arletka85 16.03.06, 18:09 hej dziewczyny jeszcze tylko 12dni mi zostało do terminu..dziś byłam na mieśćie i co 3 krok odczówałam jakby dzidzia już przechodziła przez macice...aż mi brakło tchu czy to oznacza że już lada dzień....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betka42 Re: 38tc.jak tam sie czujecie przyszłe mamuśki:) 16.03.06, 19:06 Ja oczekuję swojej córci za 15 dni. Też się nie mogę doczekać. Ale żadnych "objawów" nadchodzącego porodu jeszcze nie odczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
dolka25 Re: 38tc.jak tam sie czujecie przyszłe mamuśki:) 16.03.06, 19:19 Moja mała też ma się pojawić na świecie w ciągu 15 dni! Wydaje mi się że jest już bardzo nisko, a poród blisko ! Ale jako takich objawów nie czuję tylko już strasznie chciałabym ją mieć przy sobie Jutro zaczynam 39tc! jeszcze chwilka Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: 38tc.jak tam sie czujecie przyszłe mamuśki:) 16.03.06, 19:27 Ja mam termin na prima aprillis ... Moja niunia juz coraz niżej czuje jak naciska z całych sił i pcha się w dół. Ale nic poza tym. Żadnych dodatkowych zwiastunów nadchodzącej ciązy. Czuje sie rewelacyjnie, jestem tak samo aktywna jak kilka m-cy temu nadal bez problemu wchodzę po schodach na 9 piętro, no może czasem pobolewają trochę plecyki. Z jednej strony chciałabym przytulać już mojego synusia, ale chyba tęskno mi też będzie do tych jego potańcówek w brzusiu. Jego kopanie i przeciąganie się we wszystkie możliwe strony, to chyba najpiękniejsza rzecz jaka przeżyłam w swoim życiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio112 Re: 38tc.jak tam sie czujecie przyszłe mamuśki:) 16.03.06, 20:19 Witam Jestem teraz w drugiej ciąży. Termin porodu za 10 dni i tak jak Arletka czuję jakby moja córa chciała się przedostać przez macicę, nieprzyjemne naciskanie w dół. W z wiązku z tym od dzisiaj zaprzestałam wychodzenia z domu, bo najzwyczajniej się boję. Dziwi mnie to, gdyż będąc w ciąży z synkiem nie miałam takich objawów. Po prostu odeszły mi wody, pojechałam na porodówkę, a w trakcie porodu miałam bóle krzyżowe. Brzuch i krocze wogóle mnie nie bolały. Teraz widocznie będzie inaczej i czuję, że poród zbliża się lada dzień. Dwa dni temu miałam w nocy skurcze co 20 min. A tak od połowy tygodnia pobolewa mnie brzuch jak na okres. Czyli wniosek z tego taki, że każda ciąża jest inna. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
tlenka Re: 38tc.jak tam sie czujecie przyszłe mamuśki:) 19.03.06, 08:54 tez tak jak dyzio112(moj syn ma na imie Dyzio ),od pewnego czasu pobolewa mnie brzuch jak przed okresem,poza tym odczuwam jakies dziwne kłucie,nie mialam tak w pierwszej ciazy.mam termin na 3 kwietnia,watpie zeby porod nastapil wczesniej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś