Forum Dom Developerzy: Polska
ZMIEŃ
      ceny

ceny

(615 wyników)
    • No i wychodzi na to, że chyba warto jeszcze poczekać na zakup mieszkania, bo ceny będą spadać, albo już teraz przyciskać swojego dewelopera: www.porthouse.pl/porthouse/artykul/1596/rynek-nieruchomosci-czeka-na-ruch-bankow home Broker to chyba wiarygodne źródło. tylko, dlaczego wg nich spadek cen, to wiadomość pesymistyczna? jak dla mnie tylko wypada się cieszyć.
    • O cenie domu decyduje kupujacy, a nie sprzedajacy (deweloper). Deweloperzy wg. autora, "beda sie starali utrzymac ceny mieszkan". Dlaczego utrzymac, a nie podniesc ?
    • Precz z naganiaczami!!
    • niedługo ceny będą znów rosły --- lepszy-kredyt.blogspot.com
    • Jak widze poziom zycia na zachodzie i ich ceny domow czy mieszkan, to podziwiam Polakow ze godza sie tyle płacić, no w koncu rzad ich zachecił ażeby wykupywali programem za ktory zarobią banki a zapłaca podatnicy :) Jak widze zainteresowanie RnS, na facebooku protesty azeby single mogły brac, widze ogolnie ozywienie tematem, ludzie biora szybko slub ażeby tylko zdążyc ;) Co to bedzie jak sie programik skończy ??
    • A ceny transakcyjne dla rynku warszawskiego są przeciętnie o 17% mniejsze, jak podaje wtorkowy dodatek nieruchomości do Dziennika.
    • buhaha. powodzenia :))
    • Sprzedający ostatnio wystawiają rudery z PRL-u w cenie apartamentowców w najwyższym standardzie i najlepszej lokalizaji. Chyba czas, żeby ktoś sobie zrobił tomografię mózgu.
    • Od dzisiaj wśród statystyk prezentowanych na cenymieszkan.appspot.com dostępne są też ceny ofertowe sprzedaży z rynku wtórnego
    • wygląda na to że Poznaniacy to rozumne jednostki :)
    • Spotkałem się z nierealną ofertą ceny za działkę 1000 m2 pod Piasecznem k/ Warszawy. Za taką działkę budowlaną w Nowej Iwicznej sprzedający oczekują 300 tys. zł. Zwyczajnie nie mam takich pieniędzy. Dla mnie są one ogromne. Przecież to jest koszt mieszkania 2 pokojowego w Piasecznie. Co będzie dalej? pzdr
    • Ceny spadna, bo: - ceny materialow juz spadly do poziomu stabilnego realnego i boom minal - w tym roku pozwolen na budowe wyszlo, jak dobrze pamietam, o ponad 40% wiecej, niz w zeszlym (!!!) - im wiecej mieszkan i ofert, przy tej samej sile nabywczej (bo nas sie nagle nie namnozy), to wieksza konkurencja na rynku i zdemopolizowanie rynku deweloperskiego - ci, ktorych bylo stac, juz zdazyli podpisac umowy, i albo juz zamieszkali albo czekaja na koniec budowy - za rok, dwa, ci, k...
    • W Warszawie to maja kase,mieszkania drozsze niz w Paryzu ale infrastruktury jak niema tak niema.
    • Jak to, przecież miało być tylko drożej...
    • A będzie jeszcze taniej: 1. idzie demograficzny niż - studentow jest 50tys mniej niz pare lat temu, wielu woli lepsze zagraniczne uczelnie 2. o kredyt niełatwo 3. są dziesiątki tysięcy nie sprzedanych mieszkań 4. w Berlinie jest 1,5x raza taniej 5. nowe drogi i mosty i SKM poprawia dojazd z wiekszej odleglosci 6. pensje przestana rosnąć, wzrośnie bezrobocie
    • mam mieszkanie we Wrocławiu i jakoś nie zauważyłem aby cena mieszkań an rynku wtórnym spadła. A u deweloperów owszem spadły. Znajomy chciał kupić mieszkanie, było taniej, a jakże, ale mieszkanie było bez instalacji elektrycznej, wodnej, CO. No i średnia cena mieszkania była niższa niż rok temu. A że trzeba 3 x więcej włożyć niż rok temu? To już nikogo nie interesuje.
    • "Pewien statystyk utopił się w jeziorze o średniej głębokości 10 cm" To samo dotyczy średnich cen mieszkań i średnich zarobków Polaków. Nasi eksperci dostając dane np. że średnio Polacy zarabiają ok 2900 brutto, nie zastanawia się ile w rzeczywistości zarabia przeciętny Polak np. sytuacja w TP: kilku członków rady nadzorczej zarobiło około 18,5 mln zł, a średnia płaca w TP wyniosła np 3000zł zastanówcie się ile mógł taki przeciętny pracownik zarobić(uwzględnijcie jeszcze to że oprócz c...
    • Pożyjemy, zobaczymy :) Bez wkladu wlasnego zakup mieszkania jest nieporozumieniem. Wynajmujac to samo mieszkanie za 20lat kupie je za gotowke...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=94040934
    • ciagle ceny sa kosmicznie drogie! i nie oplaca sie kupowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się