Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      chleb

    chleb

    (16 wyników)
    • Cześć możecie podrzucić jakiś ciekawy i co najważniejszy sprawdzony, prosty sposób na chleb razowy do zrobienia w piekarniku. Z góry dziękuje. :) pozdrawiam
    • Piekę go od ok. roku co 3-4 dni .Pycha!!!!!!
    • Kupiłam na prezent maszynkę do pieczenia chleba i chciałabym dokupić produkty aby rodzice mogli od razu (następnego dnia po Wigilii oczywiście) upiec chlebek - i stąd moje pytanie i prośba - nie miałam nigdy odczynienia z tym urządzeniem i nie wiem jakie muszę kupić produkty aby było to możliwe? Bardzo proszę o pomoc we wskazaniu produktów i ewentualnie stron gdzie mogę je kupić - będę ogromnie wdzięczna!!!!
    • pomysł ciekawy-chociaż spodziewałam się czegoś innego niż uzyskałam.Wyszła mi taka domowej roboty i trochę smaczniejsza maca(ponieważ nie wszyscy wiedzą co to maca-> pl.wikipedia.org/wiki/Maca ). Wg mnie trochę za słona-polecam mniejsze ilości soli. Ciasto trzeba cienko rozwałkować(inaczej z wierzchu jest spalona skorupa a w środku na wpół surowe) Bardzo dobrze smakowało np. z jogurtem i świeżym koperkiem, poza tym widziałam gdzieś przepis wg którego takie chlebki podawało się z kurcz...
    • Zastanawia mnie w pierwsza pozycja w części składniki "1" ale 1 co?
    • proponuje dodac jeszcze posiekane daktyle do srodka.mniamniam
    • Bardzo smaczne śniadanko... Polecam :D
    • Do druku artykuł został skrócony, brakuje tekst a w innym miejscu zdania się powtarzają.
    • a jak zamienic swieze drozdze na takie w proszku? mieszkam za granica i nie mam dostepu do swiezych drozdzy... prosze o pomoc w przeliczeniu proporcji! dziekuje!
    • Bardz smaczne, polecam za szklanką gorącego mleka. Pozdrawiam
    • można dodac jeszcze troszkę gałki muszkatałowej i zamiast chałki użyć chleba tostowego..bardzo gorąco polecam... soleil-gosia
    • Bardzo ciekawy wywiad, przeczytalam z przyjemnoscia. Tym bardziej, ze w weekend mialam okazje jesc w jednym z inspirowanych japonska kuchnia barow i teraz goraczkowo poszukuje informacji o tej kuchni, bo mi szalenie smakowalo. :) Dziekuje!
    • Przeczytałam - poczułam smak i urok tych wspaniałych produktów. Tylko skąd brać na to pieniążki. Są ludzie, którzy żeby przeżyć [dosłownie] biegają dzień w dzień po supermarketach za jedzeniem dobrym - bo tanim. Wybór ściśle zwiazany jest z ceną, nie z jakością. Najczęściej są to produkty przecenione do 50 % z powodu o końca okresu przydatności do spożycia. Jak dobrze, że i ubodzy mogą się najeść.
    • Wszystko fajnie tylko ze kanapki bez zadnego smarowidla (musztarda w II przepisie moze byc) sa po prostu nie-do-bre.
    • Ktoś z was przyrządza founde? Na filmie wygląda... dość nieciekawie. Da się taki gorący, parujący kawałek bagietki wlożyć do ust nie parząc języka? No i jak to zrobić, żeby nie pociekło, żeby się nie pochlapać (ten ser jednak trochę się ciągnie)?
    • "><table width="999..." height="99..."> <tr><td width="999..." height="99..."> </td></tr></table>

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się