Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      brak

brak

(8 wyników)
    • Witam. Kilka miesięcy temu zrobiła mi się plama na plecach którą zaleczyłem maścią Triderm. Niestety przeniosło się na skórę głowy. Zrobiłem badania i wyszła Candida Alb. Byłem już 2 razy u dermatologa i nic, widzę tylko pogorszenie ;(. Za 1 razem dostałem szampony derma i derma+ oraz w płynie Clotrimazolum + diprosalic. Za 2 razem szampon Pirolam oraz płyny diprosalic + davercin + pirolam. Z tego co widzę jest coraz gorzej niż lepiej. Skóra bardzo swędzi, mam dużo swędzących krost/grudek na ...
    • własnie odebrałam posiw z kanału szyjki macicy - cad. alb. - wzrost obfity, brak beztlenowców - czytam na tym forum, że przy takiej florze powinnam miec objawy typu swędzenie, zaczerwienienie, upławy - nic takiego się nie dzieje gdyby nie to, że próbuję rozprawić się z niewielką nadżerką, zrobiłam cytologię kt wykazała stan zapalny i stąd ten posiew - wcale bym nie iwedizła, że mam patogenną candidę co robic??????? zacząć drogę krzyżowa z macmirorem na początek, plus dieta plus ...
    • Moja 21- mies. córeczka ma candide albicans +++ i lusitaniae ++.Ale nie ma kompletnie żadnych objawów.Czy nalezy to leczyć?Pani mikrobiolog z laboratorium powiedziala,ze u dzieci niekiedy jest candia, ktora nie daje żadnych objawów i wtedy nalezy podac tylko probiotyk.Czy to prawda?
    • Witam! Juz sama nie wiem co mam zrobic z ta grzybica w pochwie. Kiedys, kiedy juz mialam Candide, ale jeszcze nie bylam tego swiadoma, dostalam od ginekologa masc Pimafucort i 3 globulki Pimafucin i po 3 dniach przeszlo jak reka odjal. Teraz dostalam to samo plus Lactovaginal i jedyna zmiana jaka zaobserwowalam to to, ze przedtem moje uplawy byly bardzo geste i biale, a teraz sa bardzo rzadkie i żółtawe :/ Nawet w nocy sie ze mnie leje, wkladki musze zmieniac kilka razy dziennie,...
    • W jaki sposób stwierdzić, kiedy musimy zmienic etap leczenia? Czy mamy sie kierować czasem trwania, chociaz okres od 6 tyg. do 6 miesięcy jest dość rozległy. Czy są w takim razie co do tego jakies inne przesłanki? Byłbym badzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam
    • Kiedy jem owoce nic mi nie jest. Natomiast odrobina nawet glutenu powoduje dusznosci, bóle brucha i wzdecia. Dopóki go nie jem - jest wszystko ok. Eliminuje więc gluten, a owoce wsuwam. Nadal stosuje noni i probiotyki. Ostatnio miałam także straszne spadki nastroju. Intuicyjnie siegnęłam na buerlecitin. Kilkudniowe jedzenie lecytyny i wit z grupy B sprawiło, że odzyskałam w końcu zdolnośc myslenia, "peudonerwica" odeszła, czyli w moim przypadku było to spowodowane brakiem witamin...
    • Przed leczeniem candidy miewalam od czasu do czasu lekkie cierpniecie dloni badz tez stop.Pod czas diety (nie robilam w 100%) rygorystycznej cierpniecie minelo.Teraz kiedy moja dieta jest luzniejsza,nie biore tez od miesiaca zadnych lekow i probiotykow(celowo przed ponownym badaniem),pije jednak MO,cierpniecie wrocilo.Troche w innej postaci niz przed leczeniem tzn.czuje b.niewielkie mrowienie w pietach,ktore nie ustaje i od czasu do czasu w palcach u dloni. Czy myslicie,ze to zal...
    • Żyły!!!(10)

Hmm, mam pytanie. Czy u kogokolwiek z Was pogrubiły się zyły w wyniku drożdżycy? Bo u mnie na 100% jest to jej wina. Cholernie mnie to piecze i boli, na prawym podudziu mam coś a la żylak, ale to nie jest żylak (miałem USG dopplerowskie żył). Ma ktoś podobny problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się