Dodaj do ulubionych

Biegunki a tarczyca

12.06.07, 09:00
Słuchajcie, przeczytałam gdzieś wczoraj, że niewyjaśnione biegunki i napadowe
biegunki mogą mieć związek z tarczycą, czy ktoś ma jakąś wiedze na ten temat?
Obserwuj wątek
    • shaky33 Re: Biegunki a tarczyca 12.06.07, 20:56
      Ja niestety nic więcej nie wiem, ale potwierdzam, że słyszałem o wpływie
      tarczycy na biegunki. Mówiła mi to osoba z Akademii Medycznej, więc raczej nie
      jest to kit, a sprawdzona informacja.

A Ty 'ja243', mogłabyś podać źródło tego, co czytałaś? Zapodaj namiar, gdzie to
      można znaleźć (link, tytuł książki/artykułu)?

Czy ktoś z tego forum, mógłby przy okazji najbliższej wizyty u lekarza, zapytać
      o związek między tarczycą, a biegunkami?!
      • ja243 Re: Biegunki a tarczyca 19.06.07, 13:52
        Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie mam stałego dostępu do sieci.
        Otóż, podczas ostatniej wizyty u endokrynologa zlecono mi biopsje tarczycy,
        która ma zdecydować, czy trzeba ją wyciać. Oczywiście zaczęłam szperac po
        inernecie i tam znalazłam informację, że jednym z objawów któregoś z nowotworów
        tarczycy są nagłe, niewyjaśnione biegunki. Wyobraźcie sobie, teraz mam niezłego
        stracha. Niestety nie pamiętam, gdzie to wyczytałam.... Ale sta mój "temat",
        może ktoś będzie zainteresowany.
        • tiga11 Re: Biegunki a tarczyca 12.07.07, 16:34
          Wiecie co, ja kiedys miałam powiększoną tarczycę, a teraz mam te biegunki..:/
          Może to jest to. Kiedys sie mnie gastrolog pytał czy mam problemy z tarczycą,
          to powiedziałam, że miałam, ale teraz już ok i to olał..
          Zaraz wyślę maila do znajomej lekarki i Wam powiem co ona na to :)
          • libra72 Re: Biegunki a tarczyca 12.07.07, 21:39
            Jestem swiezo -wczoraj po wizycie u endo.gdyz wykryto u mnie w 2006 -
            przypadkowo 2 male guzki.poniewaz u mnie zaczelo sie z biegunek w lekkie
            zaparcia,totez myslalam ze od tarczycy-to jeden z objawow niedoczynnosci,i co
            uslyszalam; dopoki TSH jest w normie -nie ma mowy o zaburzenich pracy tego
            organu ,nawet ft3,ft4. nie sa tak istotne.jezeli zaczyna sie cos dzoiac z
            tarczyca pierwsze daje znac TSH .Wiec u mnie wszystko ok.po 7 mies.nadal 2
            guzki i Tsh w normie -powiedziano mi ze wszystko ok.A lekarka jedna z lepszych
            w Polsce pol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka