boli

(12 wyniki)
  • Witam! Jestem rok po leczeniu, dwa razy miałem minusa i ostatnio robiłem badania i wszystko w normie. Lekarz stwierdził, że wyniki mam dobre i nie ma podstaw abym robił badanie na obecność wirusa. Jednak od dłuższego czasu czuje, że "boli" mnie prawa strona i czasami również lewa w okolicach wątroby. Co prawda mam teraz strasznie duży wysiłek fizyczny i psychiczny i tłumacze sobie to tym, że właśnie przez to mam takie dolegliwości i czuje, że jest coś nie tak z ta wątrobą. Czy ktoś miał lub m...
  • Witam! Od pol roku wiem, ze wygralem z wirusem. Jednak od tamtej pory nadal czuje kłocie w watrobie i tak samo po drugiej stronie tak mi sie wydaje, ze to trzustka. Czy ktos ma podobne obajwy po leczeniu i po wyleczeniu? Bo nie wiem czy wirus powrocil czy poprostu musi duzo czasu uplynac zanim nie bede odczuwal zadnych bolow, jesli wogole przyjdzie taki czas. Dodam, ze nie stosuje zadnej diety i od czasu do czasu pije alkohol. Pozdrawiam!
  • mam HCV 1b, zwłóknienie 1, stan zalny 2 (biopsja - maj 2009), jestem w trakcie leczenia (13 strzał). jeszcze jakiś czas przed leczeniem odczuwałem dyskomfort w prawym podżebrzu, przed leczeniem spadła mi też waga (tłumaczyłem to sobie tym, że wyeliminowałe, czy moze bardziej zmarginalizowałem alkohol w mojej diecie - spadło około 4 kg). W trakcie terapi poleciało kolejne 2 kg. Ale chodzi mi o ból w podżebrzu. Robiłem sobie pod tym kątem usg - wątróbka i woreczek żółciowy w porz...
  • Taaa. no i co robić jeśli ewentualnie jest? serdeczności;) ps. Już nic mnie nie zdziwi. Plamki ponieżej mostka i swędzą, wokół wszyscy znajomi panikują mi : półpasiec, półpasiec. Hm.
  • Boli mnie od kilku dni. To znaczy, to jest dziwne uczucie, CZUJĘ dojmująco, że jest. Po prawej stronie, i promieniuje w górę prawego boku. Wie, wiem. Nie jest dobrze. jeśli mieliście takie objawy - co robiliście? Czy w ogóle cokolwiek? Czy nie zwrócić do poniedziałku uwagi? Moze ciepły okład?
  • mam taki jak w tytule problem, od biopsji. Czy to normalne? Biopsja (pierwsza w życiu) była w sierpniu, a więc 4 m-c temu. Od tego czasu kłuje mnie - taki kłujący ból w jednym miejscu, z prawej strony. Wcześniej żadnych dolegliwości ze strony wątroby nie było. Lekarzowi jakoś tak informacja wpadła jednym uchem a drugim wypadła. A mnie zaczyna to stresować, zwłaszcza gdy się nasila. A ogólnie się nasila /znacz:y i częściej, i bardziej boli - bez związku z odżywianiem/. Też tak mi...
  • Czy ktoś przerabiał coś takiego w trakcie terapii?. Mój m od 3 tygodni cierpi na niesamowicie silne bóle głowy (podobne objawy jak przy zapaleniu zatok tylko że kataru nie ma wcale). Nie należy do "cieniasów" skarżących się na byle co ale teraz już ledwo wyrabia. Ból nie przechodzi także w nocy. Ma zaplanowaną wizytę u lekarza za kilka dni ale ja już zaczynam poważnie obawiać się, czy to nie coś innego - znacznie gorszego niż uboczne skutki leczenia. Apap pomaga na bardzo krótko. Czy k...
  • Od jakiegoś czasu mam podwyższone wyniki AST i ALT. Mam skierowanie na biopsję do szpitala. Proszę napiszcie czy biopsję można zrobić pod narkozą (pełne uśpienie) czy tylko jak mówią znieczulenie miejscowe. Ja mdleje nawet przy pobraniu krwi, stąd bym wolała bym, żeby mnie uśpili. Moje ostatnie wyniki to: AST 45,0, ALT 71,0 Wirus zapalenia wątroby typ B antygen HBs - nie wykryto, Wirus zapalenia wątroby typ C - przeciwciała anty HCV - nie wykryto Lekarz twierdzi, że tylko biopsja da...
  • Ostatnio obudziłam się z mocnym bólem tuż pod żebrami,w środkowej części brzucha.Przy głębszym oddechu czy dotyku juz czułam ból.I tak przez 3dni.Czy to może być objaw zakażenia wirusem HCV?
  • stawy(13)

czy interferon wplywa jakos negtywnie na stawy?od kilku tyg boli mnie kolano.ostatnio coraz mocniej,zaczyna byc dokuczliwe:/nie wiem czy to spowodowane jest brakiem ruchu i ogolnym lenistwem;) czy to jednak leki?
  • jestem już na końcówce leczenia, zostały mi raptem 3 zastrzyki... od kilku dni jest mi ciągle niedobrze do tego stopnia, że mam czasem ochotę się w......ać. Oprócz tego samopoczucie psychiczne też nie najlepsze- czy to zmęczenie materiału>? pozdrawiam
  • Czy Waszym zdaniem objawy, które opiszę poniżej powinny dać podstawę do diagnostyki wątroby? Pytam..bo podczas ostatniej wizyty, lekarz(na zastępstwie) po wysłuchaniu mojej informacji o dolegliwościch, z beztroskim usmiechem przyznał,że nie wie co mi dolega i zaproponował witaminy:( Wiem,że powinnam zacząć od przewertowania fachowej literatury i przejrzenia wszystkich forumowych wątków ale szczerze powiem,że w podłej jestem kondycji i chciałabym trochę na skróty zasięgnąć Waszej opini...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się