w ryk....ze wzruszenia.Boże, nigdy nie byłam taka tkliwa i wrażliwa. Czy to normalne?? A tak na marginesie to na ulicach sporo jest ciężarnych babek... i tak jakoś fajnie wyglądają, a nas tu zaledwie 5 szkoda...paaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
mkz3 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 09:49 czesc, jestem w 31 tygodniu, a na plusie 12 kg, ostatni humor mi nie dopisuje, moze dlatego ze na ulicach dziewczyny w super ciuchach, a ja w workach. Ale jeszcze 2 miesiące i ciut i zobaczę Julcie. Chodze do szkoły rodzenia na Warszawską i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 10:05 hej dziewczyny!u mnie zaczął się 24tydzień i 5kg na plusie.Też uważam że ciuchy ciążowe są stanowczo za drogie po za tym większość jest w fatalnych zielonkawo szarych kolorach.Ja kupiłam sobie pstatnio fajną dżinsową sukieneczkę na rynku na kawaleryjskiej tam tęż jest trochę ciążowych ciuszków ale też przewazają kolory brunatne tak jakby kobieta w ciąży nie mogła chodzic w nieieskim albo czerwonym.Mam pytanie do mkz3 od którego tygodnia chodzisz na ćwiczenia do szkoły rodzenia? Dziewczyny piszcie częściej co u was aby nasz wątek nie zaginął!! Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmu77 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 10:36 Cześć dziewczynki! Mam na imię Gosia i właśnie zaczęłam 35 tydzień ciąży, co pozwala mi nazywać się "doświadczoną ciężarówką"! Parę razy wchodziłam już na to forum, ale nigdy nie starczyło mi na tyle cierpliwośći, żeby się zalogować. Ale dziś się uparłam i oto jestem. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona białostockich mamuś! Do szkoły rodzenia chodzę na Warszawską (do p. Tereski), zdecydowanie ją polecam, można chodzić nawet codziennie, jak się chce. Ja mam tylko taki problem, że jak tam jestem, to zamiast skupić się na ćwiczeniach, marzę o położeniu się na materacyku i godzinnej drzemce. To chyba wpływ tej muzyki relaksacyjnej...Zajęcia zaczęłam w 26 tygodniu, ale już wtedy były dziewczyny z terminem dwa tygodnie późniejszym ode mnie. Jednak nie macie się co martwić, jak zapiszecie się później. Przejdziecie wtedy po prostu bardzo przyspieszony kurs... Co do ubrań ciążowych, to tak samo jak Wy uważam, że ceny są z kosmosu! Tym bardziej, że po porodzie mamy być znowu szczupłe! Ja polecam Wam wizytę w sklepie z odzieżą indyjską. Ciuchy są tam lekkie, przewiewne, często w miłych kolorach a poza tym za 200 PLN to można ich mieć 6 czy 7. Nie wiem, gdzie są takie sklepy w Białym, w sumie mieszkam tu dopiero 2 lata, ale Wy na pewno się orientujecie. Z droższych rzeczy polecam tylko ciążowe dzinsy, takie z podwyższonym stanem i gumką w pasie. Ja noszę je od 3 miesiąca i cały czas się mieszczę, popuszczam tylko gumeczkę...A jest na co je włożyć. Brzuszek już 98 cm a na wadze + 12 kg! A na początku ciąży byłam tak naiwna, że myśłałam, że przytyje tylko 10... No dobra, pewnie Was już zanudziłam, więc kończę i ściskam Was serdecznie (Wasze brzuszki też)! Odpowiedz Link Zgłoś
mmu77 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 10:39 Cześć dziewczynki! Mam na imię Gosia i właśnie zaczęłam 35 tydzień ciąży, co pozwala mi nazywać się "doświadczoną ciężarówką"! Parę razy wchodziłam już na to forum, ale nigdy nie starczyło mi na tyle cierpliwośći, żeby się zalogować. Ale dziś się uparłam i oto jestem. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona białostockich mamuś! Do szkoły rodzenia chodzę na Warszawską (do p. Tereski), zdecydowanie ją polecam, można chodzić nawet codziennie, jak się chce. Ja mam tylko taki problem, że jak tam jestem, to zamiast skupić się na ćwiczeniach, marzę o położeniu się na materacyku i godzinnej drzemce. To chyba wpływ tej muzyki relaksacyjnej...Zajęcia zaczęłam w 26 tygodniu, ale już wtedy były dziewczyny z terminem dwa tygodnie późniejszym ode mnie. Jednak nie macie się co martwić, jak zapiszecie się później. Przejdziecie wtedy po prostu bardzo przyspieszony kurs... Co do ubrań ciążowych, to tak samo jak Wy uważam, że ceny są z kosmosu! Tym bardziej, że po porodzie mamy być znowu szczupłe! Ja polecam Wam wizytę w sklepie z odzieżą indyjską. Ciuchy są tam lekkie, przewiewne, często w miłych kolorach a poza tym za 200 PLN to można ich mieć 6 czy 7. Nie wiem, gdzie są takie sklepy w Białym, w sumie mieszkam tu dopiero 2 lata, ale Wy na pewno się orientujecie. Z droższych rzeczy polecam tylko ciążowe dzinsy, takie z podwyższonym stanem i gumką w pasie. Ja noszę je od 3 miesiąca i cały czas się mieszczę, popuszczam tylko gumeczkę...A jest na co je włożyć. Brzuszek już 98 cm a na wadze + 12 kg! A na początku ciąży byłam tak naiwna, że myśłałam, że przytyje tylko 10... No to na razie tyle, kończę i ściskam Was serdecznie (Wasze brzuszki też)! Odpowiedz Link Zgłoś
mija4 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 11:03 dziewczyny- mam pytanie- w jakich godzinach szkoła na ul. Warszawskiej prowadzi zajęcia? Słyszałam ,że niestety do 16- a ja tak właśnie pracuję . Poza tym gdzie sa sklepy z "indyjska " odzieżą w B-stoku, bo z tego co wiem - na Lipowej zlikwidowali..... Pozdrawiam Brzuszki z B-stoku! Odpowiedz Link Zgłoś
mkz3 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 13:12 Ja chodzę na Warszawską na 17.30 lub 16.00, zależy jak są pogadanki,można sią zapisać do 18.00 codziennie, polecam panią Tereskę - jest super, można boki zrywać. Chodzę od 27 tygodnia na ćwiczenia. Jak się zapisywałam to mi powiedziano że najlepiej 12 tyg. przed porodem. Chodzą już dziewczyny z terminem na koniec lipca i początek sierpnia. Jest naprawdę bardzo fajnie i polecam wszystkim. To nie prawda że na ćwiczeniach to tylko nogami machamy i nic więcej. Można zapytać o wszystko co trapi, co boli, zwłaszcza że jest kilka innych dziewczyn i każda ma coś do powiedzenia. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
mija4 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 13:25 ale fajnie,że są godziny popołudniowe! Chyba się wybiorę na gimnastykę , gdyż trzeba poprawić sobie kondycję przed porodem.... A pogadanki to odpuszczę- gdyz jkest to moje drugie dziecko i wydaje mi się ,że wszystko pamiętam. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 20.04.04, 19:33 Do MKZ3! Ja też chodzę na Warszawską na 17.30, może się spotkałysmy i o tym nie wiemy? Czekam na odzew i do zob!!! Niebieska i Fikolinka. Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 12:10 Witam! JA również uczęszczam do szkoły rodzenia na Warszawskiej, do p. Tereski na godzinę 17.30.Szalenie podobaja mi sie te zajęcia, chociaż byłam tam dopiero 2 razy. Termin mam na 13 lipca i pod szerduszkiem noszę najprawdopodobniej synka. Pozdrawiam Flowee + MAleństwo ps. Kto wie może się spotkamy na zajęciach.... Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 21.04.04, 21:19 Cześć Wam.Byłam dziś u ginekologa, stwierdziła ,że ciążę trzeba traktować jako zagrożoną(boli mnie podbrzusze) i muszę dużo leżeć.....ale jak tu leżeć jak taka piękna pogoda. Czy do tej szkoły rodzenia na warszawskiej można chodzić jak się jest w poradni w PSK? Pozdrawiam Was i maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 22.04.04, 17:43 Hej hej to znowu ja, zgadzam się że ubrania ciążowe są strasznie drogie, więc jak dla mnie szkoda kasy, ostatnio dorwałam ogrodniczki ciążowe za 14,99 zł i mnóstwo innych ciuszków szerokich za około 15-25 zł na Słonecznym Stoku w sklepie Moda Polska czy jakoś tak, ciuszki są ładne kolorowe no i oczywiście w różnych rozmiarach, więc poprawiłam sobie humor.... Doros1 nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki, pozdrawiam paaaa Odpowiedz Link Zgłoś
ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 09:55 Cześć Dziewczyny ! Ale fajnie że jest wątek białostocki,jestem w 6 tyg,z drugim dzieckiem.Z pierwszym dzieckiem chodziłam do szkoly rodzenia więc teraz jak będzie ok też skocze,tam jest naprawde rewelacyjnie.Rodziłam na Warszawaskiej w sali eko z mężem więc poród wspominam ok.A jak sie wykupuje tę sale to potem trafia sie na sale gdzie jest sie non stop z dzieckiem i ma oddzielna łazienke.Mam nadzieje że ten bialostocki wątek sie nie przerwie ,bo to spoko dowiedzieć sie co gdzie kiedy ,za ile .Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy z Białegostoku!!Trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 13:57 Cześć Wam!Czy jak ma się ochotę na potrawy kwaśne - to chłopiec? Słodkie- dziewczynka?Jak się ładnie wygląda to chłopiec?Jak mniej korzystnie to dziewczynka?Jak się ma silne mdłości to chłopiec?Jak się dość dobrze znosi ciążę to dziewczynka?Czy którejś z Was to się sprawdziło?? Czy to tylko bzdurne- zabobony? Jakie planujecie imionka dla dzidziusiów??paaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 14:02 W pierwszej ciąży mogłam jeść czekolade tabliczkami,lody,batony wszystko co słodkie i urodziłam chłopcaWyglądałam okropnie,i nie miałam mdlości.Więc wszystko na odwrót.Mam jeszcze pytanie o te ciuszki tanie na słonecznym stoku,gdzie dokładnie ten sklep sie mieści.A i jeszcze jedno który basen polecacie do pływania w ciązy?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_anula Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 14:32 cześć! co prawda nie jestem z białego a z łomzy ale w białym zamierzam rodzić(już wkrótce 28.04), czytam wasz wątek i chciałam podzielić się z wami moimi przemyśleniami. zgadzam się, że ubrania ciążowe są strasznie drogie, szczerze mówiąc na początku ok 5 mc kupiłam pare fajnych rzeczy , ale tak naprawde miałam je może na sobie ze 3-4 razy , głównie eksploatuje 3 pary spodni na zmianę a do nich zakładam "normalne " bluzeczki w tej chwili głównie typu "bliżniaki", są wygodne i ładnie się w nich wygląda w pracy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 23.04.04, 20:06 Hej, co do sklepu to znajduje się obok FARTLANDII, dawny PROMYK, na górze, naprawdę ceny są spoko, ale trzeba trochę czasu tam spędzić. Ja poszłam z mężem i z dzieckiem, czego nie polecam, bo dla nich to męka...Na basen też chętnie się zapisze, bo chociaż to 15 tydzien, a jest już mi ciężko podbiec do autobusu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 26.04.04, 10:10 hej dziewczyny!Ja chodzę na basen na włókienniczą bo w białymstoku chyba nie ma basenu przystosowanego dla kobiet w ciąży.Chodzę w niedzielę na 19.30 jest bardzo fajnie tylko trochę za dużo ludzi czasem boję się żeby ktoś mnie nie udeżył w brzuch,także myslę że warto wybrać godziny mniej uczęszczane. Piszcie co u Was nowego i ciekawego ja czuję się nieżle tylko ciągle jest mi zimno marzę żeby wreszcie było cieplej.Tak fajnie byłoby wybrać się do parku,połazić sobie....Czy wreszcie przyjdzie prawdziwa wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
juna7 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 26.04.04, 12:45 Witajcie dziewczyny Przyłączam się do Was chociaż jestem z Augustowa, ale do lekarza jeżdżę do Białegostoku. Czy orientujecie się ile kosztuje poród z cc na Parkowej? I jak w ogóle załatwia się tam poród? Pewnie trzeba chodzić tam do lekarza. Czy któraś z Was będzie rodzić przez cc? Odpowiedz Link Zgłoś
juna7 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 09:55 Hej dziewczyny, jest tam ktoś???? Odpowiedz Link Zgłoś
ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 10:20 Cześć Dziewczyny!Ja już też nie moge sie doczekać ciepełkai pochodzić na spacery.Ale może od maja,co do parkowej to słyszałam wiele złego na temat tej kliniki ale nie będę straszyć,mam nadzieje że popytałaś znajomych albo lekarzy o te miejsce,cen niestety nie znam.Piszcie co tam u was bo wątek znika,Pozdrawiam Was i maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 12:39 Cześć Wam !Znajoma ostatnio rodziła na Parkowej, cc- 800zł.Nie chce się wymądrzać ale jeśli nie ma wskazań do cięcia cesarskiego - to po co na nie się decydować.Bardziej fizjologiczny i korzystny dla dziecka jest poród drogami i siłami natury.Chciałam wam napisać,że w PSK też jest bardzo fajna sala porodów rodzinnych za którą się w chwili obecnej nie płaci. U mnie już 9 tydzień, czuję się tak sobie, jako że siędzę w domu to z nudów cały dzień wczoraj przespałam ,w nocy koszmarnie bolała mnie głowa, ale dla dobra maluszka cierpiłam i nie brałam żadnych leków.A dziś jestem jakaś ospała, zmęczona , zniechęcona. Na szczęscie mdłosci są mniejsze. Pozdrawiam mamusie i dzidziusie. paaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 13:32 ja też siedzę sobie w domu bo jestem na urlopie z nudów przejechałam się dziś do fartlandii,są tam naprawdę fajne rzecz i ceny jeszcze nie najgorsze.Ja co prawda mam większość rzeczy po starszym synku ale che kupić przynajmniej nową wyprawkę do szpitala i pościel do łóżeczka w fartlandii są naprawdę świetne komplety.A co myślicie o baldachimach do łóżeczek mnie się strasznie podobają ale może to kiczowate?? Co do parkowej to słyszałam też różne opinie chociażjesli nie ma powikłań to dziewczyny są zadowolone.Ceny to 500zł poród naturalny a 800zł cesarka.Z tego co się słyszy wśród znajomych to najgorszą opinię ma PSK bo bezduszny personel złe warunki higieniczne i opieka nad noworodkiem nie taka jak trzeba ale myślę że to zależy od sytuacji,bo każdy ocenia wg innych kryteriów.Ja rodziłam pierwsze dziecko na warszawskiej ,byłam zadowolona i teraz też się chyba tam wybiorę ale też boię się rozczarowania.Myślałam już o prywatnych klinikach ale jak coś dzieje się z matką lub dzieckiem to przecież szpital państwowy ma szersze możliwości diagnostyczne i lecznicze.Pozdrawiam was i wasze maluszki!Dziś trochę cieplej chyba wybiore się po południu na planty z moim syneczkiem.PAPA! Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 14:31 Czesc WAM, jeszcze do 15 i zaraz bede w domku, po drodze musze odebrac mojego paszczurka z przedszkola i chyba tez pojde na dlugiiiiiiii spacer. Musze zajsc do Szkoly Rodzenia na Warszawska i uzyskac informacje. Napiszcie mi prosze od którego miesica najlepiej zaczac tam uczeszczac, czy sa jakies oplaty i do ktorej grupy sie zapisac. Moze sie tam spotkam, chociaz z niektorymi z WAS!!! Oj brzuszek mi rosnie (16 tydzien), ale zrobilam sie strasznie delikatna i wrazliwa, ostatnio mam pretensje do meza ze za malo sie interesuje mna i fasolka, a podczas I ciazy traktowal mnie jak ksiezniczke i majac porownanie jest mi smutno. Moze to hormony??? Dzisiaj mialam sen, ze zostalo kilka dni do porodu a ja wpadam w totalna panike,ojjj Wszystkim zycze milego dnia i prosze WAS piszcie jak tylko macie czas i ochote, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alinka771 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 18:10 Czesc! Jestem z Bialego i jestem w 11 tc. Juz piaty tydzien jestem na zwolnieniu i dlugo nie mialam ochoty zagladac na jakiekolwiek strony dot. ciazy (moja jest zagrozona). Mam jednak nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Moze ktoras z was slyszala cos na temat dr J. Świateckiej lub dr W. Ostapiuka, bo musze zmienic mojego lekarza, a nie chce do "slynnego" Arciszewskiego czy Poludniewskiego, bo rozne na ich temat slyszalam opinie... Wczoraj slyszalam serduszko naszego Malenstwa. Niesamowite przezycie i chyba dopiero teraz zaczyna do mnie docierac, ze nie jestem sama... Odpowiedz Link Zgłoś
ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 18:23 Cześć Dziewczyny!! Jak pamiętam z pierwszej ciąży to szkoła rodzenia jest chyba od 26tc ale nie jestem pewna.Kiedyś połatą było 4 rolki papieru toaletowego i ręczniki papierowe i mydlo,pewnie teraz jest podobnie.A co do grupy to chodziłam do Małgosi była super taka czarna w kok poczesana ,ale tam wszystkie panie są bardzo miłe.Słyszałam o prywatnej szkole rodzenia ale nie wiem co i jak może Wy wiecie.Pozdrawiam was i maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 27.04.04, 21:18 hej dziewczyny! Dariaa ja po przeczytaniu twojego postu pomyślałam że czuję się tak samo co prawda u mnie zaczął się już 25tydzień ale humorki też mam i wcale nie mijają.Też jest mi smutno bo wydaje mi się że mąż nas zaniedbuje w pierwszej ciąży było inaczej przedewszystkim mieliśmy trochę więcej czasu dla siebie,a teraz on ciągle żyje swoja pracą nawet jak jest w domu to mówi i myśli tylko opracy,a może ja jestem przewrażliwiona no w końcu świat nie obraca się wokół mnie!a na dokładkę mój synuś jest znowu przeziębiony i potwornie kaszle.Oj coś mi humor nie dopisuje!PAPAPA! Odpowiedz Link Zgłoś
ewt80 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 10:21 CZeść Dziewczyny!!Co tam dzisiaj słychać ,mam takie pytanie czy Wam tez jest tak zimno cały czas czy to coś u mnie nie tak?Ubieram sie cieplej niż moja babcia No i ciągle mi sie chce płakać czego nie rozumie mój mąż bo powinnam chodzić uśmiechnięta,ale jak jak wszystko mnie denerwuje.Mam nadzieje że ten długi weekend będzie ciepły.Wybieracie sie na Planty 1 maja.Maaą być niezłe atrakcje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 11:51 Oj, wlasnie teraz dzieci choruja, moja ostatnio tez siedziala kilka dni w domu, z powodu kaszlu, tyle tylko ze u niej czesto wystepuje kaszel refluksowy i dziecko sie strasznie meczy. Do przychodni od roku nie chodze, bo mam dosyc czosnku i cebulki i dziwnych lekow przepisywanych na szybkiego, wiec mam teraz super lekarza, ktory dokladnie ja bada przy kazdej wizycie. Jedyny minus to 50 zl za kazda wizyte, ale na leki wypisywane od lekarzy z przychodni wydawalam duzoooooo wiecej. Co do meza, to nie wiem jak twoj, ale moj zawsze ma na moje zale wytlumaczenia, ze teraz jest inaczej, bo to drugie dziecko, co jest dziwne bo kazda ciaza tak jak kazde dziecko jest inne, no i oczywiscie to samo, czyli praca, a ze prowadzi na wlasna reke dzialalnosc gosp. pracuje nawet w domu, telefony dzwonia do 24.00.Szoook Oj drugie dziecko powinni rodzic faceci, bo to co my przezywamy jest dla nich abstrakcja!!!! Moze czasami przesadzam z pretensjami do niego, ale w tym stanie jestem usprawiedliwiona!!Dobrze, z jest coraz cieplej i zaraz dBugi weekend, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 12:47 Cze Wam!Dopiero wstałam...śpię po 12 godz. i w ciągu dnia jeszcze ziewam. Też jestem za tym ,żeby facet chociaż raz był w ciąży, zrozumiałby jak to jest. Mój mąż ostatnio pół żartem, pół serio stwierdził,że ciąża to dobra wymówka dla leniuszków(nie gotuję- bo mi śmierdzi i mam odruchy wymiotne, nie sprzątam-bo ciąża jest zagrożona i nie moge się wysilać).Powiedziałam mu , że życzę mu żeby on tak się czuł jak ja,( w tej chwili czuje się jak chora a nie jak w stanie błogosławionym ).Nie mam zamiaru robić za idealną żonę..wystarczy że robię za inkubator- to pochłania mi i tak wystarczjąco energii. Alinka 771- Trzymaj się , nie jesteś sama, zaraz kończy Ci się I trymestr i ryzyko poronienia też się zmniejsza, ja odliczam tygodnie do tej magicznej 12( mi jeszcze 3 tyg. zostały). Dla poprawy humorku też zaglądam do fartlandii, ależ tam pięknie...mi się też cholernie podobają baldachimki..takie łóżeczko jak z bajki, coś cudnego. Ale, niestety przeczytałam w jakies gazetce, że są niepraktyczne , bo zatrzymują przepływ świeżego powietrza dla noworodka i są siedliskiem kurzu ( roztoczy).Ale i tak się nad tym zastanawiam.) Paaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
mkz3 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 14:17 czesc dziewczyny, ja zaproponowałam swojemu mężowi, żeby przez kilka dni ponosił 10 kg cukru i nie rozstawał się z nim nawet jak idzie do toalety. Od tamtej pory wracam z pracy i ide do łóżka i ani słowa nie mówi, a jak zaczyna to ja 10 kg cukru na dwa dni i mam spokój. tak naprawdę to powoinien nosić 15 kg. Czuje sie bardzo duża i jest mi z tym bardzo zle. Chyba pójdę dziś na zakupy i cos sobie kupie moze mi sięhumor poprawi. Dla przyszłych tatusiów polecam "Mamo to ja" nr marcowy str 88. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 28.04.04, 18:24 hej dziewczyny!Odrazu mi się lżej robi jak poczytam wasze posty nie tylko mój mąż jest "wredny" najbardziej drażni mnie to że wraca do domu o 22 i jeszczę ciągle prowadzi rozmowy służbowe przez komórkę.Oj chciałabym widzieć jakby to on musiał w ciąży chodzić!Dariaa napisz do jakiego lekaża chodzisz z małą bo ja już mam dość ciągłego szpikowania antybiotykami na samą myśl że będę musiała podać mu 7raz w tym roku antybiotyk robi mi się niedobrze.Może jest jakaś alternatywa???Dzisiaj kupiłam sobie fajne spodnie na gumce i trochę humor mi się poprawił.Piszcie jak najczęściej bo fajnie się z wami "gada".Papa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa76 Re: Przyszle mamusie z Bialegostoku 29.04.04, 09:41 Hej, Inez21 gdzie dostalas spodnie na gumce? Z corka chodze do dr. R. Antosiuka, jest naprawde dobrym specjalista i ma dobry sprzet, przy kazdej wizycie bada dziecko bardzoooo dokladnie. Wlasnie teraz zaczynam podawac jej leki odpornosciowe, bo jak poszla do przedszkola czesto choruje. Jak cos podam nr telefonu! Oj coraz blizej lata, a ja jestem strasznie blada, zastanawiam sie czy w ciazy mozna stosowac samoopalcz, bo niestety solarium musi na mnie troche poczekac. Czy wy tez macie problemy z pamiecia? Ja ostatnio jestem okropnie roztargniona, o wszystkim zapominam...pa Odpowiedz Link Zgłoś