-
Ile sobie życzą u Was dobrzy fotografowie i za jakie usługi? Przeglądając rózne strony zauwazyłam, że raczej mało kto podaje otwarcie swój cennik - strasznie mnie to drażni, że za każdym razem trzeba dzwonić i się dopytywać o ceny itd.
I druga sprawa- odnoszę wrażenie, że ceny fotografów ogólnie są strasznie wysokie. Rozumiem, że sprzęt drogi, że obróbka zdjęć czasochłonna, że praca w sobotę/niedzielę i inne kwestie, ale jak usłyszałam u niektórych fotografów, że za uwiecznienie ślubu + wes...
-
hej,
jeszcze nie byłam w salonie z sukienkami ślubnymi ale niedługo będę się wybierała. Problem w tym że, jestem totalnie niezorientowana w cenach. Stąd moje pytanie- ile kosztują sukienki ślubne?? nie chodzi mi o dokładną kwotę ale mniej więcej rząd wielkości. Przeglądałam już sporo stron więc mniej więcej wiem co mi się podoba. Nie wiem dlaczego ale na stronach nigdy nie podają cen (no chyba że wyprzedaż jest).
Konkret: podoba mi się kilka z Jesus Peiro, Higar Novias i Anna Kara
-
Dziewczyny, wracam od kwiaciarki i trochę mam mieszane uczucia. Z jednej strony cieszyłam się, że ją znalazłam, bo powiedziała, że zrobi nam bukiet drugiego dnia świąt i dowiezie, tak, żebym nie musiała trzymać bukietów dwa dni w domu, z drugiej... trochę przerosły mnie ceny.
Mój bukiet z gipsówki z dodatkiem eustomy (kilka sztuk) ma kosztować 150 zł + 50 zł za butonierkę M.
Bukiet druhny z goździków 80 zl (ale nie powiedziała jeszcze z ilu sztuk) i butonierka drużby 80 zł.
Bukiety dla ...
-
Witam,
Dopiero zaczynam organizacje swojego ślubu i wesele, obecnie jestem na etapie szukania zespołu. Wybór jest ogromy, ale wiadomo - nic nie kładzie tak imprezy jak źle dobrana muzyka i muzycy :) Tak więc pytam Was - polećcie jakieś fajne, sprawdzone zespoły na wesele, albo napiszcie pliz kto gra u Was. I może jakiś wachlarz cenowy? Czy 6 tyś za zespół 7-os w Wawie to dużo?
Dzięki i pozdrawiam!
-
Nigdzie na ich stronce nie moge znaleść a chciałabym dowiedzieć się jak
kształtuja się ceny.
mmoże któraś z Was wynajmowała albo poprostu wie? ;-)
-
Witam dziewczyny,
ile kosztuje swojski stol i pieczony prosiak (impreza na miej wiecej 80 osob)?
pozdrawiam
-
Hej!
niestety mało informacji w necie znalazłam podzilcie sie wiadomościami..help :)
Jak wydlądają ceny sal w Wawie i okolicach?
I jak myślicie z terminami na maj/czerwiec 2012 ??
Chyba musze się już za to zabrać...
-
Witajcie.
Jestem na etapie poszukiwania sukni ślubnej i w salonie, w którym znalazłam chyba mój ideał, usłyszałam następujące zdanie Pani sprzedawczyni.
"Ta suknia (notabene z kolekcji 2010) będzie w grudni droższa o 300 - 400 PLN, bo w grudniu wszystko idzie w górę, wchodzi nowa kolekcja itp."
Wydało mi się to co najmniej dziwne, bo - po pierwsze - listopad - grudzień to czas wyprzedaży, po drugie - dlaczego suknia z zeszłorocznej kolekcji ma nagle podrożeć?
Domyślam się, że Pani...
-
Witam,
znalazłam sukienkę swoich marzeń - uwielbiam te rękawy, od kilku lat marzę o takich rekawach przy swojej przyszłej sukni ślubnej.
Ta, o którą mi chodzi to [b]pronovias famosa 2011[/b] (jak się w wyszukiwarkę wpisze to od razu jej zdjęcia wyskakują). Znalazłam ją na stronie sklepu Madonna. Powiedzcie mi proszę, ile taka sukienka może kosztować? przypuszczam, że o wiele więcej niż mogłabym na nią przeznaczyć:( Na angielskiej stronie widziałam, że ceny tej kolekcji wahają się w przedzi...
-
Pytanie do wszystkich zorientowanych w cenach wesel w Warszawie i okolicach: ile to może kosztować (od osoby)?
Trochę mam już dość poszukiwań... Na ogół mejlowo lub telefonicznie w ogóle niczego się nie mogę dowiedzieć, ewentualnie słyszę, że od iluś tam za osobę, a przy rozmowie o konretach oczywiście okazuje się co innego (znacie ten chwyt: "swetry od 19,99", a najtańszy kosztuje 50:)
Zaczynamy się już zastanawiać nad rezygnacją z wesela. Nie wiemy, czy warto szukać dalej... Da się znale...
-
Witam,
ZESPÓŁ
Mam juz prawie "zaklepany" zespół i choc za 2 tyg mam podpisac umowę
to zastanawiam sie czy nie poszukac czegos tanszego..Zespol bierze
5000zł + 1,5zl/km dojazdu (w obie strony). Ślub jest ok 80 km od
Warszawy czyli dojazd to ok 240zł.Czyli koszt zespołu to 5240zł +
koszt talerzyków. Z racji tego, iż w zespole jest 5 osob, a cena
talerzyka to 160zl, to trzeba doliczyc jeszcze 800zł. Czyli koszt
zespolu z jedzeniem to 6.040zł. Co sądzicie o takiej cenie? Dodam,
...
-
Hej!
Znaleźliśmy piękne i idealne obrączki. Z Apartu(jak tej firmy nie lubie, to te obrączki im się udały) ale cena, prawie 10 tys. O co chodzi?
Obrączki wyglądają tak:
[img]https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod1867_0_m.jpg[/img]
[img]https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod1867_0_o.jpg[/img]
Są 6 mm i wykonane z białego i zielonego(?) złota. Damska ma 3 małe diamenciki, ale jest też wzór bez diamencików i kosztuje tylko 500 zł mniej, więc to nie kamienie "robią" tą cenę....
-
Jako, że staramy się ustalić budżet proszę Was o pomoc. Pomimo, że na śluby i wesela chodzimy ostatnio bardzo często, nie wiemy ile co kosztuje. Wiemy co nam się podoba, a co nie i co mieć chcemy, czego nie chcemy. Nie wiemy jednak ile na co przeznaczyć. Chodzi mi więc o pomoc w ustaleniu pułapu dobrej jakości. Chcemy uniknąć rozczarowań, a w każdej profesji łatwo trafić na zwykłych klepaczy. Wiele z Was pisało, że byłyście czymś rozczarowane, np. bukietem. Wiadomo, że poniżej pewnych kwot si...
-
Witam, weszłam przed chwilą na stronę salonu Madonna. Jestem zaskoczona, że
już pojawiła się kolekcja na 2010 rok. Czy wiecie coś na temat cen?
Napiszę może do nich maila z zapytaniem o cenę tych cudownych sukni:) Jeśli
macie już jakieś wiadomości na ten temat, piszcie:)
-
czy mogłybyście podać mi ceny alkoholi,ktore zakupiłyście na wesele?
informacje z internetu mnie nie przekonują,a nie mam dostępu do
sklepów:(
Chodzi mi o ceny 0.5l:
Finlandia - czysta,
Finlandia - smakowa,
Sobieski,
Wyborowa,
Luksusowa,
Soplica,
Pan Tadeusz.
Dzieki za pomoc ;)
Która najlepiej smakuje?:P
-
Dziewczyny, może jesteście bardziej zorientowane. Jakiego rzędu jest
różnica w cenie obrączek między znanymi markami typu Apart i innymi
salonami w centrach handlowych, a zwykłym jubilerem prowadzącym swój
sklep/zakład? Np. jeśli klasyczne obrączki kosztują w Aparcie np 900
zł, to ile mogą kosztować w niewielkim zakładzie jubilerskim?
wiem, że mogę pójść sama i sprawdzić:) Chodzi mi o to, czy w ogóle
warto, czy też różnic w cenie nie ma. Chodzi mi o najbardziej
klasyczne wzory.
-
jakie sa ceny i w ogole dziewczyny, robicie same czy idziecie do
makijazystki? ja mam troche opory, bo z jednej strony chcialabym
miec ladny i trwaly makijaz, ale z drugiej boje sie ze mnie wymaluje
na wampa
a moze mozecie polecic jakas dobra makijazystke z wawy?
-
Dziewczyny, czy przerobki sukienki, ktora nowa kupujemy w salonie sa w cienie,
czy nalezy osobno za to placic??
-
Witam. Ostatnio bylam w salonie dowiedziec sie o ceny fryzury slubnej i
makijaz. Pani poinformowala mnie, ze fryzura slubna wyniesie mnie do 100zl. I
ok. to bym zniosła, bo z tego co wiem, to w wiekszosci salonow we Wroclawiu
tak sobie krzycza. Ale gdy uslyszałam cene makijazu, to sie przeraziłam. Cena
to 70zł. Szok.... czy naprawde taki makijaz tyle kosztuje? ja rozumie, ze to
ma byc makijaz na cała noc, trwały itp. ale zeby odrazu 70zł? Mogłabym
zaoszczedzic i pomalowac sie sama. ale ...
-
Ostatnio odwiedziłam kilka salonów z sukniami hiszpańskimi, ponieważ takie
najbardziej mi się podobają! Ślub mam w sierpniu 09,więc mam trochę czasu.W
Madonnie na pierwszym mierzeniu wręcz zostałam przyciśnięta do ściany o
natychmiastowe zamówienie, ponieważ rzekomo od grudnia ceny sukien pójdą
bardzo do góry! Nie jestem raptusem więc nie dałam się wciągnąć, gdzie
sasiadka z przymierzalni dała się złapać.
Wiadomo że ceny w salonach to indywidualna sprawa właściciela,
byłam również w Mł...