-
Witam. Chciałam się dopytać bardziej doświadczonych mam czy jest sens kupowania chusty dla 4 miesięcznej córy, która oprotestowała mi ostatnio wózek :/ Czy dziecko w tym wieku wcześniej nie zaznajamiane z tym sposobem noszenia może to polubić? I czy nie ogranicza to dziecku widoczności? Moja mała noszenie na rączkach raczej traktuje jako zwiedzanie świata a nie przytulanki.. A jeżeli warto spróbować to jaka chusta jest dobra na początek? Z góry dziękuję za opinie :)
-
bardzo chciałam moje maleństwo nosić w chuście, ale ono tego nie lubi.
próbowałam kilka razy i zawsze kończy się to płaczem.
nie wiem, z czego to wynika.
za to na rękach lubi być noszone, ale ja nie mogę go cały dzień nosić.
myślałam, że chusta mi pomoże, a tu taki problem.
to normalne?
dodam, że moje dziecko też nie lubi opatulania w kocyki, becików i innych cudów do owijania.
-
Przypuszczam że temat był poruszany wielokrotnie ale naprawdę nie mam kiedy szukać.
Moje najnowsze dziecko ma 11 dni i chciałabym ją nosić w chuście. Ale pojęcia nie mam w jakiej. Słyszałam ze najlepiej kupić używaną, czy to prawda? Bardzo proszę o praktyczne rady, bo chciałabym szybko zacząć chustowanie.
-
witajcie, co sadzicie o tych chustach ktora lepsza?? ta zaleta bo 70cm szeroka i latwiej bardziej opatuli dzidzie w zimie, ale czy czysta bawelna dobrze bedzie sie ukladac???
www.ebay.de/itm/280991691462?var=580144483335&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_5457wt_1255
czy lepiej z dodatkiem elastycznym taka
www.ebay.de/itm/Tragetuch-Babytrage-Babytragetuch-Baby-Bauchtrage-mit-Bindeanleitung-auf-CD-/140650189582?pt=DE_Baby_Kind_Unterwegs_Babytragen&var=&hash=item20bf679...
-
Bo ja mam zamiar wyjść z córką w chuście, mała ma 1 miesiąc ale nie wiem czy jestem w stanie zapewnić jej takie ciepło w te mrozy jak w wózku, gdzie ma koc, śpiworek itp.
Chodzi o to, że mam chustę - dość grubą a kurtkę tylko taką średnio cienką. Jest kurtka męza, bo moje nie zmieszczą nas razem i nie wiem czy nie jest za zimno na chustowanie w takim razie?
Ja sama mogę się ciepło ubrać, ale co z dzieckiem? Przecież śpiochy+ chusta+ zapięcie w kurtkę to chyba za mało na mrozy ,co ?
...
-
Moja cora w ciagu dnia inaczej nie zasnie jak przylepiona no mojego lub meza brzucha.Kiedy jestem sama jestem uwieziona na sofie podczas jej spania i nic nie moge zrobic.Po odlozeniu jej do wozka,na lozko czy gdziekolwiek po 5 min sie budzi i ryk.Gdy ja przytule znow zasypia.Myslicie ze chusta bylaby dobrym rozwiazaniem?
-
Pożyczyłam do wypróbowania chustę elastyczną. Nauczyłam się wiązać kieszonkę i kołyskę. Ponoć kołska jest "idealna do dyskretnego karmienia piersią". Hmmmmmmmmmm, no ja za chiny nie umiem nakarmić dziecka w chuście. Za ciasno się motam? Cycki zbyt wisząCE MAM ?:) Czy co? Ktoś coś poradzi?
-
co byście wybrały chustę czy wózek dla dziecka? i pieluszki wielorazowe czy jednorazowe.jestem ciekawa waszych opinii?
-
Witam
Czy używacie chust do noszenia dzieciaczków.
Właśnie prześledziłam sobie na allegro i nie wiem co wybrać, są bardzo rózne. tkane, elastyczne itd, jakieś takie usztywniane.
Proszę polećcie coś, oczywiście niedrogiego i praktycznego (nie chcę wydawać pieniędzy na zbędny nabytek)
Pozdrawiam serdecznie, Ania
-
Odnośnie chust do noszenia dzieci polecam Państwu artykuł na stronie
- znajdziecie tam krótką historię chusty oraz skondensowane info o rodzajach
chust do noszenia dzieci. ;)
-
Witam! Chcę wyjść z synem na spacer w chuście, do tej pory nie było problemu, ale przyszedł wraz z -9. stopniami na dworze;). Czy realnym jest dobranie odpowiedniego ubrania na ok. 3 godziny chodzenia (nie cały czas na dworze, muszę pochodzić po sklepach, a mały tylko w chuście dobrze to znosi)? Mamy ciepły kombinezon, co pod spód proponujecie? Rajstopki i jakie spodnie do tego - typ legginsów, czy ocieplane? Na górę body z krótkim, bluzka z długim, ciepła bluza... Wystarczy? Nie było nigdy p...
-
Dziewczyny, pomóżcie mi please zrozumieć w czym jest lepsza chusta od leżaczków dla niemowląt? Ostatnio często przeglądam posty na tym forum i tak jak często przebija się zdanie, że chusta do noszenia niemowlęcia jest idealna, tak często pojawia się krytyka leżaczków, które to niby mają negatywny wpływ na kręgosłup niemowlęcia...
No i nie bardzo potrafię zrozumieć. Bo tak na moją logikę to w leżaczku dziecko jest mniej zwinięte niż w chuście i nie jest narażone na wstrząsy i ciągłe mniejsze ...
-
Takie zdanie usłyszałam dziś w sklepie z rzeczami dla dzieci, gdy zapytałam, czy mają chusty. Chciałam kupić, a tu taki kwiatek...
Czy ktoś z was słyszał o jakimś zakazie chust???
-
Zastanawiam się czy chustowanie dla dziecka, które dużo ulewa jest korzystne?
Plusem jest pewnie pozycja pionowa, ale czy nie za bardzo uciskany jest wtedy brzuch?
Jeśli to nie przeszkadza, to czy każda pozycja jest dobra?
Może któraś z Was miała taki przypadek? Obawiam się również ewentualnego zakrztuszenia cofającym się mlekiem...
-
Dziewczyny, zastanawiam się nad kupnem chusty, ale nie jestem przekonana czy jest to dobry zakup na zimę. Czy zakładanie tej chusty na grubą kurtkę nie będzie dużym problemem? Czy dziecku będzie wygodnie?
Chciałam poczytać i popytać na forum typowo chustowym, ale nie znalazłam :-(
Z góry dziękuję :-)
-
Zastanawiamy się z mężem czy kupić taki wynalazek na teraz czyli praktycznie już zima. Muszę odbierać starszaka z przedszkola a dojazd mam autobusem a z wózkiem taka wyprawa to średnia przyjemność. Młoda ma skończony miesiąc jest dużym dzieciątkiem co proponujecie?
-
Ponawiam wątek, moja mała lubi noszenie na rękach ma 6 tygodni wymyśliłam, że może taki wynalazek pomoże mi przetrwać domowe obowiązki i krótkie zakupy itd. nie wiem na co się zdecydować. Młoda jest duża po urodzeniu waga 4510 nie chcę też jej zaszkodzić takim noszeniem chodzi o bioderka , kręgosłup i samą wygodę dla dziecka. Czekam na opinie mam, czytałam także, że samemu można uszyć chustę proszę o instrukcję nie wiem czy młodej przypasi takie noszenie w chuście czy w nosidle, jakie są wasz...
-
Chcialabym zaczac nosic w chuscie moja prawie dwumiesieczna corcie (4 kg), ale jestem kompletnym laikiem w tym temacie. Doradzcie, jaka chuste wybrac na poczatek - material, elastyk, kolkowa, kieszonkowa? Jakich polecacie producentow? Zaznaczam, ze poki co planuje nosic mala glownie po domu, na spacery biegamy w wozku. Na pierwsza chuste nie chce wydac fortuny. Moze sie okazac, ze dzidzia jej nie lubi.
-
Z serii "wytłumaczcie mi, bo nie wiem".
Wielokrotnie w dyskusjach prochustowych pojawia się argument - wręcz jest to argument nr1 - że w chustach dziecko ma nóżki "na żabkę", szeroko rozstawione. Tymczasem obiło mi się o uszy, że szerokie pieluchowanie nie jest już podstawowym zaleceniem - zresztą spójrzmy na pieluszki: Pampersy i Huggies są dość wąskie i miękkie, nijak się nie mają do utrzymywania nóżek "na żabkę", podczas gdy np. Happy czy inne szerokie/sztywne pieluszki są zdecydowanie mn...
-
Mam taki dylemat, otóż mieszkamy na 4 piętrze bez windy, wózek mam z bebe cara (waga prawie
20kg z gondolą) i przyznam się szczerze, że jak mam iść z Dawidem na spacer to coś mnie bierze...
najpierw znoszę stelaż, potem wracam po małego, wkładam do gondoli i znoszę na dół (dziecko
waży już 7200g, więc mam do noszenia 27kg) w tę stronę nie jest źle ale powrót to tragedia.
Wnoszę młodego leżącego w gondoli na górę, odkładam i idę po stelaż. Jak jestem mniej więcej w
połowie schodów to...