chust

(28 wyników)
  • Witam, czy któraś z Was używała chusty lub nosidla (ja akurat jestem zainteresowana MEI TAI)? Jak się sprawdzały na naszych malusikach? No i w przypadku tych Mei Tai, na co trzeba zwrocić uwagę? Puszczam link: www.allegro.pl/item1008624269_miekkie_nosidelko_azjatyckie_mei_tai_organiczne.html
  • Chcialabym zapytac czy mieliscie doswiadczenie z chusta do noszenia maluszkow.Jest kilka propozycji w internecie lecz nie za bardzo wiem kora wybrac. Moja coreczka wazy juz 2800- czy nie jest za mala na chuste? pozdrowienia
  • wiem, że temat rzeka i poruszany bardzo często, ale wkurza mnie to, że lekarze spec. neurologii dziecięcej i rehabilitanci z ośrodków na NFZ nie potrafią się wypowiedzieć, czy wolno czy nie wolno nosić dziecko/wcześniaczka w chuście. niby moja rehabilitantka miała szkolenia, ale mówi, żebym nie nosiła i jak przyniosłam pokazać, to pomimo że dobrze wiążę (oczywiście ona i tak ma wątpliwości) to i tak fakt, że moje dziecko ma silniejszą jedną stronę to MOJA WINA (wg niej) bo noszę...
  • Babeczki, czy ja gdzieś we Wroclawiu mogę kupić chustę i od razu poinstruować się na miesjcu, jak w tej chuście nosić? Filip marudzi, jak tylko traci mnie z oczu, a jak go noszę to sobie uświadamiam, że mam mnóstwo rzeczy do zrobienia... rękami ofkors ;) gdy starszak był mały, kupiłam chustę przez Allegro, nawet z instruktażem na CD - ale i tak zacholerę nie umiałam tego zawiązać, żeby czuć, że trzyma się stabilnie :( No i sprzedałam kilka dni później, bo bez sensu... :(
  • Kochane mamusie chciałabym kupić małemu tą "chustę" słyszałam że dobre są i dobrze wpływaja na dziecko tak powiedziała mi rehabilitantka tylko doradźcie czy to jest sens bo Szymek ma już 20 miesięcy może to za pożno na chustę?? Prosze o podanie strony jeśli uważacie że ma sens ją kupić. Bardzo bardzo Was proszę pozdrawiam Marlena
  • Kochane mamusie oczywiscie problem z wybraniem chusty jest tego tyle ze glowa mala a Roksania uwielbia przytulanie i spanie przy mamusi.narazie przegladam allegro ale to czarna magia dla mnie.Mala wazy 4 kg 5 miesiecy (prawie 2 korygowane).Acha czy lekka asymetria jest przeciwskazaniem?? Poleccie cos z wlasnego doswiadczenia
  • chusta(7)

Dziewczyny jakie chusty polecacie dla wcześniaków? Zamierzam sobie kupić jakąs bo mój maluch cały czas chce być na rękach, ma mega kolki więc chcę mu jakoś ulżyć.
  • przeczytalam na forum wrzesniatek, ze zachustowalas Malutka-i jak, podoba jej sie?:)
  • do noszenie dzieci? Ja przymierzam sie, choc mam mieszkane uczucia (nosic taki ciezarek),ale moze nadrobimy stracony czas, moze nasze dzieci potrzebuja wiecej bliskosci, moze powinnam od poczatku nosci w chuscie?
  • Pomyślałam, że może kupię do noszenia Oliwki coś ale czytam i czytam i mam mętlik w glowie. Oliwia to skrajny wcześniak - ma 10 mcy (korygowane 7 mcy), waży 4200 kg, ma ok. 65 cm. Ma wzmożone napięcie gł. nóg; 1 biodro słabo wykształcone-nosi czasem poduszkę ortopedyczną, asymetryczna, chwiejna główka. Myślałam o chuście - ale żebym umiala zamotać. poradźcie coś pozdr jola
  • Chciałabym kupic chustę ,zeby móc w niej wychodzić Z amelcią na dwór.Nie wiem tylko gdzie i jaką kupić ,dlatego jak używacie to prosze o podpowiedz jaką ???:):):)
  • Wczoraj byłam na warsztatach i ja jak i Misia jesteśmy zauroczone chustami i tym jak można nosić dzieci. Polecam wszystkim mamą takiej bliskości z dzieckiem jak chusta nic nie zapewnia dzidziuś jest przytulony cały czas do mamusi tak cudownych spacerów wszystkim mamą życzę.
  • Kochane wczesniaczkowe mamusie prosze doradzcie mi Moja Jula podchodzi Już pod 7 kg za lekka to ona nie jest...trudno już ją nosić...myślałam ze nawet w czasie dnia gdy cos robie mogłabym ją nosić w nosidełku?huscie? ale kompletnie się na tym nie znam, czy któraś z was miała coś takiego? jesli tak to co mozecie doradzic?
  • Kobietki moze macie jakis sposob. Otoz moja mala wogole nie chce lezec nawet jak troche podniose glowke w wozku to drze sie w nieboglosy a na raczkach jest ok usmiecha sie gaworzy. Nigdy nie uczylam jej noszenia i do niedawna bylo ok. Nic kompletnie nie moge zrobic nawet obiadu zjesc bo o zgrozo nawet usiasc nie moge tylko musze stac. Moze macie jakies pomysly jak ja odzwyczaic. Juz nawet kupilismy mate edukacyjna bo mialam nadzieje ze sie zabawi ale niestety jakies 5 min mam wolne. Poz...
  • www.allegro.pl/item422060008_infantino_nosidelko_siderider.html
  • Mam pytanko.chustujecie? jestem z wrocławia - i są tu co prawda mamy chustujace-ale szukam mam wczesniakow :) zawsze to lepiej powymieniac informacje i doswiadczenia :) pozdrowionka!!!
  • Witam Jolu wiem ze mamy wspólna rehabilitantke Pania Magde i wiem od niej ze nosisz Oliwkę w chuscie bardzo cie prosze o informacje jaka masz chuste i jak to chustowanie wyglada pozdrawiam Ewa Mama Oliwiera ( czy twoj nick to data twojego urodzenia) Buziaki dla Oliwci
  • Strasznie sie wkurzam chodzac z wozkiem z dzieckiem na spacerki po tych krzywych chodnikach wysokich progach schodami bez podjazdow lub nie pasujacych do wozka.Juz mam dosyc do tego dochodza tory tramwajowe przez ktore np.na rynku w katowicach musze przejsc a w ktore wozek wpada i nie latwo jest wyjsc z tego dziadostwa.Dodam tramwaje i autobusy stare jak swiat gdzie zawsze musze sie prosic kogos o pomoc.Czy was to nie wkurza bo ja poprostu mam dosc.Moj wozek mi skreca w kazda st...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się