-
wybieramy się w lipcu na Sardynię. Będziemy wynajmować dom od znajomych i poruszać się własnym samochodem. Czy to prawda, że ceny żywności i podstawowych artykułów są dużo wyższe niż np w Toskanii?
-
[b]Witam, prosze o odp na następujące pytania:
1. jak przedstawiaja sie aktualne ceny jedzenia (pizza, pasta) i picia (coca-cola, woda) w Rzymie?
2. ile najlepiej euro zabrac jadac na wycieczke 6 dniowa gdzie w cenie mam sniadania?
3. czy ktos wybiera sie moze na Sylwka z Rainbow tours do Rzymu dla wygodnych? :)
Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi :)[/b]
-
We wrześniu wybieram się na urlop z 4 os rodziną na tydzień- wyżywienie we własnym zakresie :-) Chciałam się dowiedzieć ile trzeba liczyć na obiad dla 1 os? Chdzi i o średnie ceny 1 dania oraz o podstawowe ceny żywności typu- bułka, sok, piwo, kawka :-)
-
Kochani, proszę o pomoc w oszacowaniu kosztów kieszonkowego, które powinnam przygotować na wycieczkę do Toskanii. Wyżywienie (2 posiłki) mamy zapewnione w cenie wycieczki, ale na pewno będziemy kupować wodę no i oczywiście kawę, lody, ulubioną pannę cottę i równie ulubione cornetti con crema :) Na pewno wybierzemy się też na pizzę i jakąś pyszną pastę. Chciałabym też przywieźć do domu wino, oliwę, makarony. Jakie są ceny tych artykułów? Będziemy w Pizie, Montecatini, Lukce, Sienie, Florencji,...
-
Prośba do moderatora o przyklejenie na początku forum
Było już na forum ale przydałoby się by było w podpietych na początku forum
www.cosaceinofferta.com/
-
Drodzy forumowicze,
chociaż do następnych wakacji jest jeszcze duuużo czasu, to ja już marzę o wyjeździe w lipcu na Sycylię, samochodem lub samochodem i promem. Przeczytałam wiele relacji (Maciej, henryk, agatulka i inni niewymienieni - bardzo dziękuję za ciekawe i wartościowe opisy). Już wiem, że promy należy rezerwować w grudniu - mogłabym nawet dziś, ale się nie da. Zarówno na stronach gnv jak i Grimaldi Lines oferują daty tylko tegoroczne. Jak sądzicie, jaka może być najniższa do upolowa...
-
Interesuje mnie gdzie taniej można kupić wino:czy na bezcłówce, czy w sklepach w Rzymie/ Może ktoś się także orientuje czy na lotnisku jest duży wybór win?
-
Witam, czy ktoś się orientuje jakie są tegoroczne ceny plażowania w Viareggio?
Przeglądając neta trafiam na wpisy maksymalnie z 2010 i tu cena mnie przeraziła[b] 40 euro[/b].
-
Witam,
Przymierzam sie do wakacji we Włoszech, pod koniec sierpnia. Mam 3 dzieci. Na zach wybrzeżu za moja rodzine + namiot ( własny) + samochód, ceny zaczynaja sie od 60 E!
Na "słynnym" campingu Baia Domizia cena siegneła 76E.
Ja rozumiem, ze sa to te lepsze campingi, ale cena jest przerażająca.
W zeszłym roku byłem na super campingu pod Wenecją i placilem cos okolo 40E.
Moze macie jakies sprawdzone campingi, gdzie bedzie standart ok, czyli czyste toalety i blisko morza?
-
Witam,
niestety nie udało mi się znaleźć informacji na temat cen na kempingu San Francesco.
Czy forumowicze odwiedzający kemping mogli by proszę pomóc,
ile kosztują lody, wino, pizza, pasta, leżaki na plaży?
Wybieram się w czerwcu .
A jak wygląda plaża? na zdjęciach ze strony www. kepingu, plaże wyglądają bardzo OK, tymczasem doczytuje się informacji, że wskazane obuwie ?
Bardzo dziękuje za informacje,
Pozdrawiam
-
Witam,jestem tu pierwszy raz,jedziemy w te wakacje do Itali,czy ktoś może podać dosyć aktualne ceny w sklepach art.żywnościowych.
-
Od tygodnia czytam wypowiedzi na forum odnośnie cen wstępów, biletów na środki transportu, gdzie czym najlepiej dojechać itp. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, bo te, które znalazłam na forum przypuszczalnie są ,,przeterminowane" (z 2004-06 roku) :)
Mam bazę wypadową w Bolonii. Chcemy jechać do Sieny, Florencji, być może Wenecji i Ravenny. Będziemy podróżować środkami komunikacji publicznej. Przejrzałam stronę trenitalia - niestety w większości nie ma podanych cen biletów na pr...
-
Witam,
Mam pytanie odnośnie miejscowości jak w tytule. Chciałam zapytać o ceny obiadów w knajpkach. Nic skomplikowanego pizza dla 2 osób, spaghetii, vino, lody, ect. Nie wiem ile $ zabrać na tygodniowy wyjazd. Czy przy okazji możecie polecić miejsce gdzie można smacznie zjeść? Czytałam wcześniejsze wątki, ale było tam tylko o owocach morza a tego nie lubię
-
Witam, w II poł. listopada będę kilka dni w Rzymie i Florencji. Ze względu na zajęcia nie będę miała czasu szukać tanich knajpek ani robić zakupów w supermarketach. Mam pytanko ile kosztują jakieś przekąski typu kanapki - panino, pizza i napoje kawa, cola w centrach turystycznych tych miast.
pozdrawiam
-
witam Włochofilów :) zwracam się z nieśmiałą prośbą o pomoc:
zarezewowałam sobie spontanicznie lot do Bolonii na koniec października w celu spędzenia tam dwóch dni. Zasiadłam wczoraj do szukania noclegu i zmarłam. Ceny w hotelach w okresie 27-30 października wzrastają kilkakrotnie w stosunku do pozostałych terminów.
Czyz mają Państwo jakąś wskazówkę, gdzie szukać czegoś tańszego. Zastanawiałam się nawet nad jakimiś miejscowościami poza Bolonią, gdzie można dotrzeć pociągiem.
Będę wdzięczn...
-
....we Włoszech i Austrii. Pierwszy raz wyjeżdżam "zagazowanym" autem,proszę o
odpowiedź. Pozdrawiam
-
Wybieramy się we wrześniu na wakacje do Włoch- okolice Wenecji. Możecie mi
podpowiedzieć jakich cen mam się spodziewać??? Proszę o przykłady. Z góry
bardzo dziękuję.
-
podajcie jakie sa ceny podstawowych produktów np. piwo:), wino pieczywo mieso maslo itp
-
Cześć.
Wybieram się do Gatteo a Mare w sierpniu. Proszę napiszcie mi jakie są mniej
więcej ceny we Włoszech ponieważ nie chcę przepłącać. Chodzi mi o
wodę,piwo,kawę,obiady,itp.
Mamy 2 posiłki między którymi trzeba coś zjeść a nie chcemy przepłacać. na co
uważać we Włoszech. Gdzie najlepiej kupować. Proszę o Wasze praktyczne wskazówki
-
Proszę zorientowane osoby o informację, jak kształtują się ceny usług
technicznych we Włoszech w porównaniu do Polski, lub przynajmniej zarobki
takich specjalistów. Szczególnie interesują mnie koszta instalacji
klimatyzatora przez firmę, lub zarobki samodzielnego instalatora klimatyzacji,
jednak każde informacje bardzo się przydadzą.
Opłaci się tam szukać pracy jako podwykonawca innej firmy?
Z góry dzięki