cmentarz

(31 wyników)
  • Witam. Jak to zwykle bywa w naszym mieście dużo się mówi a prawie nic się nie robi.Od kilku tygodni na cmentarzu na ul.Ludowej kwitnie proceder bieda szybów,panowie upatrzyli sobie pozyskiwanie węgla z tego cmentarza.Teraz wielkie larum co się tam dzieje a straż miejska była powiadamiana o tym procederze już wcześniej i nic sobie z tego nie zrobiła.Jak widać i w tym tygodniu kopanie węgla i bezczeszczenie grobów dalej szło pełną parą.Cmentarz jest zabytkiem więc wszelkiego rodzaju prace na n...
  • cmentarz (12)

Tak się zastanawiam gdzie jest najbliższy cmentarz dla zwierząt. Bardzo szkoda, ze nie ma takiego w okolicach Wałbrzycha a myślę , że przydałby się na pewno. Wiele osób ma ogromny dylemat co zrobić z martwym zwierzakiem, najlepszym przyjacielem, stworkiem który jest obok nas kilkanascie lat. Nie każdy chce zakopac pod drzewem i zapomnieć, nie każdy też chcde oddać weterynarzowi aby ten zawiózł zwierzaka do kremacji. Jak myslicie, miałoby to jakiś sens w okolicach Wałbrzycha?
  • Jedlina Zdrój jako jedyna miejscowość w okolicy ma wielki cmentarz położony niemal w samym centrum miasta. Obecnie jest on oddalony 150 metrów od urzędu miejskiego i graniczy ze szkołą podstawową i zabudowaniami. Co gorsze, już za rok zostanie on zapełniony. Możliwe jest tylko powiekszenie cmentarza w stronę centrum miasta, kosztem obecnego parku. Takie rozwiązanie to wielki błąd, gdyż cmentarz przybliży się na odległość 100 metrów od urzędu miejskiego stanowiącego centrum miast...
  • Jak sądzicie, gdzie warto jest udać się na cmentarz w dniu dzisiejszym? Na Przemysłową, czy może na Żeromskiego? Czy miał ktokolwiek z Was jakiekolwiek doświadczenia związane z tymi cmentarzami?;P Jutro zapytam o dwóch losowo wybranych z książki telefonicznej lekarzy. Nasze poje.ane forum musi tętnić życiem;P
  • Kolejny tekst Pana Kobusińskiego: www.walbrzych.info/klik/StrefaW/
  • Pamiętacie moj wątek o cmentarzach? No to jak? Jak oceniacie ich stan w tym roku?
  • No zesz kurcze sie wkurzylam dzisiaj!! Ide sobie pod gorke uliczka prowadzaca na cmentarz wraz z tlumem starszych pan i panow, ale spokojny spacerek to to nie jest. Ludzie sa rozganiani po skraju uliczki przez burakow w samochodach, ktorzy nawet w taki dzien nie moga sie powstrzymac od podwiezenia tylka samochodem pod sama barme cmentarza!!!!! Ja rozumiem zeby to byli ludzie starsi, schorowani, z problemem z chodzeniem, ale NIE, w samochodach tych widzialam glownie odpasionych "by...
  • Coz niby mieszkancy glosowali za budowa, chociaz ja osobiscie bylem przeciwny z uwagi na to, ze mialbym piekny widok z okien na to cudo. W odadtku kto zdrowy na umysle buduje cmentarz przy samej rzece Szczawnik? Czy te glaby nie wiedza, ze pod ziemia sa wody gruntowe, a teren jest podmokly? Teraz jak juz wszystko spieprzyli, zrownali ziemie, zstawili jakies dziury, doly, gorki z ziemia budowa zostala przerwana, bo zapewne okazalo sie, ze nie da rady na tym miejscu wybudowac cmentar...
  • Czy ktoś widział cmentarz przy 11 Listopada po wichurze? Masakra. Kilkuset letnie, poniemieckie drzewa wyrwane z korzeniami. Groby poniszczone.
  • Cmentarze(19)

Pyt.1) Tradycyjnie- jaki jest według Was stan cmentarzy wałbrzyskich w tym roku? Pyt.2) Co sądzicie na temat rewii mody wieńcowo-zniczowej na grobach?
  • Cmentarze(14)

Hej. Kiedyś ( chyba ze 2 lata temu), przed Wszystkimi Świętymi zakładałam już taki wątek, ale zniknął.Chiałabym wiedzieć , jak dziś oceniacie stan wałbrzyskich cmentarzy.Ja za dwa najbardziej zadbane cmentarze uważam cmentarz na Przemysłowej i na Żeromskiego.
  • ... tak przynajmniej mówią wyniki przeprowadzonej ankiety: www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=1031
  • Cmentarze(38)

Co myślicie na temat wałbrzyskich cmentarzy? Chyba stan większości nie jest najlepszy, prawda? Weźmy np. cmentarz na starym zdroju ( przy białym kościele) ,gdzie brakuje nawet porządnego kontenera na śmieci. Niektóre cmentarze są przynajmniej przed 1 listopada sprzątane , a tam ...
  • ciekawe, czy wynik ankiet będzie wiążący, czy to tylko zbyteczna formalność? www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=806
  • www.nww.pl/artykul.php?artykul=1786&s=2 Co sądzicie o pomyśle utworzenia miejsca, w którm możnaby pochować swojego pieska lub kotka. Ja jestem za!!!!
  • W sierpniu br. wałbrzyski magistrat przeprowadził ankietę wśród mieszkańców Podzamcza nt. budowy cmentarza. Wynik był taki,że wiekszość jest za budową.Teraz spora część mieszkańców ulic: Palisadowej i Blankowej protestuje.Jeden z radnych jest za tym,aby odbyło się referendum i wskazuje tereny obok palmiarni,jako lepsze na cmentarz. Ciekaw jestem co o tym sądzicie. Ciekaw też jestem ,czy ktoś widział tę ankietę.Wg mojej wiedzy do bardzo wielu Podzamczan nie dotarła.Kto ją robił ? Ur...
  • ale we Wszystkich Świętych to dopiero będzie widok... tyle światełek. no, może dopiero po kilku latach - zależy w jakim tempie będzie przybywało lokatorów. www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=403
  • Śnieg zalega w centrach miast, wszędzie syf, kiedyś więźniów wykorzystywano do prac porządkowych, teraz czasy się zmieniły: 19 czerwca 2009r. dyrektor generalny Służby Więziennej gen. Paweł Nasiłowski podpisał porozumienie o współpracy z Fundacja Ochrony Dziedzictwa Żydowskiego reprezentowaną przez Panią Monikę Krawczyk. Strony zadeklarowały nawiązanie współpracy w zakresie organizacji działań porządkowych na cmentarzach żydowskich oraz przekazywania publikacji edukacyjnych wykorzysty...
  • jak to faktycznie jest z opłatą uiszczaną u księdza by wydał zezwolenie na wjazd na cmentarz parafialny "ekipy" kamieniarskiej by postawić pomnik.Dokładnie mam na mysli cmentarz przy ul.Puławskiego.5 lat temu wołał sobie 10% od wartości pomnika ,czy wogole ma takie prawo?
  • Moze ktos z wladz wypowie sie na temat nowego cmentarza na osiedlu Podzamcze. Ta lokalizacja mi sie nie podoba,i lepiej wczesniej te sprawe zalatwic, niz pózniej sklocac przyszlych "lokatorow"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna