brak

(9 wyników)
  • Moj tata (54 lata, drobnnokomorkowy rak pluca- LD )jest po IV kursie chemii, na ktorym zakonczono leczenie chemiczne. Teraz jest w trakcie profilaktycznego naswietlania glowy. Niestety po zakonczonym leczeniu nie nastapila calkowita remisja, guz zmniejszyl się z ok. 60x50 mm na 27x17mm, poza tym: " naciek otacza oskrzele główne prawe, górnopłatowe i jego podział, przechodzi na oskrzele pośrednie, PS VI i do płata środkowego, łączy się z prawą tętnicą płucną.płat górny prawy o z...
  • Brak selolu a właściwie surowca tzn.oleju słonecznikowego.Taką wiadomość uzyskałem od dr Suchockiego w dniu dzisiejszym.Dr stwierdził to z zażenowaniem.Wskazane jest /nie tylko moim skromnym zdaniem?/ jadąc po selol zabrać ze sobą każdorazowo ile kto może wspomnianego oleju.Niestety znowu nie ma funduszy na prowadzenie dalszych badań. Te 5-ęć litrów oleju/15zł/ można każdorazowo wymienić na selol.Taki mały wkład.A może ktoś z producentów jest Waszym znajomym i.....też by jakoś pomógł.No...
  • Moja mama kilka tygodni temu poddała się operacji jelita grubego mającej na celu wycięcie guza nowotworowego. Operacja - jak dotąd - się udała. Udała się, ponieważ po pierwsze mama ją przeżyła, po drugie, badanie histopatologiczne z całości pobranego preparatu (połowa jelita) nie wykazało innych zmian poza tym guzem. I dalej plaża, bo lekarka, u której mama miała wizytę później (konkretnie dziś) orzekła, że nie trzeba juz robić żadnych dalszych badań. Trzeba natomiast prowadzić ...
  • jak już pisałam w wątku "nacieki na wątrobie" Tata ma guza w jelicie grubym, zostawionego po operacji. Jelito zaszyto, by zrobić obejście dal pokarmu. Jeżeli podejmie pracę, wypiszą go do domu. Stan ogólny Taty i wiek (65lat) nie kwalifikują go do chemioterapi. Lekarze przy braku powikłań dają nam rok, półtora. Dużo tu wątków o zoperowanym i leczonym chemią raku jelita, a czy ktoś był w podobnej do mojego Taty sytuacji? Jak z tym żyć, by czuć się najbardziej komfortowo?
  • Mój tata odszedł 22 grudnia, pogrzeb był w wigilię, w moje urodziny.To były najsmutniejsze w moim życiu święta... Już wczesniej chciałam cos napisać, ale nie dawałam rady. Jak tylko zaczynałam czytać o waszych problemach, zmartwieniach...to aż z żalu ściskało mi gardło, łzy płynęły z oczu...Pod wieloma z waszych wypowiedzi mogłabym się podpisać, mój tata miał wiele z tych objawów, o których piszecie, ale trzymał sie dzielnie do końca. Walczył z chorobą 3 lata (rak jelita grubego...
  • Witam. Długo się zbierałam aby napisać ale chciałabym jednak coś od siebie dodać. Wlaśnie mija rok odkąd mama zdecydowała się zrobić prześwietlenie płuc. Poprostu szła i doszła do wniosku ze tak dla spokojności mogłaby je zrobić. Ja odebrałam wynik. Wiedziałam od początku że to rak. Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu zapytać i powiedział. Stwierdził również że zapewne niewiele czasu mamie zostało ale co on może wiedzieć? Bez badań tylko na podstawie zdjęcia. Potem juz polec...
  • Moja mama (wiek 42) od pol roku ma zdiagnozowanego raka jelita grubego. Guz z jelita zostal usuniety operacyjnie ale pojawily sie przerzuty do watroby, ktore usuniete byc nie moga. okolo 3 miesiecy temu probowano ja leczyc chemioterapia zlozona z 5 fluoro-uracylu. Po okolo 3 dniach dostala tak straszliwych skutkow ubocznych ze lekarzom ledwo co dalo sie ja odratowac. Stwierdzono u niej brak jakiegos enzymu czyli trzeba bylo porzucic chemioterapie. Cala rodzina szukamy innych drog ...
  • nowotwor złosliwy odbytnicy adenocarcinoma. Rozpoznanie kliniczne to: T-3 N-0 M-0 - to jest jakas skala.NApiszcie mi na jakim etapie rozwoju jest chorobsko? Co oznacza pojecie FIGO?
  • Hej wszystkim Dostałam dzisiaj decyzję rentową - hm....według ZUS-u nadaje się do częściowej pracy (żal im chyba tych 200 złotych więcej co płacili). A co najsmieszniejsze to to, ze ja się do pracy nie nadaję wcale (według moich lekarzy prowadzących - ale specjaliści onkolodzy, czy immunolodzy są chyba 'głupsi' od zusowskich orzeczników - ortopedów. I nie tyle zbulweroswała mnie sama decyzja, co podejscie orzeczników w ZUS-ie. Tak pokrótce: na rencie jestem od ponad 5-ciu lat - o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się