Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      chust

chust

(5 wyników)
    • cześć pytanie b.przyziemne ale ..... :) proszę o podpowiedź tych którzy byli na wycieczce w Jerozolimie - czy w jej programie są miejsca - świątynie w których obowiązkiem jest mieć na sobie ubranie które zakrywa ramiona i kolana - kobiety chusty itp. czy krótkie spodnie i koszulka jest wystarczającym strojem ? :) dzięki za pomoc
    • Mam pytanie jak powinno się ubrać na wycieczkę do Jerozolimy? Powinno się mieć zakryte ramiona, a spodenki do kolan są ok?
    • no właśnie - jak ubrać się na quady? długie spodnie, długi rękaw, pełne buty? w jakim stanie będzie ubranie po takiej wyprawie? czytałam gdzieś, że ktoś nie mógł pozbyć się piasku z koszulki mimo prania. dzięki za odpowiedź
    • bardzo proszę o jakieś informacje,bo egipcjanie tak ładnie to wiązali,ja nie potrafię
    • Przeszukałam forum - jedynie w starych wspomnieniach beduinki znalazłam te określenia. Zwiedzała Asjut ubrana w abaję i himar ;) I moje pytanie do bywalców i egiptomaniaków: z czego składa się taki tradycyjny strój kobiety w Egipcie? Z sukni? Ze spódnicy i luźnej bluzki? Szala czy chusty na głowę? I jakie są arabskie nazwy poszczególnych części takiego stroju? Co to jest abaja, a co to jest himar? :) I czy dobrze sądzę myśląc, że z galabiją dla turystów nie ma taki strój nic wspólnego? ;) ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się