Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      bezpieczny

bezpieczny

(17 wyników)
    • Karmiącym matkom pod rozwagę www.imid.med.pl/old/karmienie/soja.html "MIESZANKI SOJOWE - LEK, SZTUCZNA ŻYWNOŚĆ DLA NIEMOWLĄT - CZY PREPARAT DO DIETY BEZLAKTOZOWEJ" Opracowała: Krystyna Mikiel-Kostyra (...) Każdy preparat do diet eliminacyjnych jest preparatem niedoborowym i długotrwałe stosowanie ma niekorzystne efekty zdrowotne. Badania zdrowych niemowląt karmionych mieszankami sojowymi wykazały, że mają upośledzoną odpowiedź immunologiczną na szczepienia (16). W dysku...
    • Zaczęło się od oleju Carotino, który bardzo mi posmakował- zrobiłem (była okazja cenowa) spory zapas. Zaciekawiło mnie co to za zjawisko i zacząłem szperać w sieci i oto czego się wczoraj doszperałem... olej Carotino to w 75% olej canola + reklamowany olej palmowy 25% olej canola to nic innego jak olej rzepakowy modyfikowany genetycznie przez Kanadyjczyków. zacząłem sprawdzać dalej i okazuje się że WSZYSTKIE oleje rzepakowe na świecie były modyfikowane genetycznie. Nie mam kompletnie ...
    • Bezpieczny weganizm Jak w temacie "Właściwie zaplanowana dieta wegańska i inne typy dietwegetariańskich są odpowiednie na wszystkich etapach życia, włączając wto okres ciąży, karmienia piersią, niemowlęctwa, dzieciństwa i okresudojrzewania. "Amerykańskie Stowarzyszenie Dietetyczne i Dietetycy Kanady "Stanowiskona temat diet wegetariańskich" (2003) Pozdrowienia od wegano-witarianina Jędruś
    • W absolutnym wegetarianizmie brak w pożywieniu białek zwierzęcych może prowadzić do różnych zmian chorobowych, zwł. u dzieci i młodzieży... Żródło: Encyklopedia PWN, hasło" Wegetarianizm link: encyklopedia.pwn.pl/79514_1.html Dieta wegetariańska jest bardzo trudna, niedostosowana do naszych warunków klimatycznych, wymaga czasu i doświadczenia - dlatego często wywołuje anemię i inne powikłania. "W mojej praktyce lekarskiej często spotykam dzieci na diecie wegetariańskiej, któ...
    • Dieta wegańska u dzieci połączona jest z ryzykiem poważnych niedoborów żywieniowych: www.borgis.pl/czytelnia/med_rodz/2000/01/03.php Mimo to niektórzy rodzice, będący fanatykami diety wegańskiej doprowadzają swoje dzieci do utraty zdrowia, za co są skazywani przez sądy: www.second-opinions.co.uk/child_abuse.html www.cnn.com/2003/LAW/03/24/ctv.swinton ww2.tvp.pl/tvppl/View?Cat=119&id=31695
    • - odwiedzają te strone aby popisywac sie swe nienawiścia do tego co dobre , sprawdzone , pozyteczne oraz własna głupota - oto przykłady: 2.Śmierć dziecka z winy wegan 45-letni Roby Jan Moorheada i jego 34-letnia żona Deborah Anne Moorhead - Adwentyści Dnia Siódmego - weganie zagłodzili 29.III.2002 swoje dziecko na śmierć - powodując niedorozwój mózgu. Stało się to z powodu braku witaminy B12 występującej w produktach odzwierzęcych. Dziecko miało pół roku.. Autor: Gość: Lech IP: ...
    • Wojbus napisał: > - Bardzo ściśle przestrzegamy zasad wegetarianizmu, nie jemy nawet ryb i > jaj - mówi Robert. - Sama piekę chleb i ciasta, do których zamiast jajek > używam śmietany - mówi Beata. Czyli wyrobów z mleka, a więc pochodzenia zwierzęcego. TO NIE WEGANIZM! A więc wojbus nie podaje przykładu skrajnej, ortodoksyjnej diety wegańskiej - jako wg jego przekonań prakonań w pełni zdrowej bezpiecznej. Próbuje nam zamydlać oczy i kłamie.
    • 1578 podstawowych informacji na temat zalet zdrowotnych diety vege juz tu jest podanych ciagle przybywaja nowe opinie przesłanki dieta vege jest po prsotu najzdrowsza a rosliny to nie tylko zdrowe pożywienie ale sa w nich składniki lecznicze np. takie nowe doniesienie: info.onet.pl/1008051,16,item.html
    • Jedząc same rośliny można żyć w zdrowiu. Jedząc rośliny i nabiał też, chociaż już jest większe ryzyko chorób związanych z pożywieniem. Jedząc rośliny, nabiał i mięso można żyć w zdrowiu , ale tu już jest nieporównywalnie większe ryzyko chorób związanych z pożywieniem. Jedząc prawie samo mięso człowiek wykitowuje maksymalnie przeżywszy 30-parę lat.(eskimosi zanim dotarły do nich owoce i warzywa oraz suplementy) Jedząc samo mięso.....jak jest taki człowiek i żyje to dajcie zna...
    • Dlaczego? Ponieważ ten "Komitet Centralny (nie)Odpowiedzialnej Medycyny", propagujący dietę wegetariańską i błędnie uważany przez niektórych za stowarzyszenie lekarzy, jest faktycznie przybudówką PETA, finansowaną przez tą organizację pro-zwierzęcych ekstremistów. Tych samych, którzy życie laboratoryjnych szczurów stawiają wyżej niż życie ludzi chorych na AIDS. Jaka jest wiarygodność lekarzy, realizujących taką politykę "prozdrowotną"? www.consumerfreedom.com/article_detail.cfm?art...
    • Najnowsze badania naukowe dowodzą, że nie możemy jeść mięsa ponieważ: 1. w jamie gębowej brak u nas stosownego uzębienia, 2. mięso jest tak zdradzieckim pokarmem, że nie powoduje u nas odruchu odłykania i ruchów antyperystaltycznych przełyku, a więc zalega w żołądku - gnijąc. Wnioski: spożycie mięsa jest dla nas śmiertelnie niebezpieczne!
    • Oto jeden z wojujących wegetarian (ten po prawej) www.religio.de/gifs/bd0295.jpg Celowo zrobił sobie fotkę z Dalaj Lamą, aby zyskać szacunek i poparcie w mediach, wśród naukowców, we władzach... Dalaj Lama wyraził o nim pochwalną mowę... A kiedy kierowana przez niego sekta "Najwyższa Prawda" dokonała zbrodniczego zamachu (użyli gazu bojowego o nazwie "Sarin") w tokijskim metrze, ani media, ani środowiska naukowe, ani władze Japonii nie przeprosiły za swoje wcześniejsze rekomend...
    • do Viki(15)

Wiki ja to widzę tak: każdy człowiek ma prawo do wiary w to co chce, do wyboru stylu życia jaki chce, do odżywiania się jak chce. To założenie idealistyczne. Nie każdy to akceptuje. Ja szanuję Twój wybór, rozumiem że jesteś weganką. Spytam tylko: jak czujesz się kiedy tu na forum jesteś napadana za swe poglady?. Jakie to uczucie Wiki? Co wtedy przeżywasz?. Umiesz się przed tym bronić. Umiesz sobie z tym radzić? A skąd wiesz czy Twoje dziecko też potrafi?. Jak ono sie czuje, gdy kt...
    • soja(11)

"ZAUROCZENIE Soją. Z rosnącym zdziwieniem przekształcającym się w poważne zaniepokojenie obserwuję gwałtownie rosnącą popularność soi i jej przetworów w Polsce jak i kręgach Polonijnych. Zaraz, zaraz Panie Kolego zapytają, co niektórzy czytelnicy, dlaczego zaraz zaniepokojenie przecież powszechnie wiadomo, że soja to źródło zdrowego taniego białka, znana w Chinach od ponad trzech tysięcy lat, powszechnie wiadomo, że kobiety Azjatyckie mają dużo mniejszy wskaźnik zachorowalności na rak...
    • Był tu wątek o tym, że jeden chłopak należący do Misji Czaitanii trafił do szpitala psychiatrycznego. Mam pytanie do autora tego wątku - czy jego chorobę umysłową należy wiązać z MisjąCzaitanii? Jeżeli tak to czy chorzy umysłowo , którzy są wyznania rzymskokatolickiego (a takich przecież jest wielu, jak nie większość gdyż większość Polaków jest tego wyznania a więc większość chorych w szpitalach też) zawdzieńczają swoją chorobę Kościołowi?
    • Atak ortoreksji Tygodnik "Wprost", Nr 956 (25 marca 2001) Obsesja na punkcie zdrowego odżywiania się może wpędzić w chorobę Steven Bratman w dzieciństwie chorował na alergię. Nie wolno mu było jeść pszennego pieczywa i produktów mlecznych. Wraz z upływem lat strach przed jedzeniem, które mogłoby mu zaszkodzić, narastał. Na jego stole pojawiała się tylko żywność ekologiczna. Zaczął nawet unikać spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Kilka godzin dziennie spędzał na planowaniu i ...
    • Wegetarianizm w Hare Kryszna jest formą naboru jako zdrowy styl życia. Później okazuje się jednak, że jest to forma kultu a względy zdrowotne nie mają żadnego znaczenia. SPOŻYWANIE ZALEŻNE OD KULTU: Krysznowcy jedzą niekiedy produkty mleczne (kult "świętej krowy" jako wcielenia Kryszny ich do tego niejako zobowiązuje). Na początku sugeruje się odejście od spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego, potem są to miesięczne posty a produkty takie można spożywać jeśli są wcześnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się