Dodaj do ulubionych

dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac praca

25.01.06, 11:23
Polacy, dlaczego wy jechac do moj kraj-Anglia i szukac praca?
Obserwuj wątek
    • ex-rak Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 11:50
      Bo my miec takie hobby.
    • Gość: beti Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:01
      Bo u nas w Polsce są takie czasy że nie mozna liczyć na stałe zarobki, godziwe
      życie, nie licząc od "pierwszego do pierwszego" a na dodatek nigdy nie wiadomo
      co cie czeka za kilka lat bo u nas nic nie jest pewne.
      • kevin.collins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 12:10
        ok, ale my English people nie chciec mieszkac wsrod Polish people na naszej
        ziemi. Wy byc tylko guest workers w UK!
        My chciec miec spokoj i czystosc i zero zlodziej.A was odrozniac na ulica.
        Wy podobno jesc pet food i ja widziec, ze w jeden flat mieszkac okolo 10 Polish
        people.
        • ex-rak Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 13:38
          kevin.collins napisał:

>> Wy podobno jesc pet food i ja widziec, ze w jeden flat mieszkac okolo 10
          Polish
          >
          > people.

<My wprowadzac nowe standards. Chronic wasze countryside przed ekspansja
          zurbanizowna terena.

My myslec, ze English people sa pet lovers, tak wiec my jesc pet food. Czasem
          byc lepsza.
    • Gość: adi Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:16
      Całkowicie rozumiem, ale nie możecie wszystkich oceniać jednakowo, są też
      ludzie którzy przyzwoicie sie zachowują i broń boże nie kradną!! poprostu
      ucziwi ludzie którzy nie widzą swojej przyszłości w Polsce przynajmniej przez
      kilka zbliżających sie lat
    • roza06 Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 12:38
      A ja mysleć że to jest kolejna prowokacja pewnego "inteligentnego inaczej" i że
      nie warto tu pisać
      • flyssss Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 27.01.06, 14:23
        adamus wez jedz gdzies daleko, najlepiej na Madagaskar, frustracie i
        nieudaczniku zyciowy, najpierw Wilecy panstwo z anglii, potem czy parwda ze
        przegrani a teraz to juz spadles na dno, Lepper jest od Ciebie madrzejszy,hehehe
    • Gość: Collin.Kevins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:39
      to byc swietna prowokacja... ja być pelen podziwu:)
      • kevin.collins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 12:56
        to nie byc provokacja!
        moj przodek walczyc za ta ziemia, za fatherland, a wy przyjechac tu i pluc na
        ta ziemia!
        Wy nigdy nie rozumiec ten kraj, bo to nie wasza ziemia!
        my chciec mieszkac wsrod swoj czlowiek, kiedys jak ja wchodzic do sklep, to ja
        byc u siebie , dzisiaj ja widziec shoplifters from East Europe!
        • Gość: xyz Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 25.01.06, 13:37
          Gdybys kevin.collins chociaz na raz pojechal do GB to zobaczylbys, ze od wielu
          lat w sklepach pracuja Hindusi, Arabowie i Murzyni... Polakow tam nie
          zobaczysz.
          No chyba, ze Ty jestes Brytyjczykiem o innym odcieniu skory niz statystyczny
          Polak i boisz sie po prostu, ze za jakis czas Twoje nierobstwo w pracy (w
          sklepie) przestanie byc przez Twojego pracodawce tolerowane i zostaniesz
          zastapiony pracownikiem z Polski...
          • kevin.collins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 13:52
            you flew off a tangent! why?
            ja pisac o shoplifters from East Europe , nie o pracownik w sklep.

Ja byc bialy British , ale my miec kolonie w Afryka, ale teraz to duzo Murzyn
            przyjechac do Anglia. A wy , to byc taki "Bialy Murzyn" , taki na minimum wage
            position.

I moge piss around w moja praca, bo wiele pokolenia pracowac na dobrobyt.A wy
            to guest workers only. My wprowadzic ogranicznie dla was!!!
            • Gość: xyz Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 25.01.06, 14:50
              No i w pospiechu "shoplifter" przeczytal mi sie jako "shop-assistant"
              zmieniajac calkowicie logike sporu... W tym punkcie - zwracam honor.
              Ale teraz sie zastanowmy - co "gosciowi" (abstrahujac od latwo wyczuwalnej
              prowokacji) przeszkadza: Polacy pracujacy czy kradnacy? Bo mnie
              osobiscie "kradnacy Polak" tez przeszkadza.
              Moze wiec rzeczywiscie zmienic prawo brytyjskie? Zaostrzyc kary za lamanie
              prawa i obyczajow?
              • Gość: marika Do wszystkich emigrantow!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.manc.cable.ntl.com 25.01.06, 15:10
                Ludzie, przestancie odpisywac temu, jak to ktos trafnie nazwal, normalnemu
                inaczej. Raz jest dyrektorkiem z Warszawy po SGH, a teraz za Anglika sie podaje-
                Kevina-dobrze, ze nie Costnera. Przestancie mu odpisywac, zignorujcie go.
                Znudzi mu sie, bo nie bedzie mial czym swego czasu wolnego na bezrobociu
                wypelnic. A swoja droga, szanowny Kevinie, moge Ci polecic dobrego psychiatre,
                mego kolege po fachu, bo do mnie to mialbys troszke za daleko. Jakby co, to daj
                znac, chetnie pomoge!!!!!
                • ex-rak Re: Do wszystkich emigrantow!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.06, 15:15
                  Przeciez nikt tego nie traktuje powaznie, pomimo powagi postawionego problemu.
                • eeela Re: Do wszystkich emigrantow!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.06, 15:38
                  A dlaczego mamy przestac odpisywac? Przeciez to dobra zabawa. Jesli to kogos
                  raczej denerwuje, niz bawi, niech nie czyta ;-P
          • flyssss Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 27.01.06, 14:25
            jak ty sie nazywac kevin.collins to ja sie nazywac Themba Gumede
        • Gość: rududu10 East Europe IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 26.01.06, 19:44
          a tak na marginesie to po angielsku mowie sie "Eastern europe"
      • eeela Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 27.01.06, 15:36
        Gość portalu: Collin.Kevins napisał(a):

> to byc swietna prowokacja... ja być pelen podziwu:)

Wysublimowana to ona nie jest, ale jak widac, skuteczna :-)
    • edka-schizofredka bo my chciec spikac po angilsku :)))... :lol: 25.01.06, 13:03

• Gość: English girl Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.manc.cable.ntl.com 25.01.06, 14:06
      A ja lubic Polakow,because Polak to madry human being. Polak miec duzo money,
      bo pracowac ciezko. Ja chciec jechac do Poland!!!! Ja chciec jechac na
      holidays. Wy Polacy przyjezdzac do nasz kraj, bo tu nie byc madre ludzie.
      English nie lubic pracowac, English lubic pic i krasc. English zyc w Counsil
      Houses i brac benefits. Oni nie lubic sie uczyc, oni lubic pubs i beer.
      W England nie byc good english doctors tylko polish sa good. My miec dziury w
      teeth, bo nie byc good dentists.
    • eeela Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 15:26
      Drogi kevinie.collins,
      Ja tu przyjechac, bo wy byc zbyt leniwi, zeby pracowac na swoim wlasnym
      uniwersytecie nad swoja wlasna historia, wiec wasz uniwersytet chciec ludzi z
      Polski, bo oni znac rozne jezyki i miec zainteresowania.
      • kevin.collins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 15:55
        it's a load of guff!
        moze jeszcze Copernicus byla kobieta?

ja chciec wyjsc na ulica i nie slyszec tej waszej smiesznej mowa z East Europe
        i nie widzec was jak przed Lidlem jecie to co wy schowac pod kurtka!
        • Gość: marika Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.manc.cable.ntl.com 25.01.06, 16:02
          Kevin, Adamus czy jak ci tam, ciekawa jestem w ktorym miescie Anglii mieszkasz,
          bo nie piszesz przeciez z Polski? Swietnie wiesz jak zaczyna przecietny Polak
          na zachodzie. Na pewno z wlasnego doswiadczenia!!!!
          • kevin.collins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 16:20
            ja nie pisać gdzie ja mieszkac w UK, bo ty chyba chcesz sie spotkac ze mna , a
            potem miec dzieci z Anglik z dobrego domu.
            Wiem na co polowac kobiety z East Europe!!!
            Ja tak nie potrafic!
          • Gość: palejo Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.server.ntli.net 25.01.06, 16:21
            Tak serio to kevin kochac Polska i Polakow, bo z jakiego innego powodu zadal by
            sobie taki trud aby sie nauczyc nasza bardzo trudna jezyk?:)
            • kevin.collins Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 16:27
              ja uzywac tylko dobry english-polish-english computer translator.
              Ja byc prawdziwy Anglik i ja chciec zyc bez Polak w moj kraj.
              • Gość: palejo Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.server.ntli.net 25.01.06, 16:36
                o to przepraszam:)trolla
              • ex-rak Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 16:37
                kevin.collins napisał:

> ja uzywac tylko dobry english-polish-english computer translator.

Do dypy byc ten traslator, co nie umiec english-polish-english computer
                translator tlumaczyc.
                • Gość: sabna Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.creativesupport.co.uk 26.01.06, 11:01
                  A do tego zna zarty jezykowe oparte na klasycepolskich komedii " Kopernik tez
                  byla kobieta". :)
                  Ja prosze o nazwe tego tlumacza.
              • Gość: marika Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.manc.cable.ntl.com 25.01.06, 16:44
                Drogi Kevinie
                Ja juz mam meza i dzieci. Jestes ciekawym przypadkiem psychiatrycznym, wiec
                chetnie sie spotkam w ramach pomocy.
                • thelastjust Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 13:39
                  Gość portalu: marika napisał(a):

> Drogi Kevinie
                  > Ja juz mam meza i dzieci. Jestes ciekawym przypadkiem psychiatrycznym, wiec
                  > chetnie sie spotkam w ramach pomocy.

Drodzy Forumowicze
                  Pozwoliłem sobie przytoczyć wypowiedź: mariki, gdyż najlepsze określenie osoby która założyła tego posta zaczyna się od drugiego zdania: ..."jesteś ciekawym ...."
                  Dziwi mnie to, że on nakręca Was swoimi( na jego sposób myślenia "logicznymi") odpowiedziami do dalszego rozwijania założonego tematu. Nie chce mi się czytać jego wypowiedzi w stylu: ja byc Kali itp - bo moim zdaniem on być Kali z Polska, który opisywać swoich rodaków i pewne rzeczy z wlasnego doswiadczenia. Proponuję nie traktować tego postu poważnie, a najlepiej go skasować, a wieczorem zmówić jedną Zdrowaś na oświecenie ..., kogo wiadomo. Pozdrawiam
        • eeela Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 13:57
          > it's a load of guff!
          > moze jeszcze Copernicus byla kobieta?

Nie wierzysz, kevinie, ze Brytyjczykom i Irlandczykom nie chce sie uczyc zadnych
          jezykow obcych? :-D
    • roza06 Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 16:39
      te adamus kiedy wymyślisz jakiś mądry temat. Nigdy nie słyszałam o kimś
      jedzącym psie zarcie pewnie znasz to z autopsji, to mieszkanie w 10 też. Swoja
      drogą chyba musisz niezle bulić za te kawiarenki internetowe
      • xiv Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 25.01.06, 16:56

hmmm... kolejna wersja adamusa/marcusa von Klaczki/urzednika z US piszacego z
        Wroclawia? ;))))

musisz sie bardziej postarac :)))))
        • tony_bleee Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 12:54
          hmmm,...przypadkiem natknąłem się na Twoją wypowiedź. Dlaczego uważasz , że
          pisze z Wrocławia?
          xiv , tylko szczerze , może być na priv'a...
          • xiv Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 13:21

damn! zupelnie zapomnialem dopisac tony_blee jako kolejnego nicka...

> Dlaczego uważasz , że
            > pisze z Wrocławia?
            > xiv , tylko szczerze , może być na priv'a...

dlatego:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=23774334&a=23774334
            • xiv Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 13:22

albo dlatego:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=23552647&a=23552647
            • tony_bleee Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 13:54
              Xiv de Vratislavia, hehehe
              ale to na AE , to mi koledzy kazali napisać....
              Ja nie chiałem , ale musiałem, TO ONI....!!!!!

no cóż , może na zakończenie:

greetings from WrocLOVE!
    • Gość: VOLLMOND Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:56
      BO MY CHCIEĆ WSPOMÓDZ WASZA NĘDZNA GOSPODARKA NASZĄ WYSPECJALIZOWANA SIŁA
      ROBOCZA, KTÓREJ I TAK JEST ZA MAŁO W POLSKA...

P.S. KEVIN- MARNA IMITACJA ANG POCHODZENIA...
    • lublinianka05 Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 26.01.06, 21:58
      Taaa a skad ty tak znac polski??? Dobry translator? haha tylko ze te tlumacze
      tlumacza z angielskiego na polski a potem trzeba jeszcze poprawnie przetlumaczyc
      samemu na nasz, a po drugie czy translator tez zna slowa polskiego filmu
      Seksmisja???
      • Gość: palejo Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.server.ntli.net 26.01.06, 23:52
        On juz o tym pisac. Jego translator byc bardzo dobra translator:)
        • Gość: POLAK Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: 198.36.86.* 27.01.06, 02:26
          kevin.collins a ja postaram sie dowiesc skad piszesz !!

nie zebym cie straszyl tylko tak dla zdrowego rozsadku
          • flyssss Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac 27.01.06, 14:31
            to gej
        • Gość: lublinianka05 Re: dlaczego wy jechac do moja ojczyzna i szukac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:27
          a to ja nie doczytac dobrze ze on miec taka dobra translator :) ja tez chciec taka.
    • prawy.polak Bo tak nam łatwiej. Its easier! 27.01.06, 15:33
      kevin.collins napisał:

> Polacy, dlaczego wy jechac do moj kraj-Anglia i szukac praca?

W Polsce teraz z pracą jest tak, jak w Anglii w latach 80-tych, tylko zamiast
      walczyć o swoje, polaczki korzystają z cudzych...

In England in Thatcher's time it was shit and no jobs, same now in Poland, but
      why strike, struggle or try to improve things when it is possible to emigrate
      and exploit rights that other people have fought for?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka