brak

(11 wyników)
  • no własnie jakie moga byc. chodzi o moja chrzesnice ma 2 miesiace, jej mama przerwala cwiczenia twierdzac ze ona nic nie daja,a ja nie wiem nic na ten temat i nie potrafilam przekonac jej do cwiczen z corka. pomozcie, dajcie mi mocne argumenty by zaczela cwiczyc z dzieckiem. ja kompletnie nic o tym nie wiem. dziekuje :)
  • ćwiczymy Vojtą z córeczką od 6tż, najpierw nie podnosiła główki, a potem wyszła asymetria. Teraz ma 17 tygodnie ślicznie sie podpiera i utrzymuje główkę, asymetria jest minimalna i zastanawiamy się z mężem czy nie zrezygnować z Vojty i przejść na Bobath, powodów kilka: mała mało się uśmiecha, a jeżeli już do głównie do męża, ma z nim też lepszy kontakt, obawiam się że to przez ćwiczenia. A ostatnio martwi nas brak głużenia, owszem mów "aaaaa", "eeee" "yyy" czasami "au" i "agu" lub "gu",...
  • Witam Czasami tracę już nadzieję że uda mi się małą wyleczyć z kręczu, wszystko było już prawie dobrze, wystarczyło żeby mała się rozchorowała już drugi tydzień, problemy z gardłem=brak ćwiczeń i wszystko wróciło, głowę ma tak krzywą że chce mi się ryczeć. Musimy teraz poczekać aż wyzdrowieje i dalej do ćwiczeń. Dodam dla przypomnienia że za miesiąc skończy dwa latka. Napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia w leczeniu kręczu. Pozdrawiam
  • Witam. Czy dziecko które mało leżało na brzuszku a jak się w końcu do tej pozycji przekonało ma problem z podporem rąk ( 3,5 miesiąca) ma szanse na dalszy normalny rozwój ruchowy tzn siadanie, raczkowanie, chodzenie w odpowiednim wieku? Dziecko jest rehabilitowane metodą Vojty, bardzo ciężko ją znosi ( ja też - może nawet jeszcze gorzej....).
  • nie mam juz sil moja mala ma prawie 9 miesiecy m obnizone napiecie miesni,z tego powodu cwicze z mala 4 razy dziennie.Mala nie raczkuje nie siedzi samodzielnie i nie obraca sie z pleckow na brzuszek oprucz tego ma zalecona poduszke frejki na 24 h.I tu mam tego dosc najpierw cwiczenia ktore maja wzmocnic miesnie a za chwile unieruchomic poduszka.Poduszka jest zalecona juz 5 misiac,chodz wiem ze jeszcze ta poducha ma byc przez misiac tak ja juz nie mam sil i cierpliwosci kiedy sie t...
  • Czy to coś bardzo złego, jeżeli dziecko w ogóle nie spręzynuje? o czym to może świadczyc? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
  • Ćwiczę moje dziecko Vojtą prawie 4 miesiące.Mamy zestaw 1 i 2-strona piersiowa oraz łokieć+pięta!Na początku przy zestawie 1-szym,reakcje były super a teraz nie ma żadnych!Natomiast przy zestawie 2-gim są prawidłowe! Lekarka uważa że ćwiczę na 5+ !-Z tym,że będąc u niej ćwiczyłam i momentami zaciskała piąstkę po stronie stymulowanej! Powiedzcie czy to możliwe,że po paru miesiącach ćwiczenie nie daje już takich reakcji jak na początku?!
  • Moja 2 miesięczna córeczka ma asymetrię -wygina jeden boczek, zasugerwowała to pediatra. Małą obejrzał neurolog i potwierdził, jednak nie zalecił rehabilitacji ani żadnych ćwiczeń, twierdząc że samo się cofnie! Czy któraś dzieciątko też tak miało? Asymetria może się sama cofnąć bez ćwiczeń>? Jakoś w to nie wierzę...
  • Witajcie moi mili! Bardzo się cieszę, że znowu jestem z Wami! Piotruś przez ten miesiąc śmignął, że ho ho...! Ale nie o tym teraz: wiem, że trochę nie na temat, ale od wczoraj biedaczek ma temperaturę w okolicy 38,5 - 38,9 st C. Podaję oczywiście nurofen, bo paracetamol nie działa. Bylismy rano u pediatry, która to stwierdziła, że nie rozwija się żadna choroba "widoczna". Zaleciła nam zrobienie badań moczu (Pitu miał kiedyś bakterie w moczu) jutro rano. Ponadto: leki na zbicie te...
  • Mam pytanie. Ćwicze zmoją córeczką od 4,5 miesiąca.Ogólnie jest słaba. Ostatnio kiedy ją chwytam za rączki i che ciągnąć do siedzenia to ona się ze mną siłuje i wypina brzuszek do góry.Tak jakby nie chciała usiąśc.Jak była mlodsza to chwycona za rączki ładnie współpracowała, ciągnęła główke i unosiła nóżki do góry. Od jakiegos czasu przestała chcieć.Lekarka rehabilitantka powiedziała mi, że to dlatego że ma słabe plecki, ale wczoraj byłam u innego lekarza- cenionego doktora rehab...
  • Witajcie mam pytanie czy ktoś z Was wykorzystał tę metodę do rehabilitacji dziecka uczącego się chodzić? Jeżeli tak to jak wyglądały badania słuchu przed podjęciem treningu no i czy były jakieś efekty? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się