brak

(5 wyników)
  • Witam! Mój synek wcześniak ma obecnie niecałe 2 lata ( 22 miesiące ). Słyszy dobrze, rozumie co do niego mówię, ale mamy problem z EKSPRESJĄ MOWY. Na chwile obecną mały "mówi" bardzo często mmmmmmm...,yyyyyyy..,aaaaa....czasem he,ach,le,ma,ne,ba i baaaardzo rzadko usłysze u niego mama. Od 4 miesięcy chodzimy do neurologopedy. Uważam, że jakiś minimalny postęp jest. Spotykamy się raz w miesiącu i dostajemy ćwiczenia do domu. Sa to m.in. 1) WYBÓR : biorę dwie zabawki i każę mu wybrać, któr...
  • Witam, mój 2,5 letni synek zupełnie nie rozumie co się do niego mówi. Ma zaburzenia słuchu fonemowego, tzn. wszystko co do niego mówimy zlewa się w bełkot. Zaburzenia te dawały kiedyś cechy autystyczne, natomiast z biegiem czasu widzę, że większość z nich ustąpiła. Myślę, że dostanie diagnozę w rodzaju afazja dziecięca. Syn porozumiewa się z otoczeniem za pomocą gestów, uczy się przez obrazy i gesty. Jeśli czegoś nie umiemy mu pokazać to po prostu nie wykona bo nie wie o co chodzi. Ćwiczymy...
  • Jakoś tak to nasze forum "kuleje" ostatnio. Pomyślałam, że założę taki wątek trochę nie o leczeniu, trochę obok tematu. Zdaję sobie sprawę, że opóźneinie mowy u każdego dziecka może wyglądac inaczej, może towarzyszyć innym problemom ale zarazem jest pewno coś wspólnego naszym dzieciom? U mojego synka np. kiepsko wyglądały relacje z rówieśnikami - on gazxdał jak nakręcony po swojemu, oni go nie rozumeili, on bawił się sam. Neurolo uważała, że nie ma związaku między mową a kontaktami z dzieć...
  • Witam, chyba wreszcie trafiłam na odpowiednie forum:) Moj 3letni Franek nie powiękrzył zasobu słow od 1,5 roku.Mówi mama( na wiele rzeczy :)),baba,bałbał( pies),ciaa( kot),nee( nie) da!( TAK),grrrom( samochód) i gaga( ptak). Jest ruchliwy,tańczy ,nuci,mial badany słuch,uwielba towarzystwo dzieci,rytułały i wykonuje wszystkie polecenia( no moze poza tym,ze nie chce sikac do nicnika).Poczytałam sobie tu troszke i nieco mnie zmroziło....autyzm?! rodzinne ,panie" min babcia były pedag...
  • zapper(8)

czy ktos cos slyszal o tym cudzie? oto opis: świetne urządzenie do zabijania wszelkich pasożytów,wirusów,bakterii,grzybów i mikroorganizmów, przełom w medycynie, Działa jak antybiotyk tyle że bez zadnych skutków ubocznych. Badania prowadzone przez dr. H.R. Clark udowodniły ze każdy zywy organizm ma swoje scisle określone pasmo częstotliwości przy którym rozrywane zostaja jego komórki i ginie. Pozwoliło to na opracowanie urzadzenia elektronicznego które generuje prąd o niewielkim na...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się