chust

(6 wyników)
  • Dziewczyny mam pytanie. Dopóki nie dowiedziałam się że moja Natalia ma dysplazję nosiłam ją czasem w chuście (zdarzyło się to dopiero kilka razy na wyjście do koleżanki żeby nie tachać się z wózkiem). Idzie lato a mi chusta bardzo podpasowała. Dziecko ma w niej taką samą pozycję żabki jak w rozwórce. No i mam pytanie. Czy w moim przypadku (dysplazja IIC i Koszla) mogę nosić dziecko w chuście??? Jeśli tak to czy rozwórka i na to chusta czy chusta jako chwilowy odpoczynek od rozwórki a przy oka...
  • Jeszcze w ciąży, marzyłam o tym, żeby nosić moją córkę w chuście. Niestety okazało się że ma dysplazję i musiałam o tym zapomnieć. Na szczęście mamy ten problem za sobą i zastanawiam się czy po wyleczeniu bioderek można nosić dziecko w chuście. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Aneta
  • Mam na myśli nosidełko, w którym dziecko może leżeć zarówno pionowo, jak i poziomo. Wygląda to tak: www.dziecko-sklep.pl/files/cybex%20i%20go%20malibu.jpg Nóżki ma odwiedzione, rozszerzone. I to ponoć jest złe. Dlaczego więc chusta, w której dziecko tak samo ma nóżki, też tak samo odwiedzione, jest dobra? Proszę o wytlumaczenie, dlaczego chusta jest lepsza niż nosidełko dla dzieci z dysplazją stawu biodrowego.
  • witam, córka ma 8 tyg. i dysplazję IIa, od 7 tyg. podzuksza Frejki. jak mam ją nosić, układać, w ogóle co robić, żeby jak najszybciej ją wyleczyć. będę wdzięczna za podpowiedzi.
  • hej, chciałąbym poznać waszą opinię o nosidełkach w przypadku dysplazji bioderka. Pisałam o tym w innym wątku, ale może tam jest zbyt małow idoczne i nie dotarłyście do tego postu. Na wizycie kontrolnej pytaliśmy ortopedę, czy możemy stosować u Gabi (4 miesiące) nosidełko, wiecie, zebym miała wolne ręce i mogła coś zrobić, on zapytał, czy mocno trzyma głowę, ja na to, ze tak, i powiedział, ze można, ale tak maks. do dwóch godzin dziennie... nie powiem, to byłoby duże odciązenie,...
  • witam moj synek ma 7 tygodni i nosi frejke mam pytanie w jaki sposob prawidlowo nosic dziecko bo jezeli jest w pozycjii pionowej wowczas przeciez caly ciezar spoczywa na kregoslupie a przeciez w takiej pozycji np w nosidelkach mozna nosic dzieci w 33 mc zycia jezeli macie jakies rady na co uczulil was lekarz co mozna a czego nie przy frejce bardzo prosze o rady pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się