chleb

(3 wyniki)
  • juz 5 lat temu piekłam, ale przy przeprowadzce zakopałam mój automat w graciarni, teraz odkopałam i znów świeży chlebek, bez dodatków chemii sobie piekę, pyyyyyszne i zdrrrrowe pieczywo ciemne i razowe :)))
  • mąka(13)

    jako alergik moge tylko spozywac make z czystego ziarna,nie wybielanej maki.Nie wiem jak ato maka i jak ja odroznic.Czy typ maki cos o tym mowi.jesli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje,bo bez chleba nie da sie zyc
  • Piszecie tu sporo o robieniu samemu niektórych rzeczy - serów, czekolady itd - to pochłania masę czasu. Przy założeniu ze człowiek pracuje 8h, + 1h na dojazdy zakupy, + 2h na obowiązki domowe (pranie, sprzątanie, pies) + 7h snu, zostaje niewiele czasu na własnoręczne pieczenie chleba i te sprawy. Stąd moje pierwsze pytanie jak pogodzić czasochłonnosć robienia wszystkiego samemu z pracą na codzień? i drugie - mleko od krowy, naturalne masełko, jajka od kury łażącej po polu - skąd tak...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się