Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      brak

brak

(12 wyniki)
    • witam, mam pytanie odnosnie mojego brata, ma 22 lata od kilku miesiecy ma duze problemy z nauką, koncentracją, boli go glowa raz dwa dziennie, mocniej w nocy, az musi brac przecibólowe leki, jest senny po pol godziny nauki czuje sie jakby zakuwał kilka godzin.... czy ktos moze poradzis cos na to? moze to niedobór witam, zelaza czy czegos w tym stylu?? dziekuje za odpowiedzi
    • poczytajcie sobie, na forum Zdrowie forum.gazeta.pl/forum/w,22,112803166,,czuje_ze_wariuje.html?v=2 Minnie
    • zaburzenia wzrokowe dopadly mnie za kierownica. Tragedia! Nie mialam gdzie zjechac. Wiec okolo 10 km jechalam prawie po omacku az dotarlam do najblizszej stacji benzynowej. Nie moglam zlapac fokusa, czarne plamy przede mna. Jak wezme tabletke wystarczajaco szybko (2 ibupromy)
    • Witam wszystkich, To co tu teraz napisze moze nie odnosic sie do wszytkich ale na pewno, podobnie jak mnie, czesci z was moze pomóc. Wiem, ze temat juz sie pojawiał na forum jednak bardziej w charakterze: "...a moze sport", " słyszełem ze sport..." itp. Nie jest to uniwersalna porada dla wszystkich ale warto spróbować... Zauwazylem zwiazek pomiedzy faktem uprawiania sportu a brakiem bólów migrenowych (migreny mam z mroczkami i wymiotami). Podczas przerwy miedzy sezonami (lato...
    • Chyba nadeszła moja pora, żeby się wyżalić. Dziewczyny powiedzcie, ile jeszcze można wytrzymać? Ciągły ból, ustawianie sobie życia wokół niego, tony prochów, paskudne skutki uboczne. Za kasę, którą do tej pory wydałam na tryptany i inne tym podobne, miałabym już pewnie ferrari i ze 3 futra z norek. Zazwyczaj staram się nie dawać, ale pomału przestaję widzieć sens w takiej egzystencji. Nawet sobie, k*****, popłakać nie mogę, bo od płaczu jeszcze bardziej boli. Proszę, podnieście mnie...
    • Nie chcę zapeszać ani za szybko sie cieszyc. Moje bóle były przewaznie w wyniku stresu, z obserwacji wydawalo mi sie ze wywolywaczem pokarmowym mogły byc orzechy, miałam równeiz migreny zaraz po miesiączce i to własciwie co miesiąc. Ostatnie pół roku były dla mnei koszmarem a w połowie czerwca miałam atak z tak silnymi wymiotami, że ledwo zyłam (wymioty co 10 minut). Od miesiąca nie biorę tabletek antykoncepcyjnych a od 3 tygodni regularnie codziennie wieczorem łykam magnez. Nie wie...
    • moj kolega ma wielki problem od 4 lat leczy sie na bol głowy i nic .był juz u okulisty,larynogologa i oczywiście leczy sie u neurologa.miał tomografir,która wykazala zmiany w zatokach,ale lekarz stwierzdił ze to nie moze byc przyczyna tak silnego i długotrwałego bólu.ból głowy nie pozwala mu normalnie funkcjonowac.prosze o pomoc!!!moze zna ktos dobrego specjaliste o n mieszka w suwałkach.pozdrawiam
    • Witajcie kochani! Dawno mnie tu nie bylo. Opowiem co sie dzialo z moja migrena w miedzy czasie. Jak pisalam ostatnio zaczelam brac Divascan, ktory mialam na 2 miesiace. Skonczyl mi sie juz 2 tygodnie temu i od tej pory czuje sie swietnie. Obawialam sie, ze bedzie gorzej jak go tak nagle odstawie, ale wrecz przeciwnie. (odpukac w niemalowane:-)). Czuje sie rewelacyjnie, nie mysle juz tak duzo o bolu i o ciaglym strachu. Moze jest tez w tym drugie dno. Zaczelam uprawiac sport, m...
    • No dzisiejszy atak to koszmar 3 godziny aury przważnie wzrokowej to było tak 20 minut zygzaki 10 odpoczynKu i tak no stop przez 3 godziny i wszytko sie rozmyło bez bólu co jest grane CZY KTOŚ Z WAS TAK MA????
    • pod ponizszym linkiem jest pierwsza czesc relacji z mojej wyprawy na skuterze do Wloch. Jesli kogos taka lektura moze zainteresowac, to zapraszam: www.burgmania.net/index.php?go=italia dodam tylko, ze podczas calego przejazdu i pobytu za granica nie mialem ani razu migreny. To chyba niezly argument zeby czesto wyjezdzac z Kraju...;-) pozdrawiam maciek
    • Jak wiekszość migrenowców jestem "uczulona" na wiele rzeczy (zmiany cisnienia atmosferycznego, mleko, gorzka czekolada itd. długo by wymieniać). Jestem też wrażliwa na dym tytoniowy i to ostatnio stało sie moja zmorą. Bezpośrednio przy mnie raczej nikt nie pali ale wystarczy, że chodnikiem idzie ktoś przede mna i poleci dymek M. murowana. W pracy dyrekcja w wiekszości paląca a i pracownicy choś pala na klatce schodowej, wystarczy że na chwilę niedomkną drzwi to juz po mnie. Ostatn...
    • Nie wiem czy jest zależnoś wpisujcie swoje spostrzeżenia. Chłopiec brak migren w ciążylub bardzo słabe. Dziewczynka migreny doś silne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się