boli

(31 wyników)
  • Od jakkiegoś czasu boli mnie pod żebrami i pomiędzy nimi. Czasami też bolą mnie łopatki. Uczucie jest takie jakby ktos mnie ściskał bardzo mocno sznurkiem, albo skopał. Lekarz stwierdził u mnie ZJN i powiedział, że te objawy są z nerw. Parę miesięcy temu miałam ogromny stres związany z pracą i teraz to "wychodzi". Faktycznie od jakiegoś czasu totalnie nie mogę się rozluźnić. Ciągle chodzę spięta. Lekarz przepisał mi antydepresant. W związku z tym mam pytanie do was. Czy ktoś z was miał takie...
  • słuchajcie, mam pytanie - sorry jak powielam wątki, ale jam tu nowa a więc czy Wy też często macie też taki cholerny ból w dole brzucha po lewej stronie, który promieniuje na miednicę z tyłu i na udo????? kurde, ja normalnie chodzić nie mogę - co za cholerstwo? mam wrażenie jakby mi się tam w środku kiszki skręcały, naprawdę potworny ból... Czy to dzwonek, żeby się do gastrologa udać (baardzo dawno nie byłam...) a tak w ogóle to witam, I am the Army;-), mam zespół nadwrażliwego jelita...
  • Cześć- czasami-nigdy leżąc, w czasie siedzenia lu skłonu, schylania nagle czuję ból w lewym podżebrzu i wtym miejscu dochodzi do bolesengo "uwypuklenia " się CZEGOŚ.jest twarde ,boli,rozmasuję i rozpływa sie...tak jak skurcz np. łydki...Jest to na granicy żeber-blisko mostka....tak jakby przy tym tez bolały żebra...kilka żeber... USG jamy brzusznej było ok.... Co za cholerstwo??? czasami mam wrażenie że lekkopulsuje-ale rzadko, okresowo-bez bólu. Czy to może miec związek z ZJ...
  • Witajcie wszyscy! Cieszę się, że jest to forum- od razu lepiej mi się na duszy zrobiło kiedy tu trafiłam. Mój gastrolog stwierdził u mnie ibs pod koniec stycznia, a w listopadzie przeszłam załamkę nerwową- wręcz doszło do stanów depresyjnych - i one chyba niestety się utrzymują...Brałam jakiś czas antydepresanty ale bardzo szybko się z nich wycofałam - pod kontrolą lekarza oczywiście - ze strachu przed uzależnieniem. Żyję w ciągłym lęku przed jakąś chorobą, która na mnie czycha, ...
  • Błędne koło doprawdy...Z nerwów boli mnie cała prawa część brzucha, z bólu nerwy mnie nakręcają, mam myśli czarne, boję się że to jakiś rak i z tych nerwów boli jeszcze bardziej. Dosłownie czuję jakby jelita mi uciskały żebra,nie mogę leżeć na prawym boku. W dodatku dowiedziałam się że mam powiekszoną wątrobę - może ona tak boli i uciska? Sama nie wiem a do lekarza wizyta za miesiąc, muszę jeszcze tyle czasu się męczyć i rozmyślać...Buuu
  • Jak juz nieraz pisalam moja fobia sa biegunki. Ostatnie 3 tygodnie byly spoko i jakoś szło do przodu. Teraz sie sytuacja zmienila bo zwiekszylam dawke leku na cos zupelnie innego a jego efektem ubocznym na poczatku stosowania sa min zaparcia. W sob i niedziele sie nie wyprozniłam i dziś rano spedzilam w pracy w kibelku chyba z polgodziny. Nie,nie mialam biegunki tylko takie bolesne wyproznienie. Bolał mnie brzuch i czulam jakby to opisac skurcze jelit czy cos takiego. Schemat: ból...
  • stały ból podbrzusza czyto normalne ?????
  • Witajcie... kiepski dzień dzisiaj, bo brzuch nawala, już sama nie wiem czy to ZJN czy cos gorszego...Może ktoś z Was tak ma i pocieszy że jeszcze nie umieram;) Zaczęło się jakieś 1,5 roku temu, w stanie zdenerwowania, zabolało mnie pod prawym żebrem, dość porządnie, myślałam że dwunastnica, bo kiedyś wrzód miałam, miesiąc później gastroskopia nic nie wykazała, więc zrobiłam USG brzucha-też OK. A brzuch bolał i na leżąco i na stojąco i jak biegłam, zawsze. Chirurg polecił zrobić pa...
  • Lekarstwa na IBS raczej prędko nie wymyślą. Ale może by choć wymyslili jak uśnieżać ten p....y ból. Całymi dniami boleści mi doskwierają i diabli mnie zaczynają brac.
  • Witam serdecznie. Opiszę tu swój przypadek. W lipcu lekarz stwierdził u mnie IBS (bo badaniu krwi które nie wykazało odchyleń od normy i po domowym badaniu na krew utajoną w kale). Początkowo brałam Duspathalin, ale nie pomagał. Teraz od kilku miesiędy biorę Meteospasmyl. W zasadzie nie mam biegunek ani zaparć, czasami gazy. Generalnie moim problemem jest ból zaczynający się pod lewym żebrem promieniujący do dołu ostatnio bolał mnie nawet odbyt :(( obserwuję związek bólu ze st...
  • Mam problemy z IBS ale od niedawna doszedł ciągły ból brzucha. Nie wiem co mnie tak naprawdę boli, może jelita. Nie jest to ból mocny, taki w którym bym się zwijał z bólu ale odczuwalny. Nie wiem co o tym myśleć. Teraz po zobaczeniu programu Jaworowicz o zmarłym chłopaku, który miał tam jakieś problemy z jelitami trochę się w końcu przestraszyłem i może pójdę w końcu na tą kolonoskopie. Bo tak w ogole to zycie mi sie przez IBS wali, a teraz jeszcze ten ból ;/ Może ktoś wie co t...
  • Kochani!-widze,ze duzo wiecie o jelicie nadwrazliwym i bardzo Was prosze o pomoc!mam taki objaw,ktory nie daje mi spokoju,a mianowicie zaczyna mnie pobolewac w ok. krzyza,a wtedy bol promieniuje na jelita -lub odwrotnie.Co to jest???Bylam juz straszona rakiem jelit i odbytu.Czy ZJN moze sie tak objawiac? czy to przez stres?Czy moze mi ktos odpisac i troche uspokoic,bo sie zaczynam bac.
  • Czy Macie też czasem bóle pod prawym żebrem? Mi się ostatnio tu przeniosło z dolnych części brzucha. Zastanawiam się, czy to nie ma jakiegoś związku z wątrobą...
  • Juz dlugo nie pojawialam sie na tym forum z roznych wzgledow - glownie z powodu ogromnej ilosci pracy , drugie to chcialam zapomniec o tej chorobie .Męcze sie podobnie jak Ty ....mam zaparcia , bole brzucha , czasem calego , innym razem tylko w moim lewym boku .Od marca jakos mi sie polepszylo ...tzn..nie bolalo mnie tak czesto i nie czulam sie tak zle choc objawy ciagle wystepowaly ...Teraz mam wakacje i wszystko wraca , silny bol , obolaly brzuch ...Bylam w szpitalu w Katowicach...
  • witam wszystkich!!jestem z poznania i prosę o namiary na jakiegoś dobrego gastrologa oraz gabinet gdzie mozna zrobic kolonaloskopie w znieczuleniu ogólnym!!!od jakiegoś czasu boli mnie ciągle z prawej strony a dziś tak bardzo ze chodzić prawie nie mogę!!jestem przerażona!!!pozdrawiam
  • Stan zdrowotności na koniec roku 2005 1. Wykonane w ciągu roku badania laboratoryjne i diagnostyczne (w tym USG, tomografia) nie wykazały żadnych odchyleń od normy. 2. Praktycznie stały, ciągły, chroniczny ból w prawym dolnym kwadrancie brzucha nasilający się przy ucisku punktu w odległości ok. 10-12 cm od pępka w prawo. Ucisk tego punktu powoduje nasilenie dolegliwości bólowych oraz pocenie się głównie na głowie. 3. Powyższe dolegliwości nasilają się przy wzdęciach jelit. Wypróżn...
  • już się poprawiam. Ludzie, czy ktoś ma tylko dolegliwości bólowe, bez zaparć, biegunek i tp? bo ja juz chyba wariuję! lekarz u mnie stwierdził ibs a mnie to jakoś nie przekonało-nie mam praktycznie żadnych objawów oprócz boleści po prawej stronie brzucha-pod żebrem, promieniujących do tyłu. czy ktoś tak ma?! napiszcie jak sobie z tym radzicie, bo mnie to gastrolog przepisał debridat i controloc ale to raczej nie pomaga a nastepna wizyta dopiero za miesiąc!moje pytanko: czy to chol...
  • Mam bóle brzucha od około 9 lat. Staralem się zdiagnozować te bóle, chodziłem do różnych lekarzy, leżałem w szpitalu w celu rozpoznania. 3 lata temu byłem na oddziale gastroenterologii i rozpoznano u mnie ZJN, ale wogóle nie pokierowano mnie dalej. Częstotliwość moich bóli to raz na tydzień, raz na dwa tygodnie. Trzymają mnie różnie od 3 godzin a czasem do 10. Kilka razy musiałem jechać do szpitala gdyż ból bym strasznie mocny, tam podawano mi leki rozkurczowe w postaci kroplówek....
  • Czy objawem ZJN mogą też być pobolewania i kłucia po prawej stronie na dole brzucha? Dopada mnie to od czasu do czasu, trwa kilka-kilkanaście dni i często towarzyszą temu lekkie mdłości. Biegunki mam cały czas. Byłam u ginekologa (nawet u dwóch) - wszystko w porządku. Co to za nowe świństwo? Czy też macie coś takiego?
  • Mam kilka pytań do IBS-owców: -czy jest czas kiedy załatwiacie się normalnie?? Jeśli tak to czy toważyszy wam i tak jakiś ból?? -jak z waszą wagą przy chorobie-wzrosła, zmalała czy stoi?? -czy macie jakieś ślady na brzuchu- typu gulki czy guzki, mocno widoczne?? -jakiego typu bóle brzucha macie?? -czy leżeliście w szpitalu kiedyś z powodu ZJN? Dziekuję z góry za odpowiedź. Chodzi o to że mam dziwne bóle brzucha!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się