Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      bezpieczny

bezpieczny

(34 wyniki)
    • Bardzo proszę napisać czy w Egipcie są jakieś niebezpieczne ryby, co mogą zrobić, jak wyglądają. czy ktoś z Was miał doczynienia z jakąś niebezpieczną rybą??? czy przy brzegu też je można spotkać???
    • No właśnie - zapewne tam pojedziemy i pytanie o bezpieczeństwo ? Może jednak zostać na plaży ?
    • Chcielibyśmy polecieć na Egiptu na miesiąc miodowy, ale mamy pewne obawy związane z zamachami i poczuciem bezpieczeństwa. Poradźcie proszę, czy w ogóle lecieć do Egiptu (trochę się boję), a jeśli TAK, to gdzie i który hotel 5* polecacie ??? Dzięki!
    • cyt. wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,8713355,Starcia_chrzescijan_z_policja.html Czy rzeczywiście Egipt jest taki bezpieczny szczególnie dla zwiedząjących go samodzielnie ?
    • Witam, W zeszlym roku bylem w Egipcie. To byly cudowne wakacje: piekne slonce, wspaniale zabytki, cudowne morze, rafa koralowa, niskie ceny. W tym roku rowniez rozpatruje wyjazd do tego kraju, ale... No wlasnie mam pewne obiekcje co do bezpieczenstwa - chodzi mi zwlaszcza o wojne w Iraku i o radykalizacje niektorych dzialan Al Kaidy (chodzi mi zwlaszcza o dzisiejsze sciecie Koreanczyka). Wiem, ze to moze smiesznie brzmi, ale naprawde sie boje. To w koncu tez sa Arabowie, muzulm...
    • Witam, miałem okazję kiedyś nurkować w Morzu Czerwonym - było rewelacyjnie. Nasza grupa miała dwóch instruktorów nurkowania do opieki. Nie wiem jak jest teraz. Kiedyś rekinów na oczy nie widziałem, jedynie było o nich słychać. Niestety spotkałem artykuł o ataku rekina: www.gadu-gadu.pl/534295179182642624...morzu-czerwonym Ostatnio poleciłem zanurkowanie pewnej bliskiej mi osoby i nie wiem czy nie ostrzec i powiedzieć żeby nie robiła tego. Co sądzicie o tym nieszczęściu w Morzu Czerwo...
    • Witam, Mam do Was pytanie, czy w Egipcie jest bezpiecznie? Mamy wybrac się we wrześniu w podróż poślubną do Egiptu a mój Narzeczony wczoraj "zaproponował" abyśmy pojechali gdzieś indziej. Swoją propozycję motywował tym, że w Egipcie jest niebezpieczni i wszyscy znajomi mu odradzają tę podróż!!! Jetem wściekła, bo straaaaaaaasznie chcę tam jechać, wszędzie jest niebezpiecznie, czy pojadę do NYC czy do Madrytu lub gdzieś indziej -TAM TEŻ JEST NIEBEZPIEZNIE !!!!!!!! Proszę pomóż...
    • No i okazalo sie to gowno prawda. PC_Maniac i reszta towarzystwa twierdzila, ze Egipt jest super bezpieczny. No i co? Jest rzeczywiscie bezpieczny. Nie pomogly jakos te tlumy policji na ulicach! I posterunki na rogatkach Sharmu! Nie tylko ja uwazam, ze ta policja w Egipcie to pic na wode. Araby za 1 dolara sprzedali by wlasna matke. Jesli chodzi o turystow to Egipt zbiera najbardziej krwawe zniwo (mowie oczywiscie o zamachach a nie o katastrofach naturalnych takich jak tsunami). ...
    • Byłam w Sharm już 2 razy i jadę tam wyłacznie dla rafy, ale będzie ze mną jechała osoba nie umiejąca pływać. Oczywiście wiem, ze Naoma, ale ja się raf nie wyrzeknę za nic. Szukam hotelu z jednym i drugim, albo takiego, który oferuje 2 plaże. Wystarczy, że będzie można wejść bezpiecznie po pas do wody nie niszcząc rafy.
    • hejka Ostatnio poczytałam trocheo nurkowaniu, rafach no i o niebezpieczeństwie z tym związanym. Napewno wiecie że w Morzu Czerwonym żyje wiele stworzeń kóre są niebezpieczne dla człowieka, a częso spotkanie z niebezpieczną rybą może się zakończyć śmiercią. w Morzu Czerwonym można spotkać 3 rodzaje rekinów! Są ryby bardzo niebezpieczne, których jad potrafi zabić człowieka w ciągu paru godzina niekiedy i minut, jeżowce, a nawet ślimaki które nam poważnie zagrażają! Po przeczytaniu...
    • Jak sądzicie czy Egipt jest teraz bezpiecznym miejscem na wakacje? Zastanawiam się nad wylotem do Taby na 2 tyg urlop. Czekam na Wasze opinie
    • Czy snorkowanie na rafie może być niebezpieczne ? Czy może zagrażać mi np. złośliwa barakuda lub inny morski stwór ? A może inne niebezpieczeństwa czyhają na nieświadomą i niezbyt doświadczoną amatorkę snorkelingu ? Czego się wystrzegać ?
    • Jadę właśnie do Egiptu, ale przypadkiem wszedłem na forum "Hiszpania", a tam ludzie, którzy wybierają się na Teneryfę straszą, że do Egiptu jeszcze długo nie pojadą, bo tam są zamknięte getta turystyczne, pilnowane przez wojsko i policjęm, a każdy wyjazd z nich jest konwojowany. Czy tak jest rzeczywiście, czy Egipt to jakieś policyjne państwo? Ludzie z forum "Egipt" najczęsciej rozpływają się w zachwytach nad tym krajem, czyli wojsko i policja nie przeszkadzają w pobycie? Jak to n...
    • Prosze o pomoc moze ktos nimi lecila dziekuje pozdrawiam
    • Co z bezpieczenstwem w Egipcie w swietle ostatnich wydarzen w Izraelu???? Co o tym myslicie?
    • podobno kradną klucze do sejfów !!!
    • Witam ponownie Forumowiczów i stałych Bywalców Egiptu, chcę zapytać o zwierzątka w wodzie, które mogą być groźne . Kilka osób na różnych forach wspominało coś o rybce zwanej szkaradnicą i wężach morskich w okolicach plaży hotelowej . Przede wszystkim czy to możliwe i czy spotkaliście się z takowymi np w okolicach SSH . pozdrowienia bergasse
    • W polowie lipca wybieramy sie 4-osobowa rodzina na dwa tyg do Egiptu. Pierwszy tydzien to rejs, a drugi - pobyt w hotelu. Problem w tym, ze nie wiemy ile wziac ze soba olejku do opalania [na osobe] i z jakim faktorem zeby nie wrocic z poparzeniem skory, ale tez zeby sie ladnie opalic. Moze ktos sie podzielic z nami swoimi doswiadczeniami??
    • Czy takie rzeczy ja nóż i scyzoryk mogę bez obaw przewieżć w bagażu głównym?
    • Jutro lece do Egiptu liniami Lotus Air z firmy Exim. CZy te samoloty sa technicznie sprawne? Prosze o wszelkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się