Forum Kultura Muzyka Muzyka
ZMIEŃ
      2003

2003

(77 wyników)
    • Wiele mamy podsumowań roku na forum. Może nie wszystkie są potrzebne, ale pozwolę sobie na jeszcze jedno, jednak trochę z innej strony. Zastanawiałem się nad tym, jak mijający rok wypadł na tle uważanego za nadzwyczajnie dobry dla muzyki rockowej jego poprzednika... 2002 - Masa, naprawdę masa dobrych i bardzo dobrych płyt - ze skompletowaniem całkowicie zadowalającej mnie dziesiątki nie miałbym najmniejszych kłopotów. Fantastyczne lub bardzo dobre albumy The Notwist, Idlewild,...
    • Niedziela 2.03.2003 Warszawa dwa koncerty KULT - Stodoła THE UKRAINIANS - CDQ co wybrać? a może istnieje trzecia droga? ja już podjąłem decyzję...a wy? czekam na odpowiedzi wraz z krótkim uzasadnieniem.
    • napiszcie jakiej płyty najbardziej oczekujecie w 2003 roku mój typ Justin Sullivan - navigating by the stars
    • Neal Morse w ciągu kilkunastu lat kariery jako lider Spock's Beard, członek Transatlantic i solista wyrósł na czołową postać amerykańskiego, a co za tym idzie światowego rocka progresywnego. Rozpoznawalny od razu styl kompozycji i głos stały się znakiem firmowym wspomnianych grup. Na skutek objawienia o charakterze religijnym Neal opuścił zespoły, z którymi dotąd nagrywał i zanosiło się na to, że jeden z największych talentów kompozytorskich w gatunku na dobre zejdzie ze sceny. Najwyraź...
    • Jestem załamany po obejrzeniu teledysków na Eurowizję. ZNOWU WYJEDZIEMY Z JEDNYM Z OSTATNICH MIEJSC. Polscy artyści nadal nie rozumieją, że Eurowizja to nie Opole. W Europie piosenka festiwalowa to nie może być piosenka, która ma zmęczyć, a tak jest z wieloma propozycjami (np. Wilki i Zdobywcy...). Mam wrażenie, że polscy artyści, którzy w tym roku chcą pojechać na ESC 2003, nie za bardzo wiedzą, czym w ogóle jest ten konkurs. Jeżeli od razu zakłada się, że Eurowizja to szmira...
    • Witam. Ogłaszam wyniki na najlepszy Heavy-Metalowy album roku 2003: 1. Iron Maiden - Dance Of Death 2. Opeth - Damnation 3. ADAGIO - UNDERWORLD, TYPE OF NEGATIVE - LIFE IS KILLING ME, SOLEFALD - IN HARMONIA UNIVERSALI, CRADLE OF FLITH - DAMNATION AND A DAY Na apel odpowiedziało kilkanaście osób. Nie jest to miarodajny plebiscyt bo i miejsce po temu nie jest odpowiednie. Ale słowo się rzekło: wybieramy to wybieramy. Pozdrowienia
    • Czy to prawda, że Ironi wystąpią w Katowicach 7 listopada na Mystic Festival? Wiecie coś więcej na ten temat?
    • podaje liste utworów, 1. Coldplay - The Scientist 2. Turin Brakes - Long Distance 3. The Thrills - Santa Cruz (You're Not That Far) 4. Supergrass - Seen The Light 5. Doves - Pounding 6. Feeder - Come Back Around 7. The Vines - Outtathaway 8. The Music - Getaway 9. Black Rebel Motor Cycle Club - Whatever Happened To My Rock'n'Roll 10. Hell Is For Heroes - You Drove Me To It 11. N.E.R.D. - Rockstar ...
    • Proponuję w tym wątku wpisywać najgorsze i najlepsze kawałki roku 2003 w podziale na kraj i zagranicę. Oto moje typy: NAJLEPSZE: Polska - Reni Jusis "Kiedyś Cię Znajdę" Zagranica - Evanescence - "Bring Me To Life" NAJGORSZE: Polska - Goya "Jeśli Będę Taka" Zagranica - Craig David & Sting "Rise & Fall"
    • UWAGA!!! WYBIERAMY NAJLEPSZY HEAVY-METALOWY ALBUM 2003 ROKU. GŁOSUJEMY NA 5 NOWYCH (NIE REMASTEROWANYCH) PEŁNYCH (BEZ EPEK)ALBUMÓW. PUNKTACJA: 1 MIEJSCE - 5 PKT., 2 MIEJSCE 4 PKT., ITD... HEAVY-METALOWY TO SZEROKIE, UOGÓLNIONE POJĘCIE, ZAWIERAJĄCE TAKŻE NAJCIĘŻSZE GATUNKI TEJ MUZYKI (BLACK, DEATH). WYNIKI OPUBLIKUJĘ POD KONIEC STYCZNIA. ZAPRASZAM DO ZABAWY! MOJA PIĄTKA: 1.ADAGIO - UNDERWORLD. 2.KAMELOT - EPICA 3.EDGE OF SANITY - CRIMSON II 4.DARK MOOR - DARK MOOR 5.MYSTIC...
    • Wiecie, że ja kocham rankingi... chyba nie było takiego wątku. NAJLEPSZE UTOWRY 2003 Moje typy Myslovitz&J. Stuhr- Kraina miłości Dido-White Flag Reamonn- Star Może coś jeszcze mi się przypomni Podajcie swoje typy Pozdrawiam Albercik13
    • Rozpad Something like Elvis. Bono i jego zbawianie Świata. Nick Cave
    • jak na razie(kolejnosc wg. waznosci): 1. Dvd TheCure "Trilogy" 2. Koncert Sisters Of Mercy (marzec, Wwa) 3. Koncert Moby'ego (czerwiec, Wwa) 4. Gathering "Souvenirs" 5. Metallica "St. Anger" 6. Dvd Fields Of The Nephilim 7. zapowiedz plyty Moonspell (wrzesien) 8. zapowiedz koncertu Paradise Lost (pazdziernik, Wwa) 9. .... 10. .... do konca roku jeszcze 4 miesieca wiec mysle ze uzbiera sie pelna dziesiatka. NAstepny update za miesiac.
    • Głupota nie zna granic: co roku obiecuję sobie, że: -nie będę mieszał -będę dużo jadł, żeby mieć bazę na większą ilość, -wrócę ok 3 00 do domu, -nie będę dyskutował o muzyce ani żadnych takich -nikogo nie pobiję -żadnego towarzystwa płci przeciwnej i nigdy nie dotrzymuję słowa. A następnego dnia tupot białych mew i zaniki pamięci. O muzyce, jako środku na złagodzenie dolegliwości ciała, nawet nie ma co wspominać - tylko cisza! Pierwszy dzień nowego roku - czy ma być mi wstyd?
    • wbrew temu, co piszą krytycy, to - biorąc pod uwagę moje bajki muzyczne - wcale nie uważam 2003 za dobry rok. całkiem całkiem przeciętnym. wielu "pewniaków" zawiodło i wydało jakieś śmieci (chociażby Reni, czy Kylie), inni wydali albumy niby dobre, ale nie za bardzo (Madonna) no taka trochę kicha :/ no ale na tym tle lepiej i wyraźniej widać, kto sie w tym roku postarał :) a w moich oczach wygląda to tak: 1. Basement Jaxx - Kish Kash rewelacyjna płyta po każdym numerze mam...
    • Ich Troje singt für Deutschland!? Zespół "Ich Troje" przyjął zaproszenie do udziału w niemieckim finale narodowym i ma duże szanse, by reprezentować Niemcy w przyszłorocznej Eurowizji. Podobnie, jak przed rokiem, telewizja niemiecka ARD wybrała i zaprosiła do udziału w krajowych eliminacjach do Eurowizji dziesięciu wykonawców. Wśród nich znalazł się polski zespół Ich Troje, który pracuje właśnie nad wydaniem albumów w Niemczech i Rosji. ARD ocenia szanse polskiego zespołu bar...
    • Jubileuszowy, 40 już Krajowy Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu rozpoczął dobrze znany sygnał oraz żarty prowadzącego Bałtroczyka, nieco lepsze niż żarty innych, nieobecnych na razie, prowadzących. Na samym wstępie ekshumowano Jacka Fedorowicza, który prowadził pierwszy festiwal, a obecnie przez kilka minut snuł wspomnienia, dopóki mu nie podziękowano. I wtedy rozpoczął się koncert PREMIERY 2003 Koncert rozpoczęli laureaci zeszłorocznego konkursu, BUDKA SUFLERA w odświeżonym...
    • Witam FANÓW DOBREGO ROCKA, Jakie są waszym zdaniem najlepsze rockowe piosenki rocku 2003 z poza granic naszego kraju. ROCKOWe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Napiszcie swoje TYPY. MÓJ TYP: THE WHITE STRIPES - ,,BLACK MATH'' BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB - ,,Stop'' Kings of Leon - ,,Molly's chambers'' The Coral - ,,Pass It on'' The Raveonettes - ,,That great love sound''
    • Bring Me To Life - Evanescence
    • Czyli muzyka która najczęściej towarzyszyła Wam podczas tegorocznego lata i którą będziecie kojarzyć z tym czasem. 1 wykonawca - 1 utwór, 15 moich, kolejność trochę istotna, trochę nie... :) 01] TELEVISION Marquee Moon 02] BRITISH SEA POWER Carrion 03] THE KINKS Waterloo Sunset 04] MO-HO-BISH-O-PI Names For Nameless Things 05] KATE BUSH Cloudbusting 06] BILLY JOEL Piano Man 07] THE SMITHS Asleep 08] GORKY'S ZYGOTIC MYNCI Poodle Rockin' 09] BRUCE SPRINGSTEEN The River 10] THE ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna