ania

(15 wyników)
  • Aniu Ty też w którymś poście wyraziłaś możliwość przesłania zdjęć Leny. Nasze dziewczynki są w podobnym wieku, więc chciałam zobaczyć jak wygląda Jej buziaczek. Pisałam już z prośbą o to w wątku " o skazie" ale bez odzewu. A teraz na fali tych próźb o zdjęcia przypomniało mi się to. Więc jśli nie sprawi Ci kłopotu - bardzo proszę. Pozdrawiam Beata.
  • Przedwczoraj urodzila się moja siostrzenica u której stwierdzono rozszczepo podniebienia.Nie mam czasu przeszukiwac całego forum więc jeśli mogę prosic o pomoc lub podanie linkow z podstawowymi informacjami nt.Siostrze niewiele w szpitalu powiedzieli, jedynie ze moze ulewac noskiem.Zamierza karmic piersia czy to mozliwe? Podobno wada nie jest wielka ale jest.Kiedy sie ja koryguje?Jakie sa zalecenia? Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz na forum i na@
  • witam Kochani.Piszę do was z nadzieją o wsparcie duchowe.Mam 2 córki9 i 6 lat zdrowe.10.08.06 urodziłam synka z obustronnym rozszczepem poniebienia miekkiego, twardego wyrostka zeb., i obustr.rozszep ust.Tak mi smutno a mam jednak w sobie siłę.Marwię sie o tego maluszka jaka czeka go przyszlość, czy wszystko dobrze się skączy??Najgorsi są jednak ludzie i te ich zaciekawienie!!!Wsparcia w rodzicach niemam niestety, jakoś z mężem sie wspieramy.Napiszczie coś może bedzie mi lepiej, b...
  • Witam. Czy u Waszych dzieci z SPR ząbki pojawiały się prawidłowo? I jakie w pózniejszym wieku najcześciej pojawiają się wady czy problemy u tych dzieciaczków? Pozdrawiam
  • Witam Mam na imię Ania i jestem mamą 2-letniej Dominiki z poronną postacią Pierre Robin. Moja Dominika mówi niewiele: mama, tata, dada, dzidzi, tu, tam, też, czesc, koko, hau hau (na psa), mu, siadz (na siadaj). Napiszcie jakie wykonujecie cwiczenia logopedyczne. Mój adres email: atjachimowscy@op.pl, gg: 9155942.
  • Już się w tym wszystkim gubię! Byłam wczoraj w Zabrzu u logopedy. Wynik badania: podniebienie pracuje ładnie, ale.... Tomek ma 13 miesięcy jeszcze nie chodzi sam-tylko przy meblach.Mówi mama, tata, baba,dziadzia, daj to wszystkie jego słowa reszta to po swojemu.Pani doktor log. zaleciła badania psychologiczne i program wczesnego wspomagania.Mam dość! Oj brakuje mi sił a tu jeszcze 2 córki. Mały nie umie dmuchać, nie pokazuje częsci ciała a ponoć już powinien umieć...hm.Ładnie b...
  • W piątek przyszła na świat piękna, zdrowa córeczka Ani z Torunia (pisała na forum), wg wszelkich badań usg, usg 3d miała mieć całkowity rozszczep jednostronny. Szczęśliwa mama powiadomiła mnie, że cóecia ma rozszczeponą tylko wargę, ssie łakomie mleko z piersi. Życzę mamie i córce szybkiego powroty do domu i dużo radosnych chwil. pa
  • Wczoraj wróciliśmy z W-wy,mamy więc zabieg za sobą.Był to ogromne przeżycie.Ale jak już wszyscy wiemy (ktorzy mieliśmy kontakt z panią prof) pani prof to cudowny człowiek a i opieka na Koziej to super komfort.Ani raz po oeracji nie drżeliśmy o maluszka.Panie pielęgniarki były cały czas przy nas.Nawet jeżeli Mati zaczynał troszeczke marudzić już ktoś bł i pytał czy nie potrzebuemy pomocy.Naprawdę pełen profesjonalizm i ogromne serca. W domku dajemy sobie radę.Mateuszek śpi z nami, p...
  • Z całego serca chciałam bardzo podziękować wszystkim, którzy pomogli mi w przygotowaniu operacji Ninki. Na własną rękę znalazłam sponsora-firmę, która w ramach możliwości odliczenia 1% przekazała pieniążki. Zostały one przelane na konto fundacji "Rozszczepowe marzenia", którą to prowadzą ludzie wielkiego serca. Napisali piękny list do owej firmy, na bieżąco informowali mnie jak przebiegają "sprawy". Bezinteresownie poświęcili swój czas, doświadczenie. Nie wiem, czy te osoby chcia...
  • Halo, czy jest ktoś kto będzie miał dostęp do internetu przez sierpień i wrzesień i będzie mógł zająć się moderacją? Operację mamy zaplanowaną na 17.08 a że mieszkamy daleko do wizyty kontrolnej zostajemy u rodzinki w Radomiu. Wrócimy więc w połowie września dopiero. Zadaniem tej osoby będzie kasowanie powtarzających się, zbędnych postów, najczęściej wysłanych kilka razy. Utrzymywanie przejrzystości i porządku. Z góry dziękuję i pozdrawiam Wszystkich.
  • Witam, czy ktos może polecić dobrego ortodontę na śląsku?
  • Kochani trzymajcie kciuki.W końcu po dwóch odwołanych operacjach z powodu choroby wyruszamy na Kozią.Wierzę w Prof.Dudkiewiecz i w jej złote ręce.Tak się boję.Odezwię się jak wrócimy.Operacja w czwartek.Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i dziękuję za słowa otuchy, za wsparcie.Bez Was wszystkich nie dałabym rady.
  • Mam dwie pary usztywniaczy, jedne tradycyjne sznurowane, drugie z Niemiec na rzepy. Nam już dawno są niepotrzebne.Chętnie prześlę dalej. Renata.
  • Witajcie. Moja córka będzie miała w lipcu operację podniebienia miękkiego. Okazało się, że trzeba je zrekonstruować, bo źle działa. Po zabiegu jest szansa, że przestanie nosować. Agnieszka ma 8,5 roku i lekarz powiedział, że dzieci w tym wieku gorzej znoszą takie zabiegi. Może ktoś z was miał podobną sytuację. Chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać, jak dziecko może reagować na ból? Myślę, czy nie będzie jej się trudniej mówiło na początku? Bardzo się tego wszystkiego boję, Agnie...
  • dzisiaj o 7 rano wróciłyśmy do domu po zabiegu. Jak już wcześniej pisałam, Lenka miała dodatkowy ząb który powodował tłok w szczęce i utrudniał życie pozostałym zębom, a niektóre zepchnął w niepożądanych kierunkach. Pani prof chcąc wykorzystać uśpienie Leny postanowiła podciągnąć troszkę nosek, sprawdzić przegrodę i zrobić dermabrazję blizny. zabieg był krótki - trwał godzinę. Po początkowych problemach z wkłóciem w żyłę (12 prób, jedna żyła pęknięta) reszta przebiegła sprawnie. L...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się