chust

(17 wyników)
  • Ostatnio zaczal sie szal na chusty, w ktorym nosi sie bobasy, w niemczech, gdzie obecnie mieszkam, nie ma wozkow, ani nosidel, wszystkie matki ( choc nie jest ich tu za wiele) nosza dzieci w chustach, co stanowi nawet element mody, czytalam o nich w innych watkach, ale jakie jest Wasze zdanie na ten temat, tez zamierzacie z nich korzystac, czy noszenie non stop dziecka ( bo chusta ma chyba takie zadanie spelniac) nie jest przesada? co myslicie?
  • Czy któras z was, waszych znajomych używa(ła) chusty bebelulu do noszenia dziecka. Czy jest ona w 100% bezpieczna?czy sie sprawdza? Opis tej chusty znalazłam na stronie producenta oraz widziałam w sklepie i się teraz zastanawiam czy warto ja posiadać.
  • Czym dokładnie różnią się husta do noszenia niemowlaka od nosidełka? głównie chodzi mi o te modele w których można nosić dziecko już od urodzenia. Chciałabym kupić jedno lub drugie i dlatego proszę o poradę, która z opcji jest bezpieczniejsza dla dziecka i która jest bardziej wygodna (łatwiejsza w zakładaniu i oczywiście w samym noszeniu, . Chciałabym na drobne spacery używać chusty lub nosidełka - mam psa, którego co najmniej raz dziennie będę musiała wyprowadzić gdy mąż będzie w...
  • co raz czesciej widze mamy z dziecmi noszonymi w chustach. mam termin na luty i wlasnie dostalam w prezencie spacerowke. chcialabym uniknac kupowania glebokiego wozka a za to kupic taka chuste i przenosic dzieciatko do 6 miesiaca w tej chustce. potem przeszlabym na spacerowke. co sadzicie o tych chustach-nosidelkach? czy ktos ma doswiadczenie i moglby sie nim podzelic? pozdrawiam lucerka
  • Widzialam gdzies ostatnio reklame chust do noszenia dzieci. Strasznie mi sie ten pomysl podoba - zwlaszcza to ze mozemy dzidziusia miec ciagle na sobie a przy tym wzglednie nieskrepowane ruchy (wolne rece:) no i ze dzidzius bardzo sie wycisza bo czuje serce mamy i jej ruchy w rytm ktorych zyl przez 9 miesiecy. Wczoraj zobaczylam jednak w jakims poradniku ze lepiej dzidzi zbyt dlugo tak nie nosic i jeszcze... ze lepiej nie chodzic tak na spacer (bez wyjasnien dlaczego). Co o tym m...
  • Co myślicie o takich chustach? Mój starszy synek, obecnie prawie 3-letni, pierwsze 3 mies. miał okropne kolki i właściwie spędził je noszony na rękach. Nie muszę mówić co to znaczyło dla spraw domowych. Teraz nie mogę sobie na takie noszenie pozwolić, bo jest przecież Jasiek i w ogóle. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia i może się podzielic? DO tego różnice w cenie w różnych sklepach internet. są b. duże i nie mogę się zdecydować...
  • Jeśli tak, to głównie w jakich sytuacjach? Czy to prawda, że można w niej maluszka nosić juz od 1 tyg. życia bez ograniczeń czasowych? Na pewno w lecie sie przyda, co? Na upały... Kto ma jakieś doświadczenia z takimi chustami? Jaki koszt? Jakie najlepsze? Gdzie kupić? Gupik
  • Szyję chusty kangurki i pandy na zamówienie, szczegółowe informacje: email: nikita100@interia.pl gadu-gadu 6047064 komórka: 0-693-689-500 Pozdrawiam - nati
  • Dziewczyny jak długo używa się takiej chusty do noszenia dzidziusia? Czasem ta chusta nazywana jest chustą kangurka, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Czy to zależy od wagi dziecka czy od tego czy dziecko po prostu lubi w niej przebywać? Zastanawiam się po prostu czy taki zakup ma jakieś uzasadnienie. Czy to jest tylko gadżet na 2-3 miesiące...Nowej chusty nie kupię, ale dostałam ostatnio propozycję odkupienia takiej chusty po atrakcyjnej cenie. Pozdrawiam!
  • Hej, dwa pytania: skad to wziac (czy da sie takie cus samemu uszyc? bo sklepy z rzeczami dla dzieci zdzieraja z przyszlych rodzicow niemilosiernie, na moje oko ceny sa co najmniej o 50% wyzsze od cen normalnych ;)) A drugie pytanie: od kiedy mozna malca w tym nosic? dla noworodkow tez sie to nadaje czy nie za bardzo? To jeszcze trzecie pytanie ;) o ogolne wrazenia ze stosowania tego wynalazku. Bo sie mocno zastanawiam nad kupnem ;) pozdr Asieka
  • Witajcie, mam pytanie dotyczace chusty. Czy mozna cos takiego kupic w Polsce? Ile one kosztuja? Czytalam pozytywne opinie na temat ich wplywu na dziecko w Niemczech, ale nie wiem, czy warto wydawac na ten cel prawie 400 zl, a tyle tutaj kosztuje nowa chusta np. didymos. Pomozcie i serdecznie dziekuje za podopowiedzi. Asia
  • Ostatnio lekarze polecaja noszenie niemowlat blisko ciala. Widzialam na jakims zdjeciu takie 'murzynskie' chusty do noszenia dzieci. Czy sa one dostepne w Polsce? A jesli tak, to gdzie?
  • dajcie jakieś namiary internetowe na tą chustę, bo wpisałam w wyszukiwarce i nic. Pojawiło się na forum kilka wątków o chustach i tą polecają wszyscy. Chciałabym się jej bliżej przzyjżeć.
  • Dziewczyny, wiem ze był juz taki watek, ale wyszukiwarka noic nie znalazła. Potrzebuje wykroju takiej chusty, Jak ktos ma to bede bardzo wdzieczna za udostepnienie. Pozdrawiam Magda i 32 tyg.Malenstwo
  • Od kiedy mozna stosowac nosidelko do noszenia dziecka (takie na szelkach)? Od kiedy jest to bezpieczne dla dziecka? Czy sa jakies nosidelka lepsze od innych - chroniace kregoslup i glowke? Pozdrawiam Kasia + Bartus 28t1d
  • Szukalam w archiwum ale nie znalazlam takiego watku. Posiadam dwuletniego husky`ego i jestem w 32 tygodniu ciazy. Nie zamierzam w zadnym wypadku oddac psa gdyz jest on czlonkiem naszej rodziny i bardzo go kochamy z mezem. jednak mam pewien problem - moj maz dostanie po moim porodzie 2 dni zwolnienia okolicznosciowego a pozniej nie bedzie mogl juz wziac urlopu (pracuje na uczelni) i po tych dwoch dniach obowiazek wychodzenia z pieskiem spadnie na mnie... i stad moje pytanie: czy kt...
  • 16 i 17 kwietnia 2005 roku odbędzie się czwarta edycja Targów dla Młodych Rodziców, największej w Warszawie imprezy przeznaczonej dla rodziców dzieci w wieku od 0 do 3 lat oraz osób spodziewających się dziecka. Organizatorem targów jest sieć specjalistycznych sklepów dla dzieci Smyk. Impreza odbędzie się w największym sklepie sieci, mieszczącym się przy ul. Kruczej 50 w Warszawie. Patronat naukowo - medyczny nad targami objął Instytut Matki i Dziecka. Celem targów jest profilakty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się