chust

(3262 wyniki)
  • Cześć, jestem mamą 17. miesięcznej dziewczynki (kor. 13,5 m-cy). Mała była noszona w chuście (lennylamb elastyczna) jak miała 3-12 miesięcy (urodzeniowych), ale nigdy długo (max. godzinę). Latem wybieramy się na urlop i chciałam wziąć chustę na spacery plażowe, ale nie wiem jakie wiązanie będzie dobre (czy da się utrzymać tyłem do świata taką "dorosłą" pannę), a na plecach wydaje mi się, że jest za mała (córka waży obecnie ok. 6,5 kg). Nie bardzo chcę inwestować w nową czy nosidło, bo l...
  • Witam, W lipcu urodzi się moje drugie dziecko, starszak będzie wtedy miał 4,5 roku. Chciałabym kupić chustę kółkową i nosić malutką tak aby się karmiła i spała a ja będę miała wolne ręce do obsługi starszaka i siebie ;). Myślałam o kółkowej bo jest łatwiejsza do wiązania (tak mi się wydaje, nie mam doświadczenia ani nikogo w okolicy, kto mógłby doradzić) I stąd moje pytanie - jaką wybrać? Czy możecie mi polecić konkretny model / firmę? Czy kupić nową czy używana też może być. Będę wdzięcz...
  • Bardzo lubiylsmy chuste elastyczna, ale nie latem, zwalaszcza, ze mala latwo sie przegrzewa. Szukam wiec czegos bardzo wygodnego, ale nie za cieplego, no i dla takiego "duzego" dziecka fajnie byb bylo miec cos z czego moze szybko wyskoczyc, pobawic sie i wrocic. Co radzicie?
  • Witajcie, gdzie w Warszawie znajdę stacjonarny sklep z używanymi chustami? Chcę spróbować nosić małą w chuście, ale próbowanie za ok. 300-400zł jest dla mnie nieco ekstrawaganckie ;-) wiem że można też pożyczyć, ale wolałabym jednak od razu kupić. Zależy mi na sklepie stacjonarnym, żeby ktoś mi pokazał jak motać, i żebym mogła dotknąć materiału. Za wskazówki z góry dziękuję :-)
  • córka 21 marca skończy 4 -mce. do tej por mąż nosił ja w nosidełku. teraz chcę spróbować chustę za namową dziewczyn z forum karmienie piersią. czy nie jest za późno? jaką wybrać chustę? jaką firmę? jak dobrać rozmiar?
  • Hej, dziewczyny poradźcie: córka ma 3,5mca, waży niecałe 6kg, jest szczupła ale długa, ma 62cm. Chciałabym ją nosić i szukam najlepszej dla nas opcji. Osobiście bardziej podoba mi się MT - łatwiej zakładać, i chyba jak córka będzie większa to łatwiej byłoby mi ją nosić. Czytałam że gdy dobrze dopasuje się MT to można w nim nosić dziecko które jeszcze nie siada. Motanie chusty jakoś mnie przeraża. Nosić chciałabym max do roku, zresztą potem dziecko powinno więcej samo biegać niż być noszone. C...
  • witam moje maleństwo od paru dni ,,próbuje nosić" w chuście. zakupiłam elastyczna ale chyba nie bardzo ją lubi ponieważ się strasznie w niej wierci a nawet wczoraj się rozpłakał... czy wasze dzieciaczki też tak mają?? mały ma prawie 7 tyg i dużo czytałam o pozytywnych korzyściach z noszenia maluszków w chuście...
  • Witam, pod koniec maja urodzi mi się drugie dziecko. Po starszej mam tkaną babylonię, ale wózek mi po niej nie został. Tak się zastanawiam czy damy radę bez wózka w samej chuście i czy malucha nie ugotuję. No i czy wystarczy to co mam czy warto się np w kółkową na początek zaopatrzyć... Myślałam jeszcze o czymś takim www.babytula.pl/products/wkladka-dla-niemowlaka, ale chłodniej to w tym raczej nie będzie... No i mam dylemat. Inwestować w wózek czy w chustę/nosidło...
  • Witam, z racji konieczności znalezienia alternatywy dla wózka zainteresowałam się opcją chustonoszenia. Moja córa jednak ma już roczek i ok. 13kg żywej wagi. Zastanawiam się czy pomysł chusty przy takiej wadze dziecka ma w ogóle sens? Chodzi o pokonywanie dystansów max. do pół godziny - czy moje ramiona/kręgosłup to wytrzymają? Będę wdzięczna za opinie osób z doświadczeniem w noszeniu dzieci "cięższych".
  • Witajcie, moja mała Julka ma 6 tygodni. Chce zacząć nosić ją w chuście- aby zacząć aktywniejszy tryb życia- mając dwa psy(husky,malamut) ciężko wyjść na spacery z wózkiem, nie wszędzie się nim wjedzie. Myślałam o elastycznej, wsadzam małą i jest. Bo tak to boje się jakbym miała sama wiązać.. Warto kupować na allegro? Boje się żeby nie kupić dziadostwa w końcu życie dziecka będzie w jej "rękach" , ale z drugiej strony nie mam zbyt dużo $$$ aby kupować nie wiadomo co..
  • Chciałabym nosić dziecko na początku, póki będę na macierzyńskim, w chuście a potem w nosidełku (wygodniejsze dla męża, niani, czy ewentualnie innego członka rodziny). Wymyśliłam sobie, że nabędę chustę elastyczną (Lenny Lamb) na pierwsze miesiące a potem, jeśli oczywiście dziecię będzie chciało być noszone, zainwestuję w nosidło ergonomiczne (Tula). Czy takie wybory, zarówno jeśli chodzi o rodzaj jak i marki mają sens wg Was?
  • witam, jestem na forum pierwszy raz:) temat ogromny, znacznie wiekszy niz wobor wozka chocby, dopiero sie wgryzam dlatego tez pytania pewnie beda swiadczyly o zerowej wiedzy chcialabym nosic malego jak najszybciej i jak najwiecej; sto lat temu mialam do czynienia z nosidielkiem i uwazam jest to wynalzek na miare Nobla ale nosidelka sa bardzo drogie, a badziewia, ktore dziecku robi krzywde nie warto kupowac druga rzecz to to, ze nosidelko mozna uzywac chyba od ktoregos miesiaca zycia zos...
  • Witam, jutro mojej córci lekarz zakłada szynę Koszli, zastanawiam się, czy można w tej szynie nosić dziecko w chuście bądź w Manduce?Wiadomo, że leczenie potrwa, a czasem muszę skorzystać z w/w. Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
  • witam, lada chwila przyjdzie na świat moja druga córcia. starsza będzie miała wówczas 16 m-cy. już sprawnie chodzi, dość dobrze radzi sobie na placu zabaw itp. zanim zaszłam w ciążę chustowałam ją. i teraz się zastanawiam jakie rozwiązanie będzie sensowniejsze: 1) starsza w chuście/nosidle (dochodzimy do parku/placu zabaw i ją wypuszczam), a mała w wózku (spokojnie nakarmię, przewinę itp) 2) starsza do parasolki (u celu wypuszczana), a młodsza w chustę macie jakieś doświadczenia lub...
  • jaką powinnam kupić? taką: lydialand.pl/pl/p/Chusta-do-noszenia-dzieci%2C-tkana-Akwamaryn%2C-rozmiar-4%2C6-m/793 czy taką: www.malusin.pl/do-lulania/chusty/rozmiar-450cm/chusta-carry-sling-do-brasil-melon-450cm-amazonas.html (tę mogę szybko odebrać osobiście w Wawie na Kabatach...) mam 5-tygodniową córkę. potrzebuję wolnych rąk rankami :) oraz chcę w chuście chodzić po starszaka - jak już ciepło będzie... mam 168 cm, więc nie wiem, czy powinnam kupić chustę 4,6 czy raczej 5,2 ...
  • Witam wszystkie chustomamy! :D Jam w chustowaniu poczatkujaca, ale juz zdazylam sie w nim zakochac (zdaje sie, ze moja corcia rowniez) :D Posiadam juz bawelniana natibaby i jest super, ale zastanawiam sie nad zakupem jakiejs typowo letniej chusty. Czy moglybyscie cos polecic? Czy np chusta Hoppediz ultra light jest ciensza od chust notibaby? Z gory dzieki za rade! :)
  • Potrzebuję zakupić sobie chustę kółkową, na krótkie przenoszenie dziecka (pow. 6 miesięcy, więc można uznać, że siedzące) z miejsca na miejsce. Jedyne wymogi to takie, żeby b. szybko dziecko się wkładało i noszenie było dla mnie dosyć wygodnie, tj. nie bolał mnie kręgosłup po przejściu 100 metrów. Mam już chustę wiązaną, z której jestem super zadowolona, ale jak mam np. dojść do samochodu, to nie chce mi się jej motać, a czasami potrzebuję mieć wolne ręce... To jaka? Koleżanka chce mi ...
  • Witam. Mam 8 tygodniowego synka. Mam chustę elastyczną, dł bodajże 5,40 m firmy Polekont. Wypróbowałam 2 wiązania do "kieszonki". Dziecko zaczyna płakać juz przy samym wkładaniu do chusty. Jesli juz sie uspokoi to za chwile znowu zaczyna płakać. Dziś już próbowałam tańczyć, bujać sie i huśtać na wszystkie strony zeby dziecko sie uspokoilo w chuście i nic. po kilku minutach dziecko wyciągnęłam z chusty. Przy starszej córce też miałam taki problem dlatego po 2 próbach chusta wylądowała na ...
  • Mam malutkiego niemowlaka (2 m-ce) po zapaleniu płuc. Nie wyszłabym z nim na spacer w wózku w taką pogodę, jak od kilku dni. A jak traktować spacer w chuście? Jaka może być temperatura powietrza wdychanego przez dziecko pod kurtką? Jak do tego podchodzicie?
  • mam 7 tyg córcie która chciałabym nosic w chuscie. mam nati po starszym synu, którego nosiłam ale zaczelam jak miał jakies 5-6 miesiecy. Prawde nie usmiecha mi sie kupowac kolejnej chusty, elastycznej, a mam troche pietra wizac młodą, bo boje sie ze niedociagnę dobrze, ze bedzie jej głowa latać, itd co myślicie i tkanej dla takiego malucha ? da rade czy lepiej poczekać az mala podrosnie i zacznie trzymac główkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się