Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      bezpieczny

bezpieczny

(5 wyników)
    • Z chciwości zastanawiam się nad zgłoszeniem na królika doświadczalnego leków. Ale czy poniżej opisany lek bedzie dla mnie - alkoholika - bezpieczny? Arypiprazol - Jest to lek na depresję, poczucie lęku czy drażliwość.
    • Tytuł wątku prowokujący - ale chodzi o czastkowa odpowiedź na pytanie: dlaczego tak powszechnie stosowane metody "leczenia" alkoholizmu przynoszą skutki przeciwne oczekiwaniom? Odsyłam do tekstu: kobieta.interia.pl/zdrowie/news/skad-efekt-jojo,1000864 Tekst traktuje o efekcie jo-jo, wielkiej porażce odchudzających się. Ten sam efekt - powrotu do straszliwego, niebezpiecznego dla życia i zdrowia pijaństwa ludzi poddanych leczeniu czy podejmujących jakąś krótkotrwała abstynencję - o...
    • Mam problem, dlatego tu zajrzałem. Nie palę ponad 3 miesiące, bez chemii i innych wspomagaczy, ale zaczyna mnie mocno ciągnąć. Dziwi mnie to, bo chyba nie chodzi o typowy głód nikotyny. Może motywacja i entuzjazm osłabł. Obsesyjnie myślę by kupić paczuszkę i wypalić sobie tylko 1 fajeczkę. Wyobrażam sobie, jakie to będzie przyjemne. Powstrzymuje mnie (narazie) świadomość, że jest to najkrótsza droga do powrotu w szpony nikotyny. Zaczyna męczyć mnie ta sytuacja. Coraz częściej odczuwam f...
    • Uwaga. Moja żona właśnie skończyła czytać " Samotność w sieci". Odłożyła książkę, popatrzyła na mnie przeciągle i powiedziała: No ja Ci zdaje sie ukrócę to siedzenie przed komputerem i serfowanie po internecie. Ty mi się tu chorobą nie zasłaniaj. Z kim ty tam ciągle tak zawzięcie dyskutujesz. Czy ty aby tam nie masz jakiej baby? Albo i dwóch? Ja cie będę musiała sprawdzić :-((( A ja tak na wszelki wypadek szybciutko: format "c", format "d", format "f" tylko format "łeb" nie zrobię, bo po ...
    • moja przyjaciółka pochodzi z rodziny w ktorej ojciec naduzywa alkoholu. zneca sie fizycznie nad matka, ostatnio zaczal tez bic ja i jej rodzensto. codziennie sa awantury i dziewczyna nie moze sobie z tym poradzic. namowilam ja na wizyte u psychologa i kalka razy bylam z nia ale teraz przestala chodzic...namawiam ja na zlozenie zaznan na policji, czy dobrze robie? prosze o pomoc, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się