graz.ka 15.09.08, 06:58 www.forumrodzicow.pl/o-reformie-w-tvp/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stopjedzeniustokrotek Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 15.09.08, 22:39 Nie bylo,zdjeli z anteny? Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 15.09.08, 23:11 No właśnie, czekałam, nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 07:43 zdjęli, owszem. Pisze właśnie list do telewizji z prośbą o wyjaśnienie - na rok przedszkolaka funduje się idiotyczną reklamę, a zatrzymuje program informacyjny. Ale wiecie dlaczego? W środę w sejmie pierwsze czytanie ustaw oświatowych - a nóż kogoś naszłyby niewygodne wątpliwości. Zaglądajcie na forum rodziców - link w pierwszym poście - jest tam list do posłów do pobrania. Odpowiedz Link Zgłoś
monis250 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 08:33 Jeśli będziecie znać nową datę emisji, to dajcie znać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka i ze strony ratujmaluchy 16.09.08, 09:18 www.ratujmaluchy.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=2&Itemid=5 Odpowiedz Link Zgłoś
sisters Re: i ze strony ratujmaluchy 16.09.08, 10:13 Maila do TVP wysłałam. Dzwoniłam do rzecznika, żadnych informacji. Od razu podaje telefon do działu publicystyki (547-62-08).Nikt nie odbiera. Ale ja uparta jestem, mam dużo czasu. W końcu się dodzwonię. Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: i ze strony ratujmaluchy 16.09.08, 10:47 graz.ka, ja mam takie pytanie: jak mam znaleźć lokalnego posła? Czy Ty może wiesz? Na stronie rodziców jest prośba o przekazanie listu do lokalnego posła...? ale kurcze nie wiem komu przekazać i jak go znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: i ze strony ratujmaluchy 16.09.08, 10:57 Byłam na stronie sejmu,ale to nie takie oczywiste, nie bardzo ogarniam... Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 10:57 Dodzwoniłam się do tvp, do działu kontaktów z widzami (22 5474450), bo dział publicystyki nie odpowiada. No i dowiedziałam się, że program będzie wyemitowany we wtorek 23.09 o godz. 10.15 rano! Nie mam pojęcia kto ogląda o takiej porze tv?! Będę jeszcze dzwonić i "molestować" o przesunięcie tej godziny. Listy posłów można znaleźć tutaj: www.sejm.gov.pl/poslowie/okregi6.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 11:02 Cwane posunięcie... tylko sobie tak myśle, że to generalnie nie wrózy nic dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 11:09 Masz rację. Ale nie należy się poddawać. Ja już od rana obdzwaniam wszyskich "moich" posłów i jeszcze wyślę im meile, żeby mieli świadomość co im grozi gdy poprą tę ustawę Podobną akcję wśród posłów zrobiliśmy w Poznaniu rok temu (gdy chciano przenieść wszystkie zerówki do szkół) i przyniosła ona oczekiwany rezultat. Tak więc dziewczyny, do telefonów! Odpowiedz Link Zgłoś
noemisa Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 14:42 Ja też wysyłam maile do moich posłów. Ciekawe czy ich to obchodzi co rodzice myślą. zobaczymy jak będą głosować. Ktoś powinien opublikować stenogramy z głosowania. TVP ma zajęty numer...Ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 14:51 A jak znalazłas "swoich" posłów? Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 21:14 swoich, tzn z okręgu gdzie mieszkasz. Kliknij na link od leny, tam są województwami. Pisz bez względu na przynależnośc partyjną, jako mieszkaniec danego województwa po prostu. Miałam dziś zebranie z nauczycielkami, potem takie rodzinne, dopiero wróciłam. Też dzwoniłam do TVP, do rzecznika, ale dopiero po 15.00 - telefony musiały im dać dziś w kość. Od ręki dostałam telefon do działu reportażu, ale tam już nikt nie odbierał. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 16.09.08, 21:17 Na liście trzeba kliknąć na posła - na dole, pod informacjami są przyciski - biuro lub www - tam są maile. Odpowiedz Link Zgłoś
stopjedzeniustokrotek Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 17.09.08, 17:38 Podnosze Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec.pieknego.grodu Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 20.09.08, 12:12 Tez napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawski2006 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 21.09.08, 10:22 www.rp.pl/artykul/118849,191943.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 23.09.08, 11:28 Kto oglądał? Bo ja zapomniałam Mateuszek ma i Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Sześciolatki w szkole - dziś w TV 23.09.08, 11:52 Moja mama oglądała, bo ja w pracy, jak wiekszość zresztą. I teraz już wiem dlaczego zdjęli z anteny poprzednio. Podobno głosy tylko negatywne dot. reformy...Walczmy,wysyłajmy maile, listy, może jakimś cudem uda się ten absurdalny pomysł zlikwidować.Jest to jedyny sposób, wiec trzeba działać. Odpowiedz Link Zgłoś