-
Hej. Pierwszy raz wybieramy się w tamtejsze rejony, a widzę że tu wiele osób już bywało w tamtych kierunkach. Pobyt oraz śniadanie i obiadokolację mamy wykupioną w pensjonacie. Ale poza tym liczymy się z tym, że piwko czy lampa wina wieczorem bądź jakaś pizza czy obiad w knajpce też trzeba będzie wziąć pod uwagę. I stąd moje pytanie do forumowiczów.
Ile na Istrii kosztuje średnio piwko w knajpce, jakaś pizza czy obiad, atrakcje dla dzieciaków czyli lody, gofry itp. Oczywiście bez szału ale ...
-
Czy 100 euro/doba za apartament 4-osobowy to cena normalna jak na Chorwację?
Mamy upatrzone dwie lokalizacje, jedna na Korculi, druga na Hvarze. Obie przy samej plaży, dobry wypas/wyposażenie, ale też nie jakiś straszny luksus, obie w kameralnych zatoczkach, ale też nie na odludziu. W sam raz oba uniknąć tłumu, ale też w razie czego na szybko pojechać sobie "do miasta". Na kontynencie generalnie taniej, a tu trzeba jeszcze doliczyć sobie prom do kosztów podrózż.
Termin to ostatni tydzie...
-
Proszę o podanie aktualnych cen w czarnogorze. Był ktoś może w Barze?? wybieram się na 2 tygodnie pod koniec sierpnia.
-
Temat jest nieśmiertelny.
Więc w celu informacyjnym ( NIE jest to reklama tej knajpy i tej sieci sklepów )
ściąga z cenami
Najpierw przykładowe ceny z knajpy nad morzem:
www.delfino.hr/hr/meni/delfino-grill
www.delfino.hr/hr/meni/pizze
www.delfino.hr/hr/meni/delfino-fish
A teraz sklep internetowy, można poszukać produktu, który nas interesuje
online.konzum.hr/
Mniej zaawansowanym językowo lepiej włączyć translator google
-
Witam,wybieram sie w przyszłym roku do Czarnogóry,naczytałem sie że jest znacznie tansza od Chorwcji,proszę o podanie jakie są mniej wiecej ceny w knajpkach,ile kosztuje zwykły obiad, piwo kawa w knajpce,nie myslimy sami gotować bo szkoda czasu ,a wakacje nie są po to aby tam gotować obiady,czy honiec sierpnia początek wrzesnia można jechać w "ciemno"?
jakie mniej wiecej ceny noclegów,jaka w tym czasie mniej wiecej temperatura?
bardzo proszę o jakies informacje,
-
Jedziemy w okolice między Sibenik a Trogir - 20 sierpnia w ciemno. Ostatnio byliśmy 3 lata temu na początku września i płaciliśmy 11 E od osoby (8 dni i 6 os) a mieliśmy 2 apartamenty do dyspozycji i 200 m do morza. Teraz jedziemy w 8 os na 10 dni. Jakich cen mam się średnio spodziewać ? - standard przeciętny bez jakiś specjalnych wymogów. Nie wiem gdzie się zaczepimy ale myślę o Grebasticy, Primosten, Rogoznicy, Seget Vranjica
PS proszę zwięzłe i na temat
-
Witam forumowiczów,
wątków o Istrii jak na lekarstwo,
w związku z tym
mam pytanie do zorientowanych nieco w ww.regionie Chorwacji,a mianowicie:
czy rzeczywiście kwatery np.w okolicach Rovinj są droższe i trudniej dostępne niż na Riwierze Makarskiej?
Czy pogoda na Istrii lubi płatać figle,krótko mówiąc,czy jest chłodniej niż na południu?
Zaznaczam,że byliśmy już w Chorwacji w Tucepi
(okolice Makarskiej) i było ok.Teraz wahamy się co do regionu.Bardzo proszę o info nt. cen w Istrii...
-
Chciałabym się dowiedzieć jakie są obecne ceny podstawowych produktów w Czarnogórze. Co opłaca się wziąś z polski a co kupić na miejscu.
-
witam, wybieram się do Chorwacji - proszę o info ile średnio kosztuje np obiad/kolacja lub piwko w knajpce.
-
Witam chciałam zapytać doświadczonych bywalców Chorwacji o rzeczywistą cenę najmu departamentu, znajomi mówią, że za 55 euro za dobę mieli apartament dwa osobne pokoje
+ jeden z kuchnią w Omiś (wyjazd w ciemno) , kolega również mówi że za tyle wynajmowali gdzieś w Police (zarezerwowany wcześniej), a jak szukam po necie to za takiej wielkości apartament trzeba zapłacić ok 100 euro. Jak jest naprawdę? i powiedzcie mi jak będziemy szukać noclegu będzie nas 4 dorosłych, 2,5 latek, 5, i 6 latek ...
-
Proszę o jakieś aktualne, tegoroczne, przykładowe ceny w typowych miejscowych restauracjach lub barach i to takich do których nie trzeba ubierać garnituru lub zabierać złotej karty.
-
Witam,pierwszy raz jedziemy do Chorwacji na wyspę Pag ,do miasteczka o tej samej nazwie,czy 50 euro za dobę za nocleg w apartamencie (standard normalny bez rewelacji,sypialnia łazienka, aneks kuchenny ,do plaży 60 m,)4 os. to cena ok,
-
Witam,
Chciałem się dowiedzieć jakie są ceny za wyżywienie itp.
Od zwykłych sklepów, po bary itp, ale drogie restauracje mnie nie interesują.
Jakie są ceny alkoholi w zwykłych sklepach a także barach, klubach...
Ewentualy wyjazd byłby do Crikvenicy
-
Witam,
czytam o Czarnogórze i zakochuje sie w tym kraju i mam ochote odwiedzic rozne jej zakatki. Podobno jednym z ladniejszych miejsc do plazowania jest rejon Budva (Sveti Stefan). Jak tam sie ksztaltuja ceny za noclegi (2 osoby, standard zwykly, zadnych luksusow nie chcemy, pokoj, moze z kuchnią, BLISKO plazy)? A jedzenie? W restauracjach ? Ile obiad kosztuje?
pozdrawiam.
-
jakie ceny?
Papierosy - ile kun
Piwo - ile kun
Wino ?
hamburger?
zapiekanka?
Coca kola 1 litr
obiad (frytki schabowy)
itp.
Dzięki?
-
weekend majowy 2011 własnie wróciłem opłaty za przejazd autostradą w chorwacji samej do makarskiej to po przeliczeniu 120,00 pln za auto osobowe bez przyczepki w jedną stronę żywność w sklepach to około 40% wiecej do cen w polsce ceny w restauracjach pizza 50kun chr
ryby i inne od 80 kun chr za jedna porcję średnio trzeba liczyć około 100 kun z piciem
dubrownik wejscie nie płatne ale na mury miasta 70 kun od osoby rakija 1 litr na bazarze 40 kun chr :)
opłata 7 dniowa za przejazd drog...
-
Chodzi mi o ceny noclegów,
ceny jedzenia i picia w knajpach,
ceny żywności w sklepach, ceny w sklepach z pamiątkami, odzieżą, itp.
Gdzie jest taniej ? Co jest taniej w Chorwacji, co w Słowenii ?
www.spar.si/
www.spar.hr/
Ściąga jest powyżej. Mi trudno się zorientować, jak dla mnie zbyt skomplikowane.
Sprawdzałem tylko ceny hoteli, w Chorwacji są droższe.
Co kwater prywatnych to wychodzi na to samo
-
Mam prośbę do osób, które były ostatnio w Chorwacji. Gdzie
najkorzystniej tankować ON ? W Polsce do pełna, a potem ?
-
Pytanie do bywalców.
Gdzie lepiej tankować Węgry czy Chorwacja?
-
może mi ktoś powiedzieć jakie ceny w marketach w chorwacji
może jakieś linki do marketów słyszałam o kauflandzie w splicie ( ponoć
najtańszy) , ale nie znalazłam tam cen spożywki