Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      chleb

chleb

(6 wyników)
    • Tylko proszę nie krzyczcie że mogę sobie poszukać bo szukałam i chcę się upewnić. Przy kuracji na lamblie na pewno nie powinnam podawać dziecku pieczywa z mąki pszennej ale czy mogę z mąki razowej? I Powiedzcie mi czy razowa to to samo co pełnoziarnista? I czy mogę podawać makaron z pełnoziarnistej? Błagam odpowiedzcie tylko tak lub nie bo zgłupiałam... a dziadkowie (moi teście) - oboje lekarze kupują wnukowi banany, bułeczki z pszennej mąki a dziś zrobili ogórkową posłodzoną 1 ły...
    • Jak w temacie?Bo żytni też ma gluten...a dostępne bezglutenowe znowu albo mleko albo cukier albo drożdże.co wybrać??przy candzidzie zalecana dieta bezglutenowa bez cukru,bez wszystkiego co powyżej wymieniłam..przepraszam że tak męczę na tym forum..
    • jak w temacie..bo jak czytam w necie to chyba ciężka sprawa z tym...przepis mam ze strony dieta.peet.pl ale jak czytam ten przepis to chleb chyba można piec tydzien czasu....czy ktoś sie wypowie albo sam piecze jakoś czy coś..Please..
    • Konkrene pytanie - czy macie pewne piekarnie w W-wie , gdzie można kupic odpowiednie pieczywo dla nas - żytnie na zakwasie, lub inne dozwolone. Pytam, bo do tej pory mąż jeździł co drugi dzień do Radzymina ( ale to jednak uciążliwe i daleko ).Chleb z tamtąd jest ok jak świeży, na drugi dzień się bardzo kruszy ( po mrożeniu podobnie ). Tak samo jeśli chodzi o wędliny macie jakieś pewne sklepy i jakie konkretnie kupujecie. Ktoś mi kiedyś polecał Piotra i Pawła ale ja tam nie moge ...
    • zakupy(7)

Jak wyglądają Wasze zakupy - te weekendowe i codzienne? Gdzie i co kupujecie? Moja stała lista zakupów: -brokuły-mrożonka -papryka czerwona kilka szt. -cukinia -oliwa z oliwek -grejfrut -kasza gryczana / jaglana -ziarenka: słonecznik, dynia,migdały -biały jogurt [jakie najlepsze???] -chleb żytnio-razowy na zakwasie -pieczywo chrupkie Wasa -mięcho [drób, wieprzowina] -rzodkiewki i sałata masłowa - no i tu rodzi się moje pytanie -czy to dobrze, że je wcinam? maż właśnie stwierdził...
    • Czy jeśli okazałoby się że sędząca wysypka u dziecka to działanie Candidy to smarując ją sterydem jej szkodzę? Może się pogorszyć stan skóry? Wiem że najlepiej nie smarowac sterydami w ogóle ale w momencie jak młoda zaczyna się drapać to jednak wolę mniejsze zło i "liznąć" ją trochę tym sterydem pod warunkiem że nie pogorszę stanu skóry a nie chcę na niej eksperymentować. Dermatolog przepisała nam Zyrtec, robioną maść ze hydrokortyzolem i antybiotykiem i Triderm na ogniska ale z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się