ja243 12.06.07, 09:00 Słuchajcie, przeczytałam gdzieś wczoraj, że niewyjaśnione biegunki i napadowe biegunki mogą mieć związek z tarczycą, czy ktoś ma jakąś wiedze na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shaky33 Re: Biegunki a tarczyca 12.06.07, 20:56 Ja niestety nic więcej nie wiem, ale potwierdzam, że słyszałem o wpływie tarczycy na biegunki. Mówiła mi to osoba z Akademii Medycznej, więc raczej nie jest to kit, a sprawdzona informacja. A Ty 'ja243', mogłabyś podać źródło tego, co czytałaś? Zapodaj namiar, gdzie to można znaleźć (link, tytuł książki/artykułu)? Czy ktoś z tego forum, mógłby przy okazji najbliższej wizyty u lekarza, zapytać o związek między tarczycą, a biegunkami?! Odpowiedz Link
ja243 Re: Biegunki a tarczyca 19.06.07, 13:52 Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie mam stałego dostępu do sieci. Otóż, podczas ostatniej wizyty u endokrynologa zlecono mi biopsje tarczycy, która ma zdecydować, czy trzeba ją wyciać. Oczywiście zaczęłam szperac po inernecie i tam znalazłam informację, że jednym z objawów któregoś z nowotworów tarczycy są nagłe, niewyjaśnione biegunki. Wyobraźcie sobie, teraz mam niezłego stracha. Niestety nie pamiętam, gdzie to wyczytałam.... Ale sta mój "temat", może ktoś będzie zainteresowany. Odpowiedz Link
tiga11 Re: Biegunki a tarczyca 12.07.07, 16:34 Wiecie co, ja kiedys miałam powiększoną tarczycę, a teraz mam te biegunki..:/ Może to jest to. Kiedys sie mnie gastrolog pytał czy mam problemy z tarczycą, to powiedziałam, że miałam, ale teraz już ok i to olał.. Zaraz wyślę maila do znajomej lekarki i Wam powiem co ona na to :) Odpowiedz Link
libra72 Re: Biegunki a tarczyca 12.07.07, 21:39 Jestem swiezo -wczoraj po wizycie u endo.gdyz wykryto u mnie w 2006 - przypadkowo 2 male guzki.poniewaz u mnie zaczelo sie z biegunek w lekkie zaparcia,totez myslalam ze od tarczycy-to jeden z objawow niedoczynnosci,i co uslyszalam; dopoki TSH jest w normie -nie ma mowy o zaburzenich pracy tego organu ,nawet ft3,ft4. nie sa tak istotne.jezeli zaczyna sie cos dzoiac z tarczyca pierwsze daje znac TSH .Wiec u mnie wszystko ok.po 7 mies.nadal 2 guzki i Tsh w normie -powiedziano mi ze wszystko ok.A lekarka jedna z lepszych w Polsce pol. Odpowiedz Link