brak

(7 wyników)
  • Witam, mam niedoczynnosc tarczycy i pierwszy raz zdarzylo mi sie zaburzenie miesiaczkowania. Miesiaczke powinnam miec 1,5 tygodnia temu. Mam wszystkie objawy miesiaczkowe, ale tez mam badrzo nadety (spuchniety) brzuch , wyglada jak balon, a miesiaczki brak. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje. Prosze o porady co zrobic. Pozdrawiam i dziekuje.
  • Witam wszystkich, mam 26 lat i następujące objawy: przytyłam w rok 20kg, mam stany depresyjne, chwiejność emocjonalna, brak energii na cokolwiek, ciągła senność, bardzo długie cykle menstruacyjne (34-36 dni + nie mogę zajść w ciążę), sucha skóra, wypadające na potęgę włosy. Zaczęłam podejrzewać niedoczynność tarczycy, ale wyniki badań które zrobiłam na własną rękę mówią co innego: TSH 2.073 norma [0.35-4.67] ft3 2.49 norma [1.45-3.48] ft4 0.87 norma [0.71-1.85] TPO 0.3 norma [<12...
  • od okolo miesiaca przyjmuje letrox.Nigdy nie mialam problemu z nieregularnoscia miesiaczki wogole wszystko bylo raczej ok (regularnosc,mala bolesnosc,czas trwania.Tym czasem w luty nie dostalam miesiaczki (spodziewana ok 25 ) myslalam ze stres, a moze nowe leki wiec bedzie pozniej.Nic z tego do dzis.Nie wiem czy to moze byc spowodowane lekami czy niestety weszlam w okres menopauzy (mam 46 lat).A moze to jednak tylko moj ciagly stres jest tego powodem Co o tym myslicie.(wiem ze p...
  • Jestem nowa na tym forum. Chciałabym prosić o radę. Idę w kwietniu do endo, bo źle ze mną i chciałabym coś już wiedzieć. Od 7 lat walczę z wypadającymi włosami. Są okresy wzmożonego wypadania, wtedy wypadają całymi garściami. Są już słabiutkie, pajęcze niteczki się zrobiły. Nad uszami zrobiły mi się zakola, mam zakola na czole. Zaczęłam siwieć w wieku 30 lat. Oprócz tego mam inne objawy, ale to później. Wyniki ( na własne zlecenie): 09.2010 - TSH 0,9320 (norma 0,3500-4,9400) - FT3...
  • Kto przeżył głęboką niedoczynność, ten wie :( Niestety, jest problem z wytłumaczeniem tego koszmarnego stanu osobom zdrowym, szczególnie zatwardziałym laikom medycznym. Proponuję , by zgromadzić w tym wątku swoje dolegliwości podczas leczenia choroby. Może ten spis pomoże zrozumieć cierpiących. Gdy chory nie ma sił ( bo nie ma)tłumaczyć po raz dziesiąty/setny jak się czuje i dlaczego nie wykonuje najprostszych czynności, będzie mógł sił ostatkiem wskazać ten wątek... 2-ta
  • hej!od kilku dni zyłam w stresie.dzis miałam miec operacje.spakowałam sie,nastawiałm psychicznie z wielkim smutkiem wychodziłam z domu zostawiajac moje malensto i na przystanku tel,ze operacja odwołana bo nfz wiecej kasy nie ma w tym roku.przełozyli mi na stycznia!niby nic takiego ale na co cały rok sciagaja mi z wynagrodzenia-aby na koniec roku powiedziec sory nie ma kasy nie ma leczenia!!!!????
  • Wizytę mam za kilka dni, nadczynność - na pewno, ale obawiam się, że to chyba Graves Tsh - bliskie zera, FT3 - nieco podwyższone, Ft4 - na górnej granicy, ATPO - brak, TG - podwyższone znacznie. Objawów nadczynności - brak. Czy to przesądza o Gravesie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się