ania

(34 wyniki)
  • Ania, powiedz mi proszę jak to jest z tym wynikiem hist-patol. Pięlęgniarka w Onkomedzie mi powiedziała, że jak coś jest złego to sami dzwonią...tak więc ja się pocę na myśl, że nagle zadzwonią...wynik jest w czwartek, czyli co oni dostaja w czwartek dopiero wyniki stad, do kogo wysłali tak?? i nie ma szansy ze bedzie wczesniej? brzuch mnie boli...aha czy onkolog jest w stanie powiedziec, ze dane znamie na pewno nie jest nowotworowe? Gdyby tak było, to by nie terzeba bylo robić hist-pat.?
  • Witaj.Mam do Ciebie takie pytanie ,mam na piersi dziwny pieprzyk sr.5mm,jestem juz umowiona za tydzien w srode do dermatologa a potem zobaczymy co dalej,gdybym musiala go usunac to myslalam o dr.Bebenku ,nie wiesz moze czy za wyciecie zmiany w onkomedzie cos sie placi i ile?Mam jeszcze inny problem ,na migdale rok temu laryngolog wykryl u mnie narosl,bylam juz u 4 roznych laryngologow ale kazdy mowi cos innego i nie robi zupelnie nic ,kaza tylko obserwowac a ja jestem strzepkiem nerwow...
  • Drodzy Forumowicze Ani "Gontchy" przedstawiać nie trzeba, kręci się tutaj od samego początku :-) Ania chorowała 6 lat temu na czerniaka, udało jej sie wygrać z chorobą nowotworową, ale powikłaniem leczenia jest bardzo rzadka choroba na tle autoimmunologicznym. Oto co o tej chorobie pisała sama Ania: " W skrócie to jest tak, że system immunologiczny 'atakuje' własny organizm. Jest to niestety choroba układowa i jest 'atakowany' cały organizm - zwłaszcza płuca, jelita... a także...
  • w piątek 11.05 zmarła w Polsce Ania Rokosz, dziewczyna, która opóźniła leczenie ze względu na ciąże...ponizej link do strony przez którą zbierano pieniadze na jej leczenie wsrod Polaków w Szkocji. [*][*][*] Aniu niech Twoja walka bedzie przykładem dla innych chorych. www.szkocja.net/artykuly/art.aspx?id=258
  • Aniu dorzucilam Ci sie ile moglam :)pzdr
  • Witaj Aneczko i jak po wizycie u medyka?
  • Witaj.Na srode nareszcie udalo mi sie zalatwic wizyte u dr.Bebenka ,pokaze mu znamiona i nareszcie sie upewnie,czy wszystko gra.Nie wiem czy pamietasz jak pisalam o narosli na migdalku,bylam z tym u laryngologa w onkomedzie i on uznal ze to zmiana lagodna.Teraz zaczynam sie troszke niepokoic ,bo wczoraj z narosli leciala mi krew.Myslisz ,ze moge o tym powiedziec dr.Bebenkowi?Czy on bedzie sie na tym znal?
  • podczytuje wasze forum od dawna ale nie miałam odwagi napisac,Aniu wiem że pokonałaś czerniaka.Dzisiaj byłam u dermatologa dostałam skierowanie na dermatoskopie, lekarz powiedział że "brzydko to wygląda" po ciąży bardzo urosły mi pieprzyki i zmieniły barwę nierówno rozłożony barwnik i na dodatek od kilku m-cy szczypał mnie kark,myślałam że to od noszenia małej,ale teraz mam tam guzka pod skórą a na nim plamę koloru kawy z mlekiem. Mam pytanie czy czerniak boli(szczypie)? Badanie mam we ...
  • Aniu, jeżeli możesz odezwij się. Jak sobie radzicie?. Tak bardzo Tobie i twojej rodzinie współczuję.
  • Niestety... Od tygodnia (po 3 miesiącach spokoju) przeklęte PNP się odedzwało znowu :( Wczoraj miałam badania, wyniki będą pod koniec tygodnia. Na razie jestem na lekach przeciwzpalnych, przeciwbólowych, antybiotykach. Zaczęło się od 'wysypu' zmian na ustach, a teraz postępuje duży kryzys fizyczny. Jutro mój lekarz będzie rozmawiał z Roche - czy wogóle można podać więcej MabThery, lub rozważana będzie ina opcja leczenia. Ja mam nadzieję, że jest to chwilowe przesilenie i szybko...
  • Z okazji Ani imienin założyłam watek, by wpisywac sie, skladajac zyczenia:)) Mam nadzieje,ze to Ani poprawi humorek:) Zaczne ja: Aniu zycze Ci duzo duzo bardzo duzo zdrowia, duzo sily, energii, sapozaparcia w walce o zdrowie, zycze Ci tez pelnej dawki m ilosci, oraz kilogram szczescia, niech zycie Twoje chociaz troszke bedzie lepsze i spokojniejsze. Z calego serca trzymam za Ciebie kciuki. Buziolki od Wroclawianki!!!
  • przeglądając fora nie znalazłam żadnych wątków z tą chorobą. Mój mąż chorował na tą chorobę niestety nie wyzdrowiał , choroba go pokonała..... :(. Był młody silny chciał żyć jak każdy, niestety ta podstępna okrutna białaczka limfatyczna nie dała szans na przeżycie kilku nawet lat(chorował 5 m-cy). proszę jeżeli ktoś chorował lub był bliskim chorego niech opisze swoje przeżycia...
  • Kilka dni temu dostałam maila z prośbą o zorganizowanie na forum zbiórki na leczenie onkologiczne. Odmówiłam. Kolejny mail nie był już miły, raczej agresywny itp. itd. i powołujący się na fakt, że zbieramy na forum pieniądze na leczenie moderatorki, czyli że szanse daję tylko krewnym i znajomym królika etc. a tak w ogóle że rządzi tu towarzystwo wzajemnej adoracji. Na czym rządy te polegają, autor maila nie zechciał wyjaśnić. Ponieważ kilka postów niżej w wątku "Aniu, dla ciebie ...
  • Moja kolezanka Ania dwa lata temu miała usuniętą pierś , węzły i jeden nieoperacyjny śródpiersiowy zajęty. Niedawno dowiedziała się (tylko dzięki własnej zapobiegliwości ), że węzeł śródpiersiowy powiększył się i znów musi być leczona . W czwartek wszczepiono jej porter, a dziś miała się zgłosić na podanie pierwszej chemii(24 godzinną przez 5 dni - 8 kursów)I co? Na izbie przyjęć nikt nic nie wiedział .Po dwóch godzinach biegania od pokoju do pokoju trafiła na oddział. Następne dwie godziny ...
  • Mam pytanie: z uwagi na fakt, że mój dziadek zmarł na nowotwór, a teraz brat męczy się z czerniakiem - więc jakieś wskazania istnieją - chciałabym przebadac się profilaktycznie pod kątem nowotworów. Cytologię robię regularnie, do dermatologa też chadzam regularnie, podejrzanych znamion nie mam - a co np. z rakiem jelita grubego? Rakiem płuc? (nie palę), czy innymi rodzajami nowotworów? Czy można zrobić badania profilaktyczne, i jakie, no, i ile to kosztuje? Pozdrawiam,Ania z...
  • Witajcie, 6lat temu był to dla mnie dzień przełomowy. Podwójne urodziny... mojego synka i moje własne. Dokładnie 6 lat temu, 21.12 grudnia 2000 roku usunięto mi czerniaka złośliwego - i też 'dwa w jednym' - cesarskie cięcie i usuwanie 'paskuda' podczas jednej operacji. Mimo wielu jeszcze perypetii, które miałam, mam i niechybnie będe miała jeszcze przynajmniej czas jakiś, NAJWAŻNIEJSZE jest jedno... KOLEJNY ROK MINĄŁ BEZ WZNOWY :))) Mam nadzieję, że będę tak odliczać kolejn...
  • Aniu, prosze,odezwij sie ! Czy wszystko u Ciebie OK ? Przerwij milczenie, prosze !!!
  • Witam wszystkich forumowiczów. Dziś jest szczególny dzień dla mnie i Patryka. To dziś miał dostać ode mnie scyzoryk - marzył o nowym "wypasionym" scyzoryku:) No ale w zamian za to dostanie czarne róże (takie jak chciał) i śliczny świecznik:) Muszę powiedzieć, ze myślałam, ze go rzej będzie znieść mi ten dzień, ale siedze w pracy jeszcze i myśle już o tym, ze chce Mu dac prezent, jakby nigdy nic. No a tak w ogóle pisze ten post z prośbą o modlitwę dziś za Patryka. Na pewno się uc...
  • Czy udalo mu sie jednak skontaktowac z dawca lub probowac innego leczenia ? jak sie czuje? Patryku- pozdrawiam
  • Pielęgniarka z hospicjum domowego była przed chwilą u Taty i powiedziała, że to kwestia kilku/-nastu godzin do dwóch dni, jak Tato odejdzie. Że gdy to się stanie, to mamy wyłączyć materac odleżynowy, przykryć Go prześcieradłem, zamknąć Mu oczy, zamknąć okno i włączyć wiatrak... Boże, nie wierzę, że to o chodzi o mojego kochanego Tatusia! Wiemy, że to może nastąpić w każdej chwili i niby jesteśmy przygotowani, ale jak ona jeszcze to powiedziała, to się kompletnie rozkleiłam. Nie wytrzym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się