ania

(6 wyników)
  • Mam dość. Tego ch... choróbska, szpitali, ciągłych leków i braku nadziei na poprawę. Własnie jestem po strasznej nocy, po raz kolejny niepzrespanej, przepłakanej z powodu cierpienia synka. Jest 4 mies. po operacji refluksu 5 stopnia i nic- zero poprawy, nadal problemy z sikaniem, zaleganie moczu w nocy, krzyki, i 5 infekcja dróg moczowych, druga po operacji. Mieliśmy już gronkowca złocistego, pseudomonasa, e.coli, a teraz dla odmiany enterococus. 9 antybiotyków w ciagu 12 mies. ...
  • Nasza historia: Matti urodził się w kwietniu 2004. Jak był całkiem malutki to postękiwał troszkę przy sikaniu, ale nikt nie zainteresował się tym i stwierdziliśmy, że to może u niego normalne. W wieku 5,5 miesiąca dostał ostrego ZUMu - po 5 dniach wysokiej gorączki wylądowaliśmy w szpitalu. USG pokazało poszerzony lewy moczowód, w moczu wyszedł Citrobacter freundii. Leczenie antybiotykiem dożylnym pomogło, ale skierowano nas na cystografię i zalecono Furagin, który bierzemy od tej...
  • Wczoraj robiłam USG.Pierwsze od Zum-u ( listopad 2006r).Na wyniku napisane jest nerki , nadnercza i pęcherz moczowy przedstawiają sie prawidłowo, układy kielichowo-miedniczkowe i moczowody nieposzerzone.Wielkość nerek 64-67 mm w osi dł-norma.Dziewczyny mozecie mi powiedziec co to znaczy moczowody nieposzerzone??Czy to coś niepokojącego??Urolog powiedzial ze mam sie zglosic z kontrolna cystografia czyli w listopadzie 2007 a do tego czasu nie wytrzymam w tej niepewności.Pozdrawiam.Ania
  • Witam, jestem mamą z sasiedniego forum "chore, strata". Mateuszek ma prawie 5 lat, jest schorowanym dzieckiem, a teraz jeszcze doszły problemy z pęcherzem, oddawaniem moczu, moczeniem nocnym itp. USG mieliśmy już innych narządów, ale nie pęcherza i nerek(tu mniej więcej wiemy jak się przygotować). Chciałam prosić o radę jak najlepiej przygotować synka do RTG-celowane na kośc krzyżową; wiem, że musi być naczczo i chyba powinien mieć "puste" jelita, odgazowane(espumisan i tak bieżemy p...
  • Witam! Mam corcie 4 letnia trafilysmy do szpitala z zum-em ( bakterie coli).najpierw miala stwierdzone bakterir w pochwie leczylysmy sie gentamecyna miejscowo i poszlam do ginekologa powiedzial ze jest ok jezeli chodzi o stan zapalny ale stwierdzil zlepienie warg sromowych i miala miejscowe znieczulenie i rozklejenie.na poczatku bylo cierpienie ale tlumaczono mi ze bedzie lepiej z dnia na dzien ale niestety bylo coraz gorzej.skonczylo sie zatrzymaniem moczu na 12 godzin cewnikowanie i ...
  • Jak w tytule. Refluks cofnal sie minimalnie - z poziomu III/IV na III. Pan doktor proponuje powtorzenie ostrzykniecia - termin za 2 tygodnie. Czyli - znowu cystoskopia. Matti spedzi swoje 1 urodziny w szpitalu. Chyba sie zgodzimy - nie widze innego wyjscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się