Dodaj do ulubionych

Swoboda - ładna swoboda

03.07.05, 23:11
Właśnie się dowiedziałem, że jedna z uczelni w małopolsce nakazuje wręcz
swoim studentom korzystanie z usług jednego z banków. No ładnie! Inaczej im
stypendium nie przekaże. Motywów i szczegółów nie znam. Ale mając świadomość
tego co się w naszym kraju może dziać - wyrażam po prostu oburzenie.
Szczęście że ja tam studiował nigdy nie będę! :-P
Obserwuj wątek
    • gosiawd Re: Swoboda - ładna swoboda 03.07.05, 23:20
      NEVER SAY NEVER :P ;)))
      • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 03.07.05, 23:26
        A po co miałbym jeszcze raz się męczyć?
        • gosiawd Re: Swoboda - ładna swoboda 03.07.05, 23:42
          bo zycie jest pełne niespodzianek :)))))
          jak to mawial Forest Gump - jak pudełko czekoladek??
          nigdy nie wiadomo na co trafisz ;))))
          • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 03.07.05, 23:58
            Ja wolę zwykłe czekolady mleczne lub ewentualnie z rodzynkami i orzechami.
            Często co prostsze, tym lepsze.
            • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 10:39
              E tam! A gdzie niespodzianka, zaskoczenie? Miejsce na szukanie nowych doznań i
              smaków? Jedzenie ciągle tej samej czekolady mlecznej przypomina mi Twoje
              siedzenie, Qwerty, ciągle w tym samym domu... Czekolada bywa także biała, z
              marcepanem, z truflami, z karmelem, z nugatem, z migdałami, z owocami, z
              sezamem, makiem, z chałwą, z rumem i innymi alkoholami, z kawą, płynna, w
              lodach, w proszku, w kremie, mrożona, w południowoamerykańskich potrawach
              dodaje się ją do mięsa, służy jako nadzienie do ciasta, sos do deserów...
              Ostatnio widziałam nawet zabieg kosmetyczny polegający na smarowaniu całego
              ciała roztopioną czekoladą...
              Życie, chociaż niekiedy mocno upierdliwe, bywa też niezwykle ciekawe przez
              swoją niespodziewalność, o wiele bardziej ciekawe niż jedzenie codziennie
              czekolady mlecznej na zmianę z czekoladą z orzechami....
              • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 10:54
                Ale najsmaczniejsza (i najtańsza) jest ta, o której ja wspomniałem.
                A co do domów - nie mam ich aż tylu, by móc je zmieniać i przesiadywać coraz to
                w innym. :-P
                • teresa50 Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 19:35
                  Wymiękam :-) Qwerty jest niereformowalny :-)
                  • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 19:59
                    A juści. :-D
                    • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 20:08
                      A nie pomyślałes kiedyś, by dać sobie szansę?
                      Szansę poznania czegoś nowego, nauczenia się czegoś nowego, zbadania czegoś
                      niezbadanego, spróbowania czegoś nieznanego?
                      Jedno z moich siostrzeńców jada tylko określone potrawy. Bardzo niewiele tych
                      potraw właściwie. Wielu potraw nigdy w życiu nie jadło, bo jak twierdzi - "nie
                      lubi"... Wybacz, Qwerty, ale przypominasz mi nieco dziesięcioletnią Anię.
                      • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 20:16
                        Dziwne - ja nie mam na imię Ania. Nawet na drugie... ]:->
                        • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 20:20
                          Ty czytaj resztę rzeczy - i przyjmuj jakoś do rozumu, a nie imię mojej
                          chrześnicy...
                          • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 20:40
                            No, mojej chrześnicy to to imię na pewno nie było. :-D
                            • lubona Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 21:09
                              Teklo, aleś wyczekoladowała aż ślinka cieknie. Qwerty, jak mówi Teresa,
                              faktycznie reform nie lubi. Wstrząsu mu jakiegoś trza, czy cóś?
                              • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 21:12
                                Już mi miesiąc jedzenia obiadów na stojąco za ów wstrząs wystarczy. Innych nie
                                potrzebuję.
                                • lemuriza Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 21:30
                                  ha,ha,ha dziewczyny... na nic Wasze starania, chociaż...
                                  Zycie jest pełne niespodzianek...
                                  Przyznam szczerze, jadąc dziś w okoliach domu qwertego miałam cichą nadzieję,
                                  ze ujrze go jak np. pedałuje sobie na rowerze...
                                  Naprawdę miałam nadzieję.
                                  Swoją drogą qwerty, co za krajobrazy!!!!!!!!!
                                  Nie rozumiem jak można nie korzystać z tego dobrodziejstwa.
                                  Nie napawać się tymi widokami....
                                  Ogladać świat zza szyb domu....
                                  • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 21:43
                                    Krajobrazy znam, to po co mam jej jeszcze raz oglądać? Zresztą z (otwartego)
                                    okna wszystko bardzo dobrze widać. :-)
                              • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 21:30
                                Nie wstrząsu mu trza, o nie! :))
                                • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 21:44
                                  Co sugerujesz?
                                  • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 22:08
                                    Może na początek wyjście z wygodnego jak przydeptane i szurające papucie
                                    marazmu?
                                    • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 22:08
                                      ... a potem się zobaczy...
                                      • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 22:52
                                        Nie "się zobaczy", bo programy (jak w funduszach unijnych) wymagają
                                        długofalowego i zaplanowanego działania. Pojedynczych pomysłów nie uznają.
                                        Musicie się postarać i złożyć pełną ofertę.
                                        • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 08:56
                                          Sugerujesz, że Twoje długofalowe i zaplaniowane siedzenie w chałupie zostało
                                          objęte unijnym dofinansowaniem?
                                          • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 09:01
                                            Nie, niestety. :-(
                                    • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 22:49
                                      Forum=marazm? To co mi pozostanie? ;-(
                                      • lubona Re: Swoboda - ładna swoboda 04.07.05, 23:05
                                        Świat!!!!!!!!!!!!! Piękny, szeroki, ciekawy, pełen niespodzianek, zaskakujący
                                        i ...................
                                        • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 08:58
                                          Eee tam, to ja wolę już czekuladki.
                                          • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 09:16
                                            ... a d..... rośnie....
                                            • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 09:40
                                              Spoko - mi się to jedynie na urodę twarzy przekłada - nie gdzie indziej. :-P
                                              • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 09:54
                                                wow!!!!
                                                No i na dobry humor, jak twierdzą znawcy dietetyki...
                                                • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 10:46
                                                  Byle nie czekolada na gorąco, czyli ten płynny napój. Takie to mdłe i nijakie.
                                                  Już lepsze zwykłe kakao na mleku dobrze posłodzone.
                                                  A przy okazji - jak ładnie przebrnęliśmy od tematu do tematu: zmuszanie do
                                                  korzystania z banków a czekolada - ciekawe rozważania. ;-)
                                                  • teklat Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 10:54
                                                    Noooo... i tym razem nie skończyło sie na piwie ani na goliźnie... :))))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Swoboda - ładna swoboda 05.07.05, 11:00
                                                    I to jest optymistyczne! :-D Oby tak dalej!
                                                  • teresa50 Re: Swoboda - ładna swoboda 06.07.05, 19:01
                                                    Nie skończyło się bo Caro chory był :-) Ale już zdrowieje :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka