Forum Zdrowie Fibromialgia
ZMIEŃ
      boli

boli

(26 wyników)
    • Ewcia mam propozycję by ten wątek był rodzajem terapii grupowej, na pewno kazdy z nas ma jakieś hobby albo twórczość zamkniętą przed światem , wszystko jedno w jakim przekazie czy wyrażeniu. Możemy sie może właśnie tu bardziej zbliżyć się do siebie i poznać sie , a przede wszystkim WYRZUCIć CAłY BóL W TYM CO NAM PRZYNOSI UKOJENIE I SPOKóJ. Może nasze życie w swoim świecie można przedstawić wszystkim nam i tym sposobem trochę sobie ulżyć i podbudować się że to na coś się nam przyda i mo...
    • Dzień dobry, forum znalazłam przez zupełny przypadek, jest to dla mnie jakieś światełko w tunelu. Od 8 lat zmagam się w bólem i niestety jest to duża część mojego życia. Na początku zaczęłam trenować piłkę ręczną (miałam 10 lat) i zaczęło mnie boleć kolano prawe. Tak po prostu zaczęło. Po miesiącu doszło do tego drugie kolano. Kolejni lekarze kazali czekać, bo dojrzewam, bo wszystko się zmienia itp. Chodziłam od lekarza do lekarza, od rehabilitanta do rehabilitanta, ból był ...
    • Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Mam 35 lat a około 6 lat nękają mnie bóle mięśniowe.Od mniej więcej roku są tak nasilone,że nie pozwalają mi żyć.Chodzę od lekarza do lekarza,robię badania, wygląda na to,że jestem zdrowa, wyniki w normie. w poszukiwaniu diagnozy byłam już w wielu miejscach w internecie. Może komuś z Państwa te objawy wydadzą się znajome i ktoś zechce mi pomóc? Post będzie trochę przydługi za co przepraszam z góry. Moje dolegliwości bólowe zaczęły się tuż po ces...
    • Bliżej niezidentyfikowane uczucie zwane zauroczeniem,miłością,bardzo pomaga.Czujemy się silni,zdrowi,adrenalina działa przeciwbólowo.Pochłonięci drugą osobą nie zwracamy uwagi na ból,nie mamy depresji,żyjemy na pełnych obrotach,mając siłę na wszystko.Jesienią podziwiamy spadające liście,które umarły,a my cieszymy się,że żyjemy.Życzę wszystkim dużo siły,bo kto jak nie my,mamy jej najwięcej.
    • witam / mam praktycznie 100 proc objawów / no moze ból nie jest taki bardzo silny, ale ciągły i o takim samym charakterze / wszsystko zaczelo sie w sierpniu 2002 roku / po okolo 2 latach zaczelem szperac na necie zeby dowiedziec sie co mi jest / kiedy zrozumialem ze to fibromialgia od razu podjalem decyzje / gora 10 lat zycia i do piachu / nawet troche pomoglo / pozdr
    • Witam.(11)

Witam Was serdecznie. Jestem załamana swoimi dolegliwościami.Moze martwię się trochę na wyrost- mam niestety ku temu skłonności, ale nie daję juz rady sama. Jestem właśnie diagnozowana w kierunku fibromialgii i, albo to są jej początki albo zupełnie cos innego. Tyle,że pomału brakuje sił i nerwów na chodzenie i dociekanie co to może być. Od dwóch lat okresowo mam takie wędrujące po ciele bóle,częściej jesienią i zimą.Podstawowe badania laboratoryjne idealne, borelioza badana WB i...
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie!! Odkąd zdjagnozowali u mnie fibromialgie,najchętniej nie odchodziłabym od kompa,bo cały czas szukam czegoś nowego o tej chorobie (niestety bóle nie pozwalają mi za długo siedzieć przy komputerze,a szkoda:-)) Bardzo często natrafiam na ponoć skuteczny lek Myalgan.Oczywiście zaraz go sobie kupiłam,jednak jakoś nie widze u siebie poprawy chociażby w małym stopniu.Bardzo bym prosiła,aby ktoś mi napisał czy faktycznie ten lek może być skuteczny i po jakim...
    • Witam Jak siegam pamięcia (a ta zawodzi mnie coraz bardziej) to zawsze mnie cos bolało .Pytałam ludzi ale oni mówili ze ich nic nie boli .Wtedy zawsze tak bardzo im zazdrosciłam .Wydaje mi się w tym roku ,że jest to ostatni rok mojego zycia .Ból nóg stał sie od grudnia 2007r nie do zniesienia .Pomagaja leki przeciwbólowe i przeciwzapalne ale jak długo mozna je brać .Chodze od lat od lekarza do lekarza i mam juz dosyc .Wydaje mi się że oni wszyscy patrza na mnie jakbym symulo...
    • Jak wygladają Wasze mięśnie? czy nie wiotczeją jakby.Wiadomo gdy boli to niewiele można sie ruszać,ćwiczyć a to jest dla mięśni wskazane bo po dłuższym czasie mięśnie słabną,robią się wiotkie.
    • Moja mama choruje na fibriomialgię. Bierze Myalgan w tabletkach i w kremie. Niestety, efekty są znikome. Chodzi zgodnie z zaleceniami lekarza do kriokomory, sauny i na masaże. Przynosi to tylko chwilową i nieznaczną ulgę. Codziennie skarży się na bóle całego ciała, dreszcze. Nie wiem jak jej pomóc. Z tego, co słyszałam to chyba żaden lekarz ani klinika nie zamuje się tą chorobą w sposób specjalistyczny i nie ma na to po prostu lekarstwa. Co w takim razie robić ? Jak jej pomóc ? Nie ...
    • Nie wiem co robić-nawet pisac nie mam sił-papa trzymajcie się
    • Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. Ja także borykam się z bólami. Sporo już poczytałam na temat tej choroby ale jeszcze potrwa zanim ogarnę całość. Dlatego mam do Was kilka pytań. Czy spotkaliście się z silnymi bólami: np prawego boku (okolice wątroby), które trwają kilka godzin? ścięgien za kostkami u nóg? mięsni pośladków?. Mam jeszcze pytanie czy ktoś z Was może podpowiedzieć mi jak zacząć diagnozować fibromialgię i do jakiego lekarza się udać. Może być to konkretny...
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie! Pisałam wcześniej w innych wątkach,iż mam stwierdzoną fibromialgię oraz,że przez pewien czas miałam podejrzenie choroby układowej(toczeń) ze względu na dodatnie przeciwciała ANA.Powtórne badanie dało wynik ujemny,więc nie potwierdzono tej choroby,ale też nie wykluczono jej w 100%.Lekarz powiedział,że jeżeli nawet coś się rozwija,to trzeba czekać,aż da na tyle wyrażne objawy,że będzie można coś zdiagnozować. Dziewczyny z forum doradziły mi bada...
    • Proszę wszystkich chorych na fibromialgię o opisanie jakie macie objawy i jak to u Was przebiega.Ja pisałam to juz wielokrotnie więc nie chcę się powtarzać,ale może jednak to zrobię: Uczucie ciagłego zmęczenia życie prawie w ciagłym bólu /no może z 80% czasu/Ból jest przeszywajacy,rozrywający,doprowadza do całkowitego bezwładu,brak sił,jest słabo,przyspieszony oddech,brak tchu jakby wewnątrz wszystko drażało,najpierw są dreszcze potem oblewające gorąco.Czuję się jakbym miała wy...
    • Witam wszystkich! Mam 14 lat, a od ponad roku zaczęły się moje problemy ze zdrowiem. Nie opiszę wszystkiego dokładnie, bo trwałoby to długo i sama już nie wiem co powinnam napisać, co może się tyczyć tych chorób. Czytałam już dużo o Fibromialgii i boreliozie i wiele objawów do mnie pasuje. Jednak faktem jest, że od ponad roku chodzę od specjalisty do specjalisty z różnymi dolegliwościami, a nikt mnie jeszcze z niczego nie wyleczył. Jest tylko coraz gorzej. Postaram się opisać jak...
    • bo wydawalo mi sie,ze jestem beznadziejnym przypadkiem (czytaj psychicznym)i na pewno sama tworze sobie ten bol ,ktory jest ze mna juz kilka lat.Dzieki ,ze jestescie.Moze dzieki wam zmobilizuje moja szanowna do dalszych poszukiwan .Pozdrawiam Was ,papatki
    • Opalanie w fibromialgii.Jesli ktoś wie coś na ten temat, prosze o cenne wskazówki.
    • W prasie czytałam,ze fibromialgia dotyka najczęściej kobiety w okresie menopauzy i ,że mija w starszy wieku.Czy znacie kogos komu ta choroba minęła ? I czy ktokolwiek z was mial robione badanie na tkliwosc w typowych bolesnych punktach? /zdaje sie ,ze jak na razie jest to jedyne badanie na zdiagnozowanie fibromialgii....pozdrawiam
    • Witam serdecznie...głupio to zabrzmi...ale to,ze wypowiadacie sie na tym forum troszke mi ulzylo..juz teraz wiem,ze to nie zadna histeria tylko prawdziwa choroba zatruwa mi życie..chorobe sobie sama zdiagnozowalam..bo jak do tej pory lekarze usiłowali mi wmowic,ze sobie ją wymyślilam.Radzili mi zająć się czym ...chodzic na spacery..itp...chodze na spacery..ale kiedy wracam nogi mam jak z drewna..i sama nie wiem jakom cudem sie poruszaja...nie pisze o innych objawach bo chyba sa mn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się