Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      chust

chust

(11 wyników)
    • oj, chciałam się na forum wygadać właśnie wróciłam z 10 dniowej podróży do iranu, i wszystkie te dni, począwszy od przekroczenia granicy powietrznej musiałam mieć na głowie chustę, a i tyłek trzeba było mocno zasłaniać tuniką. mogłam na własnej skórze poczuć co znaczy uwiązanie do tego stroju - bo nawet w holetelowym lobby trzeba było się wiązać. nawet jak wystawiałam głowę z pokoju by zawołać dzieci, to musiałam tą chustkę mieć. ogólnie koszmar, uciążliwe jak diabli, chusta jeszcze ...
    • chusty(80)

tak nie markowo a po ludzku bo ja tak nudno mam wozek i szczerze wytlumaczcie mi w czym chusta jest od wozka lepsza, jesli macie takie doswiadczenia - bo jak dla mnie to z tymi chustami to jak z kremami na celulit wytwarzanie sztucznego popytu ma miejsce
    • Narrator mówi dobrze, ale ta kobieta wiązać jeszcze się nie nauczyła, w sumie ona narracji nie słyszała i myślała o uśmiechaniu. ;)
    • www.pudelek.pl/artykul/23966/te_nosidelka_spowodowaly_smierc_14_niemowlat/ ktos wie cos wiecej na ten temat?
    • Wytłumaczcie ci proszę, bo ja jakaś niekumata jestem (no i niedzieciata jeszcze) - o co w tym biega i w czym problem? Wiem, że wykazuję się straszną ignorancją, ale co jakiś czas problem tej chusty się pojawia, że jakieś uwagi ludzie na ulicy rzucają albo że na jakimś forum się ematki o to kłócą, a ja nie wiem, o co chodzi.
    • prosze o instrukcje zrobienia samemu takiej chusty dokladnie wymiary i material z jakiej ja zrobilyscie :)dziekuje
    • Moja dobra koleżanka, świetna krawcowa zaczęła szyć chusty kangurki do noszenia niemowląt (mając wzór z mojej kupionej przez internet)-tyle, że o wiele ładniejsze :0). Zaczęło się od tego, że uszyła dla mnie, bo chciałam dać przyjaciółce w prezencie. Może wiecie, gdzie można zamieścić ogłoszenie w internecie o szyciu tych chust. W Sklepiku raczej nie, bo tam się chyba sprzedaje rzeczy używane.
    • Co sądzicie o nosidełkach?moje dziecko ma 3,5 miesiąca i waży 7kg. nie mam samochodu, z wózkiem też nie zawsze wygodnie się wszędzie telepać a mały zostawać sam długo z kim innym nie może bo..bo ja mam pierś.Więc tak sobie pomyślałam, że może zainwestuję w nosidełko(takie zakładane na przód, nie na plecy). Odciążyłoby to mój bidny kręgosłupik i mogłabym z małym się wybrać w różne miejsca, gdzie z wózkiem to niekoniecznie. Tylko pytanie czy to rzeczywiście wygodna forma przenosin dzieciaka czy...
    • muzulmanki chetnie nosza chusty. Sytuacja z dzis.Pod przedszkole podjezdza muzulmanska rodzina,matka okutana jak mumia, ojciec i dziecko.Ojciec zostawia matke i dziecko i odjezdza.Matka wprowadza dziecko,wychodzi i zdziera z siebie chuste,rozpina bluzke pod szyja i sciaga sweterek,by zostac w bluzce na krotki rekaw.Z jednej strony,ubawilo mnie to setnie,z drugiej jest to bardzo smutne i mam nadzieje,ze pan maz ani jego pobratymcy nigdy sie o tym nie dowiedza.Kobieta b.mloda moze z 20 miala i...
    • jak sobie radziłyście w takie dni jak teraz, kiedy leje jak nie wiem, noworodek płacze a trzeba iść odebrać starsze dziecko z przedszkola/szkoły? przedszkole mam prawie rzut beretem, ale nie wiem jak wyjść jak leje z wózkiem.... może nosidło kupić? ale wydać 300zł i jak sie nie sprawdzi? dziecko nie polubi?
    • Cześć dziewczyny. Zastanawiam się czy w innych krajach też jest wszędzie można zobaczyć wózki dziecięce? Czy też zamiłowanie do spacerów z wózkiem to nasza specjalność? Pozdrawiam przedsylwestrowo :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się