ndowson 08.05.05, 13:37 tak jak w temacie. Bede wdzieczna za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazbed Re: prosze o opinie o żyrafie 10.05.05, 20:49 www.zoo.wroclaw.pl/zwierzeta/ssaki/zyrafa.html Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: prosze o opinie o żyrafie 10.05.05, 21:13 podziwiam poczucie humoru ale mnie chodzi o przedszkole zyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
7xladniej Re: prosze o opinie o żyrafie 10.05.05, 21:19 Nie korzystałam, zasięgałam wyłacznie informacji. Dość rozbudowany program. Możliwość odbierania i odwożenia dziecka do domu (busik -250 Pln/miesiąc). Częste wyjscia dzieci - teatrzyk itp. Angielski z native speakers. Ale dla mnie okazało się po prostu za drogie i wybrałam inne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannanatalia Re: prosze o opinie o żyrafie 11.05.05, 11:06 czesc czy chodzi Ci o Zyrafe na Ursynowie w Warszawie? Jesli tak to bylam tam na zwiadzie i absolutnie nie poslalabym tam moich dzieci (pomijajac zawrotna cene). Na krotko: minusy - schody za strome, mozna spasc, pani wlascicielka przywitala nas uroczym: to ja wybieram rodzicow i dzieci do przedszkola a nie dzieci i rodzice nas(( (wlasciwie po tym juz wiedzialam, ze absolutnie NIE) Ale sa plusy: autobus do przedszkola, male grupy, mile urzadzenie, posilki robione na miejscu a nie tak jak w innych prywatnych czesto- catering, duzo zajec ciekawych jak orkiestra, teatrzyki, ale za to maly ogrodek pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
anzo1 Re: prosze o opinie o żyrafie 16.05.05, 11:40 A ja Żyrafe polecam całym sercem. Moja córka chodzi tam juz półtora roku i przez ten cały czas naprawde nie mam sie do czego przyczepić. Panie miłe, troskliwe i zainteresowane dzieckiem. Zabawki nowe i w duzym wyborze. Zajęcia ciekawe, rozwijające. Częste przedstawienia, basen, zajecia z hippterapii.Pomysł z transportem dzieci z i do domu bardzo ułatwiajacy życie. Schody, faktycznie strome, budziły początkowo także mój niepokój. Ale wszystko jest kwestią organizacji. Dzieci nigdy nie schodzą po nich bez asysty dorosłego. Nie słyszałam o zadnym wypadku, który by sie na nich zdażył. A o idei, że to włascicielka dobiera dzieci a nie na odwrót mozna by dyskutować. Chyba zrozumiałe jest, że chce stworzyć dzieci pochodzące z "okreslonego kregu", . Ma do tego prawo. Faktycznie obecnie minusem (prócz ceny!!!) jest zbyt mały ogrodek. Zeszłego lata był jeszcze przy przedszkolu spory plac zabaw gdzie dzieci spełdzaly mnóstwio czasu. Obecnie ponoć znalazł sie własciciel tego terenu i odzyskał swoje prawa. Tak czy inaczej uważam, że wybór jakiego dokonałam kiedy moja córka miała 2 lata był jak najbardziej słuszny. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: prosze o opinie o żyrafie 16.05.05, 13:32 dziekuje za informacje. Ja ciagle wacham sie pomiedzy Zyrafa a Europejskim przedszkolem dwujezycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_gandaki Re: prosze o opinie o żyrafie 18.05.05, 21:18 ciekawe, mnie we wrześniu zeszłego roku informowano, że ogródek będzie dużo większy, bo zakupiono dodatkowy plac, a tu wprost przeciwnie... pozdr. k_g Odpowiedz Link Zgłoś
renatas4 do ndowson 20.05.05, 08:55 Czy byłaś w Europejskim Przedszkolu Dwujeżeycznym, jakie wrażenia i opinie? Ja też się nad nim zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: do ndowson 20.05.05, 14:33 owszem bylam i wlasnie je wybralam a nie Zyrafe. Jakos bardziej do mnie przemowilo. Super warunki i mala tam dobrze sie poczula. Odpowiedz Link Zgłoś
ada213 My wybraliśmy Żyrafę. 23.05.05, 16:36 .... z dwóch powodów: odwiedziłam kilka przedszkoli na Ursynowie i tylko w Żyrafie miałam możliwość rozmawiać z właścicielką (jej dziecko też chodzi do Żyrafy), która opowiedziała mi o ideii przedszkola, przedstawiła mi nauczycieli i zaprosiła mnie na zajęcia. Szczególnie dobre wrażenie zrobił na mnie czarnoskóry nauczyciel angielskiego. W innych przedszkolach mogłam rozmawiać tylko z dyrektorkami, na moje pytanie czy mogę poznać właścicielkę przedszkola przed zapisaniem dziecka słyszałam odpowiedzi, że albo właścicielka rzadko tu bywa i nie wiadomo kiedy będzie, albo że nie ma zwyczaju spotykać się z rodzicami bez istotnego powodu.... po drugie tylko w Żyrafie zatroszczono się to, żeby każde dziecko miało możliwość korzystania z wszystkich zajęć, w innych przedszkolach zajęcia są dodatkowo płatne i dzieci są dzielone co jest dla maluchów zupełnie nie zrozumiałe i bardzo przykre. Na początku też byłam bardzo zainteresowana Przedszkolem Europejskim, ale okazało się że bardziej przypomina szkołę, niż prawdziwe przedszkole. Cóż, ale kto co lubi. Ada Odpowiedz Link Zgłoś
sinead70 Re: prosze o opinie o żyrafie 15.11.05, 21:21 Moje dziecko chodzilo do Zyrafy i tez wszystko bylo dobrze do momentu... Moze nalezaloby sie zainteresowac tym co sie dzieje w przedszkolu. Busik wozacy dzieci ulatwia zycie rodzicom, ale rowniez wlascicielom borykajacym sie z problemami. Jezeli rodzice nie zagladaja do przedszkola to nie zobacza, ze przedszkolanki odchodza, a przez caly wrzesien i pazdziernik przewinela sie fala niewyksztalconych, niedoswiadczonych potencjalnych przedszkolanek. Czesto rano dziecmi zajmowala sie dziewczyna,ktora wczoraj pojawila sie w Zyrafie pierwszy raz i tak sprawowala "opieke" do momentu pojawienia sie pan nalezacych do starej kadry, czyli czasami od 7.30 do 9,00. Przez 1,5 miesiaca co trzy dni pojawialy sie 3 nowe panie prowadzace probne zajecia, po czym przychodzila kolej na nastepne 3-4 itd. Jak jest teraz ? Nie wiem, to nie moj problem. Fakt, ze panstwo Olendzcy oszczedzaja na wykwalifikowanej kadrze nie da sie zaprzeczyc. Grupa 2 -latkow miala sie zajmowac dziewczyna, ktorej jedynym doswiadczeniem byla praca jako opiekunka u kogos w domu, zero wyksztalcenia pedagogicznego. To samo w grupie 4-latkow. Wlasciciele Zyrafy otwarcie mowia, ze preferuja szkole zatrudniania opiekunek bez doswiadczenia i bez ukonczonego wyksztalcenia kierunkowego. Ja chcialam dla mojego dziecka troche wiecej niz tylko opieki i kolorowych zabawek -zreszta w przesadzonej ilosci. Fakt,ze program zajec dodtakowych jest bardzo bogaty! Wielki plus!. Wyzywienie rewelacyjne! Ale golym okiem widac brak pedagogicznej koncepcji, w koncu wlasciciele nie maja ukonczonych studiow. O tym pani tez wie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22 Re: prosze o opinie o żyrafie 11.06.05, 22:01 Znam dziewczyny,które tam pracują i gdyby nie one to właścicielka dawno powinna się spakować.Od strony pracowników przedszkole nie jest przyjazne ani nawet zachęcające.Zajęć owszem dużo ale trudno mi wyobrazić sobie pracę nauczycielki która jedzie z grupą na basen sama tzn.bez zadnej pomocy.Jest jedna pomoc- owszem ale na całe przedszkole,więc w konkretnej grupie jest prawie nieobecna.Dla mnie jest to przykład jak nie powinno funkcjonować przedszkole.Miła atmosfera i ciepło dawane dzieciom to zasługa nauczycielek a nie właścicielki. Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: prosze o opinie o żyrafie 14.06.05, 21:27 niestety mam taka sama opinie. Wlascicielka robi tylko dobry PR. Poza tym nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiawnuk Re: prosze o opinie o żyrafie 27.08.05, 12:55 Ja zapisałam swojego malucha do żyrafy trzy lata temu.Jestem bardzo zadowolona. Pamiętam początki przedszkola i zaangażowanie właścicieli. Zaczynali bardzo skromnie ale każde zarobione pieniądze inwestowali w przedszkole co było po prostu widać.Pani Ania-właścicielka ma ciągle nowe pomysły a to hipoterapia a to basen(byłam osobiście i nauczycielka była z grupą sześciorga dzieci w przebieralni sama więc chyba lekka przesada że nauczycielka nie poradzi sobie z sześciorgiem dzieci a za dziesięc minut dojechała busem druga szustka dzieci, natomiast na samej pływalni obsługa dwuch trenerów i ratownik tylko dla naszych dzieci), kupili nowego busa do wożenia dzieci.W tym roku słyszałam ,że ruszają z baletem. Jeżeli chodzi o rekrutacje nauczycielek z tego co widziałam i rozmawiałam z dyrektorką to mają na poczatek kilka rozmów kwalifikacyjnych oraz okres próbny. Wiem ,że są wysyłane na kursy i szkolenia, wychowawczyni mówiła mi ,że poszła na jakieś studia pomagisterskie. Wydaje mi się ,że są nie źle traktowane, wiem że mogą jeść z dziećmi to co jest gotowane w przedszkolnej kuchni.Sama mam swoją firmę i też zatrudniam pracowników. Śmieszy mnie stwierdzenie typu żeby nie przedszkolanki to przedszkole by tak nie funkcjonowało itp a kto tych pracowników najpierw zatrudnia potem zarządza a następnie kontroluje....A może ta Pani która to pisze nie dostała tam pracy...? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: prosze o opinie o żyrafie 05.08.06, 10:24 Wiesz takie komentarze są nie na miejscu, jakktoś krytykuje to pewnie nie dostał tam pracy.Zdarzają się nestety na tym forum coraz częściej co znaczy, że bardzo zaniża ono poziom. Ja jak napisałamopinię o przedszkolumojego dziecka (bardzo pozytywną) jakas mama podobnie ja Ty napisała ,że pewnie jestem właścicielką. Apeluję: dziewczyny opamiętajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
hogulka Re: prosze o opinie o żyrafie 01.09.06, 23:31 bardzo zaitrygowała mnie pani wypowiedz,jestem bardzo dobrze wyksztalconym pedagogiem i staralam sie o prace w zyrafie,niestety pani dyrektor bardzo oszczedza na pracownikach i zaproponowala mi takie warunki,ze za wstyd sie przyznac.dlatego zatrudnia nie doswiadczone osoby bo i moze malo zaplacic.ale nikt na dluzsza mete nie bedzie chcial tam pracowac dlatego jest taka rotacja pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
wenecja4 Re: prosze o opinie o żyrafie 16.06.05, 10:18 Odradzam. Długo rozmawiałam ze współwłaścicielem, nie miałam szczęścia poznać jego żony. Oprócz stromych schodów i braku barierek (niezrozumiałe dla mnie, bo czesne jest horrendalne) zwróciłam uwagę, że gniazdka elektr. są niezabezpieczone, ale pan stwierdził, że palec dziecka sią tam nie zmieści, a poza tym teraz są takie systemy, że nie grozi porażeniem. Niestety odniosłam niesympatyczne wrażenie z rozmowy z nim, choć odpowiadał na wszystkie moje pytania, ale robił to w jakiś sztuczny, asekuracyjny sposób, z dystansem,zdecydowanie nie budził zaufania. Najlepsze było to, że w którymś momencie pan stwierdził,że żona robi coś tam innego, a to on zajmuje się rozmowami Z KLIENTAMI...Muszę powiedzieć, że dopiero po dłuższej chwili zaskoczyłam, że chodzi o rodziców przedszkolaków. Jestem chyba tępa. Pomimo super zabawek i miłych opiekunek intuicja zdecydowanie podpowiada mi, że to nie jest dobre miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
breeya Re: prosze o opinie o żyrafie 16.06.05, 10:32 Wybierałam sie do tego przedszkola, ale po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi, widze, że to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
krachna Re: prosze o opinie o żyrafie 16.06.05, 15:42 tak z ciekawości ile kosztuje to przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
breeya Re: prosze o opinie o żyrafie 16.06.05, 15:45 wpisowe 1000 zł, czesne 1350 zł, mozna jeszcze skorzystac z dowozu dziecka z/do przedszkola za jedyne 250 zł miesiącznie Odpowiedz Link Zgłoś
krachna Re: prosze o opinie o żyrafie 17.06.05, 09:49 O rany tyle to ja zarabiam miesięcznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koralik70 Re: prosze o opinie o żyrafie 28.07.05, 00:31 To bardzo fajne przedszkole! Moje dziecko uwielbia je. Opiekunki grup sa cudownymi mlodymi dziewczynami, panie od muzyki i rytmiki sa fantastyczne,jedzenie super( moje dziecko prosi o dokladki i pozera warzywa, angielski z Clifem extra. Jest kameralna atmosfera i juz po paru dniach wszystkie dzieci/nawet ze starszych grup/wiedza jak sie nazywa nowy maluch i jak wyglada jego mama (jezeli pokazuje sie w przedszkolu). Wlasciciele sa rzeczywiscie mlodzi i to ich pierwsze przedszkole , moze na pierwszym spotkaniu staraja sie utrzymac dystans,ale sa naprawde bardzo mili. Jednak to glownie kadra stanowi o tym jaka jest atmosfera i jak sie dzieci czuja w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha61 Re: prosze o opinie o żyrafie 27.10.05, 21:59 Ja totalnie zgadzam się z tym, co napisał sting4u. Uważam, że rodzice zadowoleni z przedszkola Żyrafa - z całym szacunkiem - ale po prostu nie interesują się tym, co na prawdę dzieje się w przedszkolu. Moje dziecko było tam przez półtora roku. Dopiero pod koniec zauważyłam wiele niepokojących sygnałów. Przede wszystkim - brak jakiegokolwiek planu nauczania dzieci. Ludzie, przecież czterolatki, pięciolatki i zerówkowicze potrzebują oprócz biegania cały dzień, choć odrobinę nauki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ktoś napisał, że są fajne zabawki. Fajne zabawki to ja mogę mojemu dziecku kupić do domu. Ja wymagam, aby w przedszkolu moje dziecko także się uczyło i przygotowało do pójścia do szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa101 Re: prosze o opinie o żyrafie 28.10.05, 09:24 Hm.. przedszkole Żyrafa, a ja już się przestraszyłam, że się tutaj tak wzajemnie oceniamy Pozdrawiam Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
sinead70 Re: prosze o opinie o żyrafie 15.11.05, 21:35 Moje dziecko tez chodzilo do Zyrafy i tez wszystko bylo dobrze do momentu... po wakacjach. Wielu rodzicow niestety nie chce zainteresowac sie tym co sie dzieje w przedszkolu. A nalezaloby! Busik wozacy dzieci ulatwia zycie zapracowanym rodzicom, ale rowniez wlascicielom borykajacym sie z problemami. Jezeli rodzice nie zagladaja do przedszkola to nie zobacza, ze przedszkolanki odchodza, a przez caly wrzesien i pazdziernik przewinela sie fala niewyksztalconych, niedoswiadczonych potencjalnych przedszkolanek. Czesto rano dziecmi zajmowala sie dziewczyna,ktora wczoraj pojawila sie w Zyrafie pierwszy raz i tak sprawowala "opieke" do momentu pojawienia sie pan nalezacych do starej kadry, czyli czasami od 7.30 do 9,00. Raz nawet prez caly dzien w zastepstwie opiekowala sie 13-osobowa grupa. Przez 1,5 miesiaca co trzy dni pojawialy sie 3 nowe panie prowadzace probne zajecia, po czym przychodzila kolej na nastepne 3-4 itd. Dziecko nie potrafilo powiedziec jak jego pani dzisiaj miala na imie, bo kto spamietalby te wszystkie imiona. Jak jest teraz ? Nie wiem, to nie moj problem. Fakt, ze panstwo Olendzcy oszczedzaja na wykwalifikowanej kadrze nie da sie zaprzeczyc. Grupa 2 -latkow miala sie zajmowac dziewczyna, ktorej jedynym doswiadczeniem byla praca jako opiekunka u kogos w domu, zero wyksztalcenia pedagogicznego. To samo w grupie 4-latkow. Wlasciciele Zyrafy otwarcie mowia, ze preferuja szkole zatrudniania opiekunek bez doswiadczenia i bez ukonczonego wyksztalcenia kierunkowego. Po co przeplacac? Ja chcialam dla mojego dziecka troche wiecej niz tylko opieki i kolorowych zabawek -zreszta w przesadzonej ilosci. Fakt,ze program zajec dodtakowych jest bardzo bogaty! Wielki plus!. Wyzywienie rewelacyjne! Ale golym okiem widac brak pedagogicznej koncepcji, w koncu wlasciciele nie maja ukonczonych studiow. Ciekawa jestem ilu rodzicow o tym wie? Sale przepelnione, grupy powyzej 13 dzieci( wbrew statutowi),ale kasa leci! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulak1 Re: prosze o opinie o żyrafie 16.11.05, 14:23 Zanim zapisałam dziecko do przedszkola, długo i starannie wybierałam odpowiednie miejsce. Byłam oczywiście też w Żyrafie. Jestem z Ursynowa, więc wszystkie tutejsze przedszkola obeszłam. Rozmawiałam z właścicielem. Zupełnie nie wzbudził mojego zaufania. Bardzo nie podobało mi się, że obgadywał rodziców dzieci. Mówił, że w każdej chwili może wypowiedzieć umowę i wydalić dziecko z przedszkola, jeśli dojdzie do jakichś zatargów z rodzicami. Opowiadł o rzekomym chamstwie jakiejś mamy, o tym, że to oni decydują o programie i o tym jak wszystko jest wewnątrz zorganizowane, a jesli to sie komuś nie podoba, to droga wolna, oni "nie pozwalaja rodzicom panoszyc sie w przedszkolu". Bardzo antypatyczne wrażenie na mnie zrobił. Byłam z koleżanką, ona miała takie same odczucia jak ja. Poza tym wymijająco odpowiadał na nasze pytania, czasem bałam sie zapytać o coś, bo ironicznie się uśmiechał, czułam się traktowana z wyższosćia. Na niektóre pytania w ogóle nie umiał odpowiedziec, "bo tym tematem zajmuje sie żona". Wychowawczynie u nich nie są ubezpieczone. Pan powiedział, że ich nie ubezpiecza, bo "wtedy bardziej uważają na dzieci". Dla mnie to dziwna teoria. Bardzo niekorzystne wrażenie, a pan właściciel naprawdę dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
mammartina33 Re: prosze o opinie o żyrafie 26.11.05, 16:01 tak prawda właściciele to nie są ludzie którzy się podlizują ale są serdeczni i życzliwi. JESTEM TYPEM UPIERDLIWEJ MAMY i zapisałam marcina dwa lata temu do Zyrafy po nie udanej próbie w innym przedszkolu ale to sprawa na inny list. Znam problem tych poirytowanych mam ponieważ poczęści brałam w nim udział. Chodziło o przenoszenie niektórych dzieci do grupy starszej, które zmieniły się w ciągu roku i wydoroślały na tle grupy. I tu zaczął się problem ponieważ wszystkie mamy którym nie zaproponowali nauczyciele i właściele przeniesienia do grupy starszej ich pociechy poczuły się dotknięte i obrażone. Na pierwszy ogień poszły nauczycielki które były naciskane i zmuszane na zmiane decyzji sama byłam świadkiem jak mama zaprowadziła pomimo buntu dziecka i prośby nauczycielki dziecko do grupy starszej bo uznała że jej pociecha nie będzie chodziła z maluchami (notabene w wieku jej syna).Wlaściciele od razu zareagowali wzieli problem na siebie i zapraszali zainteresowanych rodziców do kontaktów z nimi. Nie ma dzieci tak samo rozwijających się i może trudno nam to zakceptować i dlatego staramy się znaleźć winnych, a może nasze ambicje nas zaślepiają. Powiem tak mój syn też został w delfinkach (młodszych) i ufam Pani Kasi która zajmuje się już trzeci rok tą grupą i i wiem , że jeżeli będzie możliwość to Marcina przeniesiemy wyżej. Pan Krzysiek-właściciel- tłumaczył mi że może się też zdarzyć , że nasz synek będzie odstawał od grupy intelektułalnie i społecznie i nie będą mieli w przedszkolu możliwości przenieść Marcina wyżej bo też obowiązani są utrzymać grupę o odpowiedniej liczebności bo obiecali rodzicom ale z pewnością nam - rodzicom- o tym powiedzą i że to ja będę ostatecznie decydować co w tej sprawie zrobić najlepiej dla swojego dziecka.Mnie to przekonuje zresztą ie raz spotkałam się z ich strony uczciwym postawieniem sprawy. U nas w przedszkolu ma się kontakt częsty z nauczycielkami są spotkania indywidułalne raz w miesiącu i na życzenie. Jestem mamą nie pracującą więc bardzo często bywam na zajęciach rano bylam też na basenie i jak dzieci miały zajęcia z końmi -super pomysł. Dzieciaki mają dużo ciekawych i kreatywnych zajęć dużo robią prac plastycznych co tydzień dostajemy wszystkie skarby zapakowane przez nauczycielki do domu. Rano witają nas rodziców i dzieci uśmiechem ,udzielają profesjonalnych porad. Wchodziłam wielokrotnie do sali o różnych porach dnia i zawsze widze jak bawią i zajmują się dziećmi, karmią dzieci. Od sierpnia robili rekrutację nauczycieli i fakt było zamieszanie do połowy września ale wiem bo mówiły mi nauczycielki jak selektywnie podchodziła właścicielka do wyboru pracowników . Od polowy września unormowanła się sytuacja. Wiem od Pani Ani właścicielki że szukała osób które zostaną i sama będzie chciała ich zostawić na dłużej w Żyrafie a nie na rok czy dwa żeby oszczędzić dzieciom rozstania i móc inwestować w pracowników ktorzy poważnie wiążą swoje plany zawodowe z tą pracą. Ja mam swoje zdanie na temat tych rozchisteryzowanych mamuś ale szkoda dyskutować z żyrafą jestem całym sercem i mam nadzieję że Panie niezadowolone mamy znajdą sobie miejsce w którym będą mogły więcej rządzić. Pozdrawiam Mama Marta Marcina z Delfinków Odpowiedz Link Zgłoś
sinead70 Zyrafa- wlasciciele sami pisza opinie o sobie 28.11.05, 20:16 Niesamowite, wlasciciele podszywaja sie pod jakas mame Marcina i pisza pozytywna opinie o sobie samych !!!! W Delfinkach nie ma zadnego Marcina, w calym przedszkolu nie ma zadnego Marcina! Czy jest tam jakas niepracujaca mama, w Delfinkach chyba nie.Skad znalaby szczegoly przenosin dzieci z grupy do grupy, a kto o panu Krzysztofie mowi Krzysiek? Z przedszkola chyba tylko jego zona. No coz wpadliscie Panstwo we wlasne sidla. No coz, grupy licza wiecej niz 13 dzieci wg statutu, przenosiny nie wiaza sie z wydorosleniem kogos, tylko z lataniem dziur z powodu braku kadry i przesuwaniem dzieci tam gdzie jest miejsce, zeby bylo miejsce dla nowych 2 i 3 latkow. Zamieszanie zwiazane z poszukiwaniem nowej kadry trwalo od sierpnia do polowy pazdziernika! Nikt nie byl rozhisteryzowany. W histerie to wpadli wlasciciele, gdy 4 mamy z jednej grupy chcialy z nimi spokojnie porozmawiac. To my zostalysmy brzydko potraktowane zwrocono nam uwage, ze nie mamy razem stac przed przedszkolem ,bo to zle wplywa na innych rodzicow. Moznaby pisac i pisac temat rzeka. sinead Odpowiedz Link Zgłoś
pipetka_bluska Re: Zyrafa- wlasciciele sami pisza opinie o sobie 28.11.05, 21:04 Właśnie zakończyłam rozmowę z mamą która nadal ma dziecko w delfinkach (jedna z grup) i nie słyszała o żadnym Marcinie. Po co więc zmieniać personalia dziecka kiedy pisze się tak miłe i pozytywne rzeczy?? Przychylam się do podejrzeń zawartych w tytule poprzedniego postu. Z tego co wiem to ostatnie problemy z kadrą wynikają z odejścia połowy personelu. Stąd też wzięło się przemieszanie w grupach. Zatrudniane panie nie mają wykształcenia i doświadczenia wymaganego do wykonywania tej pracy. A wszyscy traktowani są straszliwie. Byłam świadkiem kilku uwag pani właścicielki skierowanych do przemiłych wychowawczyń i postanowiłam nie płacić komuś kto tak traktuje personel. Nie muszę, na szczęście. O przenoszeniu dzieci z grupy do grupy większość mam dowiedziała się gdy ich dzieci przestały chcieć chodzić do przedszkola. I nie były to decyzję wychowawczyń tylko pani właścicielki, która w przedszkolu owszem bywa, ale mój syn po roku chodzenia nie mógł skojarzyć kim jest pani Ania. Osoba bez wykształcenia i predyspozycji mianująca siebie dyrektorem. To stanowisko określają odpowiednie przepisy -pani dyrektor dydaktycznej widniejącej kiedyś na stronie int. nie widziałam na oczy przez rok. Żadna z mam nie zabrała dziecka z powodu ambicji i tak naprawdę wszyscy o tym wiedzą. Kiedy właściciele robią karczemną awanturę, że nie będą rozmawiać z rodzicami kilku dzieci na raz, bo sprawa dotyczy indywidualnych spraw po czym na tych indywidualnych rozmowach głównie mówią o innych dzieciach ręce opadają. Ja zrozumiałam że nie mam o co walczyć i nie chcę napychać właścicielom kieszeni bo do niczego to nie prowadzi. A właściciele nie witają nikogo z uśmiechem bo ich tam rano nie ma Za to rzeczywiście do rodziców się zwykle uśmiechają ( o innych porach dnia) po czym rzucają jakąś koszmarną uwagę w stronę personelu i tłumaczą że takich to trzeba krótko, bo oni ich stworzyli. Obrzydliwość. Przestrzegam przed przedszkolem -trudno wytłumaczyć dziecku powody z których się go potem z niego zabiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
mini33 Re: Zyrafa- wlasciciele sami pisza opinie o sobie 29.11.05, 08:51 witam wszystkich... własciwie to zgadzam się z przedmówcami: to prawda dowóz dzieci powoduje, iż rodzice NIE WIEDZĄ co dzieje sie w przedszkolu... ja też nie wiedziłam.. po wakacjach swiat mojego dziecka legl w gruzach... został SIŁĄ przydzielony do innej grupy... faktycznie ostatnie dwa lata to przełom w działalności przedszkola - z domowej atmosfery miłego przytulnego kącika zamieniło się w fabrykę pieniędzy dla właścicieli, faktycznie czesne, o których mowa wcześniej jest bardzo wygórowane nawet jak na warunki warszawskie - przedszkole przecież jest bardzo małe i nie ma placu zabaw ( te 50m2 to raczej spacerniak;- ))...sytuacje ratuje tylko Kadra - o jeśli już nie odeszła... nie polecam... niestety - a kiedyś było tak miło... Odpowiedz Link Zgłoś
goragatka Czy ci ludzie sa wogole jakos nadzorowani? 30.11.05, 08:57 Czytam ten watek od jakiegos czasu. Mieszkam niedaleko no i jestem pedagogiem... Zastanawiam sie czy przedszkole ( o ile to jest przedszkole w pojeciu prawnym ) jest wogole nadzorowane. Kto sprawdza prace nauczycieli, czy odbywaja sie hospitacje z Kuratorium, czy program sprwdzaja matodycy? Czy jest prowadzona prawidlowa dokumentacja ( chociazby dziennik???) czy Panstwo jako rodzice sa pewni ze dziecko jest pod profsjonalna opieka pedagogiczna? Czy sa oceniane opisowo, czy wogole ktos sprawdza "Pania Anie i Pana Krzyska"? czy tez maja wyksztalcenie i doswadczenie do prowadzenia tego typu placowki? Rozumiem ze przedszkole istnieje od kilku lat...wiec jesli jest legalne to jaki ma numer? Tzn Jest to Przedszkole Niepublicze nr..???? Pozdrawiam.... Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
aga19774 Re: kłamie lub myli się ale sinead70 02.12.05, 18:05 Jestem mamą Julki i znamy mamę Marcina i chodzą razem do grupy. Dyskusja na temat jak zwraca się właścicielka do właściciela jest żenądą i kompromitacją ale dla sinead 70 przecież jak 50 rodziców tak każdy mówi jak chce do nich i o nich . CZy Pani/Pana nie ma odwagi się przyznać , że jest z innego przedszkola ale nie rodzicem ale właścicielem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co to za głupia gatka argumenty dla idiotów, odwiedźcie Żyrafe poznajcie właścicieli a zrozumiecie kim oni są i czy z nich takie gbury czy normalni ludzie. Dobrze ,że znam to przedszkole i wiem co tam się dzieje bo pewnie pomyślałabym czytając te wypowiedzi ,że tam dzieje się jakaś tragedia. Z tych bredni można wysnuć ,że 50 rodziców nie interesuje się swoimi dziećmi a Ci którzy się nimi zainteresowali i jak wynika z listów po półtora roku zabrali je z przedszkola. Sorry ale ja się interesuje swoim dzieckiem przed zapisaniem zjechałam wszystko od Pyr aż na Północ ursynowa i dalej tłumaczyć się nie będę!! Nie rozumiem po co konkurencja stosuje takie chamskie zagryfki!!!!!!! Czytałam dalej wątek tych ploteczek i chcę powiedzieć ,że to przedszkole jest zarejestrowane w kuratorium bo dzwoniłam do nich jeszcze przed tym jak zapisałam Julie i ma jakiś tam numer ale nawet nie wiem jaki. Myśle ,że właściciele Żyrafy i wielu przedszkoli to nawet nie mają czasu czytać tego co my wypisujemy. pzdr Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pipetka_bluska Re: kłamie lub myli się ale sinead70 02.12.05, 22:29 Ago, czy sugerujesz że w grupie delfinki u Pani Kasi jest jakikolwiek Marcin??????????? Wiem że nie. Niestety sinead pisze prawdę i tylko prawdę. Nie wiem jakimi ludżmi są właściciele żyrafy -nie utrzymywałam z nimi stosunków na gruncie prywatnym, za to jestem w stanie ocenić jakimi są szefami i jak prowadzą przedszkole. Co od kilku postów czynię. A tragedia się nie dzieje dzięki kadrze i bogu dzięki. Tylko jak długo?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olejek6 Re: kłamie lub myli się ale sinead70 03.12.05, 10:52 Nie no, dziewczyny, przcież zarówno post mamymartina jak i agi19774 to ta sama agresywna stylistyka wypowiedzi, ten sam atakujący ton i nawet skłonność do robienia błędów - w tym ortogrficznych - ta sama! Przecież pisała to jedna osoba! Ale wstyd... W każdym razie ja po lekturze wszytskich postów z tego wątku nie zbliżyłabym się do Żyrafy na odległość 500 m! Szok i przerażenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pipetka_bluska Re: kłamie lub myli się ale sinead70 03.12.05, 12:06 Ale co jeszcze śmieszniejsze -Mamamartina podpisała się Mama Marcina z delfinków, Aga za to twierdzi że Julka chodzi z Marcinem do grupy. Czyli wnioskuję że zarówno Marcin jak i Julia chodzą do przedszkola Żyrafa do grupy delfinki. Tylko jest jeden problem - w delfinkach nie ma żadnego chłopca o imieniu Marcin (to wiem na 100 %) ,a jeszcze w pażdzierniku nie było żadnej dziewczynki o imieniu Julia - sprawdzę w poniedziałek czy coś się nie zmieniło. Zaczyna mnie to bawić Odpowiedz Link Zgłoś
olejek6 Re: kłamie lub myli się ale sinead70 03.12.05, 12:11 No właśnie... Nic dodać, nic ująć... Pozostaje jedynie przestrzec innych... Okropność! Odpowiedz Link Zgłoś
roman.gawron Re: kłamie lub myli się ale sinead70 15.12.05, 11:34 aga19774 napisała: > gatka > argumenty dla idiotów > Z tych bredni można wysnuć > zagryfki!!!!!!! Nie wiem, czy taki obrońca dobrze świadczy o poziomie tego przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
breeya Re: kłamie lub myli się ale sinead70 15.12.05, 11:46 A mnie oprócz błędów ortograficznych razi infantylny i prymitywny sposob wyrażania. Może to jakieś dziecko z tego przedszkola zabawia się na forum Odpowiedz Link Zgłoś
goragatka Re: Czy ci ludzie sa wogole jakos nadzorowani? 30.11.05, 13:42 Przedszkole nr 109 pl. Henkla 2, Warszawa Czy moga byc dwa przedszkola nr 109 w Warszawie????? Nie mam pewnosci A tak na marginesie : bywam jako p.o dyrektor na spotkaniach dla dyrektorow przedszkoli niepublicznych w Kuratorium Oswiaty. Spotkania te sa obowiazkowe i nigdy nie slyszalam o przedszkolu "Zyrafa" chociaz jest zawsze czytany wykaz przedszkoli w kazdej dzielnicy. Cos tu nie gra... Poza tym kazda placowka musi sie wykazywac kwalifikacjami personelu i dyrekcji ( nauczyciel uczacy w gr wiekowych 3-6 MUSI posiadac wyksztalcenie PT "WYCHOWANIE PRZEDSZKOLNE" Ja bym zarzadala dokumentow... Odpowiedz Link Zgłoś
pipetka_bluska Re: Czy ci ludzie sa wogole jakos nadzorowani? 30.11.05, 18:20 Nie mam już podstaw by żądać dokumentów -moje dziecko od dwóch miesięcy chodzi do innego przedszkola. Natomiast wiem że rodzice jednego z dzieci, które też zostało zabrane , próbują bezskutecznie otrzymać fakturę za dwa ostatnie lata. Bo pieniędzy nie można przesyłać na konto tylko z rączki do rączki za nic nie wartym pokwitowaniem... Myślałam (o naiwności!!!) że to dlatego żeby rodzice dzieci odwożonych busem choć raz w miesiącu odwiedzali przedszkole. Przypuszczam że się myliłam Wydaje mi się, że gdyby inni rodzice(klienci) zażądali dokumentów, podziękowano by im za współpracę...heh. Straszne to. Odpowiedz Link Zgłoś
yoanns Re: Czy ci ludzie sa wogole jakos nadzorowani? 08.12.05, 11:39 Mam pytanie bo chciałabym przeniesć dziecko do innego przedszkola, ale do jakiego? Na ursynowie jest ich niewiele. I znowu ryzyko ze będzie nie takie nie chce narażać dziecka na przykrości Odpowiedz Link Zgłoś
pipetka_bluska Re: Czy ci ludzie sa wogole jakos nadzorowani? 30.11.05, 18:23 I jeszcze cytat z umowy zlecenia opieki . Umowa pomiędzy mną a "Anną ........zam.....-właścicielką przedszkola Żyrafa Polsko-Angielskiego Przedszkola Muzycznego z siedzibą w Warszawie ul Urwisko 19, wpisanego do ewidencji prowadzonej przez Biuro Edukacji M. St. Warszawy pod nr 109......" Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pipetka_bluska Re: Ewidencja szkółi placówek niepublicznych.... 01.12.05, 20:25 Muszą być zarejestrowani bo dostają sporą dotację co miesiąc.... Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: prosze o opinie o żyrafie 12.12.05, 12:13 Nie mieszkam na Ursynowie nie znam przedszkola żyrafa, ale dla ,mnie jest troszkę dziwne, ze zarówno mammartina jak i mama Julki niejaka Aga19774 maja tylko po jednym poście i to pochwalnym na temat przedszkola. Mie napisały ani słowa o swoim dziecku na innym z forów ( aby to sprawdzić wystarczy skorzystać z wyszukiwarki). Koralik wyprodukował trzy posty dwa pochwalne na temat przedszkola żyrafa a trzeci krytykujacy jeszcze nie powstałe przedszkole na Ursynowie. Jeśli tak zachowują się właściele przedszkola to współczuję ich podopieczym, nie chciałbym aby tacy ludzie mieli wpływ na moje dziecko. Zastanówcie sie drodzy rodzice czy chcecie takich wzorców dla swojego dziecka? Kluczenia, naciagania faktów, bo teraz nie mam wątpliwości, ze pod zadowolone mamy podszywają sie własciele którzy boją się utraty zysku. Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego wyboru Edyta mama Karoliny która wozi dziecko do fajnego przedszkola 10 km w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
mirra52 Europejskie Przedszkole miesieczny koszt 14.12.05, 15:00 Jak w temacie? Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawitek do mirra52 14.12.05, 15:23 przeczytaj posty a się dowiesz . jak dla mnie strasznie drogo Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Europejskie Przedszkole miesieczny koszt 15.12.05, 09:50 Koszty podobne jak w Zyrafie, od stycznia 1400 zł (teraz 1299zł). Córka chodzi od konca wrzesnia i jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
greenbu Re: prosze o opinie o żyrafie 06.01.06, 08:57 Prawdę powiedziawszy jestem przerazona jak czytam wszystkie powyższe wypowiedzi. Tym bardziej, że moja córka chodziła do Żyrafy prze 1,5 roku. Wypisałam ja w wakacje i od września chodzi do przedszkola państwowego. Mój wpis widnieje gdzies na górze - nick anzo1. Chwaliłam Żyrafę, chwaliłam kadrę. Jedno co mnie zaintrygowało przy wypisywaniu córki to reakcja włascicieli na moja decyzję. Sceptyczna to mało powiedziane. Uraczona zostałam komentarzami, że na dziecku nie powinno się oszczędzać, że dobro dziecka najwazniejsze, że skazuję je na "gorszą" przyszłośc wypisujac z Żyrafy etc. Państwo własciciele sprawiali wrażenie obrażonych. Komentowali ponad granice przyzwoitości, ingerowali w nie swoje sprawy. W czasie wakacji spotakałam przypadkiem byłą wychowawczynię córki, nota bene już nie pracującą w Żyrafie. Od niej dowiedziałam się, że Zyrafa idzie w złym kieryunku, że atmosfera zrobiła się fatalna etc. BYła dyskretna, więcej nie powiedziała. A teraz jeszcze jedno spostrzeżenie. Moje dziecko, będac w zwyczajnym przedszkolu państwowym, uczy sie bez porównania więcej niż w muzycznej angielskiej Żyrafie,. I to chyba nie tylko kwestia wieku, ale po prostu programu nauczania. W żygafie go ewidentnie brak. Cieszę się, że zabrałam stamtąd córkę latem. Gdybym tego nie zrobiła, po przeczytaniu wszystkich powyższych opinii, byłam bym przerażona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marusia27 Re: prosze o opinie o żyrafie 10.01.06, 18:49 Dlaczego Kuratorium Oświaty się tym jeszcze nie zainteresowało??? Powinniście Państwo zgłosić to do KO lub prasy... może wtedy ktoś przyjrzałby się dokładniej przedszkolom prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pemperroni Re: prosze o opinie o żyrafie 16.02.06, 01:53 WItam. Mam przyjemność posylac dziecko do przedszkola Żyrafa, od dość niedawna, ale nie powiem od kiedy, żeby nie narazić się na krytykę innych forumowiczów. Nie powiem także do jakiej grupy ani jak ma na imię moje dziecko, aby nie skojarzono mnie nie daj boże z kimkolwiek z rodziców, a tym bardziej nauczycieli czy właścicieli przedszkola. Sprawa pierwsza - rzeczywiście przedszkole jest drogie - państwo O. pobierają opłaty wyjątkowo restrykcyjnie [w sumie nie ma się co dziwić - jako rodzic muszę dodać, że często zdarza mi się kilka dni zalegać z opłatą tych znienawidzonych przez wszystkich, jaki i przeze mnie 1350zł miesięcznie i państwo O. nie mają skrupułów, aby naliczyć mi opłatę "umowną" za spóźnienie, czyli 10zł/dzień (sic!)], ale biorąc pod uwagę obecną sytuację w tzw. sprawie wypłacalności większości firm czy przedsiębiorstw nie ma sie co dziwić (mnie co rusz zalega ktoś tam bardzo duże kwoty, a z uwagi na choćby uwikłania towarzyskie nie mam jak interweniować - umowa, rzecz prostsza). Również gotówką - aczkolwiek po mojej propozycji płacenia przelewem, nie spotkały mnie żadne nieprzyjemmności; Sprawa druga - mam tę przyjemność pozostawać "sławnym rodzicem", i niestety bolą mnie opinie innych forumowiczów, jakoby to ci właśnie nie interesowali się swoim dzieckiem na tyle, aby zapobiec nieszczęściu jakie spotkać je może, gdy chodzą do Żyrafy - dla mnie np. kwestia stromych schodów bez barierek okazała się być wręcz zachęcająca; w przedszkolu Dwujęzycznym Jakimś Tam, gdzie zresztą moja opinia posłużyła jako referencje dla osoby z 'magister duplex', pedagoga i kulturoznawcy, osoba ta znalazła jedynie złą atmosferę i pozorne zarządzanie pani dyrektor/właścicielki. Do Żyrafy, fakt, osoba ta nie starała się, acz sądząc po opiniach forumowiczów i rozmowach z 'zarzadem' przedszkola Żyrafa myślę, że chetnie by ją zatrudniono i wystąpiłoby zjawisko zależnych wspólnych chęci. Myślę, że poświecam mojemu maluchowi na tyle duzo czasu, zaangażowania, mysli i działania, aby nie musieć co chwilę zastanawiać się, czy aby na pewno dobrze mu/jej w przedszkolu i czy pani Ania czy ktokolwiek ma tam wyższe wykształcenie - nieważne! Dla mnie liczy się to, że dziecko wraca, czy to odebrane przeze mnie, czy przez opiekunkę, czy pana Bogdana (bardzo miły i kompetentny kierowca busika, zresztą nie tylko, także zaopatrzeniowiec i rodzaj "woźnego")zadowolone, opowiada mnóstwo ciekawych przeżyć, czy to z basenu, czy z zajęć z czarnoskówrym Clifem, czy po prostu z kontaktów z maluchami, chwali się że jadło (a to nie proste, zważywszy na pewne alergiczne ograniczenia diety) itd. itp. Sprawa trzecia, a w sumie podsumowanie; po cóż się tak wykłócać, czy to dobre przedszkole (i czy to w ogóle przedszkole w sensie prawnym - czy ktoś z nas ufa 'kryteriom' wyznaczanym przez pożal się boże kuratoria, ME itp) czy nie; czy aż tak ważne jest, aby nasze dzieci zyskiwały najlepsze wykształcenie (tak wiem, mieszkamy w Warszawie, musimy być lepsi od innych dzielnic, no, a le bez przesady ) i były chowane w sterylnych warunkach, a najlepiej jeszcze tanio?! Zastanówmy się nad tym, zanim ktoś z nas (może także i ja, w chwili kolejnej rozterki, jakie przecież nachodzą wszystkich, a szczególnie rodziców starających się być zaangażowanymi) coś tam, czy dobrze, czy źle, napisze. Jesli jest OK, to piszmy o tym i polecajmy znajomym. Jesli nie, to naprawdę działajmy wnioskami czy zażaleniami do odpowiednich instytucji - jesli wierzymy w demokracje i sens państwa, to musi dać rezultaty. Pozdrawiam wszystkich czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: prosze o opinie o żyrafie 05.08.06, 10:32 Ja w ogóle jestem przeciwniczką takich wielkich prywatnych przedszkoli z horendalnymi cenami, bo dla mnie na odległość to pachnie przede wszystkim zbijaniem kasy. Moje dziecko chodzi do małego przedszkola rodzinnego Wonderland, czesne 650zł, codziennie angielski, 2 razy w tygodniu logopeda, zajęcia z psychologiem, rytmika i gimnastyka. Ale kupiłam dom, miałabym kawał drogi,żeby dowizić dziecko i zaczęłam szukac czegoś w centrum,żeby było po drodze do pracy. Zalazłam Akademię Uśmiechu na Krochmalnej, właściwie mogłabympowtórzyć dokładnie to co pojawia się w negatywnych opiniach o Żyrafie: horendalne czesne a w nim zaledwie połowa zajęć,które ma w Wonderlandzie. Rozbiła mnie totalnie recepcja jakbym była w salonie fryzjerskim. Dzieci w salach jakieś smutne, smętnie się kręcące. Według mnie nie ma sensu wydawać takiej kasy skoro za połowę mniej można miec dużo więcej. W końcu będę jednak dowozić syna do Wonderlandu bo nic ciekawego nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nonomnismoriar1 Re: prosze o opinie o żyrafie 05.08.06, 17:39 Wiesz co ayelet,moze bys na chwilke zamilkla?Ja chce posluchac opinii o innych a ty gdzie mozesz i kiedy mozesz reklamujesz te swoje malutkie przedszkole,to swietnie ze jestes jego wlascicielką podszywajac sie pod mame i uskuteczniasz wszedzie reklame ale chcemy posluchac tez o innych.Daj wypowiedziec sie innym i o innych placowkach ok? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: prosze o opinie o żyrafie 06.08.06, 19:57 Na jakiej podstawie uważasz, że jestem jego właścicielką? To są tylko Twoje wymysły. Dlaczego mam zamilknać, chyba mogę się wypowiedzieć na tym forum? Czy jest ono Twoją własnością? Nie piszę tylko o przedszkolu mojego dziecka napisałam,że generalnie w małych, kameralnych przedszkolach można otrzymać więcej niż w "kołchozach" nastawionych na zbijanie pieniędzy. Jeżeli masz coś do mnie to załatw na Privku.Ja do Ciebie już raz napisałam ale odwagi cywilnej zabrakło do odpisania mi, natomiast gardłujesz nie na temat już w którymś poście z koleji robiąc domnie prywatne wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: prosze o opinie o żyrafie 16.08.06, 16:58 Gdzie mieści się przedszkole Wonderland? Czy ma jakąś strone internetową? Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: prosze o opinie o żyrafie 16.08.06, 21:37 Wonderland - ul. Przemian 34, strona: www.przedszkolewonderland.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mruczesobie Re: prosze o opinie o żyrafie 13.03.06, 22:54 a ja myslałam,że przedszkola państwowe sa gorsze od prywatnych...bry,bry,bry...i jeszcze sławny rodzic będący alter ego gloryfikujących błędorobków...koszmarzyk senny nieporównywalny z myciem i niemyciem zebów... Odpowiedz Link Zgłoś
breeya Re: prosze o opinie o żyrafie 14.03.06, 08:42 mruczesobie napisała: >i jeszcze sławny rodzic będący alter ego > gloryfikujących błędorobków...koszmarzyk senny nieporównywalny z myciem i > niemyciem zebów... dobre! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ala322 Re: prosze o opinie o żyrafie 04.08.06, 11:44 Ostatnia wypowiedź o Żyrafie jest z marca - większość jak czytałam nieprzychylnych. Czy może coś się zmieniło. Monęło juz prawie pół roku. Proszę o opinię. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
mammamija51 Re: prosze o opinie o żyrafie 07.08.06, 00:49 Witajcie, ja jestem ciągle na etapie szukania przedszkola dla córci ale sporo już odwiedziłam i też jestem zdania, że małe przedszkola więcej oferują niż wielkie z kilkoma filiami typu Żyrafa, Zielona Ciuchcia czy Akademia Uśmiechu. Oczywiście nie znaczy to,że wszystkie małe przedszkola są super, też trzeba chyba się naszukać,żeby znaleźć coś odpowiedniego ale te wielkie to według mnie nastawione są na bicie kasy. A już teksty pani dyrektor,że to ona wybiera dzieci a nie odwrotnie to przegięcie uciekałabym jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś