chust

(29 wyników)
  • Dziewczyny chustowe, doradźcie mi w sprawie chusty. Kiedy spodziewałam się pierwszego dziecka kupiłam chustę Baba Sling, której w ogóle nie używałam. Powód: nie mogłam sama dopasować chusty do ciała, bo klamra (plastikowy widelec był na plecach, więc do niego nie mogłam dosięgnąć), dziecka też nie mogłam do niej włożyć bez pomocy drugiej osoby. Teraz spodziewam się drugiego i tak się waham, czy kupować chustę i próbować jeszcze raz. Będę starszego odprowadzała do przedszkola i jeździła na za...
  • Dzis doszlam do wniosku, ze zamiast lezaczka, chyba jednak wole moja panne wsadzic w chuste i niech mi sie w niej ladnie rozwija, a ja sobie bede w tym czasie radzic z codziennoscia. Pamietam, ze ktoras z was kiedys wyrazila gotowosc pozyczenia chusty... Starosc nie radosc, pamiec nie ta... a ja nie pamietam kto to byl? Golfstrom? I czy nadal ma takowa chec wypozyczenia? jesli nie, to moze ktoras z was ma jakies sprawdzone zrodlo, gdzie takowa chuste mozna kupic?
  • Moj synek ma 4 miesiace. Jest na etapie, ze chce byc tylko na rekach. Jest dosc ciezki i szczerze mowiac kregoslup mnie boli. Nigdy nie uzywalam chusty ani nosidla. Czy to nie jest za pozno na rozpoczecie? Czy maluch sie przyzwyczai? No i czy cos to da- odciazy troche? Jeszcze jedno pytanie- gdzie tych rzeczy szukac i jak one sie nazywaja po angielsku? Z gory dziekuje i pozdrawiam
  • Znalazlam ten artykul w necie. Co o tym myslicie kobietki? www.figa.pl/Modne-nosidelka-powodem-smierci-14-niemowlat-a310
  • Zauwazylam w innym watku, ze sie znasz, wiec pytam: ktore to sa te prawidlowe nosidla? Jak patrze na obrazki, to mi sie wiekszosc dosc szeroka wydaje. Bede potrzebowala latwe w montazu nosidlo dla dzidziusia-chlopca i wielkiej baby-mamy, od urodzenia do 1,5-2 lat najlepiej, choc pewnie cudow nie ma. Chusty nie ogarniam, choc nie wykluczam, najbardziej lubie dwie klamerki i po sprawie. Podaj jakies nazwy pliiiis, cobym dziecka nie pokrzywila. Cena gra role, mysle, ze bede nosidla uzywac 4-5 ra...
  • czy ktos moze mi wyjasnic zasade dzialania, wygody, gdzie sie kupuje, rodzaje i czy warto? coraz wiecej o nich slychac ale dla takiego zupelnego laika jak ja wydaja sie troche dziwne. Ostatnio nawet widzialam maluszka na brzuchu mamy w takiej chuscie ktory jeszcze nie trzymal sam glowki i ta glowke mial bardzo mocno odchylona do tylu bo nie mial zadnego podparcia dla niej, pozycja wg mnie bardzo nienaturalna i powiedzialabym nawet ze niebezpieczna, ale moze tylko mi sie tak wydaje patrzac z b...
  • chusta(13)

dziewczyny, mam pytanie gdzie i za ile w londynie można kupić chustę tkana, bo jestem teraz w polsce i nie wiem gdzie sie bardziej oplaca kupowac i w sumie co najlepiej polecacie dzieki
  • Zostałam mamą po raz trzeci i chciałabym spróbować chustonoszenia:D nie mam tylko pojęcia,gdzie nabyć chustę?i jaką? z góry dziękuję za wszelkie rady:)
  • www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79409,5561072,Najmodniejszy_sposob_noszenia_dziecka.html No jak juz pisza, ze modnie w chuscie, to moze wiecej mam sprobuje;)
  • Matki Polki, dwa pytania: 1.przymierzam sie do noszenia malucha w chuscie, czytalam Wasze wypowiedzi i nadal mam lekki metlik. Elastyczna czy nie? Mam pozyczona od kumpeli, chce poprobowac, ale jest 100%bawelniana i troche wydaje sie mnie krepowac. No i pozycje, eeee zglupialam od nich, gdy czytalam chustomanie.pl. Maly ma 5 tygodni. Ktore tak naprawde najlepsze dla kregoslupa dziecka? Wasze krotkie sugestie... 2.szukam z uporem maniaka godnym lepszej sprawy fajnego, naprawd...
  • Jak sie to nazywa w j.ang i gdzie mozna kupic? Uzywacie? Zadowolone jestescie? Czy sa jakies rozne modele i jesli tak, to akie polecacie? Dzieki!
  • Czy ktoras w Was ma i korzysta z takiej chusty? Sporo juz na ten temat przeczytalam, glownie na polskich stronach i mysle nad jej zakupem. Jak taka chusta sie tu nazywa i gdzie ich szukac? Dziekuje.
  • Dziewczyny mam na sprzedaż nosidlo ergo w doskonałym stanie bordowa jeszcze z oryginalnym pudelkiem użyte 2 x dostałam w prezencie a używam po starszej córce,. . Jeszcze chuste eastyczna jak mobi z kolorowym panelelem na środku, chuste typu pounch tricotti granatowa I nosidlo simple be ( cos jak baba sling) piekna w kolorowe paski jeszcze w opakowaniu ceny do ustalenia a zdjecia tez jak ktoś zechce wysyłam .
  • Francja przygotowuje sie do zakazu noszenia burek w miejscach publicznych, Belgia juz to zrobila. Jake jest Wasze zdanie, opinia, co sadzicie o zakrytych wlosach, twarzach kobiet muzulmanskich. Czy o koncepcji prawa szariat w UK. A zmiana wiary przez np Polki? Mieszkam w dzielnicy mocno muzulmanskiej i widok takich kobiet jest dla mnie czyms codziennym, przy czym znam rozne muzulmanki - z odkryta glowa i te noszace nikab, i kazda z nich uwaza, ze jest dobra muzulmanka. Skad te ro...
  • Dziewczyny, szukam uzywanej chusty w dobrym stanie,za dobra cene (do£10);) Cos w necie malo ogloszen, a ja nie chce nowej, bo nie wiem, czy moj synek by sie z nia polubil i czy uda mi sie powyczyniac te wszystkie fiki-miki zwiazane z chusty motaniem. A nie usmiecha mi sie wydawac £50 i potem nie uzywac (wlasnie zaszalalam z pieluchami bumgenius i nie wiem czy nie pora sie pakowac zanim maz wroci z pracy :P)
  • Drogie mamy znajace sie na chustach, nosidlach itp. Prosze doradzcie jakie sa fajne, jakie Wam sie sprawdzily w uzyciu. Z pierwszym dzieckiem chusty nie uzywalam wiec jestem zupelnie zielona w temacie a za chwile urodze drugie. Tym razem bede potrzebowac wolnych rak czesciej niz kiedykolwiek:) wiec pomyslalam o chuscie. Prosze podzielcie sie swoimi opiniami. dziekuje i pozdrawiam
  • Na pewno niejedna z Was miala z taka chusta do czynienia wiec prosze o rade, chcialabym uzywac od czasu do czasu a ze pelno tego wiec nie mam bladego pojecia co wybrac, dziecie sie zima narodzi, musi byc latwe w zakladaniu i wygodne, doradzicie cos?
  • Z pewnoscia sa tu jakies mamy "chustowe" i do Was mam pyt. Chcialabym kupic dla synka chuste (7 miesiecy), ktorej bede dlugo uzywac. Jednak nie moze byc elastyczna, bo takie podobno sprawdzaja sie tylko u malych dzieci, zeby byla z naturalnych wlokien i musi byc przewiewna, bo zblizaja sie cieple miesiace. Doradzcie mi cos, prosze. Potrzebuje konkretny model (nazwa, gdzie kupie, mile widziane linki itp), bo w tym temacie naprawde jestem zielona. Chcialabym tutaj w uk ja zamowic, d...
  • Czy ktoras tego uzywala? www.mothercare.com/richContent/B0011MNZLM
  • Chcialabym ja sprezentowac bratowej ,sama sobie wybrala prezent i moze tu w UK cos znajde zanim na swieta pojade.Przyznam ze nigdy nie widzialam mamy z taka chusta tutaj, nie wiem nawet gdzie szukac.Moze wiecie np jak takie chusty sie nazywaja to wrzuce w google i poszperam.dzieki!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się