Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dojazd na Kronplatz

22.01.11, 18:11
    Autostrada A22 prowadząca od granicy pokrywa się z drogą SS49. Jaki jest koszt autostrady, może ktoś wie?? I czy w ogóle pomysł jej ominięcia jest uzasadniony???
    Obserwuj wątek
      • Gość: robson Re: Dojazd na Kronplatz IP: *.aster.pl 22.01.11, 18:16
        NIe wiem jaki jest koszt autostrady ale..... jak nie mam na szatnię nie pcham się do restauracji..
        • Gość: darfab do robsona IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 18:54
          Och, cóż za porażająca elokwencja!! O moją kasę się nie martw drogi robsonie, wystarczy.
          A jeśli nie znasz odpowiedzi na zadane pytanie, to nie wysilaj się więcej
          • Gość: robson Re: do robsona IP: *.aster.pl 22.01.11, 18:58
            Miałem na mysli to ze przy wyjeżdzie na narty parę euro za autostaradę jest kosztem niezauważalnym..
      • ortodox Re: Dojazd na Kronplatz 22.01.11, 20:55
        Pomysł jest dobry tylko wtedy, gdy masz sporo czasu w zapasie. Autostrada to wydatek ok 4€ ale zyskujesz ok 1h. Znacznie korzystniejszy jest pomysł ominiecie bramki na Brennerze drogą 182 . Tracisz coś ok 20-30 min, a w kieszenie zostaje sporo 8€ o ile pamiętam.
        pozdro.
      • asiek25 Re: Dojazd na Kronplatz 24.01.11, 21:16
        Winieta na Austrię niecałe 8 EUR.
        Brenerpassee to 8 EUR.
        I potem jeszcze jedna bramka za 2,7 EUR.
        I z powrotem takie same koszty, ale już bez Austrii.
        Ceny sprzed tygodnia :))
      • jabolkn Re: Dojazd na Kronplatz 24.01.11, 21:44

z południa Polski fajnie się jedzie przez Wiedeń - Graz - Klagenfurt
        -Villach - Sillian - Toblach
        -
        • Gość: budowlaniec Re: Dojazd na Kronplatz IP: 178.73.48.* 13.02.11, 18:27
          Czyli z Warszawy chyba też to może być fajna trasa przez Graz - Klagenfurt?
          Pierwszy raz jadę na Kronplatz (ostatnie 10 lat to Solden i okolice, więc zawsze jechało się przez "germanię".
          • ortodox Re: Dojazd na Kronplatz 13.02.11, 20:02
            Gość portalu: budowlaniec napisał(a):

> Czyli z Warszawy chyba też to może być fajna trasa przez Graz - Klagenfurt?
            ---------------------
            Jak najbardziej można.
            pozdro.
        • Gość: Paweł Re: Dojazd na Kronplatz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 17:16
          Witam
          Będziemy jechać z okolic Wawy, czy ktoś jechał ostatnio tą trasą Wiedeń - Graz - Klagenfurt
          -Villach - Sillian - Toblach ?

czy "standardową " lepiej Wiedeń - Salzburg - Innsbruck - ?

pozdrawiam

Paweł
          • ortodox Re: Dojazd na Kronplatz 08.01.12, 22:59
            Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Witam
            > Będziemy jechać z okolic Wawy, czy ktoś jechał ostatnio tą trasą Wiedeń - Graz
            > - Klagenfurt
            > -Villach - Sillian - Toblach ?
            -------------------------
            Wielokrotnie jechałem ta trasą.
            Zamiast przez Graz i Villach można jeszcze jechać przez Neukirchen, Sommering, Kapfenberg, Murau, Mauterdorf, Lienz, Silian, Dobbiaco. Jest nieco bliżej, a droga b. dobra.
            pozdro.
      • Gość: Uwe Re: Dojazd na Kronplatz IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 21:12
        Można wjechać za darmo, dookoła, od strony pola, no chyba że śniegu dużo jak ostatnio, wtedy nie da sę ominąć wjazdu.
        • Gość: outlanderek Re: Dojazd na Kronplatz IP: *.209.187.5.bredband.tre.se 08.01.12, 23:13
          Jechalismy 3 lata temy na Kronplatz na Graz, Villach, Lienz i jak dla mnie ta autostrada troche za gorzysta jest. Lepiej mi "leci" sie standardowo na Salzburg.

Pozdr
          • robisc Re: Dojazd na Kronplatz 09.01.12, 00:19
            rowniez wybralem te trase i nie zaluje; pamietam, ze juz pod sam koniec po wloskiej stronie GPS poprowadzil mnie krotsza trasa do St.Vigil, dzieki czemu mialem okazje zwiedzic Kronplatz samochodem do wysokosci 1700 m :); z powrotem karnie przez Brunico
            • Gość: Paweł Re: Dojazd na Kronplatz IP: 80.54.122.* 09.01.12, 12:45
              Ok, więc jedziemy przez Villach, do St.Vigil, możesz rozwinąć wątek o tym dojeździe ? gps przeciągnął Was przez "góry" a nie przez Brunico ?

pozdrawiam

P
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka