i.m.dutkiewicz 04.04.06, 09:26 Witam serdecznie, poszukuję naprawdę dobrego żłobka w Katowicach lub okolicach (Chorzów, Bytom). Jeśli ktoś zna prywatny żłobek to również proszę o informację. Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anciaaaa1 Re: żłobek Katowice i okolice 05.04.06, 11:46 Ja też mam ten sam problem i nikt mi nie może doradzić. Jakbyś coś wiedziała to daj znać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
i.m.dutkiewicz Re: żłobek Katowice i okolice 05.04.06, 12:57 Z tego co sama na własną rękę się dowiedziałam to jeśli chodzi o Bytom to jest jeden żlobek niepubliczny, ale przyjmuje tylko dzieci z Bytomia (dostaja dotacę z miasta) w Chorzowie są dwa żłobki na w Chorzowie-Batorym i na ul. Pocztowej 3. Ten na Pocztowej pobiera opłatę w wysokości około 200zł. (już w wyżywieniem), dziecko nie może byc dłużej niż 9 godzin, czynne jest od 5.30 do 17.00, przyjęcia rano są od 5.30 do 8.30 i potrzebne są: zaświadczenie od lekarza+ksero szczepień+zaświadczenie z sanepidu, że dziecko jest zdrowe+podanie i opłata skarbowa 5zł - jak zwykle biurokracja. Słyszałam, że podobno żłobek w Katowicach na Ordona jest dobry a na 1000-leciu nie. Ale to nadal wszystko są tylko suche informacje a konkretnie jak jest od środka tego narazie nie wiem. Może jednak znajdzie się ktoś, kto będzie mógł powiedzieć coś konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dagamama Re: żłobek Katowice i okolice 05.04.06, 16:17 mój synek ma 21 mieięcy i od wakacji chodzi do żłobka na Ordona w Ka-cach trzy dni temu awansował do 3 grupy panie są tam cudowne! mój synek adoptował się przez pół roku a one potrafił go nosić na rękach (mimo że nie był już niemowalkiem) i trzymac cały dzień na kolanach teraz bawi się z innymi dzieciakami i bardzo lubi tam chodzić ale ja jako mama mam do tego żłobka kilka zastrzeżeń najważniejsze z nich to to że dzieci wogóle nie wychodzą na dwór - nawet latem... Odpowiedz Link Zgłoś
i.m.dutkiewicz Re: żłobek Katowice i okolice 05.04.06, 19:07 Bardzo się cieszę, że znalazła się mama, która może coś powiedzieć na ten temat. Możesz napisać coś więcej o tym żłobku (jakie są opłaty, jakie dokumenty należy złozyć i ile wcześniej załatwiałaś wszystkie formalności) ? i jaki jest powód, że maluchy nie wychodzą na dwór? A czy wiesz coś na temat żłobka na 1000- leciu? już dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagamama Re: żłobek Katowice i okolice 10.04.06, 10:29 nie polecam żłobka na 1000leciu mój synek najpierw tam chodził 3 dni Panie tam są okropne - dziecko było tak znerwicowane że nie spało po nocach 4 dnia poszedł do żłobka na Ordona i zupełnie inne dziecko - spokojne co prawda płakał rano przez długi czas (ale różnie dzieci się adaptują) - ale popołudniu odbierałam go i odbieram uśmiechniętego! jeśli chodzi o spacery - to moim zdaniem lenistwo Pań - kierowniczka się tłumaczy bezpieczeństwem dzieci (mają ogrodzony ogród więc chyba jest bezpieczny) a Panie twierdzą że nie ma możliwości żeby we dwójkę ubrały tyle dzieci!! (tylko że na 2 grupie jest tych dzieci ok.6!) a w Warszawie (mam tam bratanka w żłobku) w grupie jest ok 30 dzieci, 2 opiekunki i 2 panie do pomocy i wychodzą zawsze z wyjątkiem zimy i gdy pada deszcz dla chcącego nic trudnego! opłaty: 115 opłata stała + 3,50 dziennie za jedzenie pozdrawiam i jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
i.m.dutkiewicz Re: żłobek Katowice i okolice 11.04.06, 11:41 czyli masz zastrzeżenia jedynie do tego, że dzieci nie wychodzą na dwór, czy jeszcze jakieś? a jak wygląda opieka w przypadku dzieci jeszcze nie chodzących, w pampersach? czy trzeba przynieść z domu? a jak wyglądają posiłki i czy są dodatki w postaci np. owoców, soczków? i jak dużo wczesniej załatwiałaś wszystkie formalności? Odpowiedz Link Zgłoś
dagamama Re: żłobek Katowice i okolice 11.04.06, 16:33 ja przeniosłam Dominika z dnia na dzień - było dużo wolnych miejsc - nie wiem jak teraz w wiekszosci zlobków zapisy są do 15 kwietnia pampersy trzeba przynosic z domu, raz w miesiacu trzeba tez przyniesc chusteczki hig. i chusteczki do pupy typu pampers na 2-gie sniadanie dzieci dostaja owoce lub soczek - jadłospis jest zawsze wywieszony przed salą więc można sprawdzić co dzieci jedzą co do zastrzeżeń to może jeszcze takie że nie ma rzadnego planu dnia i tak naprawdę nie wiadomo co dzieci robią i czy są dla nich organizowane jakiś zajęcia (wiem ze w innych żłobkach sa plany dnia) no i nie ma dodatkowych zajęć (co pewnie jest ważne dla starszego dziecka) - wiem ze one są płatne ale wolałabym zapłacić i by dziecko miało angielski lub rytmikę bo gdy wracamy do domu ok. 17-tej to jest już zapóźno jedno jest pewne - Panie w gr 1, 2 i 3 są naprawdę super! a cała reszta to sprawa kierowniczki... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola6 Re: żłobek Katowice i okolice 21.09.06, 16:09 Dużo przeczytałam o żłobkach na Ordona ale moze wiecie coś o żłobku na ul. Ligonia bądz na Giszowcu na ul. Wojciecha? Będe wdzięczna za informacje. Interesują mie też godziny otwarcia żłobka i co jest potrzebne. Pozdrawiam justyna Odpowiedz Link Zgłoś
gosiagrzes1 Re: żłobek Katowice i okolice 11.04.06, 08:35 Mój mały chodzi do żłobka na Ligocie. Panie są miłe, a dziecię zadowolone az tak ze do domu nie chce wracać. Mały chodzi do żłobka od stycznia i ma dzis 18 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
buzinka1 Re: żłobek Katowice i okolice 13.04.06, 20:42 Moja córcia chodzi do żłobka w Bytomiu. Jestem bardzo zadowolona!! Jadłospis wywieszony (menu rewelacyjne), plan dnia również. Panie fantastyczne, noszą dzieci na rękach i przytulają. Do żłobka muszę przynosić jedynie pieluszki. Czynny od 5.30 do 17 a po 17-tej za każdą dodatkową godzinę dopłata 4,50 zł. Moja Agata jest zachwycona i ja też ) Odpowiedz Link Zgłoś