czy

(389 wyników)
  • Witam, poznalam Amerykanina i w przyszlosci planujemy slub, jednak nie od razu po trzech miesiacach, od mojego ponownego przyjazdu, jak to jest konieczne w przypadku wizy narzeczenskiej. Czy da sie to jakos obejsc? Czy mozna wyjechac, a nie wziac tego slubu tak szybko, choc podejrzewam, ze to jakos sprawdzaja... Czy mozna prosic o przedluzenie tego terminu? A moze mam sprobowac dostac sie tam na innego typu wize? Na jak dlugo mozna wyjezdzac na wize turystyczna? Tylko, ze nie chce t...
  • czy jest to mozliwe? jak mozna bedac nielegalnie inwestowac pieniadze zarobione tez nielegalnie?
  • Witam mam 30 lat i od trzech lat jestem kierowca c+e w anglii,zarabiam tutaj niezle okolo 550 funtow tygodniowo to jest jakies 1100 dolarow ale pracuje jakies 80 godzin na tydzien,mam propozycje pracy w kanadzie jako kierowca,podobno mozna lepiej zarobic i zycie jest tansze no i co najwazniejsze domy,co o tym sadzicie? dzieki za rade
  • i wieczorowe. Jesli tak, to jakie sa koszta.Ile kosztuje semestr? Mam na mysli takie kierunki jak informatyka,informatyka ekonomiczna a takze nauki ekonomiczne. Prosilbym za odpowiedzi. Z gory dzieki.
  • Zastanawiam sie czy jak stracilam prace a dostalam niedawno wize i jeszcze nie wyjechalam to czy do ambasady przesylane sa informacje wlsanie o tym,ze stracilam prace, w ogole co sie ze mna dzieje? Np ze kogos wywalili ze szkoly, ze stracil prace...
  • W pazdzierniku pojawie sie w USA pod stolica na wizie pracowniczej. Na poczatek wiadomo w rahube wchodzi wynajem samochodu. Z netu wyczytalem, ze koszty wynajmu to miesiecznie okolo 800 $. Oto moje pytania do Was: 1. Czy cena, ktora znalazlem jest prawidlowa, czy w rzeczywistosci jest inna wieksza/mniejsza. 2. Po jakim czasie przebywania w USA i nabierania historii kredytowej mam szanse na otrzymanie kredytu na samochod? 3. Czy mozecie podac przyklad: kwoty kredytu, ilosci rat i wy...
  • moj kuzyn pracowal przez ostatnie pare miesiecy w stanach (legalnie) i teraz ma zagwostke , niedlugo wraca, czy wymieniac wszystko na PLN po smiesznym kursie 2.5 ? czy czekać, tylko ile? Ale mam pomysł aby zainwestował w coś w USA, wtedy pieniadze odrazu beda na siebie zarabiać, a gdy nadejdzie czas że dolar sie odbije od dna to wtedy wyciagnie pieniadze stamtad i zamieni na PLN. gielda typu NASDAQ i inne odpadaja bo zaduże ryzyko. Najlepiej coś na kształt polskich funduszy inwestycyj...
  • Mam takie pytanko jak w temacie. Wiem ze maja zniesione wizy, czy to oznacza ze tylko moga wjezdzac turystycznie do USA np na 2 miesiace? Czy maja moze jakies umowy podpisane miedzy soba ze Anglik mozeprcowac w USA bez problemu. Jesli nie to w jaki sposob anglicy to robia ze tam pracuja bez problemu. Mieszkam teraz w Anglii i tylko slysze jak jeden czy drugi wyjechal do USA bo w Anglii to moze mozna sie dorobic ale jest brzydko i ponuro. I z tym sie zgadzam. Rowniez chcialbym wyjechac i nie w...
  • czy to prawda, ze Polska jest wykluczona z losowania wiz ??
  • Witam serdecznie! Chcialabym sie Was poradzic w nastepujacej sprawie: wlasnie skonczylam studia prawnicze w Polsce, angielski znam bardzo dobrze i chcialabym wyjechac do Stanow. Ja oczywiscie zdaje sobie sprawe z roznic w systemach prawa itd. ale mimo to, bardzo chcialabym pracowac w Stanach i to w zawodzie. Szczegolnie interesuja mnie zagadnienia handlowe, wiec powiedzmy, ze jest to dziedzina "uniweralna". Moze znajdzie sie osoba, ktora juz przeszla taka droge? Wszystkich, ktorzy dysp...
  • Czy ktoś mi może udzielić informacji na temat podatków? Wybieram się na staż do USA na rok czasu. Ostatnio dowiedziałam się że muszę zapłacić podatek w stanach a potem drugi tu w Polsce! To jest straszne! Niewiele tam zarobie, właściwie tyle tylko aby jakoś przetrwać, a po powrocie do Polski jeszcze mam płacić naszemu rządowi, za co?! Czy ktoś był może na takim wyjeździe, albo w jakiejś innej pracy w stanach i rozliczał się później z naszym urzędem skarbowym? Jak to wygląda? A moż...
  • Czy ktos z grupowiczkow korzystal z powyzszych czekow wystawionych w Stanach, wracajac do Polski? Ktore sa lepsze i jak dlugo trzeba czekac na ich realizacje w banku polskim? Dziekuje za informacje. Anka
  • Witam Dostalem oferte pracy w Kanadzie. Rancho z pensjonatem, praca fizyczna, sprzatanie, itd. Pensja 1100 dolarów miesiecznie plus napiwki, gratis wyżywienie i pokój. Czy ta propozycja jest OK?
  • Dzien dobry Pisze z nietypowa sprawa. Szukam kogos kto bedzie lecial z USA do Polski w pazdzierniku 2008. Chce sprowadzic 2 szczeniaki rasy Border Collie z USA do Polski. Przelot psa jest duzo tanszy kiedy towarzyszy on osobie lecacej danym lotem. Osoba nie ma z tym zwiazanych zadnych obawiazkow ani problemow, pies leci w odpowiedniej klatce pod pokladem i na miejscu po wyladowaniu jest odbierany razem z bagazem. Hodowca szczeniakow w USA zalatwia wszystkie potrzebne papiery i dowozi ...
  • Jak w temacie czyli czy warto tam pojechać aby legalnie pracować za 2000$? Czego oczekiwać po życiu za takie pieniądze? pozdrowki
  • załatwić wizę H1B za pośrednictwem firmy H1B Base Incorporated, biura mają na Florydzie i W Kalifornii strona internetowa www.h1base.com/store.asp Z góry dziękuje
  • Witam serdecznie, po kilku latach pracy w dyplomacji, nieruchomosciach i hotelarstwie na terenie Europy Zachodniej i Azji (stanowiska - wszystkie dzialy w ambasadzie, marketing w nieruchomosciach i recepcja w hotelarstwie) chce wyjechac do Kanady i w miare mozliwosci i uplywu czasu osiedlic sie tam na stale. Na stronie www.cic.gc.ca zrobilem test - 69 punktow. Serdecznie prosze o dokladna informacje na temat posrednikow pracy lub/i stron www z ogloszeniami pracodawcow kanadyjsk...
  • mieszkam w UK i niedawno przyznano mi australijska wize emigracyjna, moge sie teraz w Australii osiedlic, mieszkac, pracowac legalnie, i dostac obywatelstwo; ale mam ciotke w Kanadzie, obywatelke od ponad 20 lat i ona jakis czas temu wspomniala ze moze komus z rodziny zasponsorowac staly pobyt; i tak rozwazam co jest lepsze, Australia czy Kanada, moze jakos z Kanady do USA by sie dalo wyemigrowac, tez mam tam rodzine, obywatele od paru lat; czy ktos jest w stanie porownac mi te 3...
  • czy moze znajdzie sie ktoś,kto mieszkał kilka lat w uk a póżniej w kanadzie<lub odwrotnie>?czy może ktoś sie podzielić swoją opinią na temat plusów i minusów życia w tych krajach?gdzie żyje sie lepiej? mam na myśli dostęp do pracy,stawke godzinową,szkolnictwo,służbe zdrowia itd.
  • chciałbym zapytać czy taka miesięczna stawka wystarczy aby się utrzymać w Kanadzie? Dostałem wstępną propozycję a nie mam pojęcia czy to mało czy dużo jak na kanadyjskie warunki i czy opłaca się wogóle wyjeżdżać za tyle z Polski. Pozdrawiam i czekam na info - pilne!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się