chust

(10 wyników)
  • Mój synek waży 11 kg i ma okres na "mama mama na ręce i na ręce". A więc noszę, ale ileż można wytrzymać. Dlatego tak myślę,czy jest sens zainwestować jeszcze w chustę lub nosidło? Nie jest już na to za duży? Ma 16 miesięcy, biega jak szalony, jednak bywają dni,że wisi na mnie cały dzień. Powinnam wybrać normalną chustę, czy może możecie polecić mi jakieś dobre nosidło? Czy chusta lepiej rozkłada ciężar dziecka niż gdy trzyma się je na rękach (tzn czujecie mniejsze obciążenie) ?
  • witam. czy malec ktory skonczył2 miesiące moze byc moszony w nosidle w pionie. słyszałam ze to szkodzi bioderkom i mosznie u chlopcow.,to prawda? Proszę o rade bo on lubi być noszony w pionie, czy lepiej kupić chustę? a jezeli pisze ze są to nosiłą od 3 miesiąca na pion to mozna go w nich nosic tak czy jeszcze woghole nie mozna w pionie.Proszę o odpowiedz z gory dziekuje.
  • No właśnie. Uszyłam sobie taką chustę z wykroju w gazecie mając nadzieje że to świetnie rozwiązanie na bycie z malcem i szybkie wypady do sklepu/przychodni. Ale nie umiem dziecka w niej ułożyć. Włożone płasko w mteriał ma przygiętą głowę, a nie mam pomysłu jak można go usadowić inaczej. Moja córcia ma dwa miesiące i jeszcze trochę potrwa zanim usiądzie i wten sposób będę mogła ją w chuście nosić. Może macie jkaieś odświadczenie? zdjęcia lub rysunki poglądowe? Będę wdzięczna.
  • Czy ktoś zna sposoby wiązania chusty tak, by nosić w niej dziecko - na plecach lub jakkolwiek inaczej? Najlepsze byłyby obrazki jak to robić; może adres jakiejś strony www?
  • Od paru dni jestem posiadaczką chusty kangurki i próbuję układać w niej mojego półtoramiesięcznego synka. Czytałam na temat noszenia dzieci w chuście same pozytywne rzeczy, i to odnośnie rozwoju psychicznego jak i fizycznego dziecka, niepokoi mnie jednak sposób w jaki układa się w niej kręgosłup dziecka. Synek leży w niej jakiś taki powyginany - kręgosłup wygiety w pałąk i bródka przyciśnięta do klatki piersiowej, albo główka wykręcona na bok. Nie wiem, czy tak powinno być, czy te...
  • Jade nad Bałtyk z dwulatkiem (pociagiem!) Pomyślałam, że nie będę brała wózka. Jeden bagaż mniej do pociągu a po plaży i tak wózkiem jeździć nie będę. Zamiast tego postanowiłam zabrać chustę, żeby małą posadzić sobie na biodrze w razie potrzeby. I napotkałam na opór mojej mamy, która jedzie z nami: że chyba oszalałam, że nie będę córki dźwigać, że nóżki ją będą bolały, że nie będę mogła nigdzie dalej się wypuścić (to dość duża miejscowość) itd. Macie doświadczenie? Uprzeć się czy posłuc...
  • poszukuje nosidelka dla swojego rocznego synka, wazy ok 9kg i w oko wpadlo mi wlasnie Active Infant allegro.pl/item729828031_active_infant_nowe_kultowe_nosidelko_orange.html czy ktoras z Was posiada takie nosidelko i moglaby napisac czy warte jest zakupu? a moze polecicie jakies inne? dodam ze zalezy mi zeby byla mozliwosc noszenia dziecka na biodrze, z gory dziekuje za wszelkie sugestie
  • Jade z 21 miesieczna dziewczynka do Rabki. Mam zamiar chodzic nie tylko po miescie ale tez po nieuciazliwych szlakach dookola miasta. Poradzcie mi co mam wziasc wózek parasolke czy nosidelko turystyczne, czy moze obie rzeczy. Jade pociagiem lub autobusem wiec bagazu musi byc jak majmniej.Jade jeszcze ze starsza corka 15lat wiec mi troche pomoze przy dzwiganiu
  • Wybieramy sie w gory z moja corcia - wiem ze nie wszedzie bede mogla wjechac ze spacerowka. Doradzcie czy takie nosidlo na brzuchu to dobre rozwiazanie na spacer? corka wazy ponad 9kg. Zastanawiam sie czy jak ja ubiore w grube ciuchy (kombinezon, czapka)i Tata w puchowej kurtce to czy to wszystko nie bedzie "za ciasne" czy ja ja tam "upchne"?
  • Mam córeczke która w styczniu kończy 2lata,jest bardzo żywym dzieckiem.Spodziewam się drugiego,to bedzie około kwietnia. Doradżcie mi jaki wózek lepiej wybrać,czy taki bliżniaczy czy pojedynczy.Dodam,że chodze często po zakupy,nie tylko na spacery. Z góry dziękuje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się