-
przeżyłam....
Wiedzialam, ze czesto w sklepach internetowych ceny są niższe, ale az tak?
O co w tym chodzi?
przyklady:
preparat na stawy - w okolicznych aptekach cena srednio 105 zl za 30 saszetek. W internetowej - 38 zł...
reklamowany srodek na zapalenie drog moczowych - w aptekach ok 22-25 zl za 30 tabletek, w internetowej - 9,9
emulsa do skóry atopowej odpowiednio ok 45 zł i 23 zł (nawet znalazlam za 17)
oczywiscie to te same srodki, jezeli chodzi o pojemność.
Az takie róznic...
-
Dziewczyny! Kupiłam pewną rzecz w sklepie internetowym (za spore jak dla mnie pieniądze). Dostałam potwierdzenie zamówienia na maila, wpłaciłam pieniądze. Dzisiaj dostaję maila, że niestety ta cena jest już nieaktualna i muszę dopłacić 60 zł. Oczywiście w przypadku rezygnacji oddadzą mi wpłacone pieniądze. Pytanie tylko czy to jest zgodne z prawem? Można sobie coś wystawić po czym podnieść cenę?
-
Dziewczyny jakie sa ceny ubran dla dzieci w Polsce? Nie chodzi mi o jakies extra wypasione ani o uzywane. Jakich zakupow dokonalyscie ostatnio i dla dzieci w jakim wieku? W jakich sklepach kupujecie? Czy mozna kupic np. w miare fajna bawelniana bluzke na dlugi albo krotki rekaw za 10-20 zl dla pieciolatka (albo chociaz dla 9-miesieczniaka)? Albo bluze na zamek, z kapturem za 30 zl? Spodnie za 40 zl dla 5-latka?
-
Jakieś fajne klimatyczne miejsce, gdzie można zabrać dzieci i psióra, i żeby całe stado dzieciowo-psowe nikomu nie przeszkadzało znacie?
pytam, bo ematka nieoceniona, wszystko wie i nikt tak dobrze nie poradzi jak ematka (sprawdzone!)
-
prędziutkie pytanie o ceny w Londynie - ot takie wycieczkowe dla orientacji, nawet nawet nie bezpośrednio dla mnie te informacje i nie bardzo wiem o co pytać ale tak strzelam.
ile kosztuje na przykład -
woda mineralna,
hamburger, czy inne frytki w McDonald
kawa w sieciówce
kanapka, bułka
ew co tam Wam jeszcze do głowy przyjdzie.
Dziękuję :)
-
Znajomy Anglik poprosił mojego męża, żeby mu kupił kubek z logo Warszawy. To ten kupił - 25 zł. Tutaj za podobny kubek płaci się jednego funta.
Wczoraj kupił trzy dzienne bilety dla siebie i dzieci, bo podróżowali do Borzęcina i z powrotem i zapłacił 78 zł!! Kupił taki proszek do czyszczenia ajax - 20 zł (w Borzęcinie kupił, żeby nie było, że poszedł do jakiegoś ekstra drogiego sklepu), kret - 12 zł, taki sam w UK - 1 funt.
Przecież to rozbój w biały dzień!
-
dziewczyny - jakie są ceny w Danii (oprócz tego, że wysokie). Jadę niedługo i chciałabym mieć punkt odniesienia
Anka
-
Że są ogromne, to każdy wie, ale nich ktoś mądry wytłumaczy mi jak to możliwe, ze komplet do klasy II w wydawnictwie "didasko" kosztuje 250 zł., a w księgarniach waha się od 203 do 220. Kurcze przecież i hurtownie i księgarnie muszą zarobić.
-
a ma być ponoć drożej. Kiedyś w 5 10 15 można było bez problemów kupić bluzki dziecięce za 19,90 czy spodnie za 35 zł. Wczoraj zobaczyłam piękną spódniczkę "dżinsową" na 2,5 roku za 84 złote. Po prostu zwaliło mnie z nóg. Sama mam podobną za 35 zł....
Za piżamkę po przecenie 44 zł z groszami. Nie wiem albo za mało zarabiam albo świat staje na głowie. Chyba zacznę latać do Anglii i zaopatrywać dzieci na rok albo dwa.
-
zaglądałam kilka razy na strone empiku i zastanowiło mnie czemu niektóre ebooki są tak drogie? Trafiłam dzisiaj na ebook Kalicińskiej i kurcze ponad 20 zeta za Miłość nad rozlewiskiem. No dobra, wiem, ze to jest hit, że prawa autorskie ale chyba do ciężkiej ospy wyprodukowanie tego ebooka nie kosztuje tyle ile wydrukowanie egzemplarza ksiażki??
-
Z racji posiadania znacznej ilości zwierząt ciągle mam do czynienienia z weterynarzem - jak nie szczepienia, to odrobaczenia, albo sterylizacje, albo drobne dolegliwości od ropiejących oczu do skaleczeń itp. I coraz bardziej podejrzliwie odnoszę się do cen żądanych ode mnie przez "mojego" weta... Nie macie wrażenia, że weterynarze strasznie zdzierają, żerując na tym że ludzie jak kochają pieska/kotka to nie będą się targować o cenę kuracji ? Ja już kiedyś powiedziałam (trochę żartem) : "powin...
-
często wielokrotne?
Baterie kupuję czesto młodej do różnych zabawek. Na początku kupowałam te z najwyższych półek, najdroższe, z czasem przerzuciałam sie na najtańsze i... nie widzę różnicy! Czym poza ceną różnią się te baterie?
-
Czy przy tych cenach benzyny rzadziej jeździcie autem do pracy, za miasto? Czy to nie ma wpływu na wasze korzystanie z samochodu?
-
Wiele osób twierdzi, że są podobne ceny wyjazdu dwutygodniowego w
podobnym standardzie, czy to na Hel, do Łeby powiedzmy, czy do
Turcji na przykład.
-
byłam dziś w Tesco i chciałam kupić ciuszki małemu bo znowu
powyrastał...i troszkę się zdziwiłam bo bluzeczek z dł.rękawem
prawie nie było za to bardzo dużo już letnich rzeczy: spodeneczki,
bluzeczki itp. tylko że bluzeczki z krótkim kosztują 24 zł/szt. !!!
dodam że na zime kupowałam młodemu z długim za 11 zł a jak trafiłam
na promocję to nawet za 8...czy Wy też uważacie że to drogo? i przy
okazji- gdzie jeszcze kupujecie nowe ciuszki dla dzieci?
-
Z watkow lajtowych, co by troche rozrzedzic atmosfere.
Przyjechalam na weekend do Polski, przy okazji postanowilam zajrzec do paru sklepow w jednej z galerii handlowych z zamiarem poczynienia paru sprawunkow. Ludzie! Do tej pory zbieram szczene z podlogi. Ja pamietam, ze w Polsce bylo zawsze ciut drozej w porownaniu ze sklepami za granica, ale to chyba przechodzi wszelkie pojecie.
Weszlismy z moim facetem do sklepu Tomiego Hillfigera, zeby obejrzec kurtki, ktore wczesniej ogladalismy w U...
-
Dostałam dzisiaj ulotkę, w ktrej pewien towar jest dużo tańszy niż
faktyczna cena w sklepie. Zwykła pomyłka, ktoś nie wpisał 3 z
przodu:)
Na ulotce jest jeszcze napisane: Ceny podane w katalogu obowiązują w
naszych sklepach po uprzednim przedstawieniu tego katalogu.
Czy powinnam pójść i się domagać danego towaru po cenie katalogowej??
Która sie zna?
_ _ _
Z pozdrowieniami
-
Sprawa wygląda tak: kupuję dla dziecka lek ktory przyjmuje prawie codziennie cena tego leku ma rozrzut w zależności od apteki bagatela 1gr do 78zł. Dziś mam nową receptę, w dwóch aptekach w moim mieście które zwiedziłam cena była wysoka na zwiedzanie reszty okpliczności nie pozwoliły. Jak wróciłam do domu stwierdziłam że zadzwonię do tych aptek w których nie byłam i zapytam o cenę leku. Niestety, mój chytry plan nie powiódł się, albowiem pani z apteki do ktorej zadzwoniłam powiedziała że info...
-
Taka sytuacja-podeszłam wczoraj do fryzjera,u którego byłam kiedys z moja
mała.Ceny przystepne,a ja poszłam tam ,żeby sie spytac ile za obcięcie
włosów-chodziło mi o kuzynkę.Na cenniku jak byk stoi-damskie strzyzenie 12(na
sucho)15(na mokro.
Jednak pani fryzjerka poinformowała mnie,że to nie jest cennik,a strzyzenie
kosztuje 35zł..
Zagadka dla Was-po co wobez tego ten cennik z takimi niskimi cenami wisi:)?
-
chciałabym się z wami podzielić sytuacją: szukałam butów dla mojego dziecka,
zimowych- zaczęłam od pobliskiego targu, wiadomo buty rynkowe nie są markowe
ale za rozsądną cenę i jeden sezon wytrzymają. znalazłam takie za 50 zł, ale
nie pasowały na nogę więc nie kupiłam. szukałam więc w normalnych sklepach i
znalazłam identyczne za 140 zł. dziewczęta powiedzcie mi dlaczego taka marża,
przecież to zwykły rynkowy badziew a nie jakieś bartki czy elefanty?