Forum Zdrowie Choroby nerek
ZMIEŃ
      boli

boli

(4 wyniki)
    • mam 6 milimetrowy kamień w nerce, wiem ze jest on mały :) ale chciałam zapytac czy powinnam go jakos usunąć czy po prostu czekać az sie oderwie?? Trzy lata temu miałam atak kolki nerkowej( miałam kamień 5mm), oderwał sie no i bardzo mnie bolało. Stąd moje pytanie czy ten co mam obecnie powinnam usunąć czy czekać az sie oderwie ( tylko obawiam sie ze związane jest to z okropnym bólem) czy sa jakies dobre srodki znieczulające? dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
    • Na usg wykryto u mnie złogi w obu nerkach wielkości 4 mm, badanie moczu: barwa:zólty mętny odczyn ph 6,0 ciężar wlasciwy 1030 bialko nb cukier nb urobilinogen w/n bilirubina nb ciala ketonowe nb azotyny nb osad: szczawiany wapnia nablonki plaskie dosc liczne wpw krwinki okragle brak krwinki biale 15-18 erytrocyty swieze o-1-2 erytrocyty wyługowane: liczne bakterie,pasma sluzu liczne Trafiłam do lekarki z bólem po prawej stronie brzucha i boku, oraz pokłuwa mnie czasem...
    • Witam, prosze o rade. Od dłuższego czasu boli mnie kregosłup w okolicy ledzwiowej, czasmi promieniuje do pachwin, innym razem do nogi, a teraz wcale. Ból jest dość silny. Boli gdy siedzę, energicznie sie poruszę, trochę przechodzi gdy leżę. Poza tym żadnych innych objawów. Byłam już na rehabilitacji, robiłam RTG kregosłupa- jest krzywy, byłam u neurologa. Od czasu do czasu dostaję jakies leki p/bólowe i teraz zastrzyki. Wczoraj mnie nastraszono że mogą to być nerki. Czy to mozl...
    • Od około dwóch lat nieustannie boli mnie pęcherz i nerki... Zaczyna się to zwykle lekkim bólem pęcherza a kończy się na tym że przez tydzień biore silne środki przeciwbólowe... Jestem w trakcie brania antybiotyku "Bactrim" ale mimo to ciągle mnie boli! wcześniej brałam GINJAL-tez nic nie pomoglo... Ostatnio zrobiłam wyniki: ogólne badanie moczu i posiew. Wyszło że mam bakterię E.Coli - przez te dwa lata nic nie wychodzilo... Maiłam robione USG na którym tez nie widać zmian... W na...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się