Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      2003

2003

(31 wyników)
    • Chętnie nawiąże kontakt z mamami, które urodziły 18 lipca 2003, zapraszam też na GG 6500614
    • Witam, moja córa urodzona 17.02.03 r. ważyła przy urodzeniu 3400 a teraz waży 6400 a jak to u was mamuśki lutowe wygląda?? Pozdrawiam Mama Diany.
    • Witam.Mój Kacperek urodził sie 03 lutego.Ważył 3.200 kg,a teraz 6.880 kg. Karmie go piersią tylko w nocy.Przez dzień mój "szczypiorek" je mleczko z kaszką,zupki,deserki,soczki,ale oczywiście w małych ilościach.Ubranka ubieramy mu na rozm.80. A jak inne lutowe brzdące??? www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471
    • Witam,mój synek ma teraz 4,5 miesiąca.Nie przekręca się z brzucha na plecki i na odwrót(robił to jakiś miesiąc temu a teraz ni w ząb).Oczywiście gadulimy sobie ,śmiejemy się głośno.Już zaczyna prostować rączki jak leży na brzuszku.Podnosi głowę jak leży(jakby ćwiczył brzuszki) i nóżki w górę.Robi mostki jak go przewijam.Co jeszcze?Może potem mi coś wpadnie to napiszę.A co Wasze bąble już robią? Pozdrawiamy majowe mamuśki Ewa z synkami
    • dlugo czekalam na ten dzien.moj maluszk urodzil sie 15.10.2003 ma 10 miesiecy.proby raczkowania byly juz wczsniej na tapczanie ,wychodzilo mu to niezdarnie ale probowal az 9.08.04.przeszedl sie po pokoju.bylam bardzo szczesliwa.nie wsadzalam mikolaja w chodzik .moja kuzynka taz ma malego synka i chciala mi dac chodzik po nim ale ja bylam uparta i sa efekty.uwazam z w tych czasach jest bardzo malo dzieci raczkujacych i nie chcialam aby moj syn do nich nalezal.uwazam zejesli matka ...
    • Witam! Od 3 dni mam taki problem z Maluchem (ma niecałe 6 miesięcy) że nie chce jeśc mleka. Dostaje Nan2 i wczesniej jadł bez problemu. Teraz na widok butelki z mlekiem płacze, krzywi sie, wypluwa smoczek - nie chce jesć! Doszło do tego że dzis do 20 zjadł tylko 2 porcje po 200 ml (na siłe), troszke jabłuszka i pół słoiczka zupki...:( Co sie dzieje??? Mały nie ma gorączki, nie wygląda na chorego, smieje sie i cieszy (dopóki flaszki nie widzi;)) ale na pewno jest głodny! W końcu ...
    • Chcialam zapytac, jakie owoce NIESLOICZKOWE podajecie TERAZ swoim dzieciom. Ja daje Mai rozdrobnione widelcem jablko, gruszke, melona, ostatnio kawalek arbuza... Ale co jeszcze? Mrozone mozna dawac? Np. maliny, truskawki albo jagody? Jesli tak, to jak je zrobic? Tylko rozmrozic? Maja nie lubi papek, wiec koktajle nie wchodza w gre... Niestety moreli, brzokwin i innych polskich wciaz nie ma. A z warzywami jak? 9,5 miesieczne dziecko teoretycznie moze jesc wszystkie, ale ja oprocz...
    • Mój trzymiesięczny synek już kilka razy zaskoczył nas tym, że gdy przyszli do nas goście i zaczynali się do niego odzywać on zaczynał żałośnie płakać! A wczoraj przyjechali teściowie, a Pawełek zaczął tak strasznie krzyczeć, ze nie mogliśmy go uspokoić przez dobre 10 min! Najpierw tata nosil go na rekach, pozniej ja go wzielam, przytulalam, przystawiłam do piersi, ale nic to nie dawało, strasznie był roztrzęsiony. Gdy się uspokoił - zanieśliśmy go do pokoju, w którym siedzieli rod...
    • Witam, Mój 8-miesięczny(prawie 9) Jaś ma już 8 ząbków a nie umie gryźć. Jak daję mu chrupki kukurydziane to potrafi włożyć cały chrupek do buzi i się krztusi. Zupki najlepiej mu smakują bez grudek. A jak daję mu np. z ryżem i marchewką to często się krztusi, ma odruch wymiotny no i kupki składają się wtedy w dużej części z nieprzetrawionej marchewki. Bardzo proszę o odpowiedź, jest to moje drugie dziecko ale przyznam się ,że nie pamiętam jak to było z gryzieniem u pierwszego. Po...
    • Witam. Chcialam zapytac inne e-mamy, jak wyglada "dzien zywieniowy" waszych okolo rocznych pociech, bo jestem ciekawa co moglabym w Majkowym jadlospisie urozmaicic/zmienic. U nas to wyglada tak (oczyiwscie wszystkie godziny sa okolo): 7.00 pobudka 8.00 ok. 70 ml serka Danio albo kaszki 9.00 kanapka z wedlinka (mniej wiecej pol kromki chleba) albo sam plasterek szybki 9.30 cycek + spanie 11.30-12.00 - ok. 100 ml zupy z miesem 12.30 1/2 banana 14.30 druga czesc zupy z miesem 15...
    • Drogie Mamy!Sama jestem mamą 11-miesięcznego Łukaszka i jestem ciekawa co Wasze dzieci jedzą w ciągu całego dnia, co ile godzin i mniej więcej w jakich ilościach-chodzi mi o taki całodniowy plan posiłków.Pozdrawiam!!!
    • Mój synek wreszcie po 5 miesiącach otrzymał PESEL. Urodził się 8 października, a tymczasem PESEL zaczyna się od cyfr 033008..... Czy tu jest jakiś błąd, czy zmieniły się może zasady tego numeru? W urzędzie mówią, że jest dobrze, ja mam wątpliwość. Jak jest u Waszych pociech?
    • Moja Weronika choruje na zapalenie ucha. Najpierw brała Augmentin przez 7 dni, a teraz zaraz po nim Zinnat bo temten nie zadziałał. W dodatku na tym nie koniec, bo zaczęło jej łzawić i ropieć oczko. Może znowu ma zatkany kanalik łzowy albo znowu zapalenie spojówek (niedawno miała) albo przeszło coś z ucha. Ciekawe co teraz jej zaaplikują? Zastanawiam się czy dziecku 8- miesięcznemu można lub trzeba podać jakieś witaminy po kuracji antybiotykowej. I czy są jakieś szczepionki uodpar...
    • Oto wątki przeniesione na następujące podfora: Wszystko o jedzeniu: - wprowadzanie produktów u 5 miesięcznej dzidzi - jakiej firmy dania i soczki wprowadzacie? - kiedy wprowadzic warzywka? - Jakie herbatki? - danonki - od kiedy ?! - żeby się wreszcie najadł!!!!!!!! - Kleik Nestle? - POSIŁKI DLA MALUCHA - TADEK-NIEJADEK POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - jakiej firmy słoiczki podawac dziecku??? - soczek dla 3 mies. bobasa....jaki? - menu 6 mies.dziecka - co do jedzenia dla 7mi...
    • jakie są granice wagi i wzrostu dla 8-miesięcznego chłopczyka, mój mały waży tylko 7400g i ma jakieś 68cm, urodził się z wagą 3000g i mierzył 54cm, czy on ma niedowagę?? pozdrawiam Daga i Sebastian (09.05.2003)
    • Mój synek (11-tygodni)nadal bardzo czesto domaga sie pirsi,myslalam ze to mija ale on nadal je czesto i chyba mało/karmie tylko piersia wiec nie widze/ bo bardzo krotko.Kiedy to sie zmieni?Bo trudno rozplanowac mi dzien,butelki nie chce wiec nie moge zostawic go nawet na godzinke bo nigdy nie wiem kiedy znow zapragnie jeść.Jak to jest u Was?
    • No właśnie, jak w tytule. Nie chcielibyśmy dawać małej /4mieś/ żadnej chemii. Ma niedokrwistość i podobno należy podawać. Czy zrobie cos nie tak jesli poczekam jeszcze z miesiac? A moze ja moglabym jesc cos co przenikajac do mleka wyposaży dzidzie w dodatkowe żelazo? Pozdrawiam, Gretka
    • Proszę poradzcie jak powinnam pielęgnować wargi sromowe u dziewczynki. pozdrawiam Anetta i Sonia 25.07.2003
    • Mam straszny problem z moją córeczką. Ma dwa miesiące. Spacery z nią to koszmar. Jeśli tylko obudzi się w wózku zaczyna strasznie płakać, to wręcz histeria, krztuszenie się, krzyk, czasem aż sie dławi. Nie pomaga kołysanie, bujanie,smoka nie toleruje. Potrafi tak płakać i z godzinę. Nie mam juz pomysłu jak jej pomóc a i sobie przy okazji, bo spacery zamiast dac mi chwilę oddechu są koszmarem i juz sama nie pomoge tego znieść psychicznie i mam ochote płakać razem z nią. Jeszcze mus...
    • Witam mamusie 11 miesięcznych dzieci.Jestem ciekawa jak wygląda jadlospis waszych 11 miesięcznych pociech.Co jedzą najchętniej i w jakich ilościach? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.Mama Kamila(02.05.2003)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się