ania

(6 wyników)
  • Dziewczyny!!! Czy któraś z Was leczyła się może u jakiegoś endokrynologa w DG? Ja mam wizytę u dr Fronio w Sosnowcu dopiero w czerwcu,ale bardzo źle się czuję i muszę iść do kogoś wcześniej! Z góry dziękuję z odp! Pozdrawiam Ania
  • Przy okazji profilaktycznych badań u syna zrobiłam mu m.in. TSH. Wynik to własnie 2,38. Jak to jest z takim wynikiem u 9-latka? Czy to nie wskazuje na niedoczynność? Reszta badań (morfologia z rozmazem, mocz) są OK. Syn ma skłonnosci do tycia, poza tym trudno mu skupic uwage i jest trochę jakby powolny; do tego ten wynik... Może ktoś z forumowiczów wie cos na temat norm TSH w takim wieku? Bedę wdzięczna za odpowiedź.
  • Właśnie odebrałam wyniki badania histopatologicznego ( po operacji),do lekarza ide w czwartek ale jak sami wiecie strasznie sie denerwuje. 1.struma nodosa micro-etmacrofollicularis partim cystica. 2.struma nodosa micro-etmacrofollicularis. Z pierwsza cześcia nie ma problemu ale co to jet to etmacrofollicularis za przetłumaczenie bede wdzięczna.pozdrawiam ania
  • Witam Was ponownie! Mam pytanie czy któraś z Was choruje może na gruczolaka przysadki i wie czy zawsze w tej chorobie prolaktyna jest podwyższona?Moja endo skierowała mnie na rewzonans magnetyczny,żeby sprawdzić czy nie mam gruczolaka!Dodam,że mam TSH 0,07,a wszystkie inne wyniki czyli:T3,FT4,TPOanty i prolaktynę, w normie (pisałam o nich w poprzednich postach)Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp! Ania
  • Czy jest jakiś związek? Pozdr.
  • Heej dzisiaj robiłam badanie tsh jutro mam wyniki ale wszystkie znaki na niebie wskazuja ze mam niedoczynnosc. Treaz mam pytanie: biore pigulki w piatek mam zaczac nowe opakowanie w poniedzialek pierwsza wizyta u edokrynologa. czy zrobic sobie przerwe czy on mi bedzie kazał zrobic przerwe? czy tabletki wogole nie przeszkadzaja.? Jak wyglada leczenie niedoczynnosci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się