boli

(48 wyników)
  • Idą święta, czas radości, prezentów, zapachów, smakołyków...a dla Nas tutaj? dla wielu, tych, którzy tęsknią za tymi,których stracili, czas pustki i rozpaczy, żalu i smutku...a dla Nas, tych, którzy walczą? Boze jak to bardzo boli...jak bardzo boli, widze ten smutek w oczach mego tatusia, widzę strach , widzę ten wielki żal...,że za rok juz może go tu nie być,że nie podzieli się ze swoimi najbliższymi opłatkiem,że nie dozna "przedświatecznej gorączki sprzataniowej", tego wsyztsk...
  • Moja Mamusia odeszła 21.09.08.. nie moge sobie z tym poradzić.. dlatego tu pisze , bo wiem że w tym samym czasie wielu z was straciło równiez swoich bliskich..jak aron czy deria... pisze bo jest mi strasznie ciezko.. wydawało mi sie, ze bedzie lżej z biegeim czasu a jest jakby coraz gorzej..ta tesknota jest niewyobrażalna, budze sie w nocy i myśle o mojej mamci..nie lubie nawet wracac do domu po pracy, bo wiem ze jej tam nie mam..najgorsze, że nie potrafie o tym rozmawiac z bliskimi... ...
  • Od jakiegoś czasu odczuwam napadowe nagłe i bardzo sile bóle w okolicy węzłóżw chłonnych przyucznych promieniują na całą szyje więc w zasadzie trudno je zlokalizować wiec nie wiem co to tak naprawde mnie boli... Bóle zdarzają się średnio trzy razy w miesiącu tak jak pisałam są nagłe,napadowe strasznie silne ale i szybko mijają. W momencie ataku prawie trace przytomność robie się blada bo tak bardzo boli..... Byłam u lekarza zbadał reką węzły i stwierzdił że nie są powiekszone. Mim...
  • Witam Wszystkich serdecznie. Moja mama jest ponad dwa miesiace po leczeniu 28 radio, 5 chemii i 2xbrachy, rak szyjki macicy IIIB. Pod koniec leczenia pojawiło sie zapalenie pochwy,i od tego czasu zaczęła się walka z bólem. Mama jest bardzo słaba, boli krzyż,nogi i brzuch. czy to oznacza prerzuty? Na kontrolnym USG przed ostatnia brachyterapią zaopserwowano jakiś płyn w macicy.Ale nic z tym nie robili. Strasznie sie boję, Na ostatniej kontoli lekarz stwierdził, że jest poprawa i ...
  • Proszę doradźcie co można podać choremu na ból z chorą wątrobą? Podawane są plastry Durogesic 25, ale nie wiem czy one w ogóle działają... Co można na dzień dzisiejszy zastosować, aby ulżyć w cierpieniu? Wizyta u lekarza w następnym tygodniu i przypuszczam, ze przepiszą mocniejsze plastry, ale co teraz? Lekarz rodzinny przepisał Nefopam, ale w ulotce jest napisane, aby być ostrożnym przy podawaniu tego leku jeśli ktoś ma chorą wątrobę. Brać to? Już jest problem, bo tata nie chce jeść, wym...
  • Mój tata ma raka płuc z przerzutami do wątroby, raczysko jest też w okolicy tchawicy. O chorobie wiemy od 9 grudnia. Były 3 chemie - czwartej nie podano, bo nie było poprawy, a szpik został zupełnie zniszczony. Wątroba jest w rozsypce - ostatnie usg było miesiąc temu. Od kilku tygodni tata ma b. spuchnięte nogi - stopy, łydki, teraz tez i uda. Brzuch - wygląda jakby był w końcówce ciąży....Jeszcze przed świętami jakoś było - tata kilka razy dziennie wstawał z łózka, coś oglądał w ...
  • Witam serdecznie wszystkich na forum. Nazywam się Aneta, mam 34 lata. Forum jest mi bardzo bliskie,choć pisze pierwszy raz, często czytam Wasze historie. Sama zmagam się z chorobą najukochańszej mi osoby-mojej Mamy. Choruje na raka jajnika od pół roku, po pierwszym szoku przyszedł drugi kiedy okazało się, że nie działa chemia, w której pokładaliśmy nadzieję. Operacja ratująca życie, wyłonienie stomii i teraz dalsza, ale już paliatywna walka. Wszystko to bardzo ciężkie, psychicznie, fizyc...
  • Witam - na wtępie napiszę że jutro oczywiście do lekarza ale póki co umieram ze strachu. Przepraszam że powielam wątek który założyłam też na emamie ale okropnie się boję. Już drugi raz mam to samo - w dolnej części jednej piersi mam olbrzymią czerwoną plamę schodzącą poniżej piersi na brzuch. Poprzednio ta plama bolała i swędziała, posmarowałam sudokremem, myślałam że to obtarcie od stanika. Poszłam do dermatologa - kobieta powiedziała że coś mnie ugryzło i to stan zapalny skóry. Po 2-3 dni...
  • Witam serdecznie i dziękuję za przyjęcie do forum. Mam nadzieję że zaglądną do mojego wątku osoby mające doświadczenie (niestety) z rakiem szyjki macicy. Nie stwierdzono u mnie raka ale bardzo się martwię objawami jakie mam od kilku tygodni. Podobne objawy miałam już około roku temu - nie wyjaśniono co to było, przeszło. Teraz wróciło i nie przechodzi :( Głównie martwi mnie nieustanny ból w podbrzuszu, czasem promieniuje trochę na pochwę, czasem jest to piekący ból, czasem tylko t...
  • Potwornie boli mnie lewa strona (bark, łokieć, nadgarstek) Momentami strasznie bolą mnie kości palców, też z lewej strony. Jak mogę sobie pomóc? W połowie maja mam wizytę w CO więc pewnie doradzę się u swojego lekarza ale jak dotrwać do tego czasu?
  • sprawa wyglada nastepująco: nie mam wezłow chłonnych, po raku piersi 3 lata temu wszystko było ok ale pare dni temu miałam taką dziwną historię: nagle poczułam jakby uscisk delikatny w klatce i zabrakło mi oddechu, jednoczesnie zakeciło mi sie w głowie i upadłam. Tak jakby ktos podciął mi nogi. Nie straciłam przytomnosci. Zaczełąm głeboko oddychac i jakos wstałam i doczłapałam sie do domu. To bylo jakies tydzien temu. Przypisywałam to nadmiernym upałom, ze zrobiło mi słabo bo za dzuo n...
  • Boję się... (1) Że mamę będzie bolało, bo ona tego boi się najbardziej na świecie. (2) Że nie przeżyje operacji. (3) Że się zadusi podczas operacji, bo ma astmę. (4) Że okaże się, że znaleziska podczas operacji wykluczą lub zmniejszą szansę na dalsze leczenie. (5) Że rana nie będzie się chciała goić. (6) Że rozejdą się szwy, jeśli mama dostanie ataku astmy w okresie rekonwalescencji. (7) Że ją źle pokroją. (8) Że ją źle zszyją. (9) Że dojdzie do wycieku ... wszystkich...
  • Witam serdecznie. Podziwiam Was Kobietki, bo ja jestem pod krechą w takim dole, że żaden dzwig nie jest w stanie mnie w niego wydobyć. Stale płaczę, z Mężęm kłócę się bez powodu. Jestem tak rozdrażniona, że aż mi chwilami głupio. Pozwolicie, że dołączę do Waszego grona ? Jestem osobą po sześciesiątce. Mam dwie endoprotezy, problemy z kolanami z kręgosłupem itp... W ubieglym roku w lipcu dostałam zaproszenie na badanie mammograficzne. Nie chciałam pójść, bo i po co - mówiłam. Pr...
  • Aniu, jeżeli możesz odezwij się. Jak sobie radzicie?. Tak bardzo Tobie i twojej rodzinie współczuję.
  • Pytanie o stan psychiczny człowieka w żałobie jest absurdalne, bo każdy, kto tego doświdaczył wie, że nie ma słów, które to opiszą... Braku mamy nie potrafię sobie nawet wyobrazić. Nie umiem/ nie umiałabym tego nazwać, czytaj: opisać stanu, w którym znajduje się dziecko (bez względu na wiek) postawione wobec takiego faktu. A jednak coś kusi. Kusi, by zadać pytanie o próbę budowania świata w sytuacji, gdy zostajemy mniej lub bardziej sami. Gdy sierotą lub półsierotą zostaje c...
  • Witam-nie myślałam ,że będę jeszcze kiedyś prosiła na tym forum o pomoc.Kto pamieta to wie ,że moja mama odeszła 4 miesiące temu. Dziś mam kolejny problem z mężem mojej starszej siostry. W sierpniu 2007 miał ujęte płuco i 3 żebra.węzły chłonne na Płockiej W Warszawie.Na 14 -tego marca miał wyznaczoną wizytę kontrolną ,niesety nie dojechał,wylądował w szpitalu w Płocku. I to jest katastrofa bo nie wiedzą u nas co mu jest. A on nie może oddychać samodzielnie-podany tlen i nie może p...
  • Prosze o wsparcie. Co za j...ne życie. To cholerstwo zabiera tak dobrych ludzi, dzis po wielkiej walce, wiarze, przyjaciolka mowila "w wielu rzeczach bylam pierwsza, to tez go zwalcze, bede pierwsza..." Rak byl bardzo zlosliwy, watroba, zolacek, jelita, w zastraszajacym tempie, lekarze jak to lekarze... Jeszcze pojechala na drugi koniec polski, do szczecina na ostatnia operacje usmierzajaca bol, i juz tam zostala, po 2 tygodniach po operacji i po zaskakujacej poprawie w ostatn...
  • Mojej mamie czerniak zrobił posiew na skórę głowy. Dzień po dniu wychodziły nowe guzy. Dziś mamy już trzy. Mama jest już tak słaba,że nie wychodzi już przy naszej pomocy do łazienki-tylko pampersy-niestety. Ale teraz mam spokój od biegunek,bo lek który poleciłaś Jovito- działa w 100 %.Został tylko ślad po biegunkach w postaci ogromnego żylaka odbytu,który krwawi i sprawia mamie ból. ALE dostałam maść i go smaruję,więc chyba za kilka dni powinno to ustąpić. Z mamą jest już naprawd...
  • Witam wszystkich forumowiczów, dziękuję b.za przyjęcie mnie do grona. Na wsztępie chciałam powiedzieć, że codziennie modlę się za osoby dotknięte tą chorobą i ich bliskich o cierpliwość, wytrwałość, mądrość i o siłę. Z góry dziękuję za przeczytanie mojego wpisu i b. proszę o pomoc. Sama b.boję się tej choroby. Chciałabym prosić o poradę. Przedstawię po krótce o co chodzi. Mam 26 lat (kobieta). prawie 3 tyg. temu pojawiły się u mnie b.dotkliwe bóle prawej strony twarzy z odcieniem "łupania" z...
  • Taty już nie ma,nie mogę się z tym pogodzić, nie pożegnałam się choć umierał mi na rękach, nie wiedziałam że to właśnie TO........do końca miałam nadzieję, tyle rzeczy nie zostało między nami rozwiązanych, tyle słów nie wypowiedzianych, do końca życia nie wybaczę sobie tego, że nie powiedziałam mu tego najważniejszego, jak bardzo go kocham.Umierał godzinę,odchodził na szczęście bez bólu i świadomości.Teraz mi pozostał ból, choć mineło już tyle czasu nadal wydaje mi się że jest obo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się