chust

(8 wyników)
  • Witam wszystkie podwojne mamy, Czy używałyście z mężami chust wiązanych, czy nosidełka? czy przy bliźniakach jest to bezużyteczne?
  • Czy używacie albo używałyście nosidełek albo chust?Podajcie wady i zalety jednych i drugich. W jakich sytuacjach wam się przydały? Jakie firmy lub rodzaje byście poleciły? Kiedy kupiłyście przed porodem czy po ( jak po to w którym miesiącu życia maluszków)?
  • kupic jedną czy dwie sztuki ? jakiego typu, jakiej firmy ? czy da sie nosic dwie sztuki na raz ? bede wdzieczna za wszelkie wskazówki :-)
  • Male maja 2 miesiace, chca sie nosic. Potrzebuje cos, z czego by szlo dziecko szybko wyjac (samemu) by moc wlozyc nastepne. Dodam ze zajmuje sie nimi sama, i musze je sama umiec wyjmowac Jesli macie, to wklejcie jakie linki i czy zdaja te chusty egzamin przy wiekszej ilosci dzieci
  • Ja wcześniej nie wiedziałam, ze można nosić bliźniaki w jednej i kupiłam 2 takie, które się nie nadają do takiego noszenia, a chyba warto: www.storchenwiege.com/differentholds.htm
  • Witam się na Waszym forum, które od pewnego czasu z przyjemnością podczytuję. Spodziewam się bliźniaków, mam termin na początek marca. Jako mama na razie 2,5 letniego jedynaka z trudnością sobie wyobrażam, jak to będzie z bliźniakami. Ale dam radę, co mam nie dać :) Mam do Was pytanie natury technicznej odnośnie chusty/wózka. Otóż synek jeździł w wózku zanim odkryłam chustę, potem był chustowany, ale wózek nadal mam (Emmaljunga). I tak się zastanawiam, czy jest w ogóle sens kup...
  • Wybieramy się z maluchami wtedy pięciomiesięcznymi nad morze, od nas to łaaaadny kawałek (ok 500 km) jak wg Waszych doświadczeń lepiej jechać: w dzień czy w nocy? Acha i jeszcze jedno, czy nosidełka są niezbędne? Custa jako zamiennik nie wchodzi w grę, nie umiem tego wiązać i drogie, a my to będziemy używać tylko przez ten tydzień. Pytam czy niezbędne, bo nie wyobrażam sobie jak dzieciaki przemieszczać np. po plaży, to jedno, a po drugie podobno te nosidła nie za zdrowe, zresztą...
  • Witam chciałabym zadać pytanie w imieniu koleżanki, która aktulanienie nie ma dostępu do internetu. Jest mama małego synka i spodziewa się bliźniaków. W kiedy przyjda na świat mały będzie miał półtora roku. W jaki sposób "trasportować" całą trójkę? Znalazłam w necie dodadtkowe siedzisko: www.emmaljunga.com/start.asp?lang=PL&country=PL ale ono chyba nie da się zamontowac na podwójnym wózku. Jakieś inne rozwiązania (poza chustą)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się